آمادگی برای آزمون آزمایشی

با شروع آزمون های آزمایشی لازم است که به چند نکته در مورد شیوه مطالعه هماهنگ با آزمون، چگونگی دوره، نکاتی درباره آزمون ها و همچنین موارد لازم بعد از جلسه اشاره کنیم. لازم است قبل از شروع مطلب به این نکته اشاره کنم که هر آنچه اینجا درباره شیوه مطالعه نوشته می شود کلی است و در واقع میانگینی است از تجارب سایر داوطلبان در سال های قبل! لازم است که برای هماهنگ کردن آن با برنامه ریزی خودتان با مشاورتان مشورت کنید یا اینکه خودتان به این قضیه واقف باشید و آن را مدیریت کنید. نکته دوم اینکه این مطلب برای دوستانی که در آزمون ها شرکت کرده اند نوشته شده است، طبق نظرسنجی سایت بسیاری از شما در ازمون های مبحثی ثبت نام نکرده اید، اشکالی هم ندارد، اینکه آزمون چقدر برای هر کسی مفید است به آن شخص خاص بستگی دارد (اما شیوه مطالعه را بخوانید شاید به دردتان خورد 🙂 )

شیوه مطالعه و مرور:

در بین داوطلبان سه دسته را می توانیم شناسایی کنیم: یک دسته که برنامه ریزی شان به شکلی بوده است که تا به الان حداقل یک کتاب را برای هر درس مطالعه کرده اند و الان وارد دوره و جمع بندی شده اند، یک دسته دیگر که در میانه راه هستند و تقریبا نیمی از کتاب ها یا بیشتر مباحث را خوانده اند، و دسته دیگر که تازه شروع کرده اند (اگر جزو هیچ کدام نیستید خودتون رو به من معرفی کنید 😉  )

توصیه هایی برای دسته اول:

در مطالعه اول احتمالا هدف شما این بوده است که یک دور روی مطالب احاطه پیدا کنید، مباحث سخت تر را شناسایی کنید، اگر از دروس خلاصه داشته اید آن ها را چک کنید و برای دوران جمع بندی کاملشان کنید، اگر خلاصه نداشته اید از هر درس چکیده ای بردارید یا خط کشی بکنید. خوب خیالتان راحت شده که این کار را به بهترین شکل انجام داده اید. خداقوت، راه سختی بود و شما از پس آن برآمدید! ولی از الان شیوه مطالعه شما متفاوت خواهد بود. اولین هدف شما در این مرحله تسلط است. یک مثال: فرض کنیم چند نظریه مثلا فروید، آنافروید، هارتمن و غیره جزو مباحث آزمون اول شماست. اول مشخص کنید که چه کتاب ها و خلاصه هایی برای این مباحث دارید؟ مثلا برای فروید خودتان خلاصه ای دارید، از خلاصه سایت استفاده کرده اید و مدرسان را هم دارید، تست های کنکوری دارید و ممکن است تست تالیفی هم داشته باشید. من این شیوه ای که در اینجا ذکر میکنم را جمع بندی می نامم. اولین نکته اینکه نگران زمان نباشید، شما به اندازه کافیییی زمان دارید و در موقعیت خوبی هستید. مهم تسلط است. مثلا ممکن است شما به مدرسان نرسید اما همان چیزی که می خوانید را خوب بخوانید. اگر مطلبی باقی ماند در آزمون میان دوره (در این جا آزمون سوم) جبران می کنید. همچنین شما ملزم به زدن همه تست ها در همه سال ها نیستید. از سال 94 شروع کنید و تا هر جا فرصت کردید پیش بروید. هر تستی ماند بعدا خواهید زد. رفع اشکال کنید، علت اشتباهتان در تست ها را شناسایی کنید و خلاصه اینکه مطلب برای شما جا بیافتد. بعد از آزمون نتایج را با مشاورتان بررسی می کنید. شاید ببینید در مثلا نظریه هارتمن هنوز مشکل دارید و آنطور که انتظار می رفت جواب نگرفتید. چون هدف شما تسلط است نباید از این قضیه راحت رد شوید. آن مبحث را علامت می زنید و در آزمون میان دوره که دوباره هارتمن تکرار می شود روی چنین مباحثی مجدد مرور می کنید تا اشکالات شما رفع شود. در چنین آزمون های میان دوره ای وقت کافی دارید که اشکالاتتان را رفع کنید. البته مشاور به شما خواهد گفت که آیا اشکال شما اساسی است یا تنها در بعضی مباحث و تست های سخت مشکل دارید( می دانید که آزمون ها اگر استاندارد باشند سوالات ساده، متوسط و سخت دارند). اگر هم مشکل نداشتید که فرصت بیشتری برای مباحث سخت سایر دروس دارید یا اینکه می توانید منابع بیشتری بخوانید. بعد از آزمون میان دوره مطالب این آزمون ها جمع بندی شده اند و شما سراغ مباحث آزمون های بعدی می روید. اما دقت داشته باشید که مباحث قبلی کنار نمی روند و حتی شده روزی 15 دقیقه مرور می شوند.

توصیه هایی برای دسته دوم:

فکر میکنم شما خیلی باید حواستان را جمع کنید. یک دانشجو داشتم که می گفت: من الان به اختلالات تجزیه ای رسیدم ولی آزمون از من اختلالات اضطرابی رو میخواد! من که نمی رسم هم یک مبحث جدید بخونم هم مبحث آزمون رو دوره کنم! … این دسته داوطلبان به جای سود بردن از آزمون ها بدتر دچار اضطراب می شوند. در جواب باید گفت شما وقتی آزمون ثبت نام کرده اید بهتر است با آزمون پیش بروید تا جایی که می توانید.  درست نیست که حجم زیادی مطلب جدید بخوانید و در عین حال دوره مبحث دیگری را انجام دهید (شاید چند فصلی از چند درس مانده باشد که این فرق می کند). الان زمانی است که شما باید دوره را شروع کنید و این مهم تر از پیش رفتن در دروس و تمام کردن کتاب هاست. خیلی از ما نمی توانیم برای مطالعه جدید و دوره مبحث قبلی وقت بگذاریم، پس بهتر است که برگردید چون شما ملزم به شروع دوره هستید. اگر مباحث آزمون را قبلا خوانده اید هماهنگ با آن دوره و جمع بندی کنید و هر وقت به مبحثی رسیدید که نخوانده اید همزمان با آزمون بخوانید و در آزمون میان دوره، دوره کنید. به این طریق هم دوره مباحث قبلی را انجام داده اید که بسیار مهم هست، هم مباحث باقی مانده را خوانده اید و هم آشفتگی تان را کم کرده اید. مثل دسته قبل ذکر این نکته ها هم ضروری است که تسلط مهم است و هر چه را به جمع بندی نرسدید در آزمون میان دوره و نهایتا جامع جبران می کنید، از تست های جدیدتر شروع کنید ممکن است به تمام تست ها نرسید، و مهم تر اینکه دوره مباحث آزمون های قبلی همچنان ادامه خواهد داشت حتی 15 دقیقه در روز.

توصیه هایی برای دسته سوم:

در این دسته این سوال شایع است: فکر نمی کنم بتونم با آزمون پیش بروم. در یک آزمون از من 5 فصل رشد می خواد! من نمیتونم طی دو هفته 5 فصل رشد بخونم! … در جواب این فرد باید گفت: لازم نیست که شما صد در صد با آزمون هماهنگ باشید. شما برای آزمون اصلی می خوانید نه برای آزمون آزمایشی!  تا هر جا رسیدید را بخوانید و هر وقت آزمون از شما دوره آن مبحث را خواست دوره و جمع بندی کنید. هر چه ماند را طبق برنامه ریزی خودتان تنظیم کنید که کم کم بخوانید (مثلا در آزمون های میان دوره ای فرصت خوبی دارید که جبرانی ها را بخوانید). خودتان را هم در آزمون بر اساس همان مباحثی که خوانده اید بسنجید یعنی انتظار داشته باشید به تست مباحثی که خوانده اید جواب دهید نه بیشتر. یک نکته بسیار مهم درباره شما این است که شما مثل سایرین فرصت اینکه یک زمانی فقط مرور کنید ندارید بنابراین حتما و حتما و حتما همزمان با مطالعه تان مرور کنید. مثلا اگر این هفته فروید را خوانده اید سعی کنید که روزهای بعد برای مرور آن زمانی را در نظر بگیرید حتی 15 دقیقه. شما نمی توانید دوره تان را فقط به آزمون محدود کنید یا تا اواخر سال فقط بخوانید و بعد در یک یا دو ماه به شکل فشرده دوره کنید پس از همین الان دوره را شروع کنید.

نکات برجسته توصیه های فوق:

سعی کنید با ازمون هماهنگ باشید اما لازم نیست که صد در صد آماده در جلسه حاضر شوید.

از آزمون های میان دوره ای برای جبران، رفع اشکال و تسلط بیشتر در آن مبحث استفاده کنید.

مرور خود را به آزمون ها محدود نکنید بلکه همیشه مرور را در برنامه داشته باشید.

سعی کنید هر مبحث را جمع بندی کنید اما لزوما اینطور نخواهد بود که هر منبع و تستی داشتید در یک آزمون جمع کنید.

 

نکاتی درباره آزمون آزمایشی

همه ما می دانیم که حتی در آزمون اصلی هم غلط هایی هست! پس انتظار نداریم که موسسات آزمون های کاملا استانداردی برگزار کنند. سوال و جواب نادرست، اشتباه تایپی، طرح سوال از مباحث غیرمهم، عدم تنظیم درست مباحث در آزمون ها و غیره از اشکالات همیشگی آنهاست! خوب عجیب هم نیست، سازمان سنجش در سال یک آزمون برگزار می کند باز هم غلط دارد حال یک موسسه با ده آزمون در یک سال قطعا احتمال خطای بالاتری دارد! (البته اگر ادعا کنه که مشکلی نداره نمیتونیم از سر تقصیرش بگذریم 😎 ) درگیر این خطاها نباشید! هدف شما از شرکت در آزمون آزمایشی باید چند چیز باشد:

  • رفع اشکال کنید. چرا من افسردگی را خواندم اما سوالات آن خوب پاسخ ندادم؟ اشکال من کجا بود؟ لازم است برگردم و مجدد بخوانم یا اینکه فقط حافظه ام یاری نکرد و باید بیشتر دوره کنم ؟؟ (اگر شما دانشجوی خوبی باشید اشتباه سوالات را هم کشف می کنید!)
  • مدیریت زمان را یاد بگیرید. برای هر درس چقدر زمان لازم دارم؟ اول کدام درس را بزنم؟ ترتیب دروس را عوض کنم یا به همان شکل دفترچه بزنم؟؟ همه اینها را در آزمون های آزمایشی برای شخص خودتان کشف خواهید کرد!
  • با مباحث مهم تر آشنا می شوید. اگر آزمون استانداردی باشد بیشتر از مباحثی سوال خواهد داشت که مهم و پرتکرار هستند. بنابراین راهی برای آشنایی و تمرین بیشتر شما در مباحث مهم خواهد بود.
  • برنامه ریزی کنید. خیلی از شما نمی توانید خودتان برنامه ریزی کنید ، مدام افت و خیز دارید، انگیزه تان افت می کند انگار کسی را می خواهید که شما را هل دهد! آزمون راهی خواهد بود که بتوانید خودتان را ملزم به مطالعه مباحث کنید.
  • پیشرفت خودتان را بسنجید. یادتان هست در مصاحبه خانم هادی گفتند که آزمون اول رتبه خوبی نداشته اند و به ترتیب بهتر شده اند؟ این یکی از مهم ترین فواید آزمون آزمایشی است. خودتان را با قبل خودتان بسنجید! چرا نمی گویم خودتان را با سایر رقبا بسنجید؟؟ چون فایده چندانی برای شما نخواهد داشت! بله این درست هست که اگر فکر می کنید خیلی وضع خوبی دارید بعد در نتیجه می بینید که رتبه 1000 آورده اید می فهمید که تصور غلطی از خودتان داشته اید و تلاش می کنید که بهتر شوید و مشکل را رفع کنید، اما مهم تر این است که نسبت به خودتان سیر صعودی داشته باشید.
  • بیشتر تست بزنید و تست زنی را تمرین کنید. اگر موسسه معتبر باشد تست های آن توسط افراد معتبری طرح می شوند پس هر تست می تواند برای شما ارزشمند باشد.
  • استرستان را کاهش دهید. مواجهه یک باره با آزمون اصلی اصلا خوب نیست پس قرار گرفتن در محیط آزمون، نشستن روی صندلی، دیدن دفترچه، حساب کردن زمان، اینکه چه لوازمی برای سر جلسه احتیاج دارید و غیره همگی استرس شما را برای آزمون اصلی کاهش خواهد داد. اگر آزمون مبحثی ثبت نام نکرده اید حتما آزمون های جامع را ثبت نام کنید

آخر اینکه، حتما سر جلسه تشریف ببرید! من نخوانده ام، آمادگی ندارم، فرصت ندارم و اینها هیچ کدام توجیه خوبی برای نرفتن سر جلسه نیست. حتی اگر به خیلی از مباحث نرسیده اید حتما سر جلسه بروید. جلسات را جدی بگیرید، نگویید آزمایشی است مهم نیست، سعی کنید شبیه سازی کنید و به آن به شکل فرصتی خوب برای رفع اشکالاتتان نگاه کنید.

بعد از جلسه آزمون

لازم است که حتما یک روز را برای بررسی آزمون خالی کنید. این بخش مهم ترین قسمت آزمون آزمایشی شماست که متاسفانه و با کمال تعجب خیلی از داوطلبان انجام نمی دهند! همین که پاسخ های درست و غلطشان را چک کنند و ترازشان را ببینید فکر می کنند که کار تحلیل آزمون تمام شده!! همین تحلیل هاست که شما را از رتبه سه رقمی در آزمون به رتبه یک و دورقمی خواهد برد. پاسخ نامه را کامل بخوانید حتی سوالاتی که به نظرتان ساده است و آنهایی که درست زده اید. هم مرور خواهد بود و هم اینکه ممکن است شما با منطق غلطی جواب درست را زده باشید! (از این شانس ها سر جلسه اصلی کم سراغتون میاد 🙂 ). اول سوالاتی که غلط زده اید را بررسی کنید. چرا؟ مشکل کجاست؟ چند نوع مشکل در اینجا شایع است و هر کدام راه حلی دارد:

اگر هنوز خوب دوره نکرده باشید یک چیزهایی در ذهنتان هست اما منسجم نیست. حتی می دانید جواب کجای کتاب است اما خاطرتان نیست دقیقا چه بود. این نوع مشکل بیشتر در مباحثی که کاملا حفظی هستند رخ می دهد مثلا برای درس فیزیولوژی. پس نگران نباشید، این مشکل با دوره بیشتر حل خواهد شد. مشکل دوم این است که شما در مبحثی که خیلی هم حفظی نیست و خودتان هم وقت مناسبی برای آن گذاشته اید اشتباه کرده اید. بهتر است در برنامه تان به آن مبحث برگردید و مجدد آن را مطالعه و رفع اشکال کنید. اشتباهی که کرده اید را هم همان جا بنویسید! مشکل دیگر بی دقتی است! (امان از بی دقتی که مشکل اصلی منه و چقدر جانسوزه 😥  ). خوب این فقط با تمرین حل خواهد شد و صبوری در جواب دادن به تست ها، اطمینان از مطالعه همه گزینه ها قبل از پاسخ به سوال، چک کردن پاسخ نامه همان موقعی که جواب را وارد می کنید، و غیره. بعضی سوالات هم هستند که اصلا به چشمتان نخورده اند و اولین بار است که همچنین مبحثی را می بینید! نگاه کنید ببینید درجه دشواری سوال چیست؟ اگر سخت یا خیلی سخت است، منبع آن جزو منابع اصلی و پرتکرار کنکور نیست نگران نباشید. این تست ها در کنکور اصلی هم هست. شما که انتظار ندارید به همه سوالات پاسخ دهید یا همه منابع را خوانده باشید؟ حتی رتبه یک هم چنین موقعیتی نداشته! همان پاسخ نامه را بخوانید و مطلب را یاد بگیرید. مشکلات دیگری هم هستند که در بررسی هایتان پیدا خواهید کرد.

بعد از اینکه این تحلیل را انجام دادید، مشخص کنید که آیا لازم است طبق توضیحات بخش شیوه مطالعه مباحثی را مشخص کنید، برگردید و دوباره بخوانید، منبعی را اضافه کنید، مبحثی که اصلا نمی دانستید بخوانید و غیره. در این زمینه مشاورتان کمک خوبی خواهد بود.

ما انجمنی در سایت راه اندازی کرده ایم که می توانید اشکالات و سوالات خود را بعد از آزمون با دوستانتان مطرح کنید (به شرط اینکه نکاتی را که در انجمن ذکر شده رعایت کنید 😉 ). در سایت بخش پرسش و پاسخ و سوالات درسی داریم اما با توجه به تعدد نظرات آن بخش شما نمیتوانید آنجا سوالات مرتبط با آزمون خود را مطرح کنید بنابراین بهتر است که در همان انجمن مطرح کنید. لینک این انجمن در حاشیه سایت هست. در نهایت هر سوالی که دارید و من در این مطلب نگنجانده ام مطرح کنید تا جایی که در توان باشد پاسخگو خواهم بود.

برای ورود به انجمن بحث و گفتگو درباره آزمون های ازمایشی اینجا کلیک کنید

 

 

 

77 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • سلام
    خانم خجوی، در مورد مشاوره ای ک گفتید برای کسانی ک رتبه های زیر 50 اوردن، ازمون اخر مبحث سنجش جمعس، بعد از این ازمون بفرستیم برای شما کارنامه ها رو؟

  • سلام خانم دکتر…امیدوارم که سلامت و سرحال باشین
    یه خواهش ازتون دارم لطفا منت بگذارید و جواب سوالاتمو که دراین پست و سوالات درسی گذاشتم جواب بدین.خیلی وقته منتظرم…ممنونم بابت صبر وحوصله تون

  • سلام خانم خجوی عزیز.
    من هنوز 25 درصد اخر کتابا مونده ک تموم شه و اول اسفند ازمون مرحله ای سنجشه..میخاستم بدونم از کی باید مرور رو شروع کنم؟بعضی دوستام از الان مرور رو شروع کردن و دیگه نمیخان طبق ازمون پیش برن من کمی استرس گرفتم ک واقعا از کی شروع بشه مرور، از الان یا با همون ازمون جامع اول سنجش؟
    و اینکه مرور چطوری باید باشه؟از کتابا از جزوه ها ی شما یا کتابای مدرسان،ببخشید اگه سوالم طولانی شد

    • سلام بعد از تمام شدن ازمون های مبحثیتون یک مطلب برای شیوه جمع بندی خواهم گذاشت توضیحاتی که به نظرم می رسه اونجا میدم. فعلا شما ازمون مبحثی هاتون رو بدین و طبق اون پیش برید. اما دروسی هستن که همواره باید در حال مرورش باشید بسته به نوع درس که چقدر فرار هست، مثلا توصیه میشه فیزیولوژی رو هر روز مرور کنید.

  • سلام خداقوت خانومی.یه سوال داشتم مهم ترین فصول امارکدومان؟من بدلیل ضعف وعدم علاقه مجبور به انتخاب مهم تریناهستم تارواوناتمرکز کنم.مرسی ازلطفتون

  • سلام خانم خجوی عزیز…
    من زبانو حدود۴۰/۵۰میزنم چه پیشنهادی دارین بیشتربشه؟
    لغات هیلگارد و لیل رو یه دورخوندم ومهم ترینارو هایلایت کردم.یه مشکلم که دارم اینه همه سوالات زبانو میزنم چون فکرمیکنم جواب همه رو بلدم.بنظرتون اونایی که شک دارم بزنم؟بعدمتون ویکی پدیا حتما باید هرروز خونده بشن؟؟
    یه دنیا ممنونم که مثل همیشه جواب میدین

    • سلام. فقط لغت و متن کافی نیست باید درک مطلب بخونید. درک مطلب های سال های پیش رو شروع کنید هر هفته چندتاش رو بخونید. متن هم که ویکی پدیا هر هفته چندتا بخونید. هنوز سه ماه فرصت هست و میتونه درصد زبان بالاتر هم بیاد.

  • سلام خانم خجوی نازنین
    ببخشید متغیر فرضی رابط با سازه فرضی تو فصل اول انگیزش خداپناهی چه فرقی باهم دارن؟ وچی هستن؟
    بعداینکه شما سایتی نمی شناسید فقط کنکورهای سال پیش توی یه درس خاص مثل زبان داشته باشه؟
    بعداینکه برای افزایش تمرکزموقع خوندن چه پیشنهادی دارین؟

    ممنونم

    • سلام من هیچ اطلاعاتی الان در مورد انگیزش ندارم (سالها پیش این درس رو خوندم) – کنکورهای روانشناسی رو که خودمون داریم اکثرش رو میتونید از همون استفاده کنید و همچنین میتونید کتاب های 15 سال اخیر کنکور مدرسان رو بگیرید- سوال خیلی کلی در مورد افزایش تمرکز پرسیدید اینجا نمیشه چیزی بگم امیدوارم بتونم براش یک پست بذارم یا توی کانال براش مطلبی خواهم گذاشت.

  • سلام خانم خجوی عزیز
    یه خاهش ازحضورتون داشتم مبحث مکانیسم های دفاعی مربوط به هربیماری و اینکه هر مکانیسم توی چه سطحیه پخته.ناپخته بالاترو….یا اینکه هرمرحله فروید چه مکانیسمی داره اگه لطف کنیدمنت بگذارید توضیح بدین تو کانال برامون ممنون میشم. یه سوال هم دارم بخاطرضعفم توی امار می تونم توی برنامه روزانم قرازش بدم؟؟
    شرمنده طولانی شد.مرسی از محبت تون

    • سلام چشم توی برنامه ام قرار میدم درخواستتون رو. اگر فرصت دارید امار رو هر روز بخونید که خیلی خوب خواهد بود مخصوصا روی مباحث پرتکرار تمرکز کنید.

  • عذرمیخوام باتوجه به این فرصت سه ماهه برنامم اینه که روزی ده ساعت بخونم.برنامه ریزی کردم باید روزی شش درس مختلف بخونم. میخواستم نظرارزشمندشماروبدونم؟ مرسی بابت کمک های بی دریغ تون

    • سلام اینکه شما در روز شش درس بخونید یا کمتر به نوع مطالعه شما بستگی داره بعضی دوستان به این شکل می خونند و بعضی هم اینطوری راحت هستند که کل روز یک درس بخونند. بنابراین باید ببینید شما با کدوم راحتتر هستید. ولی توصیه میشه که در طول هفته همه دروس در برنامه باشه حالا اینکه در روز چند درس باشه به شما بستگی داره.

  • سلام مجدد.مرسی استادبابت راهنمایی تون
    ولی من تقریبا نکات مهم هایلایت کردم مثلا توی اسیب ولی بازطول میکشه مرورش.بعد برای مرور مطالب قبل وقتی نمی مونه.بازم ممنونم

  • سلام استاد عزیز
    من مرور کردن دروسم خیلی طول میکشه انگار که بار اول دارم میخونم همانطور باوسواس میخونم. بعدمیبینم نصف روزم رفته. خاهش میکنم بفرمایید چیکارکنم خیلی ناراحتم. بخاطر این مشکل عقب میفتم مدام. یه موضوع دیگه اینکه اصلاوقت نمیشه مطالب قبلی بخونم؟!
    ممنونم از لطفتون.خداخیرتون بذه

    • دور اول این عجیب نیست که بیشتر طول بکشه اما الان که دارید میخونید مهم ترین و برجسته ترین مطالب رو با یک رنگ دیگه مشخص کنید که دور بعدی فقط اونها رو بخونید. یک راه دیگه هم که خیلی نزدیک کنکور کمکتون خواهد کرد مخصوصا برای شما که دوره هات طول میکشه این هست که برای مطالبی که مهم هستند در عین حال فرارند یا مثلا نکته زیاد دارند میتونید یک برگه درست کنید و هر انچه که داره رو به شکل نکته ای یا نموداری برا خودتون بنویسید مثلا یک برگه اچار برای کل نظریه پیاژه که مراحلش رو نوشتین و کلیدواژه های اون مرحله رو جلوش نوشتید بدون توضیح. یا مثلا برای انواع هورمون ها و کارشون تو فیزیولوژی، یا مقایسه نظرات در علم النفس و هر چیز دیگه ای.

  • سلام خانم خجوی عزیز
    برای انگیزش من تاحالاچیزی نخوندم.والان که طبق برنامه ازمون انگیزش بایدبخونم گفته یازده فصل.واقعاحجم بالاست وفک نکنم به دورش برسم.چه پیشنهادی دارین؟کتاب پوران کافی نیست؟مشکلی پیش نمیاداونوبخونم؟ جزوه فیزیوتون عالیه.واقعا زحمت کشیدین.مرسی از لطفتون.

    • سلام شما تلاشتون رو بکنید که با آزمون پیش برین اما دلیل نمیشه که نگران باشید هنوز فرصت دارید برای خوندن انگیزش پس هر چیش موند میتونید برای ازمون شش جبران کنید یا حتی بعد از اون. کتاب پوران هم خوبه اما به خود کتاب اصلی هم می رسید. حواستون باشه که دوره فیزیولوژی رو داشته باشید در کنارش.

  • سلام. ببخشید سوالات کنکور آزادم باید بزنیم؟مثلا برای فیزیولوژی. همراه جزوه خوب شما پورانم میخونم که تستاشو نگاه میکردم انگار ازیه منبع دیگه ای بوده ومن بلدنبودم!! ونکته داشت. بعدبرای آمارخواهشابفرمایید چیکارکنم اصلا بهش علاقه ندارم درنتیجه نمیرم سمتش واز این بابت خیلی ناراحتم.
    مرسی

    • سلام منظورتون تست های ازاد هست که بلد نبودین؟ برای ازاد کتاب کارلسون رو پیشنهاد میدیم از این جهت شاید براتون بعضی تست ها نااشنا بوده ولی تمام تست های سراسری و بیشتر تست های ازاد رو با همون جزوه خودمون میتونید پاسخ بدین. برای امار هم یک سری مباحثش رو که خیلی براتون سخت هست حذف کنید و یک سری مباحث پرتکرار که واقعا سخت هم نیستن رو انتخاب کنید و اونها رو بخونید. همچنین روش تحقیق رو کامل و جامع بخونید برای جبران.

  • سلام خانم خجوی عزیز..من درصدای ازمون سنجشم این شده،
    زبان 7 درصد…..نفس55 درصد…مرضی..60..رشد 75…بالینی 60…فیزیولوژیک15 درصد..امار 13
    میدونم درصدام اصلا خوب نیس..تمام سعیمو هم میکنم اخرش این شد ،،خیلی دیگه دلسرد شدم واقعا میخام کنکور ارشدو دیگه بذارم کنار،،با این همه تلاش درصدام راضی کننده نیس..ب نظر شما هم امیدی ب من نیس درسته؟

    • سلام. باید ازمونتون رو تحلیل کنید ببینید مشکل کجاست وقتی میگید خوندید پس مثلا درصد 15 در فیزیولوژی حتما علتی داره. مثلا شاید یادتون رفته که با مرور حل میشه، یا هنوز مساله رو خوب یاد نگرفتید که نیاز به خوندن مجدد و یادگیری بیشتر داره، یا بی دقت هستید، یا منبع اشتباهی میخونید. خیلی مسایل میتونه باشه که در تحلیل تک تک سوالات ازمونتون مشخص میشه. فیزیولوژی، امار و زبان رو پایین زدید که دقیقا درس هایی هستند که میتونند رتبه خوبی رو براتون بیارن حالا زبان رو میشه گفت شاید پایه ضعیف باشید ولی دروسی مثل روش تحقیق و فیزیولوژی حتما ایرادی داره که باید حل بشه.

  • سلام خانم دکتر خوب هستید.
    میخاستم بپرسم با توجه به وقت اندکی که مونده. بدای زبان چه منبعی رو پیشنهاد میکنی؟
    کتاب زبان مدرسان شریف میتونه کافی باشه؟

    • سلام اون که خیلی حجمش زیاده. پیشنهاد میکنم همون کتاب لیندا لیل رو بخونید ولی در کنارش هر هفته چنند متن از کنکورهای سال های پیش و همچنین ویکی پدیا یا متونی که ما در سایت میگذاریم رو هم داشته باشید.

  • سلامی دوباره.مرسی که جواب دادین.میخواستم مطمعن شم.آخه توی ص۲۴۱جزوتون همراه باکاهش یافقدان تنودعضلانی که فردروی زمین میفته اماهشیاراست.شماببخشید بالاخره باهوش هاهم سوتی میدهند خانم دکتر

  • سلام خانم دکتر عزیز
    یه سوال کدوم اختلال مبین پدیدایی خواب متناقض همراه بافلج عضلانی است؟کاتاپلکسی,یا نارکولپسی؟!
    یه خواهشم داشتم لطفا جواب سوالمو که توی همین پست گذاشتم بدین.خیییییلیییی ممنووووون

  • سلام خانم خجوی عزیز
    عذرمیخوام مدرسان پایان نوجوانی گزل رو۱۵سالگی گفته شماتوی جزوتون فرمودین ۲۴سال!؟کدوم میشه.بعد فعالیت سازش یافته ونظام کنشی یعنی چه؟

    متشکرم

    • سلام اونچه در جزوه گفتیم مستقیما از کتاب اصلی است : گزل پایان نوجوانی را بیست و چهارسالگی اعلام کرد اما شاگردانش بیست سالگی را برای نوجوانی اعلام کردند و معتقدند که پس از ان تحولی صورت نمی گیرد و دوره استقرار و پس از ان افول است.

    • سوال 54 کنکور دکتری 91:
      کدام عبارت در مورد علایم و نشانه های بیماری صحیح است؟
      1) علایم تجربیات عینی هستند که بیمار توصیف می کند ولی نشانه ها به یافته های ذهنی و مشاهدات متخصص بالینی اطلاق می شوند.
      2) نشانه ها تجربیات ذهنی هستند که بیمار توصیف می کند ولی علایم به یافته های عینی و مشاهدات متخصص بالینی اطلاق می شود.
      3) نشانه ها و علایم بیماری مفاهیم واحدی هستند و تفکیک آنها کمکی به تشخیص نمی کند.
      4) علایم تجربیات ذهنی هستند که بیمار توصیف می کند ولی نشانه ها به یافته های عینی و مشاهدات متخصص اطلاق می شوند.
      پاسخ: گزینه 4
      نشانه یا sign : یافته های عینی و مشاهدات بالینگر مثل سراسیمگی
      علامت یا symptom : تجربیات ذهنی که بیمار توصیف می کند مثل خلق افسرده
      سندرم: گروهی از علایم و نشانه ها
      منبع: خلاصه روانپزشکی کاپلان و سادوک، ترجمه رضاعی، جلد اول، صفحه 346

    • سلام افرین خیلی عالیه، خسته نباشید. من کارنامه اتون رو به شکل گذرا دیدم درصدها خوب بود اما لازمه که دقیق تر ببینیم و درباره وضعیتتون در هر درس صحبت کنیم. بعضی اوقات صرفا خوندن کتاب مدرسان و رفتن سر جلسه هم میتونه رتبه خوبی برای ما بیاره ولی این یک اصل نیست و من باید وضعیت شما رو در هر درس بدونم و نظرمو بگم. اگر بتونید یک وقت مشاوره بگیرید که صحبت کنیم عالی است اگر نه برنامه ریزیتون رو ایمیل کنید تا نظرم رو بگم.

    • مطمئن هستید به اسم علیت جسمانی؟ شاید علیت فیزیکی یا مادی منظورتونه که در مرحله چهارم حسی حرکتی شکل میگیره. از کجا این رو دیدین؟ …روند شکل گیری علیت رو هم میتونید از بخش اخر کتاب ژنتیک دو بخونید که البته ما این رو روی سایت خلاصه خواهیم گذاشت.

  • سلام خانم دکتر.روزپاییزی تون بخیر وشادی
    عذرمیخوام فصل چهار روش تحقیق دلاور حذفه؟توی بودجه بندی مدرسان نیست!بعد اگه امکان داره حکمت مشا مربوط,به سهروردی رو توضیح بدین.باتشکر

  • سلام خانم دکتر
    اگه لطف کنید بگید من برای آزمونهای جامع
    بین مدرسان شریف و سازمان سنجش کدوم رو انتخاب کنم ممنونتون میشم.
    نمیدونم جامعه آماری کدوم بیشتره و کدوم استانداردتره؟

    • سلام واقعیت اینه که هر سال نوسان دارند که خوب هستند یا بد! ولی چون در ازمون های جامع، جامعه اماری هم مهم هست مدرسان بهتر به نظر میرسه چون جامعه اماری بالاتری داره.

  • سلام خانم خجوی عزیز..چند روزیه ک اصلا میلم ب سمت خوندن کتابا نمیره بارها در طول روز هدفو واسه خودم مرور میکنم ،این ک رقیبام الان همه مشغول خوندنن باز هر چی رو خودم کار میکنم هیچ فایده ای نداره .برای ازمون قبلی سنجش ترازمم 8 هزارو 600 با رتبه 2 شد دیگ نمیدونم خوبه یا ن ولی ازمون قبلی هم خوب خوندم هم مرور کردم.صبح ک میشه ب سختی ساعت 9 یا 10 شروع کنم تا 1.عصر هم از ساعت 5 تا 8 همین فقط.اما برای این ازمون تمام درسها عقب موندم و دوره کمی شده، خواهش میکنم شما ی چیزی بگید بلکه با حرف شما ب خودم بیام.علاقمو ب کتابا از دست دادم ،درس نفس ک انقد علاقه داشتم الان اصلا دلم نمیخاد بخونمش..چون در درس زبان خیلی ضعیفم همینم بیشتر باعث شده ک نخونم چون میدونم امیدی ب قبولی نیس.سال دومه ک ارشد میدمو رشته قبلیمم جامعه شناسی بوده.معذرت میخام اگ با متن طولانی وقتتون گرفته شد

    • سلام فروغ عزیز. با این تراز حتما درصدهای خوبی داشتین و این خیلی عالیه پس ناایمیدتون از نتیجه نیست. میتونه علت های مختلفی داشته باشه که من بهتر میدونم با هم صحبت کنیم چون حیف میدونم که افت کنید. ممکنه خستگی هم باشه اما نمیشه کلی چیزی گفت و نمیخوام بدون اطلاعات کافی نظری بدم.. این نوسان ها طبیعی هستند در حد چند روز و حتی یک هفته اما اگر نتونید به وضعیت قبل برگردید لازمه که حتما مشاوره بگیرید.

  • سلام خانم دکتر. ببخشید متغیر اطلاعاتی فرق داره بامستقل؟! یه سوال دیگه اینکه نظام دیمون وهارت توکدوم کتاب هست؟من سه فصل مدرسان خوندم برای ازمون ولی توتست فصل سه مدرسان جزوسوالات کنکوربوده.درصورتی که متن کتاب اشاره ای بش نکردم.لطفاراهنمایی کنین

    • دیمون و هارت در کتاب های کنکوری نیست میتونید از جزوه رشد دکتر پورحسین که در بخش دانلود رایگان سایت هست بخونیدش. متغیر اطلاعاتی رو هم یادم نیست.

  • به نام خدا
    سلام خانم دکتر به نظر تون الان که اواخر آبان ناه هست بازم برای خوندن دکترا فرصت دارم جون فکر میکنم کار از کار گذشته است و دیگه وقت زیادی ندارم؟ گرایش ارشدم کودکان استثنایی بوده است

    • سلام اگر خلاصه های من رو دارید و موقع خوندن کنارش خوندین و چک کردین برای خودتون میتونین از همونا برا مرور استفاده کنید. خلاصه موسسات هم اگر چنین کاری براش کردین میتونید فقط اونا رو بخونید. خیلی خوبه که بشه یک منبع رو کامل کرد و اونو خوند ولی برای همه درسا شاید این وقت گیر باشه مثلا شاید نکته برداری اسیب سخت باشه و همون خط کشی و برگشت و دوره خط کشی ها مناسب تر باشه. خودتون بر اساس درس میتونید تصمیم بگیرید.

  • سلام خانم دکتر وقتتون بخیر

    2 سال برای کنکور دکترا شرکت کردم متاسفانه چون منابع مشخصی تو این آزمون وجود نداره تنها برای نوبت دوم مجاز شدم. کتابهای ژنیک هر دو جلدش کاملا حفظم، آسیب شناسی، روش تحقیق و مباحث آماری رو مسلطم. الان دلم میخواد برای ازمون اسفند شرکت کنم ولی هم بی انگیزه شدم و هم اینکه احساس ناتوانی میکنم ضمن اینکه پارسال از تابستان مطالعه ام رو شروع کردم اما امسال تا حالا لای هیچ کدوم از کتابا رو باز نکردم. هرچی هم سعی کردم نتونستم.
    بنظر شما بهتره علی رغم توانم برا آزمون اسفند شرکت کنم یا بذارم برا نوبت دوم که تو آبان سال آینده است

    • سلام. اول باید مشکل و اشتباهی که سال های پیش داشتید مشخص بشه. اگر منابع خونده شده همون هایی است که در سایت معرفی شده، پس مشکل باید در نوع مطالعه، تست زنی، دوره، یا حتی سر جلسه ازمون باشه که باید تحلیل بشه. بعد از مشخص شدن این اشتباهات مجدد تلاش کنید. به نظرم اگر قبلا منابع اصلی خونده شدن حیفه که امسال شرکت نکنید.

  • به شما از جانب تمامی خلق یک سلام علیک ازته حلق
    یک سلام علیکم طولانی سرش اینجا تهش بریتانی

    خانم دکترچندتاسوال داشتم.1) باوجود داشتن خلاصه موسسات برای هر درس لازمه کتابی جامع شامل کنکورهای سال های گذشته بگیرم که پاسخ نامه تشریحی خوب داشته باشه؟ اگر بله لطفا پیشنهاد بدین .2) کدوم فصول از مجموعه فیزیولوژی شما رو بخونم مطابق با ازمون یک مدرسان؟! نه فصل ؟3) کتاب مرضی مدرسان که براساس دی4 هست به دردمیخوره و باید تهیش کنم؟

    ممنون که مثل همیشه باحوصله جواب میدین

    • سلاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااام 🙂
      1) کتاب های جامع هم همون تست های خلاصه موسسات رو دارند نه بیشتر، البته اگر بخواید فقط کتاب تست باشه خوب هستن. مدرسان رو میدونم که 15 سال اخیر رو داره. 2) برای ازمون اول، بله فکر میکنم تا فصل نه یا ده بود، راحت میتونید چک کنید 3) بله مرضی مدرسان رو بخونید ، فقط ملاک ها عوض شدند باقی چیزها که تغییری نکردند.

  • سلام خانم خجوی.روزتون خوش
    ببخشید بعدازاینکه یه درس مرور کردم تستشو زدم برم سراغ مباحث آزمون دو.یا اینکه برم سراغ فصول باقیمانده منبع دوم؟مثلا چهارفصل فیرس که توازمون یک مدرسان هست خوندم تست زدم.برم ادامه پروچسکا یا مباحث ازمون بعد؟

    مرسی که هستین

    • سلام مباحث همون ازمون رو بخونید، حالا یا مباحثی باقی مونده که اونا ر ومیخونید یا منبع دیگه ای، و هر چه که هست. یعنی جمع بندی می کنید…مباحث ازمون های بعدی رو بگذارید همون موقع بخونید مگر اینکه مبحث یک ازمونی خیلی سنگین باشه و شما مطمئن باشید که نمی رسید اون موقع بخونید که میتونید از الان جلوتر بخونید.

  • سلام خانم دکتر عزیز.
    من تو آزمون مدرسان شرکت میکنم.
    رفتم مباحث آزمون اولش رو گرفتم.
    واسه رشد بعضی از نظریه ها رو گفته، که توی کتاب کرین نیست.
    مثل نظریه سیرز، اشپیتز، ملانی کلاین و هارتمن.
    این نظریه ها توی کدوم منبع هستن؟
    در ضمن خلاصه رشد خودتون رو هم خریدم.
    ممنون از وقتی که میذارید.

  • سلام.
    من دوشنبه بعدازظهر این سوالم رو توی قسمت پرسش و پاسخ مطرح کردم اما هنوز جوابی نگرفتم. خوشحال میشم که از نظر تخصصیتون استفاده کنم و پاسخ سوالم رو بگیرم. سوال من این بود : با توجه به نظر سنجی سایت خودتون و با توجه به شواهد و قرائن دیگه , به نظر میرسه که آزمونهای مدرسان شریف و تعاونی سنجش , نسبت به موسسات دیگه ,جامعه آماری و کیفیت بالاتری دارن.اگه این موضوع رو تصدیق میکنید, به نظر شما آزمونهای کدومیک از دو موسسه ی فوق الذکر ,به آزمون سراسری ارشد بالینی نزدیکتره و بیشتر میتونه به داوطلبین, مخصوصا تغییر رشته ای ها کمک کنه ؟

    • سلام بببنید، هر سال دیده شده که ازمون ها از نظر استاندارد بودن تفاوت داشتن که فکر میکنم بخاطر طراحان سوال مختلفی هست که استفاده میشه. از این جهت اگر دروس طراح خوبی داشته باشند سوالات خوب خواهد بود اگر نه خیر، پس نمیشه خیلی موسسات رو متمایز کرد. اما این دو موسسه که ذکر کردید همواره با وجود مشکلاتی که بوده از نظر داوطلبان بهتر سنجیده شدن و سوالات خوبی داشتن. تفاوتشون این هست که مدرسان جامعه اماری بالاتری داره (به دلیل تبلیغات بیشتر) و میتونه وضعیت شما رو نسبت به سایرین بهتر نشون بده ولی خیلی از دوستان هم جدیدا در تعاونی سنجش شرکت می کنند و جامعه اماریش رو به افزایشه. از نظر هزینه هم که مدرسان قیمت بالاتری داره…اینها نظرات من بود، تصمیم گیری با شماست.

  • سلام خانم دکتر ببخشید که سوالمو اینجا میپرسم نتونستم صفحه پرسش و پاسخ رو باز کنم ،من تغییر رشته ای هستم و میخوام حتما روزانه قبول شم،سوالم درباره درس رشد،من دو جلد لورا و کتاب پوران رو خوندم میخواستم ببینم اگه از الان به بعد فقط مسلط بشم روی خلاصه های لورا،پوران و مدرسان،کافیه؟ یا نه؟ اگه نه به نظرتون جلد دو ژنتیک رو بخونم بهتره یا کرین؟ با توجه به زمان باقی مونده

    • سلام باید در برنامه ریزی شخصی خودتون ببینید می رسید برای نظریه های رشد کتاب اصلی هم بخونید یا خیر. اگر وقت کنید بهتر هست که کرین خونده بشه و برای ژنتیک میشه به خلاصه اش اکتفا کرد. مجموعه دو رشد در سایت نظریه های این دو کتاب رو پوشش میده.

  • عالی بود ممنونم خانم خجوی عزیز
    نکات مشاوره ای شما خیلی به دردم میخورن
    و فقط از طریق شما به همه سوالات مشاوره ایم تا الان رسیدم
    من جزوه داوطلبان گروت اول هستم
    و انشالله در کنکور هم جزوه رتبه های اول هستم با وجود کمکهای بی دریغ و رایگان شما…
    باز هم سپاس
    امیدوارم همیشه شاد و سلامت باشید

دیدگاهتان را بنویسید