توضیحات
کتاب روانشناسی بالینی1 چه ویژگیهایی دارد؟
روانشناسی بالینی با ضریب 3 مهمترین درس برای گرایش بالینی در کنکور ارشد روانشناسی است. این درس به درک، پیشبینی و درمان نابهنجاری، ناتوانی و آشفتگیهای شناختی، هیجانی، زیستشناختی، روانشناختی، اجتماعی و رفتاری کمک میکند و در گستره وسیعی از جمعیتهای در جستجوی درمان کاربرد دارد. از جمله مسائلی که تحت پوشش روانشناسی بالینی قرار میگیرند شامل ارزیابی و تشخیص، مداخله و درمان، مشاوره، آموزش و نظارت بر کار رواندرمانگرها، پژوهش و مدیریت در راستای روانشناسی بالینی میشود.
بنابراین شما با مطالعه این درس و کتب مربوطه به انواع اختلالات و نابهنجاریها و علت آنها، نگاه هر رویکرد به هر کدام از این مسائل و در نهایت اینکه چه درمانهایی برای آنها وجود دارد آشنا میشوید.
از مشکلاتی که داوطلبان در مطالعه این درس با آن مواجه هستند، تعدد منابع و گستردگی مباحث آن است. با اینکه به دلیل ماهیت درس روانشناسی بالینی و پوشش کلیه مباحث روانشناسی، مشخص کردن منبع دقیق برای درس دشوار است؛ اما میتوان با تکیه بر چند منبع اصلی به بیشتر سوالات ای درس در کنکور پاسخ داد. اما مطالعه منابع متعدد به وقت زیادی احتیاج دارد و از طرفی حجم بالای مطالبی که مطالعه میشود، کار مرور و جمعبندی را برای کنکور بسیار دشوار میکند؛ از این رو وجود کتابی که به طور خلاصه و جامع منابع اصلی این درس را پوشش دهد ضروری است. در مجموعه روانشناسی بالینی نشر روان آموز با پوشش بیش از هفت منبع این درس توانسته ایم به این هدف دست یابیم و کتابی جامع و کامل اما به طور خلاصه، با نثری ساده و روان در دو جلد، در اختیار شما قرار دادهایم.
در جلد1 روانشناسی بالینی در 204 صفحه و 15 فصل به مباحث مربوط به مبانی و سنجش بالینی پرداختهایم. جلد2 نیز شامل مباحث مربوط به درمان و نظریههای رواندرمانی میباشد که این دو کتاب در کنار هم مجموعه کامل و جامعی برای یک داوطلب در سال کنکور میباشند.
در این کتاب در پایان هر فصل سوالات کنکور سراسری به همراه پاسخ تشریحی درج شدهاند که کمک شایانی به مطالعه و شناسایی مطالب تستی و کنکوری میکنند. علاوه بر آن سولات تألیفی هم مطرح شدهان که میزان یادگیری و پیشرفت شما را میسنجند و با کمک آنها میتوانید خودتان را محک بزنید.
روانشناسی بالینی1 شامل سوالات کدام آزمون هاست؟
- آزمون سراسری کارشناسی ارشد روانشناسی سال 80 تا 1401 به صورت طبقه بندی شده و با پاسخ کاملا تشریحی
نویسنده کتاب روانشناسی بالینی1 چه کسی است؟
این مجموعه را دکتر زینب خجوی، فارغالتحصیل کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی و دکترای روانشناسی سلامت از دانشگاه تهران نوشتهاند.دکتر خجوی در هر دو مقطع ارشد و دکترا حایز رتبه یک رقمی در آزمون بودهاند.
در کنکورهای سال قبل کتاب روانشناسی بالینی تا چه حد مباحث را پوشش داد؟
در آزمون ارشد روانشناسی سال 1401، 90 درصد از سوالات عینا از طریق کتاب روانشناسی بالینی روان آموز قابل پاسخگویی بود.
فصول کتاب روانشناسی بالینی جلد1
فصل 1- تعریف و مسایل جاری روانشناسی بالینی
فصل 2- تاریخچه روانشناسی بالینی
فصل 3- روشهای تحقیق در روانشناسی بالینی
فصل 4- تشخیص و طبقهبندی مشکلات روانی
فصل 5- مفاهیم اساسی در سنجش
فصل 6- مصاحبه سنجشی
فصل 7- سنجش هوش
فصل 8- ابزارهای سنجش هوش
فصل 9- سنجش شخصیت
فصل 10- ابزارهای عینی در سنجش شخصیت
فصل 11- ابزارهای فرافکن در سنجش شخصیت
فصل 12- ابزارهای کوتاه در برنامهریزی و سنجش درمان
فصل 13- سنجش رفتاری
فصل 14- سنجش عصب روانشناختی
فصل 15- قضاوت بالینی
از چه منابعی برای نوشتن کتاب روانشناسی بالینی1 استفاده شده است؟
- روانشناسی بالینی فیرس، مفاهیم، روشها و حرفه (ویراست جدید)، نوشته تیموتی، جی.ترال؛ پرینستین، میچل.جی؛ ترجمه مهرداد فیروزبخت؛ انتشارات رشد
- راهنمای سنجش روانی برای روانشناسان بالینی، مشاوران و روانپزشکان (جلد اول و دوم)؛ نوشته مارنات، گری گراث؛ ترجمه حسن پاشاشریفی و محمدرضا نیکخو؛ انتشارات سخن
- روانشناسی بالینی(آپدیت DSM-5)، نوشته مهدی گنجی، انتشارات ساوالان
- روانشناسی بالینی، نوشته کرامر جفری.پی؛ ترجمه مهرداد فیروزبخت، انتشارات ارسباران
- نکاتی پراکنده از سایر کتب
پیشنهاد روانآموز
مباحث درمان و نظریههای رواندرمانی از مطالب پراهمیت و بسیار تأثیرگذار درس روانشناسی بالینی است. آگاهی و تسلط بر این مطالب نه تنها برای سال کنکور، بلکه برای آغاز مسیر تبدیل شدن به یک روانشناس خبره لازم و ضروری است. پس چه بهتر که به بهانه سال کنکور، تسلط کامل و خوبی بر روی این درس پیدا کنید تا همیشه در زندگی تحصیلی و کاری خود بر آن تکیه زده و پایهای قوی و ساختاریافته داشته باشید.
جلد2 روانشناسی بالینی روانآموز مباحث مربوط به درمان و نظریههای رواندرمانی را به طور کامل پوشش داده و منبعی غنی برای این بخش مهم از درس روانشناسی بالینی میباشد.
برای اطلاع از جزئیات جلد2 درس روانشناسی بالینی و شیوه تهیه آن میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
مدیر سایت –
سلام جناب امانی عزیز
وقتتون بخیر
بله شاهد تغییرات در بسیاری از سرفصل ها و منابع و سوالات بودیم و ظرف سه سال اخیر هم تغییرات در کتاب های روان آموز اعمال شدند
بیژن امانی –
سلام وقت بخیر ، مجموعه کتابهای روان آموزی که من تهیه کردم چاپ سال 99 هستن، آیا نسبت به چاپ جدید تغییر کردن؟ یا همون کتابها قابل استفاده هستن؟
دانشجو –
سلام و عرض ادب:
من داوطلب کنکور بهداشت هستم و برای روان شناسی بالینی، به علت تعدد منابع کتاب کرامر را انتخاب کردم چون در بهداشت روی آن تأکید بیشتری است ولی مایلم یک جزوه خلاصه از فیرس هم بخونم چون به منابع بهداشت اضافه شده. آیا کتاب شما بیشتر فیرس را پوشش می دهد؟
989183085446 –
سلام وقت بخیر.کتاب روانشناسی بالینی و رشد روان آموز که برای کنکور ۱۴۰۲ هست ،تغییراتش نسبت به کنکور ۱۴۰۱ در چه حد بوده و تغییراتش زیاد بوده؟ امکانش هست افرادی مثله من که منابع رو برای ۱۴۰۱ خریداری کرده بودن بتونن با پرداخت مبلغی به قسمت هایی که تغییرات زیادی داشته دسترسی داشته باشن