تفاوت دکتری روانشناسی بهداشت و علوم

تفاوت دکتری روانشناسی بهداشت و علوم از مسائل پر چالش برای داوطلبان دوره دکتری است. شاید برای شما هم سوال باشه که بدونین تفاوت دکتری روانشناسی بهداشت و علوم در چه مسائلی است؟ کنکور این دو وزارت به چه شکله و چه شرایط پذیرشی داره؟ دوره تحصیل در هر کدوم از وزارتها دارای چه ویژگیهاییست؟ شرایط کاری در آینده برای هر کدوم از فارغالتحصیلان این وزارتها به چه صورتیه؟
تفاوت دکتری روانشناسی بهداشت و علوم در زمینه کنکور
ابتدا به بررسی این مسئله میپردازیم که کنکور هر کدوم از این وزارتها چه ویژگیهایی داره، در چه تاریخی و به چه شکلی برگزار میشه. چه افرادی مجاز به شرکت در هر کدوم از این کنکورها هستن، چه دروسی امتحان گرفته میشه، منابع امتحانی به چه صورته، در مصاحبه چه اتفاقی میوفته و… .
شرکت کنندگان دکتری روانشناسی بهداشت و علوم
دکتری روانشناسی وزارت علوم دارای گرایشهای تربیتی، عمومی، بالینی، سلامت، خانواده و سلامت جنسی، صنعتی و سازمانی و روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی میشه. همچنین در رشته علوم شناختی هم در دو گرایش روانشناسی شناختی و شناخت اجتماعی دانشجو میپذیره.
مدارک ارشد قابل قبول برای شرکت در آزمون دکتری وزارت علوم شامل تمام گرایشهای روانشناسی، علوم تربیتی، بهداشت و درمان و توانبخشی (علوم پزشکی) است.
دکتری روانشناسی وزارت بهداشت فقط دارای گرایش روانشناسی بالینی و روانشناسی نظامی هست که البته گرایش روانشناسی نظامی مختص کادر نظامی و انتظامی میباشد. در رابطه با کنکور دکتری روانشناسی بالینی وزارت بهداشت، گرایشهای قابل قبول شامل روانشناسی در کلیه گرایشها، روانسنجی و مشاوره است. دکتری در وزارت بهداشت گرایشهای جدید دیگهای به غیر از رشته روانشناسی داره که میتونین بر حسب علاقه و رشته ارشد خود اونها رو انتخاب کنین.
برای ثبت نام در کنکور وزارت بهداشت باید مدرک زبان داشته باشین. البته برای کسانی که نتونن که نمره حد نصاب رو کسب کنن، تا آزمون جامع فرصت داده شده. برای ثبت نام وزارت علوم نیازی به مدرک زبان نیست اما تا آزمون جامع حتما باید مدرک زبان خود را تحویل دهید.
برای مشاهده سایر گرایشهای روانشناسی وزارت بهداشت اینجا کلیک کنید
تاریخ برگزاری دکتری روانشناسی بهداشت و علوم در چه زمانیست؟
طبق دفترچه ثبت نام کنکور سال 1401، کنکور دکتری روانشناسی وزارت بهداشت در ابتدای تیرماه و کنکور دکتری روانشناسی وزارت علوم اوایل اسفندماه برگزار میشه.
برای شرکت در هر دو کنکور به طور همزمان مانعی وجود نداره. برای اینکه از مهلت ثبت نام این آزمونها جا نمونین باید ذکر کنیم که ثبت نام آزمون دکتری وزارت علوم در اوایل آذرماه و وزارت بهداشت در نیمه دوم اسفندماه صورت میگیره.
مواد امتحانی دکتری روانشناسی بهداشت و علوم چه تفاوتی دارن
کنکور دکتری روانشناسی وزارت علوم در هر سه گرایش مواد امتحانی یکسانی داره. دروس تخصصی با ضریب چهار شامل روانشناسی رشد، روانشناسی مرضی و آمار و روش تحقیق، زبان عمومی با ضریب یک و استعداد تحصیلی با ضریب یک مواد امتحانی وزارت علوم هستند. مهمترین تفاوت در مواد امتحانی دکتری روانشناسی بهداشت و علوم، درس استعداد تحصیلی و زبان عمومی است که در کنکور وزارت بهداشت وجود نداره. همچنین در وزارت بهداشت مواد امتحانی بسته به گرایش شما متفاوت خواهد بود.
منابع امتحانی هر وزارت
منابع کنکور دکتری روانشناسی بالینی وزارت بهداشت تقریبا همون منابع ارشده، گرچه برخلاف کنکور ارشد، منابع توسط خود وزارت بهداشت اعلام نمیشه و ما بر اساس نظر رتبههای برتر سالهای قبل این منابع رو برای شما جمع آوری کرده ایم.
برای مشاهده منابع کنکور دکتری روانشناسی بالینی وزارت بهداشت اینجا کلیک کنید
برای مشاهده منابع کنکور دکتری روانشناسی بالینی وزارت علوم اینجا کلیک کنید
تاثیر مصاحبه در پذیرش دکتری روانشناسی بهداشت و علوم
در این مورد کنکور وزارت علوم و بهداشت کاملا برعکس یکدیگر هستن، البته این مسئله تا وقتی صحت داره که کنکور وزارت علوم مانند سالهای قبل برگزار بشه. در هر صورت تاثیر مصاحبه در وزارت علوم بیشتره. تاثیر آزمون و مصاحبه در کنکور علوم به ترتیب 30 و 70 درصده، اما در کنکور بهداشت به ترتیب 70 و 30 درصد است.
تفاوت دوران تحصیل در دکتری روانشناسی بهداشت و علوم
تنها دونستن شرایط پذیرش در کنکور دکتری روانشناسی بهداشت و علوم کافی نیست و لازمه که شما از شرایط تحصیل در هر یک از وزارتها و حتی به طور جزئیتر دانشگاهها مطلع باشین و بدونین که قراره در ادامه مسیر زندگی، طی چند سال به شما چی بگذره.
شرایط خوابگاه
وزارت بهداشت برای دانشجویان دکتری خود خوابگاه در نظر نگرفته است، اما برای همه دانشجویان وامی جهت گرفتن خوابگاه وجود دارد. عدم وجود خوابگاه از نظر داوطلبان این کنکور مشکل و مانع بزرگی محسوب میشه. وزارت علوم برای دانشجویان روزانه خود خوابگاه داره اما برای دانشجویان شبانه تعهدی ندارد.
لزوم حضور تمام وقت در دانشگاه
به طور کلی در دوران تحصیل دکتری شما متعهد هستین که تمام وقت در دانشگاه حضور داشته باشین. اما در وزارت علوم و بهداشت تفاوتهایی در این زمینه هست. دانشجوی دکتری وزارت بهداشت حضور و غیاب داره و بابت حضورش در دانشگاه و کلینیک حقوقی دریافت میکنه. در وزارت علوم نیز دانشجو ملزمه که تمام وقت در دانشگاه باشه اما نه در کلینیک، بلکه به عنوان دستیار یک استاد. دانشجوی دکتری وزارت علوم زمان آزاد بیشتری برای کار خارج از دانشگاه داره و حقوقی هم دریافت نمیکنه. لازم به ذکره که دانشجوی دکتری کلا در طول زمان تحصیل، پروانه اشتغال نداره و دانشجویانی که در حال درمانگری هستن بدون پروانه مشغول به کار هستن.
طرح اجباری دکتری روانشناسی بهداشت و علوم
در وزارت علوم پس از فارغالتحصیلی دانشجو تعهدی به دانشگاه نداره، اما در وزارت بهداشت دانشجو پس از فارغالتحصیلی به مدت 5 سال طرح اجباری داره. در این طرح وزارت خانه بسته به نیاز خود در بخش هیئت علمی یا درمانگاهها در سطح کشور از دانشجویان خود استفاده میکنه و اونها رو به بخشی که مورد صلاحدیدش باشه اعزام میکنه.
کار عملی در دوره دکتری روانشناسی بهداشت و علوم
مثل دوران ارشد، کار عملی در وزارت بهداشت بیشتر از علومه. دانشجویان وزارت بهداشت دورهای رو در بیمارستان کار می کنن که میتونه مشابه دوره اینترن پزشکی در نظر گرفته بشه. این دسته از دانشجویان حقوق هم دریافت می کنن. در وزارت علوم، بسته به گرایش تحصیلی، کار عملی متفاوته. در حال حاضر دانشگاه های شیراز، بهشتی، شاهد، تبریز، خوارزمی و علامه طباطبایی گرایش روانشناسی بالینی دارن که در این میان دانشگاههای بهشتی و شاهد در پایان دورات تحصیل، کار عملی بیشتری دارن و کلینیکهایی هم در این راستا دارن.
سایر دانشگاهها بسته به امکانات و برنامههای دانشگاه و گرایشهای آنها، کارورزیهای متفاوتی دارن. البته با توجه به اینکه اکثر دانشگاههای علوم گرایش دکتری عمومی دارن، مسئله کمتر بودن دوره کارورزی در وزارت علوم غیرمنطقی نیست. دکترای سلامت هم فقط یک ترم کارورزی در بیمارستان داره.
کار پژوهشی در دوره تحصیل
میزان کار پژوهشی در وزارت علوم بیشتر از وزارت بهداشته و بهش تاکید میشه. در وزارت بهداشت نه تاکیدی به این قضیه هست نه زمانی برای آن وجود داره.
فهرست محتوا
- 1 تفاوت دکتری روانشناسی بهداشت و علوم در زمینه کنکور
- 2 شرکت کنندگان دکتری روانشناسی بهداشت و علوم
- 3 تاریخ برگزاری دکتری روانشناسی بهداشت و علوم در چه زمانیست؟
- 4 منابع امتحانی هر وزارت
- 5 تاثیر مصاحبه در پذیرش دکتری روانشناسی بهداشت و علوم
- 6 تفاوت دوران تحصیل در دکتری روانشناسی بهداشت و علوم
- 7 شرایط خوابگاه
- 8 لزوم حضور تمام وقت در دانشگاه
- 9 طرح اجباری دکتری روانشناسی بهداشت و علوم
- 10 کار عملی در دوره دکتری روانشناسی بهداشت و علوم
- 11 کار پژوهشی در دوره تحصیل
مطالب مرتبط

درس آسیب شناسی روانی

زیر ذره بین: روان شناسی بالینی

سلام. مدت دوره تحصیل دکترا وزارت بهداشت به دانشجو هزینه هم پرداخت نیشه مثل رزدینتا؟
سلام وقتتون بخیر
در دکترای وزارت بهداشت بابت حضور در دانشگاه و کلینیک حقوقی دریافت می شود.
سلام پزشک عمومی فقط میتونه توی آزمون دکتری روانشناسی وزارت بهداشت شرکت کنه یا هر دو رو میتونه؟ بعد در صورت قبولی طرحش چی میشه؟
سلام وقتتون بخیر بله میتونینی شرکت بفرمایین
در وزارت بهداشت دانشجو پس از فارغ التحصیلی به مدت ۵ سال طرح اجباری دارد. در این طرح وزارت خانه بسته به نیاز خود در بخش هیئت علمی یا درمانگاه ها در سطح کشور از دانشجویان خود استفاده می کند و آنها را به آنجا اعزام می کند.باید طرح رو گزرونده باشین و یا میتونین از دانشگاه مورد نظر اطلاعات کسب بفرمایین
سلام،با كارشناسي غير مرتبط من ارشد علوم شناختي گرايش روانشناسي خوندم،ميتونم دكتري روانشناسي سلامت وزارت علوم ثبتنام كنم؟
سلام وقتتون بخیر و شادی بله
آیا با مدرک ارشد وزارت علوم در زمینه ی روانشناسی شناختی امکان شرکت در دکترای وزارت بهداشت داریم؟ با در نظر گرفتن این موضوع که از رشته ی دیگری وارد ارشد علوم روانشناسی شناختی شدم
سلام وقتتون بخیر خیر
ممنون از مقاله مفید شما
خواهش میکنم سپاس از شما
سلام،
گفتید برای کار پژوهشی در بهداشت خیلی اهمیت قائل نیستن. خب پس تز دکتراشون چیه؟ چطوری روش کار میکنن اگه همش کلینیکن؟ در کل اگه بخواین یه درصد بگین، چقدر از دکترای وزارت بهداشت صرف پژوهش میشه و چقدر صرف کار عملی؟
پاسخ سوال شما از خانم دکتر گلاویژ محمدی، رتبه 1 دکترای بهداشت:
“تز دکترا برای دانشکده ی ما دو نوع مداخله و مقایسه ی این دو هست و شرط دفاعمون هم دوتا مقاله ی آی اس آی هست
تشویق میکنن برای کار پژوهش منتها چون کلا کار بالینیه اساتید و بچه ها انقدر راغب نیستن
و در کل بخوام بگم شاید 30 درصدش صرف پژوهش بشه”
البته برای مشاوره و توضیحات بیشتر می تونید، از بخش مشاوره سایت اقدام کنید.
سلام دوستان؛كسي اطلاع داره كه كدوم گرايش روانشناسي در وزارت بهداشت كم طرفدارتره؟
هرچي ميگرده پيدانميكنم
گرایش های مجاز به شرکت در وزارت بهداشت داخل سایت موجود هست
سلام
لطفا متن رو به روز رساني كنيد
بعضي اطلاعاتش مثل تاريخ برگزاري و مواد امتحاني و … بايد اصلاح بشه
سلام.وقتتون به خیر.من کارشناسی صنایع غذایی و ارشد مشاوره خانواده دارم.برای دکتری به دنبال گرایشی هستم که بیشتر،کار با کودک باشه.پیشنهادتون چیه؟ آیا میتونم روانشناسی بالینی کودک برای دکتری بخونم؟ممنونم از لطفتون
سلام در مقطع دکتری گرایش کودک نداریم. شما میتونید با هر گرایش روانشناسی در دکتری، حیطه کاری خودتون رو متمرکز بر کودک کنید.
روانشناسی تربیتی پس چیه
گرایش اختصاص درباره کودک منظور بالینی کودک و نوجوان می باشد که در مقطع دکترا ارائه نشده
در گرایش تربیتی بحث آموزش و پرورش می باشد
سلام وقتتون بخير من كارشناسي زبان و ارشد روانشناسي و آموزش كودكان استثنايي هستم. ميتونم در آزمون دكتري وزارت بهداشت شركت كنم؟