تجربه های مصاحبه دکتری روانشناسی

مهم ترین بخش قبولی در مقطع دکتری روانشناسی مصاحبه آن است و یکی از بهترین راه ها برای آشنایی با آن کسب تجارب دیگران است. کسانی که سال قبل در مصاحبه ها شرکت کردند و قبول نشدند باید به این تجربه به عنوان فرصتی نگاه کنند که نسبت به دیگران دارند! چرا که شرکت در آزمون دکتری روانشناسی و مصاحبه ها حتی اگر می دانید که قبول نمی شوید وسیله ای است برای رسیدن به هدفتان در سال بعد. بنابراین همین جا تاکید می کنم که شرکت در ازمون و مصاحبه ها را در هر دانشگاهی از دست ندهید. من در اینجا قصد دارم تجاربم را در پنج دانشگاهی که انتخاب کردم در اختیار دوستانم بگذارم. دانشگاه ها را به ترتیب اولویت انتخابی خودم ذکر میکنم. خوشحال میشویم از تجربه سایر دوستان نیز استفاده کنیم.

یک نمونه از روزمه ای که برای مصاحبه دکتری آماده کرده بودم را نیز می توانید از اینجا دانلود کنید.

دانشگاه تهران- روانشناسی سلامت

در این دانشگاه قبل از شرکت در مصاحبه یک مرحله آزمون داخلی در دانشگاه برگزار می شود که اصولا همان روز مصاحبه انجام می شود. این آزمون به این شکل است که اساتید داخل دانشگاه از هر شاخه روانشناسی که حیطه تخصصی آنهاست، حدود ده سوال مطرح می کنند. این شاخه ها شامل آمار و روش تحقیق، آسیب شناسی روانی، داروشناسی و روانشناسی فیزیولوژیک، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی رشد، روانشناسی شخصیت و انگیزش و هیجان است. طراحان این سوالات اساتید داخل دانشگاه هستند بنابراین دوستانی که کارشناسی خود را در دانشگاه تهران گذرانده اند می توانند به احتمال بسیار زیاد در این ازمون موفق شوند چرا که منابع همان کتاب ها و جزواتی است که اساتید در دوران کارشناسی تدریس کرده اند. برخی دروس نیز در دوره کارشناسی ارشد تدریس شده اند. بنابراین اگر از دانشگاه دیگری هستید برای آمادگی این آزمون باید منابع هر درس و در صورت امکان جزوات اساتید را تهیه کنید (این منابع در آینده در سایت قرار داده خواهد شد). این آزمون نمره بالایی از مصاحبه شما را شامل می شود (امسال حدود 36 نمره بود) که تاثیر بسیار زیادی در قبولی شما خواهد داشت. اگر روزمه خوبی ندارید این آزمون می تواند این کمبود را جبران کند. بنابراین پس از اسفند ماه و آزمون دکتری اگر احتمال می دهید که مصاحبه دانشگاه تهران را دعوت شوید برای خواندن این آزمون حتما برنامه ریزی کنید. گرچه هیچ پیش بینی درمورد اینکه سال بعد هم این آزمون برگزار شود وجود ندارد ولی از آنجا که چنین تصمیماتی اعلام نمی شود بهتر است فرض را بر این بگذارید که این آزمون برگزار خواهد شد! قدم دوم مصاحبه است که نسبت به مصاحبه سایر دانشگاه ها راحت تر بود. یک معرفی کلی از خودتان انجام می دهید، چند خط ساده زبان را می خوانید و ترجمه می کنید. اگر از دانشگاه دیگری باشید شاید از پایان نامه هم سوالی پرسیده شود. مقالات و رزومه شما توسط مسئول مربوطه به شکل دقیقی بررسی و نمره گذاری می شود ((لازم به ذکر است که در همه دانشگاه ها در فرم های مربوطه شما روزمه خودتان را وارد می کنید و بنابراین در صورتی که سوالی پرسیده نشود لزومی به توضیح مقالات نیست) نهایتا نمره آزمون و مصاحبه جمع شده و به سازمان سنجش ارسال می شود.

دانشگاه شهید بهشتی- روانشناسی بالینی

مصاحبه این دانشگاه شامل معرفی خودتان، سوالاتی از پایان نامه، توضیح موضوع یا عنوان پایان نامه به انگلیسی، یک فرصت آزاد برای توضیح درباره کارها و علایق شما، سوال درباره رزومه پژوهشی و بالینی شما، سوال از شخصیت شما مثلا نقاط قوت و ضعف شما از نظر خودتان و غیره بود. چند نکته مهم در مصاحبه این دانشگاه وجود دارد. از شما سوال می شود که دانشگاه شهید بهشتی انتخاب چندم شما بوده و اگر انتخاب اول نباشد باید دلایل خودتان را توضیح دهید! می دانم که سوال بی نهایت بدی است اما پاسخ به این سوال سرنوشت مصاحبه شما را تغییر می دهد! اساتید این دانشگاه به این که شما به دانشگاه علاقه دارید و تمام وقت در اختیار هستید بسیار اهمیت می دهند. نکته دوم این است که روزمه بالینی و این که تجربه بالینی داشته باشید برای این دانشگاه اهمیت دارد. مصاحبه این دانشگاه کمی هیجانی است و شاید کمی عصبانی هم بشوید اما مهم است که خودتان را کنترل کرده و آرام باشید. اگر تراز شما بالا باشد و احتمال قبولی شما در این دانشگاه زیاد باشد اساتید در صورتی که تمایلی به انتخاب شما نداشته باشند نمره مصاحبه را بسیار پایین خواهند داد تا تراز شما نتواند جبران آن باشد و شما قبول نشوید. بنابراین مصاحبه در این جا تنها عامل تعیین کننده قبولی شماست و رتبه و تراز ملاک تاثیرگذاری نیست.

دانشگاه تربیت مدرس- روانشناسی

مصاحبه این دانشگاه به نظر معقول و منطقی می رسید. مصاحبه شامل معرفی خودتان به فارسی یا انگلیسی، توضیح پایان نامه به فارسی یا انگلیسی، توضیح ایده پایان نامه دکتری به فارسی یا انگلیسی، سوالاتی که از مقالات شما پرسیده می شود، احتمالا سوالات درسی مثلا از آمار و روش تحقیق بسته به استادی که در جلسه حضور دارد، معدل کارشناسی و کارشناسی ارشد و غیره بود. مصاحبه خوب و روند آرامی داشت و شاید نکته مهم آمادگی شما برای توضیح پایان نامه و مقالاتتان بود.

دانشگاه علامه طباطبایی- روانشناسی عمومی

مصاحبه این دانشگاه نیز شامل همان موارد فوق مثل معرفی، توضیح پایان نامه، سوالات درسی که احتمال زیاد با توجه به تخصص اساتید آن دانشگاه از آمار و روش تحقیق است، سوالاتی از فصل چهارم پایان نامه، سوالات تخصصی مثلا بهترین شیوه درمان یک اختلال خاص، و غیره است. برای شخص بنده بیشتر وقت مصاحبه به همین سوالات تخصصی و روش آماری پایان نامه ام صرف شد.

دانشگاه فردوسی مشهد- روانشناسی عمومی

این دانشگاه نیز مصاحبه خوب و منطقی داشت. مصاحبه شامل معرفی، سوالاتی از مقالات، پایان نامه و حیطه مورد علاقه و تخصصی شما است. اساتید ممکن است با توجه به تخصص خودشان از شما سوالاتی بپرسند که عمدتا در چارچوب مقالات شماست. مثلا توضیح متغیری که کار کردید، رابطه آن با یک متغیر دیگر، پرسشنامه، سوالات داروشناسی و عصب شناسی در صورت امکان در مورد مقاله شما و غیره. همچنین سوالات تخصصی شامل توضیح یک اختلال که روی آن کار کرده اید و بهترین شیوه درمان آن و یا توضیح تشخیص افتراقی. سایر سوالات شخصی هم ممکن است پرسیده شود.

چند نکته مشترک در مصاحبه ها:

تسلط به متغیرهایی که در مقالات و پایان نامه خود کار کرده اید شامل تعریف آن، تفاوت و شباهت با متغیرهای شبیه، پرسش نامه هایی که با آن متغیر را سنجیده اید، بخش عصب شناسی مربوط به آن متغیر و غیره.

تسلط به اختلالی که روی آن کار کرده اید یا مورد علاقه شماست و یا مقاله و پایان نامه شما مربوط به آن است. شامل توضیح، تشخیص افتراقی، درمان و غیره

تسلط به تمام فصول پایان نامه مخصوصا فصل چهارم و روش آماری که به کار برده اید

تسلط برای توضیح عنوان پایان نامه، چکیده پایان نامه، ایده پایان نامه دکتری به زبان انگلیسی

تسلط برای معرفی خودتان به زبان انگلیسی

داشتن یک حیطه مشخص کاری و تحقیقاتی که احساس بلاتکلیفی و آشفته بودن کارهای شما را به اساتید ندهد. این که روی چه حیطی و با چه استادی قصد دارید کار کنید هم مهم است. می توانید با شیوه هایی از اینکه نام استادی را ببرید طفره بروید یا اسم چند نفر را بگویید! ولی احتمال دارد از شما خواسته شود استادی که هماهنگ با حیطه شماست مشخص کنید. بنابراین آشنایی با اساتید دانشگاه و گرایشات و مقالات آنها بسیار مهم است.

در نهایت آرامش، آرامش و باز هم آرامش، اعتماد به نفس، بیان شیوا، چهره بشاش مسایل بسیار مهمی هستند که قطعا تاثیر گذارند.

حتما بخوانید

کنکور دکتری روانشناسی: هر آنچه نیاز دارید

در صورتی که این مطلب را مفید می دانید، با کلیک روی آیکن شبکه های اجتماعی زیر آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!

59 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • با سلام، من در حال حاضر دانشجوی ترم ۳ ارشد روانشناسی عمومی در یکی از دانشگاه های غیرانتفاعی شهرستان هستم ، و میخوام برای دکتری روانشناسی بالینی شرکت کنم، باید چه کارهایی انجام بدم که شانس من در مصاحبه بالا بره و ایا امیدی هست که بالینی دکتری بتونم بخونم؟!

    با تشکر

  • سلام ممنون ازمطالب مفیدتون …
    میشه لطف کنید راهنماییم کنید
    من ارشد هم روانشناسی تربیتی پیام نور و هم بالینی ازاد قبول شدم شهر قولی ازادم ، شهر دیگه ای هست ( با فاصله تقریبا1 ساعت ) و برام رفت و امدش یکم سخته …
    میخاستم بدونم این درسته ک میگن برای مصاحبه دکترا مدرک پیام نور رو زیاد قبول ندارن و ازاد رو بیشتر قبول دارن ؟؟
    بنظرتون من بالینی ازاد رو بخونم بهتره یا با توجه به شرایطم اگر پیام نور تربیتی بخونم بعدا برای خوندن دکترای بالینی مشکلی پیش نمیاد ؟؟؟؟
    ممنون از راهنمایی هاتون???

  • سلام خدمت شما و با تشکر از وقتی ک برای پاسخگویی ب سوالات میزارین. ببخشید برای قبولی دکتری روانشناسی دانشگاه اصفهان چه شرایطی لازمه. و ایا این گفته صحیحه که برای قبولی دکتری حتما داشتن سه مقاله ک نویسنده اول هم باشیم در هر سه الزامیه؟

    • سلام در قسمت دکتری جدولی داریم از مواردی که در مصاحبه ها نمره گذاری میشن،اون رو ببینید..تعداد مقاله مطلوب به سایر داوطلبها بستگی داره. لازم نیست نویسنده اول باشید

  • سلام خسته نباشید من کارشناسیمو توی دانشگاه سراسری اردبیل تموم کردم. ارشدمم توی آزاد اردبیل. حالا میخوام برای دکترا تلاشمو بکنم که از تهران قبول شم. معدلم تو کارشناسی بالای 17 بوده و ارشد بالای 18. هردو مقطع گرایشم بالینی بوده از نظر رزومه ترسی ندارم چون مقاله معتبر زیاد دارم. مدرک زبانمم به زودی میگیرم. فقط شنیدم وقتی دانشگاه تهران یا شهید بهشتی قبول میشی تا میبینن فارغ التحصیل آزادی ردت میکنن. همچین چیزی صحت داره؟ لطفا راهنماییم کنین

    • سلام مدرک کارشناسی و ارشد شما هم یکی از ملاک های مهم رزومه اتون هست وقتی شما برای دانشگاه تهران و بهشتی تلاش می کنید رقیبانی از هر دو این دانشگاه دارید که مقاطع قبلی رو اینجا خوندند بنابراین تمایل اساتید به پذیرش اونهاست در شرایط برابر و رزومه برابر. ولی وقتی رزومه اتون خیلی قوی باشه دیگه نمیشه چیزی رو پیش بینی کرد. بهتره به جای اینکه با این افکار خودتون رو مضطرب کنید، فعلا تلاشتون رو برای کنکور بکنید و این مسایل رو بگذارید برای زمان مصاحبه ها. وقتی رتبه خوبی کسب کنید هر جایی بخواید میتونید برای مصاحبه برید و خودتون رو به اساتید معرفی کنید.

  • سلام خانم خجوی
    ممنون از مطالب بسیار خوبتون
    برای ازمون مصاحبه دکتری دانشگاه تهران چه کتابهایی را بخونیم بهتره؟
    جزوات اساتید را از کجا میتونیم تهیه کنیم؟

    • سلام باید یک سر به دانشگاه بزنید و ببینید میتونید پیدا کنید یا نه چون با خوندن جزوات با مباحث مهمی که مدنظر اساتید هست اشنا میشین….کتاب هایی هم که برای سلامت میتونم پیشنهاد بدم: نوروسایکولوژی: فیزیولوژی کارلسون – آمار و روش تحقیق: رگرسیون چندمتغیری دکتر هومن به علاوه کتاب های پایه امار که برای دکترا خوندید – اسیب شناسی: هر انجه برای دکترا خوندید بعلاوه کاپلان

  • سلام خیلی عالی بود ممنون من رتبم 83 شده و رزومه خوبی ندارم نمره زبان هم ندارم و ترسم از ایه که سر جلسه از من بخواهند زبت بخوانم الان تو فرصت باقی مانده چیکار کنم؟ ممنون از راهنماییتون

  • سلام
    من معلم مقطع ابتدایی هستم و کارشناسی علوم تربیتی و ارشد روانشناسی بالینی دارم منتها امسال قصد شرکت در دکتری بالینی رو دارم به نظر شما شغل و رشته کارشناسی من خللی در مصاحبه وارد خواهند کرد؟

    • توی رشته مدیریت بودی شهیدت می کردن. کلا مصاحبه های دکتری مدیریت افتضحا بود. به هر کسی که حتی در مقطع ارشد تغییر رشته داده بود بها نمی دادن مگر نفر اول تا پنجم. مصاحبه کنندگان دچار خطای هاله ای می شن. کلا این مصاحبه ها را باید بردارند چرا که ما یک بار در کنکور رقابتمون را انجام دادیم

  • سلام خدمت شما خانم دکتر عزیز .من هفته اینده مصاحبه دکتری روانشناسی تربیتی ازاد در تهران دعوت شدم .هیچ رزومه ای ندارم ایا تسلط به پایا نامه کافیه ؟؟؟؟ خواهشا در این مدت کوتاهی که باقی مانده راهنمایم کنید .سپاسگزارم

    • سلام من اطلاعات دقیقی برای مصاحبه آزاد ندارم اما با توجه به تاثیر زیاد آزمون میشه امیدوار بود اگر آزمون رو خوب دادید. میتونید تجارب مصاحبه سراسری بنده رو از بخش دکترای سراسری سایت بخونید شاید کمکتون کنه.

  • سلا م ، برای روز مصاحبه ی دکتری روانشناسی تربیتی دانشگاه آزاد سوال در مورد چی می پرسن ؟ من رشته آموزش زبان فارسی هستم که دکتری نداره فقط میتونم دکتری روانشناسی تربیتی شرکت کنم ، غیر مرتبط بودنش مشکل ساز نیست ، 10 تا گواهی مقاله ی پذیرفته شده در کنفرانس های اخیر را دارم ، 2 تا کتاب تالیفی و همچنین معلم زبان هستم چون لیسناسم زبان بوده ، الانم برای مصاحبه ی دکتری آزاد تهران دعوت شدم . به نظرتون وضعیت قبولیم چه جوریه؟ ممنون

    • سلام در مورد مصاحبه های ازاد اطلاع ندارم اما تجارب مصاحبه ام رو در بخش دکترای سراسری (در فهرست بالای سایت قسمت نکات مشاوره ای) بخونید احتمالا کمکتون خواهد کرد.

  • سلام. من هیچی مقاله ندارم. کامنت هارو که میخونم واقعا از خودم ناامید میشم. اصلا امیدم رو برای شرکت در دکتری از دست دادم. الان ترم 4 ارشد بالینی تهرانم ولی هیچ رزومه ای ندارم و فعلا دارم فصل 5 پایان نامه رو مینویسم.

    • سلام اینطور نیست شما با پایه ای که دارید کنکورتون رو هم خوب از پسش بربیاید میتونید بیشتر از نصف راه رو برید. برای رزومه هم خوشبختانه در دانشگاه اساتید خوب کار می کنند کافیه باهاشون ارتباط بگیرید از همین پایان نامتون هم دو تا مقاله حداقل میتونید بنویسید. در هر صورت شما کنکور دکترا رو شرکت می کنید چون چیزی قابل پیش بینی نیست ولی در عین حال برای رزومه اتون تلاش کنید. نهایت اینه که یک سال دیرتر شرکت می کنید هنوز ترم 4 هستید و وقت کافی دارید.

  • سلام . روزتون بخیر
    می خواستم بدونم چه طوری می شه به جزواتی که در دانشگاه تهران تدریس شده دسترسی داشت. چون همان طور که فرمودید با داشتن اون جزوه ها گذراندن اون امتحان ورودی آسان ترِ

  • سلام عزیزم خوب هستین .من امسال کنکور دکتری روانشناسی تربیتی ازاد قبول شدم .برای مصاحبه باید چیکار کنم چیزی لازم هست بخونم ؟؟؟؟لطفا راهنماییم کنید !!!!

  • سلام خانم دکتر
    امسال کة دکتری تقریبا همه را مجاز کردند میشو د گفت میزن رتبه مجازشدن، اهمیت چندانی نخواهد داشت ؟و عامل تعیین کننده،رزومه است؟
    چو ن دانشگاه مور د مصاحبه ام نوشته ۹۰درصد سهم مصاحبه است و ۱۰درصد آزمو ن سنجش ؟

    باسپاس از شما

  • سلام و ممنون بخاطر سایت خوبتون، منظور از کاره بالینی چیه؟ کارگاهها که شرکت میکنیم هم جزو کاره بالینی میشه؟ دوره ی دو ماه کاره عملی تو بیمارستانی روانی هست که البته با پرداخت هزینه بنظرتون اونم کاره بالینی حساب میشه؟ متاسفانه من دانشجوی شهید مدنی تبریز هستم برا همین کارگاهها خیلی محدوده موندم چیکار کنم! ا زاون جایی هم که گرایشم عمومی هس واقعا مشکل این کاره بالینی رو دارم!

    • سلام. اینها حرف های کلی بنده است به نظرم برای اینکه ببینید چه چیزی رزومه محسوب میشه و امتیاز میگیره بهتر هست جدول امتیازدهی مصاحبه رو ببینید (بخش دکترای سراسری در فهرست بالای سایت). برای روانشناسی بالینی در مصاحبه شاید به طور مجزا کار بالینی نمره ای نداشته باشه اما یک رزومه بالینی شامل هر چیزی که بتونه کسب مهارت شما رو در زمینه یادگیری و همچنین به کارگیری این مهارت در حیطه عملی نشون بده برای مصاحبه گر مطلوب هست.

  • با عرض سلام
    مبخواستم بپرسم کسی که مدرک لیسانسش غیر مرتبط باشه ولی دوره ارشد روانشناسی رو با معدل بالا بگدرونه طوری که جزو نفرات برتر دانشگاه خودش بشه واسه دکتری مشکلی از بابت غیر مرتبط بودن لیسانسش پیش نمباد؟ ممکنه فقط به این دلیل کسی رو واسه دکتری رد بکنند؟

  • سلام خانم دکتر.یه سوال برام پیش اومده ممنون میشم جواب بدید.من ارشد دانشگاه آزاد بودم و با عدم آشنایی با دانشگاه های سراسری اقدام به انتخاب شهر برای مصاحبه کردم. حال میخوام بدونم بین 5 شهر که برای مصاحبه میرم اگر مثلا انتخاب اول قبول بشم همون اعلام میشه؟ چون الان به این نتیجه رسیدم که انتخااب سومم انتخاب بهتریست اما اگر شهر اول قبول شدم آیا هیچ شانسی وجود داره که بدونم برای انتخاب سومم هم قبول شدم یا نه؟ و اگر بشه فهمید که مثلا انتخاب اول و سوم رو نمره آوردم آیا میشه انتخاب سوم رو برم یا حتما باید اولین انتخابی که قبول شدم رو برم؟

    • سلام توی کارنامه اتون نوشته میشه که نمره قبولی انتخاب های بعدی رو هم اوردید یا خیر اما اگر انتخاب اول رو قبول بشید باید همون رو ثبت نام کنید. به سنجش مراجعه کنید شاید امکان جابجایی اولویت ها باشه شاااید چون برای ارشد یک نمونه اینطوری یکی از بچه ها داشت ولی انتخاب رشته دکترا تفاوت های زیادی داره و ممکنه که نشه جابجا کرد. اطلاعاتی بیش از این ندارم.

      • ممنون لطف کردین…از دوستانی که برای مصاحبه اومده بودن پرسیدم گفتن میشه اما باید تغییر اولویتهارو برای سنجش فکس کرد. البته بعد از مصاحبه در اون دانشگاه به این نتیجه رسیدم که اولویت هامو تغییر ندم بهتره!

  • سلام. بابت توضیحات مفصلتون ممنون.
    من کارشناسی سراسری و ارشد آزاد بالینی بودم. معدلم بالای 17. 2 تا کتاب تالیفی در مورد تربیت کودکان دارم و 2 تا مقاله علمی پژوهشی. تقریبا 5 سال سابقه کار بالینی با اساتیدم رو دارم. امسال آزمونم رو خوب دادم (پارسال هم رتبه 70 آوردم) به نظرتون با این شرایط واسه شهید بهشتی شانسی دارم؟ چون میخوام خیلی با دقت انتخاب کنم و در واقع انتخابهام رو نسوزونم. آیا اینکه ارشدم دانشگاه آزاد بوده خیلی تاثیر منفی داره؟ رتبه ی پارسالم توی مصاحبه موثره؟
    ببخشید خیلی طولانی شد. جواب شما خیلی روی تصمیم گیریم موثره. ممنون.

    • سلام. دانشگاه بهشتی که دارید می پرسید خیلی مصاحبه منطقی نداره که بتونم بهتون بگم چی خواهد شد! و اینکه کمی گرایششون به گرفتن از دانشجویان خودشون بالاتره و این ممکنه کار رو سخت کنه. بهشتی واقعا منطقی در مصاحبه نداره به همین علت نمیتونم بهتون چیزی جز همین که در پست فوق نوشتم بگم یا پیش بینی بکنم. رزومه اتون خوبه و با یک رتبه خوب میتونید به قبولی امیدوار باشید اما بهشتی و تهران پیش بینی خیلی سخته و رقابت بالاست. اگر فکر میکنید که رتبه اتون خوب خواهد بود و به تهران دعوت خواهید شد بهتره الان برای دروسی که ذکر کردم در ازمون کتبی سوال طرح می کنند اماده بشید. این تنها کار مفیدیه که الان میتونید بکنید باقی موارد رو فعلا تا انتخاب رشته بهش فک نکنید.

  • سلام من کارشناسیمو مامایی بهشتی خوندم و ارشد هم رشته ی مشاوره در مامایی علوم پزشکی اراک ، چون رشته ام روان شناسی نبوده احتمال قبولی در دکترای سلامت رو دارم ؟

    • سلام. متوجه نشدم رشته ارشدتون چی هست؟ کسانی میتونند دکترای مجموعه روانشناسی شرکت کنند که ارشدشون در مجموعه های مرتبط روانشناسی و تربیتی باشه.

      • ارشد مشاوره در مامایی میخونم ، تنها دو ساله که ارشد این رشته از طریق وزارت بهداشت برگزار میشه ، و یکی از گرایش های مامایی محسوب میشه و یه جورایی بین رشته ای هست ، من خونده بودم که رشته های علوم پزشکی هم میتونن شرکت کنن ، الان موضوع پایان ناممه ام مرتبط با روان درمانی ، میخوام بدونم که اصلا من میتونم واسه کنکور دکترای رواشناسی سلامت شرکت کنم ؟ و دوم اینکه با توجه به اینکه ارشدم روان شناسی بالینی نبوده شانس قبولی توی مصاحبه رو دارم

        • توی دفترچه ذکر شده رشته های بهداشت و درمان و توانبخشی (علوم پزشکی). اگر جزو این مجموعه ها محسوب میشید که به نظر میرسه همینطوره، پس میتونید شرکت کنید. وقتی خودشون اجازه شرکت در کنکور رو میدن دیگه نمیتونید بگید که ارشدم غیرمرتبط هست و امکان قبولی ندارم. روزمه شما بررسی خواهد شد در مصاحبه مثل بقیه.

    • سلام بعضی جاها کارنامه رو میخاستن، بعضی هم خودشون میپرسیدن ، بعضی جا ها هم نه. ولی در نهایت همشون رتبه شما رو میدونند یا بعدا می بینند.

  • با سلام. ممنون از مطالب عالی و بخش های خوبتون که خیلی به داوطلبان کمک می کنه.
    من فارغ التحصیل روانشناسی عمومی دانشگاه تهران هستم و پایان نامه مو هم در حوزه سلامت کار کردم و برای دکترای سلامت تهران یا بالینی بهشتی دارم آماده میشم. آیا گرایش عمومی در لیسانس و ارشد برای ادامه تحصیلم در حوزه های مذکور محدودیتی ایجاد می کنه؟
    معدل کارشناسی بالای 17 و ارشد بالای 18 بوده و 5 تا مقاله علمی پژوهشی دارم که با اساتید دانشگاه تهران و شهید بهشتی کار کردم. البته سابقه تالیف در جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران هم دارم که نمیدونم به عنوان رزومه محسوب میشه یا نه؟ اما کار بالینی انجام ندادم.
    با تشکر. منتظر پاسخ شما هستم.

    • سلام روزمه خوب هست و دانشگاه قبلی هم معتبر بنابراین اگر رتبه خوبی بیاورید میتوانید در این دانشگاه ها به احتمال زیاذ پذیرفته بشید که البته به سایر شرکت کنندگان در مصاحبه هم بستگی داره. دانشگاه بهشتی به کار بالینی تاکید بیشتری داره و ممکنه که اونجا خیلی امید نباشه اما دانشگاه تهران امید بیشتری هست مخصوصا اگر ازمون داخلی دانشگاه را هم خوب بدهید. شما فعلا بخوانید و نگران چیز دیگری نباشید

  • سلام
    من توی کارشناسی روانشاسی بالینی خوندم و میخوام انشالله امسال تا سال دیگه روی همه ی دروس رو مسلط بشم و ارشد بدم. من یه کم توی درس رشد مشکل دارم ، احساس میکنم این کتاب های رشد اصلا کامل نیستن و نظریه رو کامل توضیح نمیدن
    ممنون میشم اگر یک کتاب در رابطه با روانشناسی رشد معرفی کنید

    • سلام. منابع کنکوری رشد همان هایی که است که در بخش منابع ارشد معرفی شده است. با مطالعه می توانید مسلط شوید. برای شروع از یک کتاب راحتتر مثل لورابرگ شروع و بعد ژنتیک دکتر منصور را بخوانید همراه با خلاصه ها که انشالا سال بعد کامل خواهند بود.

  • سلام، در مورد رزومه، من دانشجوی دانشگاه دولتیم و معدلمم هم تو لیسانس و هم ارشد بالای 17 هستش. امسال می خوام دکتری امتحان بدم. به نظر شما با سه تا مقاله علمی پژوهشی و دو سه تا کنگره ای میشه تو شهید بهشتی یا دانشگاه تهران قبول شد؟ من حوزمم می خوام بیشتر روی کودک کار کنم، چیزی که شنیدم اساتید دانشگاه شهید بهشتی هم تو این زمینه کار می کنن.

    • سلام. دانشگاه کدام دانشگاه هستید و چه گرایشی؟ وضعیت مقاله ها خیلی خوب هست شما فعلا روی رتبه تمرکز کنید که بتون با رتبه خوبی دعوت بشید. اینکه دانشگاه بهشتی یا تهران قبول بشین چیز مشخصی اصلاااااا نیست چون با این تعداد محدود همه چیز به روز مصاحبه و رقبای شما بستگی داره. طبق توضیحی که دادم برای مثال دانشگاه تهران به نمره ازمون شما در دانشگاه هم بستگی داره. در دانشگاه شهید بهشتی اما ملاک ها اینقدر دقیق نیست اونها به کسی که بتونن برای کار در کلینیک روش حساب کنن امتیاز بیشتری میدهند مثلا سابقه کار بالینی داشته باشید و البته روز مصاحبه هم شرایطی هست که باید شما رو به باقی ترجیح بدن. بنابراین فعلا بحث این موارد نیست. روزمه خوبه شما فعلا برای کنکور اماده بشید و اگر مقاله ای در دست کار دارید هم حتما پیگیری کنید. در ضمن طی این زمان یک ازمون زبان هم شرکت کنید مثلا زبان دانشگاه تهران یا سازمان سنجش.

      • من دانشگاه شاهدم، گرایشم بالینی، هم ارشد و هم کارشناسی. من تلاشم رو می کنم، تجربه بالینی ندارم ولی مطمئنم که اگه رتبه بیارم، واسه مصاحبه حتماً زیاد مطالعه می کنم و خودمو تو آسیب و آمار قوی می کنم. امتحان زبان که فرمودین رو گذاشتم واسه بعد از دکتری و می خوام MSRT امتحان بدم…دستتون درد نکنه که وقتتون و اطلاعاتتون رو بدون هیچ چشم داشتی در اختیار دیگران قرار می دین….

دیدگاهتان را بنویسید