شرایط اخذ پروانه اشتغال روانشناسی
پروانه اشتغال روانشناسی توسط سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران به متقضیان واجد شرایط اعطا میشود. این سازمان شرایط و الزاماتی رو برای افرادی که متقاضی دریافت پروانه اشتغال هستند وضع میکند و افراد مستلزم به رعایت آنها هستند. ما در این مطلب این شرایط را با ذکر جزئیات شرح میدهیم.
در ابتدای مطلب، نکته مهمی که باید مطرح کنیم این است که تا قبل از گذراندن دو مقطع تحصیلی در رشته روانشناسی نمیشود برای اخذ پروانه اقدام کرد. یعنی فرد متقاضی باید در مقاطع کارشناسی و ارشد و یا دو مقطع ارشد و دکتری، در رشته روانشناسی تحصیل کرده باشد تا سازمان نظام روانشناسی و مشاوره به او اجازه فعالیت تخصصی بدهد.
مراحل لازم
بعد از رعایت این نکته مراحلی که فرد باید پشت سر بگذارد به شرح زیر است:
مرحله اول: داشتن عضویت معتبر در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره
نحوه عضویت در سازمان
برای عضویت در سازمان نظام روانشناسی نیز مراحل و ضوابطی وجود دارد که بدین شرح است: متقاضی باید حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد روانشناسی و مشاوره داشته باشد. در صورت داشتن این شرط، فرد میتواند به سایت سازمان مراجعه کرده و با تکمیل اطلاعات لازم مثل ارائه کلیه مدرکهای اخذ شده، اسکن تمامی صفحات شناسنامه و کارت ملی و اسکن عکس 3*4 رسمی در سایت عضو شود. بعد از تایید نهایی عضویت انجام میشود.
مرحله دوم: ثبت درخواست تقاضای صدور پروانه اشتغال تخصصی در قالب متن زیر:
معاونت محترم نظارت حرفهای و امور کمیسیونهای سازمان، با سلام و احترام. اینجانب ……… عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره به شماره …….. ، ضمن آگاهی از مفاد قانون تشکیلی سازمان نظام روانشناسی ومشاور کشور متقاضی صدور پروانه اشتغال تخصصی در استان …… شهرستان …… منطقه ….. میباشم.
مرحله سوم: ثبت سوابق تحصیلی اعم از مدارک کارشناسی، ارشد، گواهی آزمون جامع دکتری و مدرک کتری با ذکر رشته تحصیلی، تاریخ فارغالتحصیلی و دانشگاه محل تحصیل و ارسال مدارک هر مقطع و ارسال ریزنمرات هر مقزع به نشانه پستی سازمان یا تحویل حضوری مدارک.
مرحله چهارم: ثبت عنوان رساله ارشد و دکتری
مرحله پنجم: ثبت مرتبه دانشگاهی مربی، استادیار، دانشیار، استاد (برای اعضای هیئت علمی ) و ارسال حکم هیئت علمی دانشگاه به نشانی پستی سازمان یا تحویل حضوری مدارک .
مرحله ششم: ارسال برگه گواهی عدم سوء پیشینه
مرحله هفتم: تعیین کمیسیون تخصصی مربوطه توسط سازمان
مرحله هشتم: ارجاع به معاونت امور کمیسیون ها
مرحله نهم: دعوت به مصاحبه توسط معاونت امور کمیسیون ها در تاریخ و روز معین
مرحله دهم: اعلام نظر معاونت نظارت حرفه ای و امور کمیسیون ها
مرحله یازدهم: تأیید نتیجه مصاحبه متقاضی توسط معاونت امور کمیسیونه
مرحله دوازدهم: ارسال پیامک به متقاضی توسط معاونت امورکمیسیونها
مرحله سیزدهم: تأیید وضعیت متقاضی توسط کارشناس صدور پروانه
- قبول قطعی (دائم)
- قبول مشروط
- مردود
مرحله چهاردهم: صدور پروانه و نماد اعتماد پروانه اشتغال
مرحله پانزدهم: اطلاع رسانی با پیامک به متقاضی جهت مراجعه به سازمان و تحویل گرفتن پروانه
مرحله شانزدهم: تأیید و امضای منشور اخلاق روانشناسان و مشاوران، فرم تعهدنامه، رسید تحویل مدارک و ثبت نشانی محل فعالیت امضا و اسکن شده متقاضی توسط کارشناس سازمان
مرحله هفدهم: تأیید تحویل پروانه به شخص متقاضی توسط کارشناس
برای ثبت درخواست دریافت پروانه اشتغال روانشناسی در سازمان باید به سامانه مربوطه در سایت سازمان مراجعه کنید.
سلام وخسته نباشید خدمت شما
من لیسانسم روانشناسی عمومی از دانشگاه پیامنور بوده ،و ارشد روانشناسی مثبت گرا ،پژوهش محور از دانشگاه پیامنور هستم. میخواستم بپرسم میتونم مجوز برای مطب زدن بگیرم؟؟
بیشتر سوالم به خاطر پژوهش محور بودنه که مجوز میدن یا نه؟؟
ممنون میشم جواب بدین
سلام طبق اطلاعیه فوق که ذکر شده، به پژوهش محور پروانه داده نمیشه
سلام،اگر پروانه اشتغال ندلشته باشیم اما ارشد روانشناسی داشته باشیم،نمیتونیم فعالیت کنیم؟ کلا تفاوت و امتیازش چیه؟ مرسی
سلام چرا میتونید البته قانونی نیست ولی خیلی ها دارن کار میکنند بدون پروانه!
با سلام،کارشناسی روانشناسی عمومی از پیام نور تاکستان دارم و امسال روانشناسی عمومی مجازی مرکز بناب قبول شدم با توجه به مجازی بودن دوره ارشدم امکان گرفتن مجوز نظام وجود دارد؟
سلام بنده از یکی از اساتید نظام در مورد اهمیت نوع مدرک های پیام نور و غیرانتفاعی پرسیدم، گفتند فقط مهارت درمانگر مهم هست. در این حد میدونم. در مورد مجازی ها ااطلاعات دقیق ندارم.
سلام روزتون بخیر..من کارشناسی زبان دارم….یعنی الان باید هم ارشدو هم دکتری روانشناسی بخونم تا مجوزبدن.. درست متوجه شدم؟راستش یه سوال دیگه هم دارم برای هیئت علمی شدن هم دومقطع روانشناسی باشه کافیه یا اینکه چون کارشناسیشوندارم امکان پذیرنیست؟ممنون میشم راهنماییم کنید.
سلام بله باید دو مقطع بخونید. هیئت علمی مشکلی نیست وقتی دکترا خونده باشید ملاک های زیادی در هیئت علمی شدن مطرحه که برای خود ما هم کامل مشخص نیست!
با سلام.آیا با کارشناسی مشاوره و برنامه ریزی و ارشد بالینی میشه مجوز اشتغال گرفت؟
سلام.آیا با کارشناسی علوم تربیتی و ارشد مشاوره میشه پروانه گرفت؟ رشته علوم تربیتی خیلی از واحدهاش با روانشناسیها یکسانه.
سلام ميخواستم ببينم آيا مدرك پيام نور مورد تاييد سازمان نظام روانشناسي هست يا خير؟؟
سلام بله. گرفتن پروانه به مهارت درمانی بستگی داره نه مدرک.
با سلام من کارشناسی امار خوندم.میخوام ارشد روانشناسی تربیتی بخونم.ایا به من مجوز اشتغال نمیدن؟
سلام خیر
با سلام
ميشه لطفا كتابهايي كه بهتره براي هر كدوم از ٥ مواد درسي معرفي شده در امتحان علمي حرفه اي خوند رو معرفي كنيد؟ واقعا ممنون ميشم،
سلام اطلاعاتی در این زمینه ندارم.
سلام و عرض ادب در سایت نظام آمده که برای درخواست پروانه باید 1 سال از فارغ التحصیلی گذشته باشه اگر در موقع انجام آزمون 1سال نشده باشه آیا میشه آزمون رو شرکت کرد تا موقع اعلام نتایج 1 سال میشه
سلام اطلاعی ندارم از خود نظام پیگیری کنید
با عرض سلام. من میخواهم در آزمون علمی حرفه ای فروردین 95 شرکت کنم. می تونید بهم کمک کنید که با این وقت محدودی که دارم چه منابعی رو بخونم؟
با تشکر
سلام در زمینه این آزمون اطلاعاتی ندارم
سلام وقت بخیر ازمون نظام فقط برای رشته های غیرمرتبط هست.یا افرادی ک مدرک کارشناسی شونم روانشناسی بوده بایدازمون بدن؟
تا امسال که برای غیرمرتبط ها بوده ولی گویا برای اخذ پروانه قرار هست از همه یک ازمون گرفته بشه. نمیدونم تصویب شده یا نه. به سایت سازمان نظام روانشناسی مراجعه کنید و اخبارش رو پیگیری کنید
با سلام من ورودی90 کارشناسی مدیریت دولتی هستم و امسال هم برای ارشد روانشناسی شرکت کردم آیا با گرفتن ارشد میتونم پروانه کسب بگیرم؟ممنون
سلام خیر حداقل دو مقطع مرتبط باید باشید.
سلام
منکارشناسی وکارشناسی ارشددر رشته علوم تربیتی فارغ التحصیل شده ام اگر الان دکترای روانشناسی تربیتی بگیرم وسپس کارشناسی ارشد مشاوره ویا روانشناسی بگیرم میتوانم پروانه اشتغال ویا در کلنیک روانشناسی ومشاوره کارکنم. باتشکر
سلام بهتره از سازمان نظام سوال کنید من اطلاعات دقیقی در این زمینه ندارم مخصوصا که نظام قوانین رو تازه عوض کرده و خیلی هم باثبات نیست!