مصاحبه با وداد مفرد رتبه۲۴ ارشد روانشناسی

  • لطف می کنید خودتون رو برای دوستان معرفی کنید.

من محمدرضا وداد مفرد هستم. ۲۴ سالمه و ساکن مشهدم. در کنکور روان‌شناسی بالینی مقطع ارشد رتبه ۲۴ و در کنکور دکترا ۱۴۰۰ رتبه ۱۷ رو بدست آوردم.

 

  • ورودی چه سالی و کدوم دانشگاه بودین؟

ورودی سال

۹۷

  • از کدوم یکی از خدمات روان آموز استفاده می‌کردین و نظرتون چی بود؟  

من اینستاگرام رو دنبال می‌کنم همیشه، همینطور سایت رو و به نظرم خیلی مطالب سازمان‌دهی شده‌اند. کتاب‌ها‌ی روان‌آموز رو خوندم و کیفتیشون به نظرم خوب بوده. هر چند چون من وقت کافی برای خوندن آزمون دکترا داشتم، منابع اصلی رو خوندم ولی به نظرم کتاب‌های روان‌شناسی روان‌آموز مطالب رو پوشش می‌دن.

 

  • چه خدماتی از روان آموز را  به دوستانتون توصیه می‌کنید؟

به نظرم با دنبال کردن سایت و اینستاگرام مطالب روان‌شناسی به روز خبر دار می‌شن، همچنین کتاب‌ها به نظرم خیلی خوب می‌تونن منابع اصلی رو پوشش بدن.

 

  • اولین قدمی که برای شروع برداشتید، چی بود؟

برنامه ریزی برای شروع

 

  • اولین سالی بود که کنکور می‌دادید؟ اگرنهفکر می کنید مهم‌ترین اشتباهات قبلیتون چی بود که امسال تکرارش نکردید و از همون ابتدا حواستون بهش بود؟

خوشبختانه هم در کنکور ارشد روانشناسی و هم امسال در کنکور دکترا در اولین سال نتیجه مورد نظرم رو بدست آوردم، همچنان معتقدم مهم‌ترین موضوع برای خوندن مطالب برنامه‌ریزی درست و جامع هستش.

 

  • از ابتدا برنامه بلندمدت داشتین؟ می‌دونستین که با هر درس چطور می‌خواین رفتار کنین؟ کی مرور کنید و غیره؟

من عادت به خلاصه نویسی داشتم برای همین یه مدت دروس رو خلاصه می‌کردم. یعنی کتاب به کتاب خلاصه می‌کردم و حین این خلاصه کردن‌ها مطالبی که قبلا خلاصه کرده بودم رو مرور می‌کردم، تا جایی که خلاصه کردنم تموم می‌شد بالاخره و فقط می‌موند مرور کردن.

 

  • می‌دونیم که برنامه‌ریزی طی مسیر یک موضوع شخصی است و از فردی به فردی متفاوته. اما هر برنامه‌ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می‌کردید که فکر می‌کنید باعث موفقیت شما بود و باید به بقیه منتقلش کنیم؟

بله اصول کلی برنامه‌ریزی مشترکه ولی برای هر شخص جزئیاتش می‌تونه متفاوت باشه. اولین و مهم‌ترین اصلش به نظرم واقع نگر بودنه. اینکه با خودمون کنار بیایم که برای رسیدن به فلان رتبه باید چه میزانی درس بخونیم.  همچنین اینکه برنامه درسی باید مداوم و ترجیحا هر روزه باشه، اما مقدار ساعتش کم باشه. یعنی به جای روزی ۱۰ ساعت خوندن ولی هفته ای ۳ روز خوندن بهتره هر روز ۴ ساعت خوند. اینطوری ما همواره با اون مطالب در ارتباطیم و ذهنمون نگهشون می‌داره.

 

  • زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و چطور تنظیم کردید که مطالعه منظم صورت بگیره؟ فکر می‌کنید برای حفظ نظم برنامه مهم‌ترین اصل چیه؟

من تقریبا هر روز در دو وعده اصلی درس می‌خوندم، ظهر و شب. به این صورت که مثلا اگر هدفم این بود که روزی ۶ ساعت درس بخونم. ۳ ساعت رو برای صبح و سه ساعت رو برای عصر درنظر می‌گرفتم. مهم ترین چیزی که به نظم برنامه کمک می‌کرد این بود که متناسب با روحیات و شخصیت خودم نوشته بشه، یعنی خودم دوسش داشته باشم. همچنین اینکه باید یادمون باشه که برنامه ریزی هم بلند مدت باشه و هم کوتاه مدت.

 

  • لیست منابع یکی از مهم‌ترین چیزهایی هست که برای مطالعه از ابتدا مشخص می‌کنیم. شما چه منابعی رو مطالعه کردین و نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست؟

من برای درس نظریه‌های شخصیت کتاب فیست رو خوندم. برای رشد کتاب لورابرک و کرین رو خوندم. برای آسیب شناسی دو جلد گنجی و دوجلد اول کاپلان رو خوندم. برای آمار رو روش تحقیق کتاب‌های دکتر دلاور رو خوندم و برای نوروسایکولوژی کتاب دکتر خداپناهی رو خوندم. برای درس عمومی ولی کتاب خاصی رو نخوندم و بیشتر تست زدم.

 

  • در درس خاصی ضعیف بودید؟

نقطه ضعف من درس نوروسایکولوژی بود، به نظرم حفظ کردن مطالبش بسیار سخت بود. در نتیجه من هر روز در برنامه‌ام می‌ذاشتمش، نه اینکه تایم زیادی رو براش بذارم، بلکه صرفا هر روز مرور می‌کردم که تو ذهنم زنده بشن مطالب.

 

  • نقطه قوت شما در چه درسی بود؟ این نقطه قوت چه طور به وجود اومده بود و برای بهره‌گیری بهتر از این نقطه قوت چه کردید؟

مبحث رشد نقطه قوت من بود، چونکه تفاوتی که درس رشد با بقیه دروس داشت چه در ارشد و چه در دکترا، حجم مطلب نسبت به بقیه فیلدها (مثلا روان‌شناسی مرضی) کمتره. در نتیجه راحت‌تر و مطمئن‌تر می‌شه خوندش، یعنی می‌شه مطمئن بود چیزایی که می‌خونیم احتمال زیاد سوالای کنکورن. در نتیجه من هم برای این مبحث وقت زیادی گذاشتم و موقع تست زدن با خیال راحت می‌دیدم که مطالبی که خوندم سوالای کنکورن و این بهم اعتماد به نفس می‌داد.

 

  • برای مرور منظم درس‌ها از چه روشی استفاده می‌کردید؟

من خودم شخصا طرفدار مرور زیاد با عمق کم هستم. یعنی معمولا هر مطلب رو یک بار عمیق میخونم و بعدبه جای اینکه مثلا ۳ بار دیگه عمیق مرورش کنم، ۳۰ بار سطحی مرور می‌کردم. از نظر مقدار زمانی که باید گذاشت تو هر دوحالت تفاوتی وجود نداره، ولی اینطوری به نظرم مطالب بیشتر بازیادآوری می‌شن توی ذهن. در نتیجه من برای مرور برنامه‌های جزئی می‌نوشتم یعنی برای هر ساعت یا هر نیم ساعت یک مطلب رو می‌ذاشتم. در نتیجه میتونستم همه مطالب رو به صورت سطحی اما مداوم مرور کنم.

 

  • چه مسایلی طی راه برای شما پیش میومد که شما رو خسته یا ناامید کنه؟ با این فکرها و مسایل چکار می‌کردید؟

خب طبیعتا خیلی چیزها هست. مسائل درونی زیادی هستن، خیلی وقت ها هر نفر به تواناییش شک می‌کنه به هدفش شک می‌کنه و… یا از دنیای بیرون دچار فشار و ناامیدی می‌شیم. راستش من فقط سعی می‌کردم رو خوندنم تمرکز کنم. وقتی خسته می‌شدم فقط به این فکر می‌کردم که ارزشش رو داره و این مسیر، مسیره موفقیته و باید طی بشه.

 

  • آیا جایی آزمون آزمایشی می‌دادین و اگر می‌دادین نتایجش و فیدبکی که ازش می‌گرفتین چطور بود؟

خیر

 

  • فکر می‌کنید برجسته‌ترین ویژگی یا ویژگی‌های شخص شما که در موفقیت شما موثر بوده چه چیزهایی هست؟

یک چیزی که در من هستش این بودش که من با روتین بودن مشکلی ندارم، حتی دوسش دارم. یکی از چیزایی که باعث خسته شدن بقیه و در نتیجه منقطع شدن درس خوندنشون می‌شه اینه که این روتین اذیتشون می‌کنه. ولی خب من چون کلا با روتین بودن مشکلی نداشتم خیلی کم خسته شدم و این از طرفی اجازه می‌داد که ارتباط من با مباحث در تمام طول سال پایدار بمونه.

همچنین فکر می‌کنم واقع‌نگر باشم، چون تو مقاطع مختلف خودم رو با حقیقت‌های مختلف روبه‌رو می‌کردم، مثلا با خودم تعارف نداشتم، می‌دونستم اگه درست نخونم رتبه نمیارم یا وقتی خسته می‌شدم به خودم می‌گفتم که ببین همینه، باید تحملش کنی. راه دیگه‌ای برای این هدف نیست.

 

  • به جز نتیجه‌ای که در کنکور کسب کردید، فکر می‌کنید این مطالعه و دوره چندماهه که صرف کنکور کردید چه چیزهایی به شما یاد داد؟

مهم‌ترین چیزی که برای من داشت این بود که به توانایی خودم باور کردم، یعنی فهمیدم که اگه بخوام کاری رو بکنم،حالا طبیعتا نه هر کاری، میتونم انجامش بدم. یعنی فهمیدم اگر موفقیتی برای من باشه که رسیدن من بهش فقط وابسته به تلاش من باشه، می‌تونم باور کنم که بهش می‌رسم.

 

  • چه کسانی را بیش از همه در موفقیت خودتون موثر می‌دونید؟

دوستانم، اساتید دانشگاهم و خانواده‌ام.

 

  • ممنونم از وقتی که برامون گذاشتین. اگر سوالی بوده که من نپرسیدم یا سخنی که خودتون دوست دارین بگین ما می‌شنویم.

خیلی لطف کردین ممنونم از شما و تیم خوب روان آموز.

 

مصاحبه با سایر رتبه برترها را از اینجا بخوانید.

2 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید