پاسخ سوالات روانشناسی رشد کنکور ارشد

دوستان پاسخ تشریحی سوالات روانشناسی رشد رو براتون گذاشتم چون سوالات زیادی درباره نوع طراحی اونها داشتید و نگران تغییر منبع بودید.  منابع مسلم کتاب روانشناسی ژنتیک و روانشناسی لورابرک هست. نوع سوالات تفاوت هایی با سال های پیش داره. طراح محترم سعی کرده از هر دو جلد این دو کتاب سوال طرح کنه مخصوصا جلد دو که قبلا کمتر بهش توجه میشد. میشه گفت دو سوال از بخش هایی مطرح شده که قبلا اصلا سوالی نداشتند مثل دیدگاه پیاژه درباره زمان. همچنین یک سوال از بخش بیشتر بدانید طرح شده! دو سوال درباره نظریه های روان درمانی فروم و آدلر طرح شده بود که ربطی به روانشناسی رشد نداشتند. به طور کلی میشه گفت سوالات جزئی تر طرح شده اند. تعجب دوستان سر جلسه قابل درک هست به این دلیل که با سوالاتی روبه رو شدید که قبلا ندیده اید و برخی به بافت مورد نظر ربطی نداشته. برای مثال شاید روانشناسی فردنگر رو در حالت عادی بدونیم که از آدلر هست ولی وقتی در بافت روانشناسی رشد بهش فکر می کنیم انتظار داریم که طراح نظریه خاصی رو مدنظرش باشه! و این شک داوطلب رو به پاسخ بیشتر میکنه. نهایتا نگران نباشید اینطور که مشخص هست درصد همه در این درس افت نشان خواهد داد.

قابل ذکره که 8 سوال به شکل مستقیم از خلاصه کتاب روانشناسی رشد لورابرک (1) و روانشناسی ژنتیک (دو جلد) موجود در سایت قابل پاسخ گویی است که در فرصت دیگری صفحات رو براتون خواهم نوشت. باقی سوالات نیز در خلاصه کتاب روانشناسی رشد لورابرک (2) قرار داره که در حال تایپ هست و در آینده نزدیک این خلاصه نیز روی سایت قرار خواهد گرفت و بهترین مجموعه رشد را از سایت روان آموز دریافت خواهید کرد.(پاسخ تشریحی سوالات روانشناسی رشد 94)

به اطلاع داوطلبانی که پاسخ تشریحی روانشناسی رشد را از سایت دریافت کرده بودند می رساند که کلید و پاسخ سایت با کلید اولیه سنجش منطبق است به جز سوال ۸۳ که می توانید نظر خود درباره پاسخ آن را با ما در میان بگذارید. همچنین سوال ۸۴ که ذکر شده بود بین گزینه دو و سه شک وجود دارد طبق کلید سنجش گزینه دو صحیح است.

برای دریافت pdf پاسخ تشریحی سوالات روانشناسی رشد کنکور ارشد 94 کلیک کنید.

33 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • خانم شیما با توضیحاتی که دادین چرا یادگیری وسیله ای رو خط زدین ؟؟؟
    نظریه ی یادگیری اجتماعی همه ی رفتار ها را ناشی از شرطی شدن وسیله ای و مشاهده میداند. اون شق شناختی که بندورا بهش استناد میکند درسته که درفرایند های یادآوری، حافظه و تحلیل و تفسیر دخالت دارد ولی همین استناد شناختی نوعی بار تقویت و تنبیه به دوش دارد.
    “اگه رفتارم پسرونه و خشن باشه بازم مامان دعوام میکنه…پس برم با عروسکم بازی کنم …مامان ببینه …خوشحال بشه”
    شما به این چی میگین؟ هم پردازش شناختی داشت هم فرایند های مرور حافظه و هم تکرار یک یادگیری وسیله ای بودد که قبلا تنبیه و تشویق دریافت کرده بود.بندورا یه رفتار گرای اصیله که از مواضع محکم و سختگیرانه ی اسکینر کمی کوتاه اومده. اصطلاح جبرگرایی تقابلی را به یاد بیارید.
    اضافه کنم که او به انگیزه ی پشت رفتار میگه شرط لازم و نه کافی.
    اگر اینقدر به شناختی کردن نظریه ی بندورا در حد نظریه ی بک و یا نوپیاژه ای ها تعصب بورزین . اونوقت منم میگم کوشش و خطا هم یه فرایندی هستش که بر اساس پردازش اطلااته!!!!!!!!! چرا؟ چون که در پس کوششی که به خطا منجر میشه و تنبیهی که کودک دریافت میکنه یه حافظه (خاطره ی تلخ تنبیه یا درد یا خطا) نهفته ست که کودک دفعه ی بعدی که داره به بخاری نزدیک میشه پردازش شناختی میکنه او نحافظه یادش میاد و با خورش میگه: اون بار دانستم که بخاری داغ است و فهمیدم که می سوزم و سورش درد دارد و به دردسر می افتم !دانستن …فهمیدن…مرور حافظه ی سرگذشتی حاصل ا رتجربه ی سوختن!
    پس با این حساب اسکینر هم با پردازش اطلاعات کودک را جلو می برد!
    گزینه چهار درسته

  • سلام خانم دکتر با تشکر از سایت بسیار خوبتون من مهندسی غیر مرتبط دارم میخواستم بدونم ایا ادامه تحصیل در 2 مقطع ارشد و دکتری روانشناسی بالینی میتواند در اینده از لحاظ کسب درامد انسان را بینیاز کند یا اینکه کلا کسب درامد در این رشته مشکلات زیادی دارد اخه میدونیید که الان اول باید بعد مادی را در نظر گرفت و نمیشه نسبت به اون بی توجه بود اگه امکان داره یکم منو تو این زمینه وشن کنید

    • سلام. کسب درامد در این رشته همانطور که گفتید سخت هست و واقعیت بازار کار اینه که به مهارت شخص شما بسیار بستگی داره. یعنی اینکه خودتون بتونید مراجع جذب کنید و نگه دارید و درمانگر خوبی باشید. و اینها که گفتم در کلنییک دیگران انجام میشه مطب زدن کار سختی خواهد بود التبه برای شهرستان های کوچکتر راحتتره.. کار غیردرمان هم مثل تدریس هم هست که درامد انچنانی ندارد. در کل به اینکه سریع به درامدزایی برسید خیلی نمیشه امید داشت. ولی رشته به قولی پول سازی هست برای درمانگرهای خبره.

  • سلام. من فکر میکنم پاسخ سوال 83 گزینه ی 3 یعنی هویت باشه ، منبع : روانشناسی شخصیت فیست، صفحه ی 228، درک هویت: چهارمین نیاز انسان درک هویت، یا توانایی انسان ها در آگاه بودن از خودشان به عنوان موجودی مجزا و متفاوت است. برای سوال 88 هم گزینه ی 2 رو درست میدونم رفرنسی ندارم اما فکر کنم تو سوالات سالهای قبل به این سوال برخورد کرده باشم. سوال 86 رو هم فکر کنم گزینه 3 یعنی علیت پاسخ صحیح هست. با تشکر از خدمات خیلی خوبی که ارائه میدید

  • سلام دكتر عزيز مرسي ازتون من سوالا رو زدم ١٠ تاشو زرست زدم و ٤ تا غلط و بقيه نزده الان كلا واسه دكترا نااميد شدم سوالاش سخت نبود موذيانه بود فقط …در مورد استدلال اين هماني انواعش رو من تا حالا نشنيده بودم !!!!نظرتون چيه؟

  • با سلام و عرض ادب خدمت شما
    متشکرم از اطلاعات جامع و بسیار خوبتون
    در خصوص درس رشد لورای برک سوال داشتم
    لازم به توضیح است که سوالات امسال لورای برک در کنکور دکتری وزارت بهداشت از کتاب چاپ جدید بود و ظاهرا طراح آن خودش مدرس این کتاب بوده زیرا دو سوال دقیقا از قسمت هایی بود که در چاپ جدید اضافه شده.
    سوالم این است : آیا خلاصه ای که شما تهیه می فرمایید ( جلد یک و دو ) از کتاب چاپ جدید است ؟ و مطالب ویرایش و یا اضافه شده کتاب را نیز در آنها آورده اید ؟ یا همان مطالب از همان کتاب قدیمی خلاصه بندی شده است؟
    با سپاس از پاسخ شما
    شاد و پیروز باشید

    • سلام. از کتاب قدیمی است . کتابی که می فرمایید ندیده ام. در اینده نزدیک کتاب جدید را بررسی خواهم کرد و هر چه اضافه شده باشه به خلاصه اضافه خواهم کرد. برای سراسری از کتابی که شما می فرمایید سوالی طرح نشده است.

  • اگه همین پاسخ سازمان سنجش هم باشه من فقط 26 درصد زدم ، تغییر رشته دادم ولی چهار ماه زیر نظر یه موسسه آزمون دادم و با دقت و روزی تا 12 ساعت هم خوندم ، از نوجوانی روانشناسی دوست داشتم ولی ریاضی خوندم ، در این چند ماه هم از این درس ها لذت بردم و برام مفید بودند امیدوارم بقیه درصد هام خوب باشه وگرنه باید به دانشگاه آزاد فکر کنم .

  • پاسخ ها بسیار تحلیلی و کامل بود.از شما سپاسگزارم.امیدوارم کلید سازمان سنجش نیز به همین صورت باشد که در این صورت به درصد 50 می توانم امیدوار باشم.در مورد دیدگاه بندورا من هم بین دو گزینه یادگیری معنی دار و پردازش اطلاعات به همان دلیلی که شما ذکر کردین شک زیادی داشتم که در نهایت یادگیری را انتخاب کردم.فقط دقت کرده اید که اگر پاسخ این سوال هم پردازش اطلاعات باشد با این حساب پاسخ 3 سوال رشد امسال پردازش اطلاعات می شود:))البته می دانم که این پردازش اطلاعات با آن نظریه پردازش اطلاعات متفاوت است.

    • بله به مرحله تشکیل فرامن اشاره شده است به این دلیل این جمله نقل شده است. ابه همین دلیل سوالاتی که با تردید پاسخ داده شده است را به بحث گذاشته ایم تا شکمان را برطرف کنیم. سپاس از مشارکت شما

  • ی سوال دیگم من شک دارم سوال همسان سازی با پرخاشگری این سوال کتاب پوران پژوهش مطرح کرده و نوشته است که همسان سازی در مرحله نهفتگی مطرح شده است ؟
    و همچنین سوال دوره طوفان و فشار لطف می کنید منبع دقیق این سوال را شرح دهید؟

  • این سوال در کتاب روانشناسی تربیتی شرح داده شده است
    شما که استاد روانشناسی هستید حتما نظر بندورا خواندید که نوشتن که چهار مرحله دارد 1- توجه 2- به یاد سپاری- تولید- 4- انگیزش
    در این چهار مراحل به حافظه توجه بسیاری شده است و ذکر کرده است ک ه نظریه بندورا شناختی – اجتماعی است اگر لطف کنید به کتاب روانشناسی تربیتی دکتر سیف فصل ششم ی سری بزنید
    نظریه شناختی – اجتماعی بندورا :
    این نظریه هم به مانند نظریه رفتاری به تنبیه و تقویت توجه دارد . به عقیده بندورا (عوامل شخصی “باورها و… + رویدادهای محیطی “فیزیکی و اجتماعی + رفتارها ” عملی و کلامی) در هم تأثیر گذارند .
    یادگیری ” با مشاهده رفتار دیگران حاصل می شود « برای تقویت “مشاهده گرفتن جایزه وبرای تنبیه از” دعوا، جریمه ، از دست دادن و… استفاده می کنند ».
    مراحل یادگیری از راه مشاهده :
    1- توجه
    2- یادسپاری
    3- باز آفرینی
    4- انگیزش.
    از موارد مهم در این نظریه :
    1. خود نظم دهی ( خود سازماندهی):
    خود نظم دهی عبارتند از هدایت “اندیشه ، هیجان ، رفتار ” که توسط فرد برای رسیدن به هدف انجام می گیرد.
    2- خود کارآمدی :
    به معنی ، کاری را با موفقیت انجام دادن است .
    خود سامانی : به کارها نظارت و کنترل داشتن
    برای رسیدن به خود نظم دهی :خود بسیجی . تقویت شخصی . عاملیت انسان – اندیشه ورزی
    حالا از نظر شما می شود که جواب این سوال 2 یا 3 باشد

  • سلام خانم دکتر من لیسانس غیر مرتبط دارم میخوام ارشد روانشناسی بخونم میخواستم بدونم برای اینکه بشه مطب مشاوره زد با ید کدوم گرایش رو بخونم وکلا بدونم چه کتابهایی باید بخونم از کی باید شروع کنم به خوندن و ازمون ارشد چه زمانی هست من اهوازیم ایا دانشگاههای اهواز رشته روانشناسی رو دارن با تشکر

    • سلام. با همه گرایش های مجموعه روانشناسی میشه ولی برای تغییر رشته ای ها باید حداقل دو مقطع روانشناسی خوانده باشید. منابع در سایت هست که میتونید ببینید. سوالتون کلی هست اما میتونم بگم تا اردیبهشت میتونید منابع تخصصی رو مثل رشد لورابرک، بالینی فیرس، نظریه های روان درمانی پروچاسکا و اسیب گنجی تا هر جا رسیدید بخونید اما نه کنکوری بلکه برای یادگیری خودتون. بله دانشگاه چمران اهواز دانشگاه خوبی هم هست

  • سلام
    واقعا دستتون درد نکنه.
    من داوطلب کنکور دکتری هستم. دوستان گفته بودند سؤالات بسیار سخت بوده و من کلی استرس گرفتم. ولی سوالات رو که دیدم سخت نیست. خیالم راحت شد.

دیدگاهتان را بنویسید