نکات مشاوره ای: مرور در نیمه راه

در مسیری که برای مطالعه با هم طی می کنیم نکات مشاوره ای به شکل گام به گام را برای شما ارایه می کنیم. دو پستی که قبلا در سایت خوانده اید شامل این دو پست بودند:

نکات مشاوره ای (۱) : شروع اصولی مطالعه کنکور ارشد روانشناسی – اینجا کلیک کنید

نکات مشاوره ای (2) : روش مطالعه کنکور ارشد روانشناسی در دور اول –  اینجا کلیک کنید

سومین بخش نکات مشاوره ای گام به گام را  با هم می خوانیم:

نکات مشاوره ای (3): شیوه مرور در نیمه راه مطالعه

اولین چیزی که بعد از خواندن عنوان ممکن است بگویید این است: من که هنوز کتابی را تمام نکرده ام!! تازه شروع کرده ام!! یعنی عقبم؟؟ در جریان هستید که کنکور سه ماه عقب افتاده است بنابراین شروع در مهرماه مطلوب است و ابدا دیر نیست. ما این پست را برای دوستانی می نویسیم که قبل از اعلام عقب افتادن کنکور شروع به مطالعه کرده بودند و الان در نیمه راه مطالعه هستند. پس لطفا شما دوستان که تازه شروع کرده اید بعدا به سراغ این مطلب بیایید! این نکته بسیاااااااار مهم را به یاد داشته باشید که هرگز خودتان را با دیگری مقایسه نکنید، پیشرفتتان را بر اساس برنامه خودتان بسنجید نه برنامه دیگران! (در کل زندگی همینطور باشید!)

خوب… اول از همه خداقوت و خسته نباشید! یک ، دو یا چند کتاب، میزانش مهم نیست، مهم این است که روی روال برنامه تان باشید! روز اول که برای شروع کتابی برنامه ریزی می کردید فکر تمام شدنش را هم نمی کردید! مطمئن باشید که بقیه مباحث را هم به همین شکل خواهید خواند!

آیا نیازی به دوره در حال حاضر هست؟

در پست قبلی گفته بودیم که در دور اول مطالعه هدفمان این است که یاد بگیریم و خلاصه ای برای دوران مرور تهیه کنیم. یک سوال! این خلاصه ها را کی دوره کنیم؟ به بعضی از دوستان که می گوییم باید این کار را از الان شروع کنید این جواب رو می شنویم: من وقت ندارم! الان کلی مطلب جدید هست که باید بخونم!…یا الان برای مرور زود نیست؟…و جواب ما این است: فرض کنید بعد از دو ماه سراغ کتابی که تمام کرده اید بروید، مطمئنا مجبور خواهید شد زمان بیشتری نسبت به الان از دست بدهید چرا که مطالب از حافظه شما رفته و تثبیت نشده است! پس این یک سرمایه گذاری است نه از دست دادن وقت.

بهترین شیوه مرور چیست؟

شیوه های مختلفی برای مرور وجود دارد که البته یکی از معروف ترین و معتبرترین شیوه ها، روش مرور بر اساس منحنی فراموشی ابینگ هاوس است. جعبه لایتنر هم بر اساس همین منطق طراحی شده است. قصد نداریم در اینجا به جزئیات روش بپردازیم شاید اکثرا هم آشنا باشید. در این شیوه، در فاصله های زمانی منظمی مرور انجام می شود: روز اول مطالعه، یک روز بعد، دو روز پس از دوره اول، چهار روز پس از دوره دوم، هشت روز پس از دوره سوم و الی آخر…شیوه موثری است مخصوصا برای مرور زبان. اما ممکن است فقط برای برخی کارآمد باشد یا فقط برای برخی دروس. مثلا برای شخص بنده فقط برای زبان کارایی داشته است چرا که نمی توانم این حجم از دروس را به این شکل مدیریت کنم که در زمان خاصی دوره شوند. اما برای بعضی دوستان موثر بوده است. اگر با روش ابینگ هاوس پیش می روید یا از جعبه لایتنر استفاده می کنید در حین مطالعه یک کتاب مرور آن هم آغاز می شود.

روش های ساده اما بدون شواهد علمی هم وجود دارند که بعضی با آن راحتتر هستند! مثلا اینکه ابتدا کتابی را مطالعه کنیم و خلاصه ای از آن تهیه کنیم (یا خوب خط کشی کنیم به شکلی که نیازی به مطالعه مجدد کل کتاب نباشد)، بعد از تمام شدن کتاب یک روز در هفته را برای مرور خلاصه ها اختصاص دهیم (مثلا پنج شنبه ها). یا اینکه یک تایم کمی در روز را به مرور مطالب قبلی اختصاص دهیم. این شیوه برنامه ریزی خاصی هم نیاز ندارد همین که اول هفته مشخص کنیم چه روزهایی چه دروسی را مرور می کنیم کافی است. تعداد صفحات هم مهم نیست. من به این شیوه مرور کرده ام و بارها هر درسی مرور شده است. بعضی دروس مثل فیزیولوژی که خیلی فرار بوده اند را هر روز مرور می کردم به شکلی که تعداد مرور آن از شمارش خارج بود! بعضی دروس که مفهومی تر مطالعه شده بودند مثلا رشد، یک بار در هفته مرور می شد. زبان را هم به شیوه جعبه لایتنر مرور کردم.

با هر روشی که راحتتر هستید همان را پیش بگیرید و مرور را شروع کنید. در هر حال لازم است که مرور کنید به هر شکل و روشی! کار سختی نیست! در بازه زمانی که لازم است مرورهای کلی شروع شوند پست مربوطه را خواهیم نوشت. اما در اینجا فقط ذکر میکنم که در مروری که الان انجام می دهید هدف این است که مطلب از ذهن شما نرود و بیشتر و بیشتر تثبیت شود تا زمانی که برمی گردیم راحتتر مرورهای کلی را انجام دهیم. در مرورهای کلی برای هر درس زمان مشخصی شبیه وقتی برای اولین بار مطالعه می شدند اختصاص می دهیم و سعی می کنیم به مطالب انسجام بیشتری دهیم و هر آنچه که برای یک مبحث خاصی باقی مانده (خلاصه، کتب موسسات، جزوه ، …) را بخوانیم، اگر برای درسی دو کتاب را به شکل مبحثی خوانده ایم با هم مرورشان کنیم و چیز نخوانده ای برای آن مبحث خاص باقی نگذاریم. تست زنی و ارزیابی بر اساس آن را هم آن موقع شروع خواهیم کرد. البته دوستانی هم هستند که الان تست زنی می کنند تا با شیوه مطالعه دروس آشنا شوند.

لازم است در اینجا دوستان را دو دسته کنیم. دوستانی که آزمون آزمایشی شرکت کرده اند و دوستانی که شرکت نکرده اند. دوستانی که ازمون ثبت نام کرده اند تا شروع آزمون ها طبق روالی که ذکر شد باید مرور انجام دهند و بعد از شروع آزمون ها هماهنگ با مباحث آزمون دوره های پیش بروند. اگر درسی کلا تا آن موقع تمام شده بود دوره های کلی را طبق مباحث آزمون شروع کنند، اگر درسی باقی مانده بود که بسیاری از دوستان این شرایط را دارند، مباحث باقی مانده را طبق مباحث آزمون ها مطالعه کنند و باقی را هم طبق آزمون ها دوره کنند. برای دسته دوم توصیه اکید داریم که حتما آزمون های جامع را ثبت نام کنند. تا شروع آزمون های جامع باید خودشان شبیه برنامه ریزی که آزمون ها انجام می دهند مباحث را مرتب کنند و بر اساس یک نظم دوره را انجام دهند. وقتی به آزمون های جامع می رسند بهتر است در مرحله مرور آخر باشند.

در نهایت، برای چندمین بار به اهمیت داشتن یک برنامه ریزی بلندمدت تاکید میکنیم. اگر بدانید که هر درسی حدودا (نه قطعا) کی تمام می شود می توانید سرعت مطالعه، زمان لازم، حجم مطالعه و همه چیز را مدیریت کنید. می دانید دوره هر درس کی شروع می شود و کتاب بعدی کی شروع می شود، دوره های کلی کی آغاز می شود، چطور با مباحث آزمون هماهنگ شویم و غیره. بعضی دوستان نمی توانند پیرو چنین برنامه منظمی باشند، اشکالی ندارد برای همین است که می گوییم حدودا بدانید کجای کار هستید و قرار است چه کار کنید، حتی اگر مشخص نکرده باشید که دقیقا هر هفته چه مطالبی مطالعه می شوند.

نکات مشاوره ای کنکور کارشناسی ارشد و دکترای اینجا مطالعه کنید .

41 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • سلام.
    وقتتون بخیر
    قبل از هر چیز ممنون از زحماتتون
    راستش من طبق برنامه شما که گفتید با شروع ازمونها طبق ازمونها مباحث رو بخونیم پیش رفتم و همه مطالب رو خوندم اما همونطور که میدونید خوندن فقط نیمی از راهه و نیمه بیشترش مروره
    من تصمیم دارم با هر ازمون جامع سنجش یک دور کتابهامو دور کنم و مرور کنم.اما نمیدونستم چطور برای اینکار میشه برنامه ریزی کرد
    با توجه به اینکه فاصله هر ازمون جامع دو , سه هفته بیشتر نیست.
    چطور میتونم اینکار رو بکنم.
    این رو هم بگم که من خلاصه نویسی نکردم و فقط خط کشی های خوبی در کتاب هام انجام دادم.
    ممنون از همراهی شما
    شاد و سلامت باشید

  • سلام خانم دکترعزیز.من دوجلدبرک.دوجلدگنجی.فیرس.پنج فصل آمار.سه فصل.روش تحقیق.۱۲فصل فیزیوخوندم.ازمون آزمایشی شرکت نکردم.اما قصد دارم مطابق برنامه مدرسان پیش برم.برنامه ازمون اول که میدیدم متوجه نشدم روان شناسی مرضی مباحث کدوم کتاب هست؟وکودک کدوم فصول بایدخونده بشه؟بنظرتون وقتی مباحث مرتبط با آزمونهاخوندم می تونم مباحث آزمون بعدی بخونم؟ وچند دورباید مباحث یه آزمون بخونم؟یه سوال دیگه اینکه انگیزش وعلم النفس ونظریه های رشدکه تاحالانخوندم مطابق برنامه مدرسان پیش برم.خوبه؟!شرمنده سوالاتم زیادشد.ازاینکه جواب میدین خیلی ممنونم.خداعمرتون بده

    • سلام چه نیازی هست که با برنامه ازمون ها پیش برین؟ ازمون ها بعضی هاشون خیلی مباحث فشرده ای دارند در حالی که اگر خودتون دوره کنید راحتتر هستید وقتی شرکت نکردید نیازی به هماهنگ شدن اجباری با ازمون ها نیست.

    • اگر گفتم وضعتون خوبه حتما روندتون تا به الان رو دیدم چیزی که اغلب بچه ها خودشون نمی بینن! حجم زیادی از مطالب رو با زمان زیادی که گذاشتین خوندین و باید به خودتون خسته نباشید بگین 🙂 حتما برنامه ریزی دارید یا دفترچه ای برای این کار، برگردید و بهشون نگاه کنید. اگر هم ندارید از الان چنین کاری بکنید برای نزدیک کنکور وقتی بهشون نگاه می کنید اعتماد به نفس می گیرید. البته استرس در این میانه راه طبیعیه، حجم مطالب زیاد که هنوز دوره نشده اند و شما روشون مسلط نیستید. هر چه بیشتر دوره کنید و تست بزنید مسلط تر میشین.

  • سلام من تقریبا از اواسط مرداد ۹۴ شروع کردم به خوندن رشته کارشناسیمم بالینی بوده الان که اواسط ابانه فیزیولوژی و استثنایی و علم النفس هست که یک دور دوره نشده که ان هم در حال اتمامه ولی بقیه درسا مخصوصا رشد که شاید دوره دوم هم نزدیک به اتمام است٬حالا سوال من اینه من کلا نمی تونم ساعات زیادی رو در روز درس بخونم خیلی بشه۵ساعت یا۶ بعضی روزا هم اثلا هیچی نمی خونم شما فکر میکنید وضعیت درسی من چه طوره؟ اینمپگوشه ذهنتون داشته باشید که من هم از هوش نسبتا خوبی برخوردارم وهم موقعی که درس میخونم تمرکزم خوبه خیلی ترس دارم لطفا کمکم کنید

    • سلام با شرایط کلی که گفتید وضعیت خیلی خوبی دارید. التبه من از جزئیات خبر ندارم مثلا اینکه چه منابعی برای دروس خونده شده.، کتاب تست و جمع بندی هم خونده شده یا خیر؟ اگر بعضی دروس بیش از یک بار دوره شده اند توصیه من این هست که فرصتش رو دارید که اگر فقط یک منبع خوندین منبع دیگه ای هم بخونید با در نظر گرفتن این که از فصول مهم تر شروع کنید یا اینکه اگر کتاب جمع بندی هم هنوز نخوندین اون رو اول بخونید بعد اگر فرصت شد منبع دیگه ای بخونید. یعنی خیالتون اول بابت کتاب های جمع بندی راحت بشه. برای این مورد میتونید به بخش منابع مراجعه کنید و منابع پیشنهادی رو ببینید و توضیحاتم رو بخونید…… در عین حال همچنان دوره رو داشته باشید. ….تایمتون هم با توجه به شرایطتتون خوبه و نوسان رو همه دارن گرچه تلاشتون باید این باشه که یکنواخت بخونید تا جایی که امکان داره.

    • سلام. خیر جزوه اساتید رو نمیتونیم روی سایت بگذاریم. بعضی اساتید از این قضیه شاکی بودند و مجبور شدیم برش داریم….برای کودکان، همان تست های کنکور موجوده در مدرسان یا پوران فرقی ندارن

  • سلام همراه دوست داشتنی..سپاس از کمکهاتون.
    من 2تا سوال داشتم،ممنون میشم راهنماییم کنین،1_اینکه من تغییر رشته ای هستم،و در مسیر ارشد .نقریبا تا نیمه رسوندم مطالب رو با علاقه بالا،میخواستم بدونم بنظر شما دیر نیست برای موفق شدن در یک دانشگاه خوب؟یکم دچار استرس و نگرانی شدم که عقب باشم نسبت به وضعیت نرمال،
    2_بنظر شمااگه بتونم منابع اصلی(رشد لورا و اسیب گنجی و بالینی فیرس و امار و فیزیولوژی )رو تا اخر اذر تموم کنم،شرایط خوب خواهد بود؟نظر شما راجع به تایم مناسب تموم کردن اولیه مطالب چیه؟
    بی نهایت ممنونم،شادیهاتون امرداد

    • سلام. 1- خیر ابدا دیر نیست و مخصوصا که شما تا نیمه راه اومدین و خیلی هم عالیه. خسته نباشید. یک برنامه ریزی بلندمدت بهتون خواهد گفت که نیمه دیگر دروستون کی تمام میشه و دوره کی شروع میشه. حساب کنید تا ببینیم حدودا دوره کلی کی شروع میشه. اما دوره های میانی هم طبق توضیحی که در همین پست داده ام باید وجود داشته باشه. 2- نظر من این هست که طبق برنامه بلندمدت شخصی خودتون، خودتون رو ارزیابی کنید قانون کلی وجود نداره. اما منطقا با شروع ازمون های جامع ازمون های ازمایشی بهتر هست که شما هم دروستون رو تمام کرده باشید.

  • سلام خانم خجوی عزیز. ببخشید میشه بفرمایید ازجلد دو کتاب برک کدوم فصول اهمیت کمتری دارن؟ و خوندشون لازم نیست.من تافصل14خوندم. راستی خانم دکترمن یه باردیگه این سوالو پرسیده بودم ولی جواب ندادین.من زبانم خوبه کارشناسی زبان خوندم وبنابه توصیه سرکار ازکتاب هاشمیان دارم میخونم ،شماهمیشه میفرمایین هر روز لغات مرورکنین.حالا سوالم اینه مرور لغات آخر هرچپتر هاشمیان کافیه؟! یا منظور لغات مربوط به کتاب دیگری است؟
    ممنون میشم مثل همیشه راهنماییم کنین

    • سلام با توجه به اینکه پارسال چند سوال از جلد دو لورابرک بوده توصیه من اینکه حتما همه اش رو بخونید ولی بعضی عناوین رو در هر فصل میتونید حذف کنید مثلا بیماری های جسمانی و هر چیزی که در این زمینه باشه. خلاصه سایت میتونه کمک کنه بهتون در مشخص کردن نکات مهم و کلا به جای کتاب اگر وقت نداشتید بخونید کافی است. منظورم از لغات این هست که هر لغتی که از کتاب استخراج می کنید هر روز مرور کنید و هر لغت دیگری در سایر کتاب ها مثل پانویس ها، لغات اخر کتاب ها مخصوصا هیلگارد و لیندا لیل. و بعد از اون بیشتر متن خوانی کنید

  • سلام خانم دکتر.توی یه سایت دیدم کتاب کرین۵۵۰صفحه است.باتوجه به زمان میترسم نرسم بخونمش.الان دارم برک ۱میخونم ازطرفی هم مدرسان گرفتم.نمیخوام کیفیت فداکنم.شما نظرتون چیه؟! جزوه شماگویا۲۰۰صفحه است یعنی همه نطالب کرین پوشش میده؟! بعدخوندن کرامرواجبه؟چون اونم حجم زیادی داره!یعنی کتابای پوران وسنجش مطالب کرامر ندارن؟؟ خواهشا کمکم کنین

    • سلام جزوه ما تلفیقی از کرین و دو جلد ژنتیک هست و همه نظریه های این سه کتاب رو پوشش میده. البته من همیشه توصیه ام به خوندن منبع اصلیه اما اگر وقت برای دوره خوب نباشه بهتره که برای ژنتیک خلاصه بخونید و کرین هم اگر فرصت نشد خلاصه به جاش بخونید. همه چیزز به برنامه شما بستگی داره…..کرامر مطالب همپوش زیادی با فیرس داره و سریع تر از چیزی که به نظر میاد پیش میره اگر فیرس رو خونده باشید. باز هم اگر فرصت نشد مجموعه بالینی اقای فرمانی در سایت نکات کرامر رو داره ، پوران پژوهش هم برای جمع بندی مناسبه.

  • با سلام و تشکر خدمت خانم دکتر و همکارانشون
    سوال: با کارشناسی و ارشد روانشناسی عمومی میتوان در آزمون دکتری مشاوره شرکت کرد؟؟
    2- برای خرید حداقل 5 جزوه از جزوات شما و همکارانتون چقدر تخفیف داده می شود؟
    ممنون از وقتی که برای کمک به علم روانشناسی می گذارید

      • سلام خانم دکتر
        شما مطمئنید؟ ولی بعضی جاها نوشتند فقط روانشناسی بالینی میتونه مشاوره شرکت کنه
        منظور من دکتری سراسریه اگه ممکنه منبع موثق برای امتحان سال 95 رو معرفی کنید
        ممنون

        • بله ببخشید فایل تغییرات امسال سنجش رو چک کردم فقط بالینی میتونه شرکت کنه طبق جدول امسال. این هم لینکش :file:///C:/Users/bahar/Downloads/phd95%20(1).pdf
          منابع رشته مشاوره رو در سایت نداریم فعلا. همین روزها براتون میگذارم.

  • با سلام و تشکر به خاطر وقتی که میذارید. آیا جزوه ای از 3 جلد کاپلان هم دارید ؟ اگر موجوده چطور میتونم برای خرید اقدام کنم؟ با توجه به اینکه نسخه جدید کاپلان بر طبق DSM-V هم به بازار اومده آیا مطالعه جزوه مربوط به نسخه قبل میتونه برای کنکور دکتری وزارت بهداشت مفید باشه؟ممنونم از لطف شما

    • سلام خلاصه تکی از کاپلان نداریم در مجموعه مرضی اقای فرمانی نکات کاپلان نیز وارد شده که در بخش مجموعه نکات کنکوری (مجموعه خلاصه ها) قرار داره. بهداشت ذکر کرده اخرین ویراست کاپلان، اخرین ویراست هم ترجمه گنجی است که البته مهمترین تغییراتش همان ملاک هاست و اگر نمیتونید کاپلان جدید رو تهیه کنید همان کاپلان قبلی رو بخونید اما ملاک ها و طبقه بندی ها رو از کتابچه تغییرات دی اس ام اقای گنجی بخونید.

  • سلام.ببخشید خانم دکتر اگر الان اقدام به تهیه مجموعه فیزیولوژی کنم و بعدازدوسه هفته مجموعه دورشدبخوام بگیرم.تخفیف شاملش نمیشه؟چون الان واقعابامتن فیزیولوژی مخصوصا دردوفصل سه وهشت مشکل دارم.و میخوام الان که درفصول آخر هستم برای مرور ازمجموعه شمااستفاده کنم. وبنابه توصیه جنابعالی کرین روبخونم بعدمجموعه شمارو تهیه کنم.ممنون میشم توضیح بدین

    • سلام 20 درصد تخفیف روی هزینه دو کتاب محاسبه میشه که به شکل همزمان خریداری میشن. میتونین رشد رو تهیه کنید و بعدا شروع کنید. اگر حتما میخاین یک کتاب رو خریداری کنید فعلا، ایمیل بزنید.

  • سلام خانم دکتر

    من جزو افرادی هستم که در میانه راه هستم، به طور مثال دو جلد لورا برگ رو تموم کردم و یا جلد یک آسیب و الان آخرای جلد دو هستم و بقیه هم همین منوال سوالم راجع به کتاب علم النفس هست آیا از الان شروع کنم به خوندن یا میشه یکی دو ماه دیگه هم شروع کرد،در ضمن تغییر رشته ای هستم
    ممنون از راهنمایی هاتون

    • سلام اگر کلا با دروسی که خیلی حفظی هستند و پایه فلسفی دارن مشکل دارید میتونید الان شروع کنید مثلا با هفته ای یک فصل. اما اگر تایم مطالعاتیتون اجازه نمیده الان برای شروعش زوده و میتونید یک تا دو ماه دیگه شروعش کنید و یا با ازمون ها پیش برید.

  • یادم رفت بگم خانم دکتر باوجود تغییر رشته ای بدون قصد شرکت درآزمون آزمایشی و کلاس ندارم. بنظرتون برنامه ریزی چطور بایدباشه؟! چون فرمودین هماهنگ بابرنامه آزمونها؟! برنامه ریزی مناسب چطوره؟ من روزانه فیرس دارم میخونم.درهفته2فصل برک.اگه بشه2فصل آسیب.فیزیولوژی چون بامتنش مشکل دارم 1 فصل.آمارهم تا4فصل خوندم وبازم باهاش مشکل دارم!! البته هنوز خوندن آمار مدرسان شروع نکردم

    ممنون میشم مثل همیشه کمکم کنین

    • سلام توصیه میکنم ازمون رو شرکت کنید حداقل جامع ها رو. منظورم این بوده که اگر ازمون های مبحثی رو شرکت کردید سعی کنید برنامه اتون رو با اون هماهنگ کنید تا جایی که میشه. درباره شیوه برنامه ریزی در بخش نکات مشاوره ای (در قسمت ارشد سراسری) پستی هست به اسم شروع اصولی فکر میکنم کمک کنه. و اینکه چقدر از هر درس در هفته بخونید به برنامهریزی بلندمدت خودتون بستگی داره به شکلی که مشخص کرده باشید هر هفته چقدر از هر درسی رو بخونید تا به موقع ان درس خاص تمام بشه و به دوره های کلی برسید. موفق باشید

  • سلام مجدد خانم دکتر.بنده خلاصه دارم برای هرفصل برک. ولی منظورتونو متوجه نشدم مبحثی بخونیم؟ یعنی هرمحبث که میخونم بامدرسان همزمان چک کنم و بخونم. برای نظریه های کرین و زنتیک قصد خرید مجموعه شمارو دارم نه خوندن منابع اصلی. همه مباحث پوشش میده دیگه؟! البته به همراه فیزیولوژی؟ تخفیف هم داره؟! چون من پوران و مدرسان و کتابای اصلی هم گرفتم ویه مقدارهزینه شون زیاد شده.
    متشکرم

    • سلام بله منظور از مبحثی همان بود که فرمودین. مجموعه رشد دو شامل تمام نظریات کرین و دو جلد ژنتیک هست گرچه من توصیه ام همیشه به خوندن منبع اصلیه اما این خلاصه ها هم کامل هستند. با این وجود اگر وقت دارید حداقل کرین رو بخونید که متنش راحتتر هم هست. به همراه فیزیولوژی بله 20 درصد تخفیف خواهد داشت.

  • سلام خانم دکتر اول از همه به خاطر سایت خوبتون تشکر میکنم.من پارسال کنکور دادم رتبه بالینی من 201 و رتبه عمومی 174 شد.انتخاب رشته محدودی کردم به خاطر همین هیچ جا نیاوردم میخوام برا سال آینده حتما دانشگاه تهران بیارم ولی اصلا نمیدونم چی کار کنم .پارسال هیچ جا آزمون نمیدادم و بیشتر منبع خوندم .سردرگمم و هیچ کسی ندارم که کمکم کنه .چه منابعی بخونم و چی کار کنم؟

    • سلام رتبه پارسال هم خیلی خوب بوده امیدوارم که امسال بهتر بشه. اول از همه بخش ارشد سراسری سایت قسمت نکات مشاوره ای مراجعه کنید و پست های مشاوره به شروع گام به گام رو بخونید. منابع رو هم با توضیحاتش کامل بخونید. بعد هر سوالی بود در خدمتم. برای مشاوره هم به بخش مشاوره تحصیلی در فهرست بالای سایت مراجعه کنید.

    • سلام اگر زمان مطالعه خوبی دارین بهترین حالتش اینکه که مبحثی بخونید از هر کتابی که دارید. اگر خوندن یک کتاب هم به اندازه کافی زمان بر هست فعلا کتاب اصلی رو بخونید بعد در دوره ها کتب جمع بندی رو بخونید. اگر خلاصه فصل به فصل برای درسی دارید همون موقع فصل به فصل چک کنید که دیگه بعدا برای دوره از خلاصه استفاده کنید. بله اول لورابرک رو تموم کنید بعد نظریه ها البته با مباحث ازمون هاتون هم باید هماهنگ باشید

  • سلام
    اول از همه تشکر میکنم بابت سایت عالیتون،واقعا حرف نداره،،یه سوال داشتم از خدمتتون،من میخوام ازمون ازمایشی ثبت نام کنم،بنظر شما مدرسان باشه یا تسلط سازمان سنجش؟شدیدا گیر کردم،

دیدگاهتان را بنویسید