مصاحبه با رتبه 39 عمومی

  • سلام، وقتتون بخیر. ممنون میشیم خودتون رو برای مخاطبین ما معرفی کنین. (نام و نام خانوادگی، سن، شهر محل سکونت، محل تحصیل کارشناسی، سال، گرایش و رتبه کنکور، دانشگاه محل قبولی و …)

سلام. من یاسمن کرمی هستم، 23 سالمه، ساکن کرمانشاه هستم. سال 97 توی کنکور کارشناسی رشته تجربی دانشگاه فرهنگیان رشته آموزش ابتدایی رو قبول شدم و امسال دیگه قراره برم مدرسه. در دانشگاه تصمیم گرفتم برای ارشد رشته روانشناسی رو بخونم و توی زیرگروه 1 رتبه 35 سهمیه و 39 کشوری رو کسب کردم.

 

  • بسیار عالی، ممنونیم از شما و خوشحالیم که همراه شما هستیم. چی شد که به روانشناسی علاقمند شدین و این رشته رو انتخاب کردین؟

من برعکس خیلی ها اصلا از اول به روانشناسی علاقه نداشتم. توی دوران دبیرستان رشتم تجربی بود و کنکور تجربی هم شرکت کردم. اما از ترم 2 -3 به بعد در کارشناسی واحد روانشناسی تربیتی و روانشناسی رشد رو داشتیم که نظر منو به سمت این گرایش جلب کرد. بیشتر از این، واحدهای مربوط به روانشناسی نداشتیم و من رفتم در مورد این رشته، بازارکارش و محتوای اون تحقیق کردم و تصمیم گرفتم کنکور روانشناسی شرکت کنم.

 

  • تعریفتون از موفقیت و شکست چیه؟

متاسفانه یا خوشبختانه به شدت آدم کمال­گرایی هستم. واسه همین تعریف موفقیت از سمت من کمی سخت­گیرانه هست. موفقیت از نظرم یعنی انتخاب یه هدف یا تصمیم و تلاش برای رسیدن به اون با همه وجوده، یعنی یا کاری رو شروع نکنم یا سعی کنم در اون بهترین باشم. شکست هم یعنی نشستن، بهونه آوردن و کاری نکردن.

 

  • از چه زمانی به طور جدی، شروع به مطالعه برای کنکور کردین و اولین قدمتون چی بود؟

چون تغییر رشته ای حساب می­شم و  پیش زمینه خاصی از روانشناسی نداشتم از ترم 5 -6 به بعد مشاور داشتم و شروع کردم به مطالعه منابع اصلی اما چون زمان زیادی مونده بود خیلی سخت نگرفتم. 4 ماه آخر رو خیلی جدی­تر و با برنامه­ های سنگین­تر مطالعه کردم.

 

  • از کدوم خدمات و محصولات روان آموز استفاده کردین و نظرتون راجع به هر یک چیه؟

کتاب های زیادی از روان آموز رو داشتم. مثلا کتاب آسیب شناسی روانی و کتاب کودکان استثنایی. در یک کلام عالی بودن! انگار که یه نفر خیلی مرتب خلاصه نکات مهم منابع مختلف رو واست جمع کرده. کتاب روانشناسی عمومی رو هم داشتم که فکر کنم 4  باری خوندمش و واقعا نکات مهم رو پوشش داده بود. کتاب فیزیولوژیک و انگیزش و هیجانم داشتم که راضی بودم و متن روانی داشتند. همچنین من پیج اینستا روان آموز رو داشتم و پست ­های آموزشی رو می­دیدم.

 

  • لیست منابع، یکی از مهمترین چیزهاییه که برای مطالعه از ابتدا مشخص می کنیم. شما چه منابعی رو مطالعه کردین، نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست و کدومشون رو به سایر دوستان روان آموزیتون پیشنهاد میکنین؟

برای روانشناسی عمومی کتاب هیلگارد ترجمه دکتر گنجی + روان آموز

آسیب شناسی روانی و کودکان استثنایی کتاب 2 جلدی آسیب شناسی روانی+ روان آموز

رشد جلد اول لورا برک + نظریه های رشد کرین

فیزیو و انگیزش هیجان منبع اصلی نداشتم و فقط روان آموز رو خوندم.

برای آمار و روش تحقیق کتاب مدرسان شریف.

برای زبان بستگی به سطح هرکس راهکار متفاوته.

ولی به کسایی که وقت محدود دارن و نمیتونند منابع اصلی رو بخونند(چون واقعا حجیم هستند) توصیه می­کنم فقط کتاب های روان آموز رو بخونند.

 

  • از ابتدا برنامه بلندمدت داشتین؟ میدونستین با هر درس چطور میخواین رفتار کنین؟ مثلا کی مرور کنین، چه تعداد تست بزنین و…؟

نه من هیچی نمی­دونستم چون تغییر رشته ای بودم و همه این­‌ها رو با کمک مشاورم یاد گرفتم.

 

  • از خدمات مشاوره استفاده میکردین؟ چقدر به نقش مشاور در این مسیر اهمیت میدین؟

از روز اول مشاور داشتم و این شاید بهترین تصمیم این مسیر بود. از همون ابتدا در انتخاب منابع، نحوه درس خوندن، مرور و … ایشون به من کمک می­کردند و من رو توی مسیر درست هدایت کردند.

 

  • همونطور که میدونین برنامه ریزی از فردی به فرد دیگه متفاوته، اما هر برنامه ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می کردین که فکر میکنین باعث موفقیت شما بوده و باید به بقیه منتقلش کنیم؟

اینکه متعادل باشم. یه روز 15 ساعت درس بخونم و 2 روز بعد هیچی نه تنها نتیجه مثبت نداره که مخربم هست. همچنین این تعادل رو بین درسای دانشگاه و ارشد رو نگه دارم. برای من تعادل مهم­ترین اصل بود.

 

  • زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و فکر میکنین برای حفظ نظم برنامه مهمترین اصل چیه؟

به طور متوسط 4 -5 ساعت زمان آزاد داشتم اما ماه آخر، همون اردیبهشت ماه، از غیبت هام استفاده کردم و دانشگاه نرفتم و 8 -10 ساعتی زمان داشتم. بنظرم اینکه خودتو پایبند روتین و عادات مفید کنی در حفظ نظم تاثیر زیادی داره.

 

  • محل مطالعه شما کجا بود و آیا دوستانی هم داشتین که در کنکور همراهتون باشن؟

در ابتدا خونه بود اما در 3 ماه آخر به پانسیون مطالعاتی می رفتم که با توجه به شرایط من انتخاب درستی بود. بله اتفاقا یکی از دوستان خوب و هم­کلاسی­ های من در دانشگاه هم برای ارشد روانشناسی می­خوند و با هم به پانسیون می­رفتیم و این همراه بودن از سختی و خستگی ها کم می­کرد.

 

  • آیا در آزمون های جامع روان آموز شرکت کردین ؟ اگر بله کدام مرحله و نظرتون در رابطه با آزمون ها چه بود ؟

متاسفانه خیر. به دلیل روحیه رقابتی و حساسی که داشتم و مرورهام کامل نشده بود مشاورم توصیه کرد که شرکت نکنم. اما اگر به عقب برگردم با اون احساسات و نگرانی­ها کنار میومدم و شرکت می­کردم. اما سوالات آزمون اول رو که در سایت رایگان قرار دادید دانلود کردم و پاسخ دادم.

 

  • در سال کنکورتون از تلفن همراه و فضای مجازی هم استفاده میکردین؟ اگر آره چه محتواهایی رو دنبال میکردین و چطور تایم استفاده از گوشیتون رو مدیریت میکردین؟

بله قطعا. با برنامه Flora درس می­خوندم. به این برنامه تایم میدید مثلا 2 ساعت در اون 2 ساعت نمی تونید از تلفن استفاده کنید و پس از گذشت اون 2 ساعت شما یه درخت یا گل می­گرفتید. برای تعیین اینکه در روز یا در هفته چقدر درس خوندید و با باقی روزها مقایسه کنید خیلی برنامه خوبی بود.

 

  • در طول این یک سال چه تفریحات و سرگرمی هایی داشتین و به چه میزان؟

بیرون رفتن با دوستان، دیدن فیلم و سریال، گوش دادن به پادکست و … تفریحات من بودند اما اون 2 ماه آخر به اون صورت وقت این کارها رو نداشتم حتی اگر وقت بود هم عذاب وجدان می­گرفتم.

 

  • مهم ترین عادات مفید و مضر شما که تاثیر مستقیم در نتیجه کنکورتون داشت چه چیزهایی بودن؟

عادت مضر وسواسی بود که داشتم. عادت مفید هم طبق برنامه پیش رفتن و منظم بودن.

 

  • آیا وضعیت ویژه حاکم بر جامعه به علت کرونا و اخبار و حواشی مربوط به کنکور در روند مطالعه شما تاثیری داشت؟

کلاس های مجازی به دلیل کرونا باعث می شد من زمان بیشتری داشته باشم و کمتر خسته بشم. اما خب متاسفانه دقیقا هفته قبل کنکور دچار بیماری کرونا شدم و حتی بیمارستان هم رفتم.

 

  • حتما برای شما هم پیش میومده که گاهی نا امید بشین؛ در این مواقع چه راه حلی داشتین؟

در این شرایط معمولا با کسانی که دوستشون داشتم وقت میگذروندم و یا به آینده ای که دوست داشتم بسازم فکر می­کردم. به مشاورمم می­گفتم و ایشون کمک می­کرد شرایط رو مدیریت کنم.

 

  • انگیزه اصلی شما برای ادامه تحصیل در مقطع روانشناسی و چشم اندازتان از آینده چیست؟

خیلی تدریس رو دوست دارم و به همین دلیل حرفه معلمی رو قبول کردم. الان هم دوست دارم در آینده توی دانشگاه تدریس داشته باشم. همچنین کار توی مراکز روان درمانی هم جذابیت زیادی برای من داره.

 

  • ارزشمندترین و مهم ترین ویژگی شما در مسیر موفقیتتون در کنکور به نظر خودتون چی هست؟

سماجت و کوتاه نیومدن از خواسته ­هام.

 

  • آیا برای مطالعه هر درس شیوه متفاوتی داشتین؟ به چه صورت؟

تقریبا همه درس ها رو مفهومی می­خوندم چون انقدر مطالب زیاد هست که نمیشه فقط بر قدرت حافظه اکتفا کرد. بعد از مدتی فقط برای بعضی دروس خلاصه می ­نوشتم و این خلاصه ها اون آخر خیلی به دادم رسید. همچنین برای خوندن بعضی قسمت ها مثل سندرم ها مشاروم راه های دیگه ای رو پیشنهاد می­داد.

 

  • چالش بر انگیز ترین درس برای شما چه بود و با این درس چه کردین؟

آمار و فیزیولوژیک! انقدر خوندم که نقطه ضعفم بشه نقطه قوت. کتاب فیزیو روان آموز رو طبق برنامه های منظمی می خوندم و مرور هم داشتم. بعضی فصل ها که سخت تر بودند رو بیشتر مطالعه کردم و حین خوندن برای خودم توضیح میدادم انگار که کنفرانس دارم. برای آمار هم حل بیشتر تست و مرور فرمول ها کمک حالم شد.

 

  • نقطه قوت شما چه درسی بود و برای بهره گیری بهتر از این نقطه قوت چه کاری انجام دادین؟

یکی از نقاط قوتم زبان انگلیسی بود که متن های مربوط به روانشناسی رو به انگلیسی سرچ می­کردم و می­خوندم. درس عمومی رو هم بعد منابع اصلی با مرور برنامه دار روان آموز در همون حد مطلوب خودش نگه داشتم. روی درس رشد هم حساب باز کرده بودم و اون اواخر هم خوندن خلاصه و تمرکز روی قسمت های مهم نتیجه خوبی داشت.

 

  • کمی از روز کنکورتون برامون تعریف کنین. چه احساسی داشتین؟ چقدر آماده بودین؟

خیلی احساس عجیبی بود. صبح زودتر از ساعت از خواب بیدار شدم و صبحانه خوردم و بعدم با آرامش حاضر شدم. چندین بار وسایلمو مثل مداد و شناسنامه و کارت و … چک کردم. وقتی سرجلسه نشستم انگار نه انگار توی هفته آخر کرونا گرفته بودم و حتی یک بارم سرفه نزدم! آزمون که شروع شد اون 5 دقیقه اول خیلی تمرکز نداشتم و نمی­فهمیدم چی دارم می­خونم اما زود به خودم مسلط شدم. 2 دقیقه مونده به زمان اتمام آزمون با خوشحالی پاسخ برگمو تحویل دادم و خیلی حس خوبی داشتم.

 

  • بعد از دریافت دفترچه به چه نحوی به سوالات پاسخ دادین؟

طبق ترتیب دفترچه پیش رفتم. البته نیمی از سوالات زبان رو جواب دادم و نیمی از سوالات رو گذاشتم انتهای آزمون.

 

  • اگر یه بار دیگه در موقعیت قبلیتون باشین و بخواین کنکور بدین، چه اشتباهاتی رو انجام نمیدین؟

اگه به موقعیت قبلی برگردم توی آزمون های آزمایشی شرکت می­کنم.

 

  • مهمترین توصیه شما به داوطلبین کنکور سال های آینده چیه؟

از زمانتون به خوبی استفاده کنید. منابع رو با دقت بخونید و درگیر حواشی نشید. بیشتر از اینکه رویابافی کنید برای  محقق ساختن اون رویا بجنگید.

 

  • چه کسانی رو بیشتر از همه در موفقیت خودتون سهیم می دونین؟

خونوادم، دوستام و مشاورم.

 

  • ممنونم از وقتی که برامون گذاشتین. اگر صحبتی هست که دوست دارین بگین، ما به گوش جان میشنویم.

خیلی دوست دارم یه تشکر حسابی از روان آموز کنم. هم به خاطر کتاب های عالی و هم پاسخ گویی تیم خوبش. چندین بار کامنت گذاشتم یا دایرکت دادم و هربار تیم روان آموز با صبر و حوصله جوابمو داد و مثل یه دوست کنار داوطلب ها موند.

 

  • به عنوان آخرین سخن، روان آموز رو به یک جمله یادگاری مهمون کنین.

شما رو به یه بیت شعر از سعدی مهمون می­کنم: به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل، و گر مراد نیابم به قدر وسع بکوشم.

 

  • با آرزوی سلامتی، موفقیت و سرزندگی برای شما همراه عزیز و همه مخاطبین دوست داشتنی روان آموز

 

مصاحبه با سایر رتبه برترها را از اینجا بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید