توصیه هایی برای جمع بندی ارشد سراسری
چند روزی است که قصد دارم درباره جمع بندی مطلبی بنویسم اما نگران بودم! احتمالا در سایت دیده اید که ما سال پیش چندین پست برای ماه آخر کنکور نوشته بودیم. امسال هم قصد داشتم که از همان مطلب استفاده کنم اما امسال کمی شرایط متفاوت است. حالا شاید بپرسید چرا الان باید برای جمع بندی بنویسی، بگذار همان یک ماه دیگه!! یا بگویند طبق کنکور پارسال هم بخواهی حساب کنی، من هنوز به جمع بندی نرسیده ام و الان زوده! خوب می دانید که امسال کنکور عقب افتاد و با توجه به برنامه ریزی هایی که از تابستان داشته ایم الان موقع جمع بندی است. بسیاری از دوستان همراه با ازمون های مبحثی مطالعه انها هم تمام می شود. بعضی ها هم بیشتر مباحث را خوانده اند و بیشتر راه را رفته اند، آنها هم می توانند جمع بندی را شروع کنند. اما عده ای مطالب نخوانده زیاد دارند چون با شنیدن عقب افتادن کنکور مطالعه را شروع کرده اند. جای نگرانی نیست چون برنامه ریزی ها شخصی است و با دیگران مقایسه نمی شود. این دوستان باید برنامه ریزی شان را بر حسب اولویت ها و منابع مشخصی چیده باشند (که از مشاورشان در این زمینه کمک گرفته اند تا زمانشان را از دست ندهند) و توصیه می شود که نهایتا از اول فروردین جمع بندی را شروع کنند در عین حال که از الان دوره های روزانه را دارند.
نکته دوم اینکه، همیشه گفته ایم و باز هم می گوییم که آنچه می نویسیم یک قانون کلی نیست و بیشتر توصیه هایی است که به نظر می رسد برای اغلب دوستان با عادات مطالعاتی مختلف مفید است. اگر هم برنامه ای توصیه می کنیم بر همین اساس است، بنابراین همین جا ذکر کنم که بهترین راه این است که یا خودتان یا مشاوری که با او پیش رفته اید برنامه جمع بندی را بر اساس شخص خودتان مشخص کنید.
خوب از مقدمه که بگذریم به اصل بحث می رسیم. جمع بندی یعنی چی؟! به نظر من جمع بندی یعنی همه چیز! یعنی انسجام دادن به هر آنچه که خوانده ایم و مشخص کردن تکلیفمان با آنچه نخوانده ایم! فکر میکنم از هر رتبه برتری که بپرسید دوره را مهم ترین قسمت کنکور می داند. کسی که خوب دوره نمی کند انگار هیچ چیزی نخوانده است. یک وجه مثبت هم دارد. نگرانی کسانی که فکر می کنند هیچ چیزی یادشان نیست، هر چه خوانده اند بی فایده بوده، همه سوالات برایشان آشناست اما درصدشان پایین است و از این دست نگرانی ها را برطرف می کند 🙂 پس دوره بیشتر نگرانی هایتان را رفع خواهد کرد، آن بخشی را هم که رفع نمی کند طبیعی است!…
1- خداحافظی با منابع متعددی که به شما چشمک می زنند!
همیشه تاکید کرده ایم که در ابتدای مسیر منابعتان را مشخص کنید، به آنها اعتماد کنید و مدام درگیر منابعتان نباشید. شما بر اساس سال های پیش منابع را مشخص کرده اید و در مصاحبه رتبه های برتر هم دیده اید که منابع یکسانی را می خوانید. پس به هیچ وجه در مورد منابعی که خوانده اید تردید نکنید. از این جهت می گویم که بعضی دوستان که الان در حال تست زنی هستند، بعضی تستها را در کنکور می بینند و بعد آن را در کتابی که خوانده اند پیدا نمی کنند! بله حتما همینطور است قرار نیست همه تست ها را جواب بدهید.
توصیه ما این است که در دوران جمع بندی به هیچ وجه منبعی اضافه نکنید، منبعی را تغییر ندهید و منبعی که قبلا خوانده اید را رها نکنید!! (بعضی دوستان هستند یک کتاب رو می خونند و بعد میرن سراغ یک کتاب دیگه. بعد هم ازشون میپپرسیم که خوب کتاب قبلی چی شد؟ میگه هیچی دیگه خوندمش! حالا میخام یکی دیگه بخونم!! گفتن اینم خوبه! یک مشاور دیگه گفت باید اینو میخوندی!). تقریبا در همه دروس یک کتاب اصلی و یک مجموعه خلاصه کفایت می کند، مگر اینکه مشاورتان طبق شرایط و برنامه ریزی شما یک خلاصه کتاب دیگر هم به شما معرفی کرده باشد، یا برای درس خاصی منبعی اضافه کرده باشد ( مثلا بالینی). همچنین اگر به توصیه های قبلی توجه کرده باشید و خلاصه هایتان را به شکل تطبیقی خوانده باشید الان نیازی به برگشتن به کتاب اصلی ندارید و باید مدام همان خلاصه هایی که از کتاب دارید دوره کنید.
داخل پرانتز: این روزها این پیام هم زیاد شده است که” من تازه شروع کرده ام، چی بخونم؟”. باید بگم که دیر شروع کرده اید و من نمی تونم در این زمینه کمک زیادی بکنم. ولی سوال سختیه و پاسخ دادن بهش مسئولیت زاست. بعضی نمی تونند توی دو ماه و نیم خودشون رو به کنکور برسونند بعضی هم بسته به پایه و سرعت و این موارد شاید بتونند. پس نمیتونیم بگیم نه فایده ای نداره! هر کسی خودش مسئول تصمیم گیریش هست! به این دوستان توصیه میکنم از خلاصه های سایت استفاده کنند و البته برای کتاب آسیب، توصیه من به خواندن کتاب گنجی هم هست که می توانندتنها مباحث مهم و پرتکرار را بخوانند.
2- اولویت بندی مباحث مهم و پرتکرار طبق کنکورهای سال های اخیر
الان زمانی است که شما کل کتابتان را خوانده اید و به همه عناوین و مباحث اشراف دارید. هیچ وقت در دور اول توصیه نکرده ایم که مباحث را اولویت بندی کنید چون اصولا کتاب ها در فصولشان نظمی دارند و انسجام کتاب را حفظ کرده ایم. اما الان خودتان به کتاب مسلط هستید. می توانیم مباحث را به شکلی جابجا کنیم که اولویت ها حفظ شود تا اگر زمانتان محدود شد اولویت های مهم را با خیال راحت خوانده باشید. پس توصیه می کنم لیستی از مباحث همه دروس تهیه کنید و آنها را اولویت بندی کنید. در سایت تحلیل آزمون سال های 91 تا 94 را داریم که می توانید از آن استفاده کنید و مباحث را طبق اولویت مشخص کنید (اینجا کلیک کنید). مباحثی هم که خودتان در آزمون های آزمایشی احساس ضعف زیادی در آنها می کنید می تواند جزو اولویت ها باشد. نکته دیگر اینکه شما دیگه نیازی نیست که با آزمون جامع هماهنگ بشین چون قطعا نمیتونید برای یک آزمون جامع کل مباحث رو دوره کنید، با همان مواردی که دوره می کنید سر جلسه حاضر بشید.
3- برنامه ریزی مبحث محور، نه زمان محور (این یک برنامه پیشنهادی است)
برای اینکه برنامه تان منسجم باشد، ابتدا مبحث مشخص شده یک درس را بخوانید (هر چند ساعت یا روز که طول کشید) بعد سراغ مبحث درس بعدی بروید. مثلا فرضا اولویت اول شما برای رشد پیاژه، برای اسیب اختلال شخصیت، و به همین ترتیب برای سایر دروس است. ابتدا پیاژه را بخوانید هر موقع تمام شد و کامل جمع شد، سراغ اختلالات شخصیت بروید و بعد از آن سراغ درس بعدی (ترتیب دروس هم فرقی نمی کند). اولویت اول همه دروس که تمام شد (هر چند روز که طول کشید) دوباره مجدد شروع کنید و مبحث دوم هر درس را به همین شکل بخوانید. چرا نمی گوییم که اول کل مباحث رشد را بخوانید و بعد بروید سراغ کل درس بعدی؟؟ شخصا هیچ وقت این روش را توصیه نکرده ام و نمی کنم. چون معتقدم همه دروس باید با هم پیش برود تا نگرانی از ماندن مباحث سایر دروس نباشد. به شکل فوق که می خوانیم می دانیم که در حال پیش بردن و جمع بندی مباحث مهم هر درس هستیم. یک نکته اینکه، برای فیزیولوژی در کنار جمع بندی که برایش انجام می دهید، حتمااا هر روز این درس را مرور کنید.
4- خواندن مباحث مرتبط در کنار یگدیگر
مباحث را به شکلی بچینید که مباحث مرتبط با هم در کنار هم قرار بگیرند. مثلا در رشد گزل و والن، فروید و آنافروید، پیاژه و ویگوتسکی، اریکسون و سایر نظریه های روانی اجتماعی، اشپیتز و هارتمن و …. به هم شبیه یا مرتبط هستند و گاهی سوالات مقایسه ای دارند، پس بهتر است که کنار هم جمع بندی شوند و به شکل مقایسه ای خوانده شوند. پس در تهیه لیست مباحث خود در یک درس این موضوع را رعایت کنید. همچنین ممکن است در دروس دیگر هم مباحث مرتبطی وجود داشته باشد که بتوانید این مباحث را کنار هم بگذارید. مثلا در برنامه تان نظریه فروید در رشد را با نظریه روان پویشی در بالینی در یک چرخه بگذارید (منظورم از چرخه همان چیزی است که بالا توضیح دادم 🙂 ) یا هفته ای که اختلال خواب را از آسیب می خوانید بخش خواب و بیداری فیزیولوژی را هم بخوانید. (همه مباحث را که قطعا نمیتوانید به این شکل بخوانید منظور این هست که می توانید چنین مطالب مرتبطی را نزدیک هم بگذارید).
5- تست زنی
هر چه بیشتر تست بزنید بهتر است. تست های ارشد و دکتری آزاد ، تست های دکتری سراسری و در درجه آخر بهداشت هم حتی کمک کننده هستند (اغلب این دفترچه ها در بخش دانلود رایگان سایت موجود است). فقط حواستان باشد که اگر سوالی را نتوانستید پاسخ دهید در درجه اول به خودتان نسبت ندهید چون منابع متفاوتی هم دارند. همچنین تست های تالیفی سایت را بخوانید تا به تسلط خودتان در آن کتاب خاص مطمئن شوید. در حال حاضر سوالات جلد یک گنجی، جلد یک و دو لورابرک و بالینی فیرس در سایت موجود است و تا آخر سال تست جلد دو گنجی و فیزیولوژی را نیز قرار خواهیم داد. تست های آزمون های آزمایشی را هم که حتما بخوانید و تحلیل کنید و باز هم حواستان به غلط های این آزمون ها باشد و تا به منطق و منبعی برای جوابی که می خوانید نرسیده اید از سوال نگذرید.
6- و اما چطور جمع بندی کنم؟؟
مجدد هایلایت و خلاصه هایتان را می خوانید و مطالب برجسته تر و مهم تر را با رنگ دیگری مشخص می کنید. چون تست زنی هم می کنید می توانید ببینید که نگاه طراح ها بیشتر به چه مطالبی هست! هر چه هست از منابعی که برای آن مبحث مشخص کرده اید بخوانید و تست هایش را بزنید. اما بهتر است که به فکر هفته های اخر کنکورتان هم باشید! در آن زمان محدود نمی توانید مجدد همه کتابتان را دوره کنید. حالا که همه مفاهیم را فهمیده اید و با دوره مجدد مهم ترین مطالب فقط باقی مانده ، من توصیه میکنم برای مخصوصا مباحثی که فرار هستند، به هم شبیه هستند و …یک برگه داشته باشید و تمام نکاتی که به نظرتان می رسد در هفته های اخر نیاز دارید که به شکل نکته وار بخوانید را یادداشت کنید (قطعا برای همه مباحث و دروس امکان پذیر نیست، برای مباحثی که خودتان تشخیص می دهید فرار است، خیلی حفظی است یا شما در آن مشکل دارید). .منظورم خلاصه نویسی مجدد نیست! فقط کلیدواژه های مهم یا نکات خیلی فرار تَکرار میکنم کلید واژه و فقط مطالب فرار! مثلا برای همین گزل و والن ممکن است مراحلشان را با هم اشتباه کنید . در یک برگه مراحل این دو و چند نکته بسیار فرار دیگر رو یاداشت کنید . به شکلی که وقتی به اون کلمه نگاه می کنید باقی مطالب به خاطرتون بیاد. این برگه رو برای توضیح و اینها نمی نویسید چون انتظار میره که توضیحات و مفاهیم را به خوبی بدانید این برگه صرفا یک جور یادآوری کلیدواژه ها و تلنگر زدن به شماست. حالا اگر نزدیک کنکور احیانا به کلیدواژه ای نگاه کردید و خاطرتان نیامد یک سری به جزوه می زنید. یک عالمه برگه جمع نکنید برای نزدیک کنکور، فقط مطالبی که همیشه فراموش می کنید 🙂 مثلا من اینها رو داشتم: یک برگه برای انواع هورمون ها و انتقال دهنده ها – یک برگه برای مراحل و دوره های پیاژه و کلیدواژه های هر مرحله – فرمول های آمار – انتقال دهنده های درگیر در بیماری ها، بعضی از انواع عقب ماندگیها که به هم شبیه بودند و علایم و کروموزم درگیر در اونها، و غیره… (ایشالا فرصت کنم در کانال تلگرام براتون نمونه هایی میگذارم، البته در تلگرام بسیط تر می نویسم که یک جور یادآوری هم باشد). اما از آنجا که این روش به نوعی بدیع است و برای خودم انجامش دادم با اینکه بی نهایت بهش ایمان دارم و نتیجه آن را در سایرین هم دیده ام، اما ممکن است برای همه مناسب نباشد مثلا برای کسانی که نمی توانند حین درس خواندن بنویسند، تشخیص کلیدواژه و نکات فرار برایشان مشکل تر است، به نظرشان این کار وقت گیر است و خیلی کند هستند و …پس در این زمینه با مشاورتان مشورت کنید.
7- روزی چند ساعت؟؟
این سوال برای کسی که در دوران جمع بندی هست سوال خوبی نیست اما جالبه که جزو شایع ترین سوال هاست. جواب من هم این هست: هر چقدر میتونی فقط به شکلی که به خودت نامهربانی نکنی (استراحت و تفریح و ارتباطات و غیره باید حفظ شود، مگر اینکه اینقدر شخص درون گرایی هستید که اصلا به اینها نیاز ندارید ولی حتی آدم های درون گرا هم به استراحت نیاز دارند 🙂 ). مخصوصا خواب به موقع و به اندازه، و تغذیه مناسب رو فراموش نکنید. درسته که ارتباطات و تفریح و اینها کمتر از همیشه میشه اما بهتر هست که قطع نشه. تنها چیزی که توصیه میکنم ارتباطتتون رو باهاش قطع کنید دنیای مجازی است!! (به جز کانال هایی که مطالب کنکوری میگذارند اون هم در ساعت مشخصی از روز). حتی گروه ها رو هم توصیه نمی کنم چون نیازی به ارتباط داوطلبان به این شکل نمی بینم (مضراتی بیشتر از محاسنش داره). اصلا من نمی دونم گوشی روی میز مطالعه یک داوطلب کنکوری چیکار میکنه؟؟ اگر حین تست زنی به اشکالاتی برخوردید برای رفع اشکال میتونید به بخش پرسش و پاسخ قسمت رفع اشکال درسی که به تازگی در سایت قرار داده ایم، مراجعه کنید و سوالاتتون رو بنویسید تا بقیه دوستان اگر دوست داشتند پاسخ بدهند (لطفا فعلا در بخش سوالات درسی سوال نکنید بنده فرصت ندارم پاسخ بدم فعلا و شرمنده اتون میشم، آزمون نهایی دکترا رو دارم همزمان با کنکور شما، و محتاج دعای شما هم هستم 🙂 ) . در ضمن نوسان اصلا غیرطبیعی نیست بنابراین اگر واقعا خسته بودید و احساس کردید که نمی تونید درس بخونید بهتر هست که استراحت کنید. چون وقتی به جسم و روان خودتون اهمیت نمیدین اونها هم به شما اهمیت نخواهند داد و پا به پای شما تا کنکور پیش نخواهند آمد!!
در هفته هایی که پیش رو دارید، کنارتون هستیم و به همراهیتون می بالیم. مهم تلاش شماست و حرکت شما به سمتی که می خواهید و بس!
42 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
عالی هستین شماها!???
سلام ، می خواستم ببینم برای ارشد بالینی وزارت علوم که برای هر درس چندین منبع معرفی شده می تونم با حیال راحت یک منبع رو انتخاب کنم و بقیه رو مطالعه نکنم ؟
مثلا فقط روش تحقیق دکتر دلاور رو بخونم و از کتاب دکترسرمد استفاده نکنم .
سلام توضیحات مفصل در قسمت منابع داده شده، لطفا مطالعه کنید
سلام.من کارشناس ادبیات انگلیسی و مدرس زبان هستم.میخوام برای ارشد بالینی بخونم.منابعشو تازه جمع آوری کردم .به راهنمایی و برنامه ریزی شما احتیاج دارم .نمیدونم چه جوری شروع کنم .لطفا بم مشاوره بدید.سپاس
سلام.عذرمیخوام خانم خجوی، آیامدرسان شریف جزوه روانشناسی یادگیری برای آزمون دکتری رامنتشرکرده؟درسایتش نیست.
سلام بله داره اما گویا کتابش خوب نیست اونطور که یکی از رتبه هامون میگفت و خونده بود.
زینب جان ممکنه کتاب تست جامعی معرفی کنید که کنکور سال های گذشته رو داشته باشه و پاسخ تشریحی خوبی هم داشته باشه? هم برای سراسری و هم برای آزاد. ممنونم
سلام کتاب های 15 سال اخیر مدرسان یا پوران هست اما غلط هایی داره متاسفانه. اقای فرمانی داشتند مجموعه معتبرتری آماده می کردند اما گویا به کنکور امسال نمیرسه و شاید سوالات 5 سال اخیر برسه تا آخر این هفته.
سلام خانم دکتر
لطفامنو راهنمایی کنید. من تابستون شروع کردم وفکرنمیکردم یه ماه مونده به کنکور کم بیارم.مرورم خیلی کندشده واسترس دارم.نمی تونم خوب روی مبحث متمرکزبشم.واقعاخستم….اصن دوست ندارم الان که مهم ترین تایمه رو ازدست بدم ولی ازطرفی هم دست ودلم نمیره ونمی تونم یه موضوع یادرس کامل جمع کنم.خاهش میکنم ازتون مث همیشه کمکم باشین
خیلی متشکرم.خداخیرتون بده
سلام. این طبیعی هست که کمی افت داشته باشید مخصوصا اگر تایم زیادی قبلا خونده باشید. نگران نباشین ی روز یا نصف روز رو میتونید یک کاری که بهتون انرژی میده انجام بدین تا روحیه اتون بهتر بشه. خواب و بیداریتون رو هم تنظیم کنید و تغذیه.
سلام خانم خجوی گرامی. مرسی بابت همه کمک هاتون
من همچنان منتظر پست تون راجب مکانیسم های دفاعی هستم.:-)
لحظه هاتون شاد
سلام
می گن سال بعدکنکور96 وزارت علوم علوم مصاحبه داره درسته
اینم متنش
“مصاحبه ای شدن ارشد”
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: طرح سنجش و پذیرش دانشجو برای دورههای تحصیلات تکمیلی در جلسه این کمیسیون بررسی و مقرر شد از این پس سهم آزمون در پذیرش دانشجویان ۵۰ درصد و سهم مصاحبه ۲۵ درصد باشد.
عبدالوحید فیاضی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: مجلس در سالهای گذشته طرحی را درخصوص سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه تصویب کرد که براساس این طرح در دوره کارشناسی سوابق تحصیلی در پذیرش دانشجویان در دانشگاهها سهم 25 درصدی دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه طرح سنجش و پذیرش دانشجو دوره کارشناسی را شامل میشود و از آنجاییکه که حجم ورود دانشجویان به دوره تحصیلات تکمیلی افزایش یافته است طرحی تکمیلی را تحت عنوان سنجش و پذیرش دانشجو برای دورههای کارشناسی ارشد و دکترا ارائه کردیم.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس عنوان کرد: بر اساس این طرح، شورای سنجش و پذیرش دانشجو با حضور اعضای اصلی به جز وزارت آموزش و پرورش تشکیل جلسه میدهد و میزان تاثیرگذاری آزمون کتبی و مصاحبه در پذیرش دانشجویان در دورههای کارشناسی ارشد و دکترا را مشخص میکند.
فیاضی ادامه داد: سهم 70 درصدی مصاحبه در پذیرش دانشجو در دوره تحصیلات تکمیلی اعتراضات بسیاری را به همراه داشته است و عمده معترضان معتقدند که در بحث مصاحبه احتمال اعمال نظر افراد وجود دارد.
وی بیان کرد: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مصوب کرد تا سهم آزمون در پذیرش دانشجویان در دورههای کارشناسی ارشد و دکترا 50 درصد، سهم مصاحبه علمی 25 درصد و سهم سوابق پژوهشی و آموزشی افراد نیز 25 درصد باشد.
به گزارش تسنیم، شورای سنجش و پذیرش دانشجو سهم سوابق تحصیلی برای پذیرش دانشجو در کنکور سال 95 اینگونه اعلام کرد:
آن دسته از دیپلمههای ریاضی و فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی که دیپلم خود را از سال 1384 به بعد اخذ کردهاند و امتحانات یک یا چند درس آنها به صورت نهایی، سراسری و کشوری برگزار شده است، مشمول اعمال سوابق تحصیلی بوده و سوابق تحصیلی موجود دیپلم (سال سوم آموزش متوسطه) به میزان حداکثر 25 درصد به نسبت سوابق تحصیلی موجود داوطلب و به صورت تأثیر قطعی در نمره کل نهایی آنان لحاظ میشود.
داوطلبان دارای مدرک پیش دانشگاهی ریاضی و فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی، علوم و معارف اسلامی و هنر که مدرک دوره پیش دانشگاهی خود را از سال تحصیلی 91-1390 به بعد اخذ کردهاند و امتحانات یک یا چند درس آنها به صورت نهایی، سراسری و کشوری برگزار شده است، مشمول اعمال سوابق تحصیلی بوده و سوابق تحصیلی موجود دوره پیش دانشگاهی (صرفا نمرات دروسی که به صورت نهایی، سراسری و کشوری برگزار شده است) به میزان حداکثر 5 درصد به نسبت سوابق تحصیلی موجود داوطلب و به صورت تأثیر مثبت در نمره کل نهایی آنان لحاظ میشود.
بدبخت شدیم مصاحبه
بنظرتون معتبره
سلام ی چیزهایی گفته شده هنوز مشخص نیست.
سلام خانم دکتر
ببخشیدکتاب بالینی پوران کامل بایدخونده بشه؟
سلام. اگر فرصت ندارید بخش سنجش مهم تر هست. اضافه کردن کتاب در موقع جمع بندی به برنامه شخصی شما بستگی داره.
سلام خانم دکتر عزیز و تشکر برای زحماتتون.خانم دکتر من تا الان مطالبی که باید میخوندم تمام کردم.پارسال هم کنکور دادم و فیرس خوندم.امسال با وجود مشکلاتم فقط خلاصه های پارسالم از فیرس خوندم. پروچاسکا نرسیدم بخونم .به نظر شما الان اگر پروچاسکا برای 1 ماه آینده بخونم کار درستیه؟
و یه سوال دیگه:من برای مرضی پارسال کاپلان جلد 2 کامل و 2بار خوندم امسال فرصت نکردم DSM5 گنجی بخونم (البته 6فصل گنجی ومرضی مدرسان خوندم) الان به نظر شما تغییرات DSM از دکتر گنجی بخونم کار درستیه؟
سلام. خیر پروچاسکا الان به نظرم مناسب نیست شروع بشه مگر اینکه روی دروس دیگه مسلط باشید و فرصت باشه که چند نظریه مهم رو فقط بخونید (طبق تحلیل سایت)….اینکه پارسال چی خوندید مهم نیست اینکه امسال چی خوندید مهمه، و حتی باید بگم اینکه امسال چی خوندید هم مهم نیست اینکه چی رو می رسید دوره کنید و مسلط بشید مهمه! پس تاکید بر دوره است. از اختلالات اسیب اینهاییک ه از گنجی نخوندید اگر جزو اختلالات مهم تحلیل سایت هست بسته به فرصت برنامه ریزیتون اگر جا میشه در برنامه بهتره بخونید اگر نه فقط تغییرات دی اس ام.
سلام و خسته نباشید
لطفا جواب سوال منو بدید
من کتاب لیندا لیل و سید محمدی رو برای بان خوندم و لغاتشونم تقریبا روزانه در لایتنر مرور میکنم متن های درک مطلب سالهای پیش رو از مدرسان هم خوندم حالا که اینا تموم شدن سردرگمم تو این مدت باقی مونده زبان چی بخونم با توجه به اینکه در جواب دادن به سوالات درک مطلب غلط دارم و متون ویکی پدیا هم چون سوالی نداره که خودمو محک بزنم حس میکنم زیاد بهم کمک نمیکنه لطفا راهنماییم کنید
سلام. باید اشکال خودتون رو به نظرم مشخص کنید که به چه سوالاتی غلط جواب میدین، و چه مشکلی در درک مطلب دارید؟ شما به اندازه کافی درک مطلب سال های پیش رو دارید که بتونید اشکالتون رو ازش مشخص کنید….اینکه میگیم متن بیشتر از ویکی پدیا بخونید برای تمرین تندخوانی و آشنا شدن با لغات و متون جدید هست. کار شما تا کنکور همین دو هست که خدمتتون گفتم.
سلام خانم خجوی عزیز …خداقوت
یه خاهش ازتون دارم لطفا اگه امکانش هس درموردنحوه جمع بندی ومرورمناسب هردرس یه پست برامون بزارین.چون هردرسی شیوه خاص خودشومیخادکه شمابتجربه هستین.مثلا بالینی خیلی سوالات کلی ومفهومیه ولی فیزیوجزیی.ممنون میشم
سلام چشم سعی میکنم.
سلام ممنون از سایت خوبتون من در مقطع کارشناسی روانشناسی در دانشگاه پیام نور درس میخونم استادها و سایر دانشجوها میگن نمیتونم کارشناسی ارشد وزارت بهداشت شرکت کنم اگه هم شرکت کنم احتمال قبولیم خیلی کمه اگه میشه راهنماییم کنین ایا میتونم کارشناسی ارشد وزرارت بهداشت یا علوم شرکت کنیم
سلام بله میتونید شرکت کنید اینکه بتونید قبول بشید یا نه به نوع مطالعه شما و پایه و … در اون سال بستگی داره و فقط به مدرک لیسانس نیست.
سلام خانم خجوی
وقتتون بخیر
ممنونم بخاطر کمک هاتون
راستش من یک مشکل خیلی بزرگ دارم اون اینکه نمیتونم صبح زود از خواب بیدار بشم حتی اگر شبش ساعت11 بخوابم
همیشه ساعت 10,11سیر خواب میشم
بخاطر همین موضوع وقت واسه درس خوندن کم میارم مثلا نهایت6،7 ساعت میرسم درس بخونم
باتوجه به اینکه این دوماه اخر میخوام بیشتر درس بخونم
این موضوع خیلی نگرانم کرده
لطفا راهنماییم کنید که چیکار کنم که بتونم از ساعت6 بیدار بشم
ممنونم
سلام میزان ساعتی خوابی که به شکل نرمال احتیاج دارید حدودا 7 ساعت هست البته بعضی به شکل طبیعی پرخواب هستند و تا 9 ساعت هم باید بخوابند تا احساس رفع خستگی کنند. بیش از این غیر طبیعی است. بدن به راحتی عادت میکنه به اون شکلی که باهاش رفتار میکنید. بنابراین لازمه که بدنتون رو ترک بدین 🙂 با کمک یک نفر خودتون رو مجبور کنید که زودتر بلند بشید حتی اگر کمی سخت بود. توی این فاصله لازم نیست که درس بخونید در ابتدا فقط سعی کنید بیدار باشید، صبحانه خوبی بخورید و اگر جایی نزدیکتون هست میتونید پیاده روی هم بکنید. قطعا بدنتون به سختی عادتش رو کنار میذاره اما حتما اتفاق می افته.
سلام. خسته نباشید و ممنون به خاطر پست های عالی تون.
ببخشید از کتاب رشد لورابرک، جلد 1 مهم تره یا 2؟
توی کنکور از بین قسمت های کودکی و نوجوانی و جوانی و میانسالی و پیری بیشتر از کدوم قسمت سوال میاد؟
سلام پارسال بیشتر جلد دو بود ولی سال های قبل بیشتر جلد یک. به تحلیل ازمون سایت مراجعه کنید (بخش ارشد سراسری، قسمت نکات مشاوره ای)
خانم دکتر تو را خدا عجله کنید !!
پس نظریه های روانی درمانی و ازمون های روانی کی آماده میشه !!
تو را خدا
من رو این دو جزوه شما حساب ویژه باز کردم
دوستون دارم
فعلا
اقای محسن گرامی، قبلا هم گفتم من تاریخی برای جزواتی که خودم نمی نویسم نمیدم (حتی برای جزوات خودم هم تاریخ ندادم تا به حال). عجله هم نمیشه کرد 🙂 شما اگر الان باید درسی رو بخونید پس بخونید منتظر جزوه نباشید.
سلام ،خیلی ممنون بابت زحماتتون ،و این مطلب که خیلی به موقع بود،ممنون میشیم اگه توصیه هایی هم واسه مطالعه با فرا رسیدن عید و تعطیلات نوروز به وقتش برامون بذارید
سپاس
ببخشید یه سوال دیگه؛
من فیزیولوری رو خیلی مسلطم،ولی هیجان رو زیاد ارتباط نمیتونم برقرار کنم!
کنکور معمولا روی کدومش بیشتر تاکید داره؟
سلام روی هر دو . شما فقط کاری که میتونید بکنید این هست که مهم ترین مباحثش رو مشخص کنید نه اینکه بگید کدوم یکی مهم تر هست. تسلططتون رو در مهم ترین مباحث انگیزش بالا ببرید. این درس به مرور زیاد نیاز داره اتفاقا چون منبع مشخصه میتونید سوالات رو پاسخ بدید.
سلام خانم دکتر عزیز.
سپاس از محبتتون.
من برای اسفند قراره استثنایی+دوره خلاصه خودم از آسیب؛
فصول نظریه های فیرس+ پروچاسکا؛
اتمام مجموعه رشد 1 شما(نصفش مونده)؛
کل هیجان؛ نصف باقیمونده علم النفس رو بخونم.پیشنهادتون بهم چیه؟(واسه جمع بندی منظورمه).وقت میکنم؟ تستهای تالیفیتونو قراره بخرم. کی شروع کنم؟
سلام سعی میکنم در نظرات توصیه ای برای جمع بندی شخصی ندم چون باید شرایط فرد رو بدونم.
سلام خانم خجوی.شب بخیر
محبت کردین این توصیه هارو برامون گذاشتین.یه سوال من برای بالینی دوره فیرس باکرامرمیخام انجام بدم پورانم دارم البته تاحالاخیلی ازش نخوندم.پروچسکاهم چارفصل اولشوخوندم.نظرتون چیه درمورداین دوتا؟بهونمشون یاتسلط فیرس وکرامرحفظ کنم؟بعد یه خاهش ازتون دارم لطفایه پست برای افزایش تمرکز بذارین واگه امکان داره زودترنمونه برگه خلاصه های مرورتونو بذارین توکانال مخصوصا امار وعقب ماندگی ها
بازم ممنون که برامون وقت میذارین وکنارمون هستین
سلام. اگر فیرس و کرامر قبلا کامل خونده شده که خیلی خوبه. در کنار دوره اینها یک خلاصه کتاب (همون پوران که دارید) رو فعلا فقط بخونید تا ببینید کی مباحثش تموم میشه چون اگر بخاید الان هم پروچاسکا هم پوران رو کنار دوره فیرس و کرامر بخونید خیلی طول میکشه و خسته کننده میشه. فیرس و کرامر که خوب دوره شد و مسلط شدید و پوران رو هم خوندید، اگر هنوز زمان بود میتونید فصول مهم پروچاسکا رو هم بخونید طبق تحلیل ازمون سایت. درسته ککه میگیم هر چی مشخص کردید برای جمع بندی یک مبحث خاص بخونید اما توی درسی مثل بالینی که این همه منبع داره نباید یک عالمه منبع کنار دستتون باشه اول اونهایی که حتما باید خونده بشه بخونید بعد برای باقیش تصمیم بگیرید.
خانم دکتر یعنی کل روز یا چندروز فقط پیاژه بخونم؟!!خب ایتطوراسترس میگیرم که نکنه یادم بره یا دروس دیگه چی میشن؟!مگه نفرمودبن کل دروس روباهم بایدپیش ببریم؟!:'(
شرمنده من خیلی خستم…درست متوجه شدم آیا؟!
یه مقداربیشترراهنمایی کنیدB-)
خداشماروبرای ماحفظ کنه والهی زندگیتون سرشارازارامش باشه
عزیزم جلوی اون موضوع نوشتم که برنامه پیشنهادی است. لزومی نداره که اینطور پیش برید اگر با عادات مطالعه اتون هماهنگ نیست. … اما در جوابت بله من توصیه ام به این هست که دروس رو هر دو سه ساعت عوض کنید اما الان برای جمع بندی که یک بار هم در ازمون های مبحثی مطالب خونده شدن میتونیم و بهتر هست به نظر من که یک مبحث جمع بشه بعد بریم سراغ مبحث بعدی که هر مبحث کامل جا بیافته. از نظر زمانی هم فرقی نمیکنه اگر مبحث کوتاه باشه زود تموم میشه و اگر طولانی باشه بیشتر طول میکشه…بنابراین بازم تاکید میکنم که این نوع جمع بندی که گفتم قاعده کلی نیست. میتونی همونطور که گفتی بخونی و چیزی برای شما بهترینه که شما باهاش راحت باشی.
4.طبق چیزی که گفتین اینطوری بعدازسه چارهفته مبحث اولی که خونده شده یادمون نمیره؟!الان حس میکنم مطالب توذهنم نیس!!!
5.منبع اصلی وخلاصه هابایدکنارهم خونده شن؟اگه تطبیق نداده باشیم قبلا چی؟!!!!:'(
بعدفقط هایلایت هاروالان بخونم ؟!یا کامل؟
خیییییلییییی ببخشید سوالام زیادن
ممنونم بابت همه زحماتتون
باارزوی سلامتی وموفقیت مخصوصا دکترا
سلام 4) میتونید مرورهای روزانه از مطالب قبلی داشته باشید مثل فیزیولوژی که گفتم هر روز مرور کنید. 5) الان که دارید میخونید تطبیق بدین و اگر خلاصه کامل هست که دیگه اگه نکته ای میخاین اضافه کنید و کتاب رو بذارید کنار. اگر قبلا خوب هایلایت شده که همون هایلایت رو بخونید کافیه.
سلااااااااام خانم دکتر عزیز:-*…یه دنیاسپاس بابت پست عالیتون.خیلی وقته منتظرش بودم.چنتاسوال دارم ازتون پیشاپیش عذرمیخام که زیادن وممنون که جواب میدین
1.منظورتون اینه درطول روزتنوع درسی داشته باشم مثلااگه امروزنصف پیاژه موندبذارم بقیشو فردا!؟برم سراغ درس بعدی؟
2.کسی که ازمون ثبت نام نکرده ازکجابدونه ضعفاش کدومان؟
3.اگه کل دروس تموم شده باشن ولی دوسه فصلی ازدوسه تادرس مونده باشن اوناروچیکارکنم؟درواقع الویت تثبیت خونده هاس؟!
سلام. 1) نه دیگه، منظورم این بود که کل پیاژه رو بخونید هر موقع تموم شد سراغ درس بعدی برید، حالا یا اون رو تموم میشه، یا فرداش، یا پس فرداش 🙂 2) خوب کمی سخت میشه ولی با تست زنی ازمون های سال های قبل و سوالات تالیفی میتونه ضعف هاشو ببینه 3) تموم کنید کتاب رو بعد جمع بندی رو شروع کنید، اگر هم میخاید میتونید جمع بندی رو شروع کنید و این فصول رو طبق اولویتشون هر جا که قرار میگیرن بذارین و همون موقع بخونید به همین شکلی که گفته شده.