20 دقیقه مشاوره رایگان
این روزا همه میخوان روانشناس بالینی بشن، شما چطور؟!
چند سالی هست که این گرایش جذاب و پرطرفدار توجه خیلی از دانشجویان و فارغالتحصیلان روانشناسی رو به خودش جلب میکنه. تجربه حضور در محیط جذاب درمان، حس رضایت بخش بازگردوندن افراد به زندگی طبیعیشون و کمک به افرادی که عاجزانه به دنبال کورسوی امیدی هستن از جمله مواردیه که از چشم داوطلبین با روحیه، بخشنده، صبور و انساندوست روانشناسی دور نمونده و در واقع علتی شده بر اشتیاق و جلب نظر این افراد.
حتی خیلی از دانشجویان کارشناسی رشته های غیرمرتبط هم علاقمند به تحصیل در این گرایش هستن. شاید حتی خود شما جز این دسته باشین که دونستن اطلاعات بیشتر میتونه در تصمیم گیری هوشمندانهتر بهتون کمک کنه. پس برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه تا پایان این مقاله ما رو همراهی کنین.
اما این گرایش چی داره که انقدر جذابش کرده؟ ممکنه افراد به دلیل موقعیت کاری بهتر، جایگاه اجتماعی پسندیدهتر، درآمد بیشتر و… سراغ این گرایش برن اما اینها معیار درستی برای تصمیم گیری نیست. اینجا باید ذکر کنیم که همه گرایشهای روانشناسی جذابیت و موقعیت تحصیلی و شغلی خاص خودشونو دارن و هر فردی با در نظر گرفتن علاقه، ویژگیها، و مهارتهای خودش میتونه گرایش مناسب خودش رو انتخاب کنه و در اون موفق باشه.
معرفی منابع ارشد روانشناسی درس روانشناسی بالینی
معرفی منابع ارشد روانشناسی درس روانشناسی بالینی
این درس منابع متعددی دارد و صرفا مختص منبع آکادمیک هم نیست. بنابراین مشخص کردن منبع اصلی که بتوان سوال را مستقیم با آن پاسخ داد در بعضی سالها دشوار است. همچنین سوالات به گونه ای است که دانش کلی شما از همه دروس در پاسخگویی به آن موثر است، مخصوصا سوالات آسیب شناسی در این درس زیاد طرح می شود.
کتاب های اصلی پیشنهادی برای این درس کتاب روانشناسی بالینی فیرس و نظریه های درمانی پروچاسکا و برخی فصول کتاب سنجش روانی مارنات است.
مجموعه روان آموز بهترین کتاب کمک آموزشی موجود برای این درس است که در جلد اول سنجش ها و در جلد دوم درمان ها ارایه شده است. مجموعه دود جلدی روان آموز به خوبی کتاب فیرس و پروچاسکا و فصول مهم مارنات را پوشش می دهد و با نکات برجسته سایر کتب تکمیل شده است. همچنین شامل سوالات طبقه بندی شده کنکورهای گذشته همراه با پاسخ تشریحی است.
اگر وقت کافی ندارید ، می توانید فصل را یک بار از فیرس و پروچاسکا روخوانی کرده و در دفعات بعدی آن را با روان آموز جایگزین کنید. باوجود وقت کافی سراغ منابع اصلی بروید ، در غیر اینصورت آنها را با روان آموز جایگزین کنید. نهایتاً برای فهم بهتر مطالب این درس (بخصوص برای کسانی که فرصت مطالعه منابع اصلی ندارند و همچنین تغییر رشته ای ها) شرکت در کلاس این درس با تدریس دکتر خجوی پیشنهاد می شود.
نرم افزار نارنگی برای این درس در حال آماده سازی است و امسال به دست شما خواهد رسید.
اگر فرصتتان محدود است: کتاب روانشناسی بالینی روان آموز دو جلد، کلاس، نرم افزار نارنگی
منابع اصلی به ترتیب اهمیت: نظریه های روان درمانی پروچاسکا (6 سوال)، روانشناسی بالینی فیرس (3 سوال)، سنجش روانی مارنات (1 سوال)، کتب غیردانشگاهی (10 سوال)
تغییرات مهم:
- طرح سوالات از منابع غیردانشگاهی پراکنده و نیاز به دانشی گستردهتر از منابع صرفا آکادمیک
- توجه بیشتر به مباحث روان درمانی به جای سنجش (برعکس سال گذشته)
- توجه به رویکردهای درمانی معاصر به جای رویکردهای کلاسیک
در آزمون ارشد روانشناسی سال 1400 سه سوال از کتاب «درمان فراشناختی اضطراب و افسردگی، نوشته ولز، ترجمه محمدخانی» در زمینه درمان های فراشناختی داشتیم. (البته این کتاب نوشته ولز توسط دو انتشارات با مترجمان مختلف به چاپ رسیده است).
پوشش کتاب روانشناسی بالینی روان آموز: 50 درصد
دانلود رایگان کتاب روانشناسی بالینی 1 (مبانی و سنجش بالینی)
دانلود رایگان کتاب روانشناسی بالینی 2 (نظریه های روان درمانی)