ارشد روانشناسی:شروع اصولی با روان آموز

سلام به همه اونهایی که عطش یادگیری دارند و اشتیاق شروع کردن!

امسال بلافاصله بعد از تمام شدن کنکور سال 94-95 و بدون هیچ وقفه ای کنکور 95-96 را شروع می کنیم. با وجود حدود 5 سال سابقه مشاوره در این زمینه در موسسات، سال پیش اولین سالی بود که به شکل رسمی و کاملا مستقل در مجموعه روان آموز همراهتان بودیم. امسال با توان و خدمات بیشتری در خدمتتان خواهیم بود.

مشاوره های کنکور ارشد روانشناسی 95-96 از ابتدای خرداد ماه آغاز می شود. اما اولین پست را زودتر می گذاریم تا شما بتوانید برای شروع برنامه ریزی کنید. بعضی از شما هم قصد دارید از نمایشگاه کتاب خرید کنید و می خواهید با منابع اصلی آشنا شوید. می خواهیم در این جا فرض را بر این بگذاریم که همه شما پست چگونگی مطالعه کنکور ارشد روانشناسی را مطالعه کرده اید تا بعضی از مطالب مجدد تکرار نشود (این مطلب را از اینجا بخوانید)

کسانی که از این لحظه با مجموعه روان آموز همراه خواهند شد افراد بادرایتی هستند! خاطرتان هست که منظور ما از درایت چه بود یعنی با فکر و برنامه درس خواندن. در اینجا شخصی را داوطلب کنکور کارشناسی ارشد خواهیم خواند که در هر شرایطی که هست با برنامه ریزی پیش برود. از پذیرش افراد بی برنامه معذوریم! منظور ما از شرایط این است که هیچ شخصی شبیه دیگری نیست و برنامه و چارچوب خاصی نداریم که برای همه تجویز کنیم! برنامه ریزی شخصی اکسیری برای همه افراد خواهد بود، با هر پایه درسی، با هر مدرک و دانشگاهی، با هر ساعت مطالعاتی و ….

دوم اینکه تمام نتیجه به شخص شما بستگی دارد بنابراین در ادامه مسیری که با هم خواهیم داشت به اراده شما نیاز مبرم داریم! به هیچ وجه با دانشجویی که بی دلیل تنبلی می کند، برنامه را رعایت نمی کند، پراکنده خوانی می کند، به منابع مشخص شده پایبند نیست، کار نخواهیم کرد! دقت کنید که منظور ما این نیست که اگر داوطلبی با مشکلی مواجه بود و در انجام برنامه ضعفی داشت او را از همراهی کنار خواهیم گذاشت! که اگر اینطور باشد دیگر مشاور معنایی نخواهد داشت! یک مشاور مجرب در هر شرایطی با داوطلب خواهد ماند و در افت و خیزهای پیش آمده همراهش خواهد بود اما به شرطی که او  از معنای یک داوطلب اصیل کنکور بودن خارج نشده باشد!

حالا که خود را یک داوطلب اصیل کنکوری با انگیزه و با درایت دیدید ما نیز  آماده ایم که در این مسیر یادگیری همراهتان باشیم. با ورود به سال جدید و  در کنکور سال 96 همراهی من با داوطلبان کنکور ارشد روانشناسی نیز وارد ششمین سال خود خواهد شد. مثل همیشه به همراهی با شما افتخار میکنم و امیدوارم بتوانم تجاربم را در اختیارتان بگذارم. در این راه سایر دوستان یک و تک رقمی نیز به ما کمک خواهند کرد که می توانید در بخش درباره ما در فهرست بالای سایت با آنها آشنا شوید. در مجموعه روان آموز سعی می کنیم صادقانه ترین اطلاعات را بدون وابستگی به هیچ شخص، مولف یا موسسه خاصی در اختیار شما بگذاریم.

بیاید گام هایی که برای موفقیت در کنکور ارشد ذکر کردیم یک بار دیگر با هم مرور کنیم.

قدم اول: مشخص کردن هدف

قدم دوم: مشخص کردن منابع

قدم سوم: برنامه ریزی بلندمدت

قدم چهارم: برنامه ریزی کوتاه مدت

گام اول را که قبلا توضیح داده ایم و اما گام دوم…

حتما این روزها همه در سایت های مختلف دنبال منابع کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی هستید! با این همه کتاب آخر تکلیف ما چیست؟ هر موسسه ای ادعا می کند جزوه اش بهترین جزوه کنکوری است. کدام یک درست می گویند؟ آیا خواندن این جزوات و خلاصه کتاب ها کافی است یا حتما باید منبع اصلی بخوانیم؟ گرچه در بخش های مختلف به این سوالات پاسخ داده ایم اما چون جزو پرتکرارین سوالات شماست، مجددا توضیح میدهم.

منابع اصلی و کتاب های کمک آموزشی:

مهمترین منابع کنکوری از سوالات کنکورهای سال های اخیر به دست می آید، و نه فقط کنکور سال گذشته. تنها وقتی کاملا منبع را تغییر می دهیم که به صورت مشخص در یک سال منبع تغییر کرده باشد مثل تغییر کتاب آسیب شناسی روانی بر اساس DSM-5 که طی این دو سال تغییر کرده است. بنابراین اگر  بخواهیم منابع اصلی را مشخص کنیم باید مهم ترین منابعی که اکثر سوالات در چند سال اخیر با آن قابل پاسخ گویی بودند را پیدا کنیم. برای مشاهده منابع کنکور ارشد روانشناسی بر اساس آخرین تغییرات کنکور ارشد روانشناسی 95 اینجا کلیک کنید. در مورد کتاب های کمک آموزشی و خلاصه و جزوات نیز در بخش منابع توضیحات لازم داده شده است، سعی شده است برای هر درس بهترین کتاب کمک آموزشی بدون وابستگی به هیچ موسسه خاصی ذکر شود. ما تا سال قبل در کنار خلاصه کتاب های خودمان کتاب های بعضی موسسات را نیز معرفی می کردیم چون می خواستیم شما کامل ترین مطالب را بخوانید. اما امسال با توجه به این که بعضی از مجموعه هایمان در حال ویرایش و تکمیل است نیازی نیست که هزینه کنید و در کنار آنها کتاب دیگری بخرید. (دوستانی هم که قبلا مجموعه ای خریده اند و آن مجموعه در حال ویرایش است نگران نباشند، نیازی نیست مجدد خرید کنند. با اینکه این مجموعه ها بسیار کامل تر از سال قبل خواهد بود به شکل رایگان برایشان ارسال خواهد شد). متاسفانه بعضی از کتب موسسات مشکلاتی دارند و داوطلبان را گیج می کنند چون با منابع اصلی تضادهایی دارند. ما ترجیح می دهیم امسال آنها را معرفی نکنیم بلکه در جهت کامل کردن مجموعه های خود بر اساس کتب اصلی بکوشیم.

آیا باید حتما منبع اصلی بخوانم؟ خلاصه کتاب کافی نیست؟؟؟

برای اینکه انتخاب کنید چه بخوانید باید شرایط خودتان را در نظر بگیرید. فرض کنید شما چهار ماه بیشتر فرصت ندارید و زمان روزانه شما نیز کم است. ایا اگر منابع اصلی را بخوانید به دوره خواهید رسید؟ این شخص می تواند یک هفته به شکل امتحانی مطالعه و صفحات را یادداشت کند و نهایتا حساب کند که آیا به موقع تمام خواهد کرد یا خیر. اگرچه، تجربه نشان داده که برای این افراد خواندن خلاصه کتاب و دوره چند باره آن مناسب تر است.

اما به نظرشما این افراد باید منبع اصلی بخوانند یا خلاصه کتاب: تغییر رشته ای ها، کسی که زود شروع کرده، فرصت کافی دارد، قبلا منابع اصلی را در دانشگاه خوانده، به دنبال رتبه تک رقمی است، … خودتان قضاوت کنید! برای این فرد خلاصه کتاب تنها روشی است برای مرور و جمع بندی، مطالعه نکاتی از سایر منابعی که مطالعه نکرده است و تست زنی. بنابراین توصیه می شود حداقل در مطالعه اول کتاب اصلی را مطالعه کنند.

امیدواریم که با این توضیحات سوالی برای منابع باقی نمانده باشد. و اما گام سوم و چهارم…

چطور برنامه ریزی کنم؟

همانطور که قبلا هم توضیح داده ایم، برنامه ریزی یک فرایند سیال است و حتما تغییراتی در روند مطالعه شما خواهد کرد. اما کلیاتی دارد که از الان باید مشخص کنید.

برنامه ریزی بلندمدت یعنی بدانید از نقطه شروع تا نقطه پایان قرار است چه کارهایی انجام دهید و چگونه؟ ابتدا چه دروسی مطالعه خواهد شد؟ مباحثی که در یک بازه زمانی مطالعه خواهید کرد چه هستند؟ انتظار دارید حدودا کی این مباحث را تمام کنید؟ دروسی که قرار است دیرتر شروع کنید چه هستند؟ آیا آزمون آزمایشی شرکت می کنید و چطور می خواهید خود را با آنها هماهنگ کنید؟ در ادامه بخشی کوچک از یک جدول برنامه ریزی بلندمدت ساده  را صرفا برای نمونه می بینید. (این برنامه را با نام مباحث هر درس می نویسیم و اگر چند منبع داریم به شکل تلفیقی می خوانیم. اینجا صرفا اسم فصول برای نشان دادن نوع جدول نوشته شده است). لازم به ذکر است که جدول برنامه ریزی بلندمدت و تقسیم بندی مباحث را برای کسانی که در طرح تبسم شرکت کرده اند تهیه و ارسال کرده و بر اساس روند مطالعاتی شخص داوطلب  اصلاح می کنیم.

اردیبهشت

درس اول

درس دوم

درس سوم

درس چهارم

درس پنجم

درس ششم

روانشناسی رشد

آسیب شناسی

آمار

بالینی

فیزیولوژی

زبان

هفته اول

کلیات – گزل- والن

فصل اول و دوم

فصل اول و دوم

هفته دوم

فروید- آنافروید- ملانی کلاین

فصل چهارم و پنجم

فصل سوم

هفته سوم

اشپیتز- هارتمن- بالبی

فصل ششم و هفتم

فصل چهارم

هفته چهارم

لئون تی اف- دوره و جبران

دوره و جبران

دوره، تست زنی و جبران

خرداد

ادامه ….

تیر

ادامه ….

شهریور

ادامه ….

مهر

شروع قسمت های دوم از درس های دوقسمتی – مرور تابستان،  شروع علم النفس، …

روانشناسی رشد / آسیب

شروع

استثنائی

شروع

روش تحقیق

شروع

نظریه ها

شروع

انگیزش و هیجان

زبان

شروع علم النفس

امار/ بالینی

بالینی

در گام بعدی که برنامه ریزی کوتاه مدت است باید برنامه بلندمدت خود را جزئی و اجرایی کنید. شما می دانید که هر هفته چه مباحثی خواهید خواند. حالا کافی است که هر هفته یک برنامه ریزی برای مطالعه آنها داشته باشید. چند درس در روز خواهید خواند؟ هر کدام حدودا چند ساعت؟ زمان استراحت و تفریح شما کی خواهد بود؟ کجا مطالعه خواهید کرد؟ اولین هفته هایی که مطالعه برای ارشد روانشناسی  را آغاز می کنید مدام در حال آزمایش و خطا خواهید بود یعنی متوجه خواهید شد که چه زمانی از روز بهتر مطالعه می کنید، کدام درس ها را کنار هم راحتتر می خوانید؟ تقریبا چند صفحه در یک ساعت می خوانید و طبق آن آیا مباحثی که برای بلندمدت مشخص کرده اید منطقی است یا نیاز به تغییر دارد؟ مثلا اگر تخمین زده اید که در یک هفته چهار فصل ژنتیک را خواهید خواند اما در برنامه می بینید که در بهترین شرایط نهایتا دو فصل خوانده اید بهتر است برنامه را تعدیل کنید. بنابراین با این آزمایش و خطای یک یا دو هفته ای ممکن است برنامه بلندمدت نیز تغییراتی بکند. نمونه ای از یک برنامه کوتاه مدت را در جدول می بینید.

هفته اول

اردیبهشت

2 ساعت

اجرا

2 ساعت

اجرا

1 ساعت

اجرا

1 ساعت

اجرا

شنبه

آسیب شناسی روانی

*

روانشناسی بالینی

**

2.5 ساعت

فیزیولوژی

*

زبان

0.5 ساعت

یک شنبه

آسیب شناسی روانی

*

روانشناسی بالینی

*

فیزیولوژی

*

زبان

*

دوشنبه

آسیب شناسی روانی

*

روانشناسی بالینی

فیزیولوژی

زبان

*

سه شنبه

روانشناسی رشد

*

روانشناسی بالینی

1 ساعت

آمار

*

زبان

*

چهارشنبه

روانشناسی رشد

1 ساعت

روانشناسی بالینی

*

آمار

*

زبان

پنج شنبه

روانشناسی رشد

1 ساعت

روانشناسی بالینی

*

آمار

*

زبان

جمعه

جبران

استراحت

استراحت

زبان

مهمترین جایی که مشاور به کمک شما خواهد آمد در برنامه ریزی و اجرای آن است. آیا برنامه ریزی بلندمدت شما منطقی است؟ شاید لازم باشد آن را با مشاورتان چک کنید. همچنین در برنامه ریزی کوتاه مدت و اجرای آن و افت و خیزهایی که خواهید داشت قطعا یک مشاور خواهد توانست همراه خوبی برای پیگیری وضعیت شما تا روز کنکور باشد.

 همراهی سایت روان آموز با شما به چه شکل است؟

طرح تبسم: همراهی گام به گام متناسب با شرایط شخصی شما هدف این طرح است. برای مطالعه این طرح اینجا کلیک کنید

مشاوره های تلفنی معمول: در این نوع شما یک بار برای شروع و پس از آن برای پیگیری های هفتگی یا دوهفتگی تعیین وقت کرده، تماس میگیرد و از مشاوره تلفنی استفاده می کنید. برنامه بلندمدت پیشنهادی ریخته می شود و در طی مسیر در صورت نیاز اصلاح می شود. در این نوع مشاوره پیگیری از جانب خود داوطلب است مشاور نخواهد توانست به داوطلبی که از آخرین تماس او بیش از یک ماه گذشته باشد کمکی بکند چرا که روند مطالعاتی او کاملا از دست مشاور خارج می شود.

208 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • سلام. من میخوام برای ارشد بالینی 97 شرکت کنم اما متاسفانه مشکل شدیدی با برنامه ریزی و انتخاب دروس برای تابستان دارم
    همینطور پایه ضعیفی دارم
    راه حلی برای من دارید؟!

  • سلام،ببخشید.آزمون ارشد رشته روانشناسی در سال 96 به وزارت بهداشت واگذار شده؟آیا امکانش هست ماکه رشتمون غیر مرتبط هست شرکت کنیم؟وتوی دفترچه ارشد 96 وزارت علوم مجموعه روانشناسی با کد1133 هست.میشه لطفا راهنمایی کنید.چون من اول اسفند میخوام رشته انتخابیمو ویرایش کنم.

  • سلام.ببخشید من لیسانس اقتصاد بازرگانی دارم و میخوام ارشد بالینی شرکت کنم.میدونم ک امکانش هست فقط چون مرتبط نبوده رشته ام اصلا نمیدونم از کجا و چطور شروع کنم.بخش رزرو مشاوره هم کلیک میکنم میگ صفحه شما پیدا نشد.لطفا راهنماییم کنید

    • سلام بله اگر به بهداشت منتقل نشه میتونید شرکت کنید. یک پست برای تغییررشته ای ها داریم لطفا مطالعه کنید (بخش ارشد در فهرست بالای سایت قسمت نکات مشاوره ای). سوالتون درباره شروع خیلی کلی است ما راهنمایی هایی در سایت داریم در همون بخش نکات مشاوره ای. مطالعه کنید اگر باز مشاوره احتیاج داشتید میتونید به فروشگاه سایت برید و با مشاوران ارشد وقت بگیرید.

  • سلام وقتتون به خیر
    من رشته مترجمی زبان انگلیسی
    و قصد دارم ارشد رواشناسی عمومی بخونم. به نظرتون از الان شروع کنم میتونم همدان بوعلی قبول شم یا خیر
    اگر بله پیشنهاد شما چیه؟

    • سلام کمی سخت هست و نیاز به یک برنامه ریزی فول تایم داره ولی چون خیالتون از زبان راحته میتونید بقیه درسا رو با خلاصه کتاب برسونید. بهتر هست که با مشاورهای ارشد سایت تلفنی صحبت کنید.

  • سلام
    من فارغ التحصیل سال 91 در رشته روانشناسی عمومی از دانشگاه پیام نور هستم . برای کنکور ارشد 96 در گروه روانشناسی ثبت نام کردم. ممنون میشم ( با توجه به کمبود وقت ، شاغل بودن و متاهل بودنم ) راهنماییم کنید…
    آیا کتابهای پیام نور و نمونه سوالات چندین دروره آزمون های سراسری و آزاد کار ساز هست؟!!!
    رشته مورد علاقم بالینی هست…
    با تشکر از مطالب بسیار خوبتون!

    • سلام برای کنکور سراسری اگر دارید سوال می کنید خیر کافی نیست. میتونید از مشاور سایت کمک بگیرید که بهتون خلاصه کتاب معرفی کنند. یا اینکه بخش منابع سایت رو کامل بخونید. در همین پست فوق هم توضیحات لازم رو دادیم

  • با سلام
    من تصمیم دارم از دی ماه برای ارشد روانشناسی بالینی بخونم آیا می تونم مطالعه ی مفیدی داشته باشم یا اینکه خیلی دیره وقت ؟کم میارم با توجه به اینکه رشته ی کارشناسیم که ادبیات فارسی بوده و الانم شاغلم ممنون میشم اگه راهنمایی و برنامه ی درستی به من بدین
    از کجا باید شروع کنم ؟چه منابعی بخونم؟

    • سلام ما نمیتونیم بگیم که دیر هست و نشدنی اما با توجه به اینکه شاغل هستید و تغییر رشته ای قطعا کار راحتی نخواهد بود چون هیچ پیش زمینه ای هم نیست. توصیه من این هست که با مشاور ارشد سایت یعنی اقای عبدولی وقت بگیرید تا راهنمایی لازم رو بهتون بدن.

  • سلام. وقت تون بخیر.
    با تشکر از مطالب مفیدی که برای راهنمایی ما در سایت قرار دادید. دو تا سوال دارم:
    اول اینکه آزمون روانشناسی تربیتی با بالینی فرق داره یا برای هر دو دفترچه و روز آزمون یکی هست؟ و ما می تونیم در هردو شرکت کنیم؟
    (من تغییر رشته ای از معماری ام)
    دوم اینکه ما جزوه های شما رو از کجا می تونیم تهیه کنیم؟ نمی تونم از منوی سایت متوجه بشم.
    خیلی ممنونم که راهنمایی می کنید

  • سلام.من دانشجوی کارشناسی مهندسی صنایع هستم. می خوام ارشد بالینی قبول شم. خواستم ببینم با این شرایط جدید اصلا می تونم شرکت کنم یا نه? و این که فرق کنکور وزارت بهداشت و علوم چیه? و این پروانه درمان به تغییر رشته ای ها تعلق نمی گیره? یعنی هیچ جا نمی تونن کار کنن بعد از فارق التحصیلی? اگه دکتری بگیریم چه طور? ممنون می شم پاسخ بدید

    • سلام. شما وزارت علوم رو میتونید شرکت کنید، برای بهداشت باید مرتبط باشید. فرقشون این هست که دانشگاه هاشون زیر نظر دو وزارت خانه متفاوت هست….برای پروانه درمان نظام باید دو مقطع مرتبط خونده باشید. لطفا به بخش ارشد سراسری برید قسمت نکات مشاوره ای، پستی برای تغییر رشته ای ها داریم اون رو بخونید.

  • سلام میخواستم بدونم جزئیات کنکور ارشد روانشناسی بالینی کی معلوم میشه؟ قرار بود تا آبان اعلام کنن.کنکور ادغام شده حال ما رو هم ادغام کرده با خودش نمیدونیم چند چندیم با خودمون

  • با سلام ، میخواستم بدونم کسی که ارشد روانشناسی بالینی از دانشگاه آزاد داره میتونه مجددا کنکور ارشد رو برای بالینی دانشگاه سراسری شرکت کنه ؟ در صورت قبولی مشکلی برای ادامه تحصیل نداره ؟؟

  • با سلام

    آیا سایت روان آموز برای دانشجویانی که میخواهند در آزمون کارشناسی ارشد علوم شناختی شرکت کنند طرح و برنامه ای دارد؟
    چون من شنیده ام که علوم شناختی ار مجموعه ی روانشناسی جدا شده .

  • سلام
    کنکور ارشد آزاد و سراسری یکی شده! میخواستم بپرسم که چون آموزشگاه ها منابع ارشد آزاد و منابع ارشد سراسری شون رو جدا میدن به نظرتون کدوم رو مطالعه کنم؟

  • سلام، من سوالم اینه که میترسم یوقت قوانین عوض بشه و همه ی روانشناسی ها قبولشون با کنکور وزارت بهداشت بشه یهو، ممکنه این اتفاق بیافته؟چون من کارشناسیم غیر مرتبطه میکروبیولوژی هست فقط با کنکور آزاد و وزارت علوم میتونم وارد این رشته شم، و اینکه آیا کنکور سراسری و آزاد ارشد یکی شده؟

  • سلام من کارشناسی مهندسی کشاورزی دارم میتونم برای کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی شرکت کنم و قبول بشم؟یعنی در مصاحبه ها و … ایراد نگیرن در صورت قبولی؟
    و اگر وقت ثبت نام امسال گذشته سال دیگه کی باید برای کنکور ثبت نام کنم؟همینطور برای شروع خواندن با رای آموز؟
    البته قسمتی رو هم اگه بخوام از همین امسال شروع کنم به خواندن با چی شروع کنم؟

    • سلام بله میتونید شرکت کنید برای علوم…منظورتون مصاحبه های دکتراست؟ رزومه کلی شما مطرح هست نه فقط مدرک کارشناسی……………..ثبت نام کنکور امسال شروع نشده هنوز….مطالب این بخش رو کامل بخونید اگر سوالی باقی موند از مشاوره تلفنی استفاده کنید

  • سلام خانوم دکتر
    خسته نباشید
    من لیسانس علوم تربیتی دارم و علاقمند به رشته روانشناسی چند سال کنکور ارشد بالینی شرکت کردم اما درست حسابی مطالعه نداشتم ، پارسال می خواستم با برنامه سایت شما پیش برم اما نتونستم.الان خیلی سردرگمم
    سوال من اینه که برای گرفتن پروانه اشتغال به کار باید حتما دو تا مقطع مرتبط درس خونده باشم؟ یعنی فوق و دکترا ؟ یا فوق لیسانس کافیه؟ علوم تربیتی که خوندم غیر مرتبطه؟
    و اینکه من اصلا تنهایی نمی تونم برنامه ریزی کنم اگه بخوام از شما مشاوره بگیرم تو کدوم قسمت سایت می تونم؟
    و اینکه ناامید شدم کمی خانوم دکتر، دو سال آزاد قبول می شم و امسال سراسری مجاز شدم اما در انتخاب رشته رد شدم ، به نظرتون برم آزاد یا دوباره کنکور بدم؟
    منتظر راهنماییتون هستم.

  • سلام روزتون بخیر خسته نباشید
    با توجه به اینکه در کنکور 96 وزارت بهداشت و علوم و ازاد ادغام شدن میخواستم بدونم تغییری در منابع و سوالات مثلا برای درس بالینی ایجاد شده است ؟ممنون میشم در این باره اطلاعاتی در اختیارم قرار بدین

    • سلام چیزی اعلام نشده. شما طبق منابع و دروس سراسری فعلا پیش برید اگر قصد شرکت در سراسری و آزاد رو دارید. (یا بهداشت اگر قصد شرکت بهداشت و آزاد رو دارید)

  • سلام
    اخیرا شنیدم که روانشناسی بالینی به وزارت بهداشت منتقل شده .میخواستم بدونم تکلیف کنکور سال اینده چی میشه با توجه به اینکه لیسانس من هم غیر مرتبط بت بالینی هست ممنون میشم راهنمایی کنید

  • سلام،باتوجه به اینکه روان شناسی بالینی به وزارت بهداشت واگذار شد…آیا می توان با رشته غیر مرتبط شرکت نمود؟در کل شرایط چگونه خواهد شد برای ارشد بالینی؟

    • سلام هیچ خبری فعلا داده نشده و همه چیز ضد و نقیض هست. ما برای تغییرات کنکور فقط اخباری رو اعلام می کنیم که سازمان سنجش منتشر کرده باشه که هنوز هم چیزی منتشر نکرده. کنکور امسال رو طبق روال قبل پیش میریم.

  • باسلام
    دانشجوی کارشناس مشاوره هستم و قصد دارم واسه ارشد ان شالله برم بالینی …به خطر انتقال به وزارت بهداشت سردرگمم و نمیدونم چطور میشه نحوه کارشناسی ارد دادن من و چ موانعی سرراهمه…توراخدا مثه همیشه کامل راهنماییم کنید ..مرسی

    • سلام رشته مشاوره همین الان هم مرتبط محسوب میشه و با کارشناسی مشاوره میشه ارشد بهداشت رو هم حتی داد. حالا اینکه چه تغییراتی حاصل بشه رو کسی نمیدونه.

  • با سلام خدمت شما.سوالم اين بود كه بنده قصد تغيير رشته از مكانيك به باليني داشتم با توجه به اينكه رشته به وزارت بهداشت منتقل شده وضيعت چي ميشه ؟

  • با سلام خدمت خانم دکتر .
    خداقوت
    من فارغ التحصیل رشته علوم قران و حدیث هستم. قصد دارم امسال برای کنکور روانشناسی بالینی اقدام کنم .
    دو راه پیش روی من وجود داره. یکی این که از طریق استعداد های درخشان میتونم به رشته خودم در ارشد ادامه بدم و دیگری این که برای ارشد روانشناسی مطالعه کنم . اما با توجه به این که به روانشناسی علاقه بسیار دارم و تقریبا به همه وجوه مورد نیاز این رشته آگاهم و از نظر منابع و وقت و … مشکلی ندارم ، و شرایطی رو دارم که نیاز میبینم در رشته روانشناسی ادامه تحصیل بدم ، میخواستم منو تا جایی که امکان داره راهنمایی کنید چون هر بار که شروع به مطالعه میکنم استرس و ترس از قبول نشدن سراغم میاد و ناامید میشم . ممنون از لطف شما .

    • سلام. سوالتون کلی است نمیدونم چه پاسخی مدنظرتون هست اما ما در خدمتتون هستیم تا روز کنکور در همین پست شروع اصولی انچه لازم بود رو نوشتیم. اما در بخش ارشد سراسری، قسمت نکات مشاوره ای پست های دیگری هم هست که میتونید مطالعه کنید. در مشاوره های هفتگی سایت هم در خدمتتون هستیم.

  • سلام
    ببخشید در رابطه با با کنکور روانشناسی تربیتی هم لازمه که برای روانشناسی رشد تمام اون منابعی که گفتید رو بخریم و مطالعه کنیم؟
    میشه برا درس روانشناسی تربیتی یک کتاب اصلی مشخص کنید؟
    با تشکر

      • ببخشید فکر میکنم منظورمو متوجه نشدید
        اون قسمتی که منابع بالینی رو توضیح دادید و مهم ها رو با قرمز مشخص کردید خیلی بخش خوبیه… میخاستم بپرسم در رابطه با روانشناسی تربیتی هم اون منابع قرمز رنگ در اولویت هستن؟

        • سلام بله خانم پزمان فرد طبق اولویت ها نوشته اند. ولی طبق صحبت اخیری که باهاشون کردم قرار هست طبق کنکور امسال این منابع رو اپدیت کنند برای سایت. من پیگیر هستم که این جدول رو اپدیت کنم.

  • باسلام و تشكر از مطالب مفيدتون
    ميخواستم بدونم اگر بخوام هم براي كنكور وزارت بهداشت و هم براي كنكور باليني وزارت علوم بخونم ، احتمال تك رقمي شدنم در هردوتاش كمتر ميشه ؟
    اگر اينطوره كدوم رو توصيه مي كنيد ؟

    • سلام به برنامه ریزیتون بستگی داره اگر بتونید به همان میزان که قرار بود اگر یکیش رو میخوندید، برای هر درسی وقت بذارید مشکلی پیش نمیاد. اما این کار چون اصولا سخت هست یک کنکور انتخاب میشه. من چیزی رو توصیه نمی کنم شما بسته به شرایطتتون باید انتخاب بفرمایید.

  • سلام خانوم دکتر عزیز.ممنون از مطالب مفیدتون
    من ترم 2 بالینی میخونم و بسیار علاقمندم که ان شاالله برای ارشد به رتبه تک رقمی برسم.
    به نظرتون خوبه که طبق دروس ارائه شده در هر ترم کتاب مدرسان شریف رو بخونم؟
    مخصوصا نظرتون در مورد 1) آمار 2) علم النفس 3) ر-فیزیولوژیک و 4) ر- عمومی مدرسان شریف چیه؟
    اگر منبع بهتری برای مطالعه و تست زنی این دروس وجود داره لطفا معرفی بفرمایید.سپاسگزارم

    • سلام شما الان نباید درگیر تست زنی و کتب خلاصه باشید. برای هر درس روی منابع اصلی که در سایت معرفی شده تمرکز کنید و هدفتون هم یادگیری باشه نه تست زنی. پایه که خوب شکل بگیره خوندن در سالی که کنکور دارید اسون تر خواهد بود.

  • با سلام.
    میخواستم بپرسم ویراست 1 و 2 کودکان استثنایی آقای گنجی چه تفاوتی دارن؟
    مشکلم اینه که کتابهای کودکان استثنایی، مبحث عقب ماندگی رو خیلی کلی گفتن، ولی در سوالات کنکور، از انواع عقب ماندگی ها سوال میاد. اینا رو باید از کجا بخونیم؟
    سپاس فراوان.

    • سلام. فصل عقب ماندگی های ذهنی در ویراست جدید گنجی مطالب بیشتری داره و بیشتر از دو برابر ویراست اول شده. فصول اول میلانی فر و همین فصل گنجی برای انواع عقب ماندگی هاست.

  • با سلام.لازمه از زحمات شما واقعا تشکر کنم.اما سوال من:
    قبلا در سایتتون مطلبی رو خوندم درباره ی سرفصل هایی که در کنکور ارشدبالینی ازش سوال می آد…مثلا روانشناسی رشد فصل اول دو سوال…فصل دوم یکی و …
    الان هر چی میگردم پیداش نمیکنم.ممنون میشم آدرسشس رو بگذارید..
    و در پایان ای کاش سایتتون سیستم سرچ داشت.
    باسپاس

  • سلام.من الان 31 سالمه.اگه بخوام روانشناسی رو شروع کنم دیر نیست؟از جهتی چون به لیسانس روزانه دارم.برا لیسانس باید پول شبانه بدم.اصلا میخواهم بدونم ارشد بدم بهتره یا از پایه لیسانس شروع کنم؟ممنون از راهنماییتون.

    • سلام اینکه بخواید از لیسانس بخونید یا ارشد کاملا یک تصمیم شخصی است و به شرایط زندگی شما بستگی داره. از نظر سنی هم قانون کلی وجود نداره به برنامه زندگی شما بستگی داره چه بسا برای عده ای دیر باشه و برای عده ای خیر. بهتر هست که برنامه های زندگی شخصی خودتون رو در نظر بگیرید و بعد تصمیم گیری کنید

  • با عرض سلام و ادب
    من ارشد برق از دانشگاه سراسري خوندم. متاسفانه دير به علاقه ام به روانشناسي پي بردم. اولين سوالم اينه که آيا مي تونم ارشد روانشناسي در دانشگاه سراسري بخونم؟
    دوم اينکه من به ترکيبي از مباحث روانشاسي و اعصاب علاقه دارم. چه گرايشي براي من مناسبه؟ علوم شناختي يا باليني؟

    • سلام. بله میتونید بخونید. علوم شناختی مناسب هست برای شما که رشته مجزایی است. در خود روانشناسی هم نوروساینس بسیار مناسب و رو به رشد هست که البته یک رشته نیست یک زمینه از روانشناسی است.

  • با سلام و خسته نباشید. من فارغ التحصیل کارشناسی سال 93 رشته علوم تربیتی هستم. الان برحسب اتفاق به دلیل دانلود جزوه ی دکترفراهانی به سایتتون مگاهی انداختم و از مطالب مفیدتون بهره مند شدم. متاسفانه من اگه از الان برا کنکور ارشد مجموعه روانشناسی 1 و علوم شناختی بخوام شروع کنم خیلی دیره؟چون متاهل هم هستم و خیلی مشتاقم برای قبولی در یکی از دو رشته ی سراسری. لطفا در صورت امکان در ایمیل شخصیم راهنماییم کنید.ممنونم.

    • سلام جون تازه دارید شروع میکنید کمی سخت میشه چیزی گفت بستگی داره بتونید چقدر زمان بگذارید. برای بعضی دروس به خلاصه بسنده کنید و برای دروس مهم تر ببینید میتونید اولویت اول رو به علاوه یک خلاصه بخونید یا خیر. باید برنامه ریزی بشه اینطوری نمیشه چیزی گفت. ولی میتونید با این توضیحی که دادم به کنکور امسال برسید نتیجه رو نمیشه پیش بینی کرد خودتون هم میدونید ولی تلاشتون رو میتونید بکنید و اینکه با این زمان باقی مونده بهتره فقط روی یک گرایش سرمایه گذاری کنید.

  • سلام دکتر
    امکانش هست که من فقط برنامه ریزی رو دریافت کنم،آزمون و پیگیری رو نمیخواستم.اگر امکانش هست،لطف کنید هزینه برنامه ریزی تنها رو اعلام کنید بهم
    با تشکر از شما

  • با عرض سلام خدمت شما
    لطفا من رو راهنمایی کنید.
    آیا با خوندن منابع روانشناسی بالینی میتونم هنگام انتخاب علاوه بر بالینی شخصیت و مشاوره هم بزنم؟
    با توجه به اینکه منابع روانشناسی مشاوره با روانشناسی بالینی متفاوته.

    • سلام. این رشته ها در دو مجموعه مختلف قرار دارند موقع ثبت نام یک مجموعه رو انتخاب می کنید و میتونید توی رشته هایی که توی اون مجموعه هستند انتخاب کنید.

  • باسلام خدمت شما.
    ضمن تشکر و قدردانی بابت راهنمایی های مفیدتان در مسیر آزمون کارشناسی ارشد.
    سوالاتی در زمینه راهنمایی برای شروع به خواندن برای آمادگی کنکور داشتم.
    با توجه به این مدت زمان باقیمانده تا آزمون و اینکه مدت طولانی است که از درس فاصله گرفتم و لیسانس روانشناسی عمومی هستم اما قصد آمادگی برای ارشد بالینی را دارم ممکن است بنده را راهنمایی بفرمایید تا در این زمان کوتاه بهترین نتیجه را در آزمون سرسری و وزارت بهداشت بگیرم.
    پیشاپیش تشکر بابت راهنمایی های شما

    • سلام فکر میکنم تمام انجه که برای شروع نیاز داشتید رو در همین پست شروع اصولی نوشته ام. لطفا مطالعه کنید و سوالاتتون رو جزئی بپرسید چون الان سوالتون کلی هست.

  • سلام ، در ابتدا از زحماتتان در جهت یاری رسانی به داوطلبان کمال تشکر را دارم. سوالی که داشتم در مورد آسیب روانی است . من در تهیه منابع به جای کتاب گنجی سه جلدی کاپلان ترجمه حسن رفیعی را تهیه کرده ام و الان دقیقا نمی دانم چه فصل هایی را باید مطالعه کنم اگر برای شما امکان پذیر است بنده را راهنمایی کنید . پیشاپیش از بذل توجه شما سپاسگذارم

    • سلام. سپاس… کاپلان با این ترجمه اقای رفیعی رو تا به حال حتی نشنیدم متاسفانه. قطعا ترجمه ویراست جدید دی اس ام پنج که نیست؟ توصیه من خوندن کتابی است که بر اساس دی اس ام پنج باشه. لطفا به بخش منابع ارشد سراسری در سایت مراجعه کنید.

  • باسلام وخسته نباشید
    شما درسایت عنوان کردین که تغییر رشته ای ها برای کنکور ۹۵ میبایست از خرداد ماه جهت مطالعه اقدام کنند
    دراین صورت من که تازه ازمهرمیخوام شروع کنم میرسم بخونم یا نه؟

  • ممنون بابت سوال قبلی
    ببخشید که سرتون رو به درد مییارم
    1-برای اسیب شناسی و استثنایی ایا کتب اسیب شناسی گنجی جلد1و2 و استثنایی گنجی و خلاصه کاپلان ایا دیگر نیازی به خواندن کودکان استثنایی : بهروز میلانی فر هست اخه حجم زیاد میشه؟
    2-راستی شما خلاصه کاپلان رو واسه فروش دارید؟
    3-بعضی سایت ها مثل مدرسان منابع عجیب غریب میزارن.ایا می توان با خواندن منابع سایت شما رتبه تک اورد؟
    4-من برای زبان لیندا لیل+تست های سال های پیشین+کلمات توی کتاب ها+هر کلمه ای که بتونم میخونم ایا با این ها میتوان درصد بالای70زد البته میدانم زبان نیاز به زمان دارد
    5-شما ازمون های ازمایشی اجرا می کنید هزینش؟از کی شروع میشه؟چند تا ازمون دارند؟

    ببخشید تعداد سوالاتم زیاد شد ممنون میشم پاسخ بدید

    با تشکر

    • 1- سلام میتونید برای میلانی فر خلاصه بخونید که روی سایت خواهیم گذاشت . مدرسان هم مناسبه 2- خلاصه کتاب جدا روی سایت نداریم. در روزهای اتی مجموعه ای از اسیب رو روی سایت می گذاریم که شامل کاپلان جلد دو هم هست البته بر اساس ویراست قبلی است 3- فقط منبع نیست که رتبه تک رقمی رو مشخص میکنه چون تقریبا اکثر دوستان منابع یکسانی می خونن اما نتایج مختلفی میگیرن. منابع ما کامل و بر اساس منابع رتبه های تک رقمی است 4- بله منبع خوبی است متن هایی که روی سایت هم خواهیم گذاشت رو هم بخونید 5- خیر…. لطفا سوالاتتون رو خلاصه بپرسید یا از مشاوره تلفنی استفاده کنید. موفق باشید

  • سلام
    خانم خجوی به نظر شما یک روانشناس بالینی باید به پزشکی هم علاقه داشته باشد؟
    من به پزشکی اصلا علاقه ای ندارم ولی از روانشناسی لذت مییرم
    به نظر شما من میتوانم به روانشناسی تغییر رشته دهم یاخیر
    ممنونم

    • سلام فکر نمی کنم ارتباطی به هم داشته باشند. شما برای کار در روانشناسی در کنار دانشی که کسب می کنید توانایی توانایی ارتباط برقرار کردن، همدلی، درک بدون قضاوت و … داشته باشید. شاید بهتر باشه که چند کتاب تخصصی روانشناسی هم بخونید تا با رشته و حیطه کاریش اشنا بشین

  • سلام به نظرتون تغییر رشته از علوم تربیتی به روانشناسی تغییر خوبی میتونه باشه از لحاظ بازار کار و پیشرفت علمی؟ و اینکه مطالعه کامل همه کتابای مدرسان میتونه مفید باشه؟؟ و اینکه داشتن سهمیه ایثارگری تا چه اندازه تو قبولی تاثیر میتونه داشته باشه؟؟
    ممنون و با تشکر از شما

    • سلام بله بازار کار روانشناسی بهتر هست به نظرم اما بستگی به مهارت های شخص داره و اینطور نیست که فقط با وارد شدن به رشته بتونید بازار کار خوبی داشته باشید و اونقدر هم سریع به کسب درامد نمی رسید مخصوصا برای تغییررشته ای ها ممکن است که سخت تر باشه. درباره منابع لطفا به بخش منابع ارشد در سایت مراجعه کنید توضیحات کامل انجا داده شده. سهمیه به این شکل هست که با سایر داوطلبانی که سهمیه دارند مقایسه می شین

    • سلام با توجه به همزمان شدن این دو کنکور باید طوری برنامه ریزی کنید که منابع هر دو همزمان خونده بشن. و ماه های اخر فقط دوره انجام بشه. منابع مشترک که مشخص هست. منابع غیر مشترک رو باید به تدریج یکی یکی به برنامه اتون اضافه کنید. برای مثال شما دروس علوم رو قسمت های اولش رو شروع می کنید، اسیب، رشد، بالینی، آمار، فیزیو و زبان. و یک درس از بهداشت برای مثال آزمون های روانی هم کنارش میگذارید. بعد قسمت های دوم دروس و سایر منابع بهداشت بعد از تمام شدن اینها جایگزین میشن. برای زبان هم یک روز تخصصی و یک روز عمومی رو میتونید مشخص کنید و با هم جابجا کنید.

  • با عرض سلام و تشکر از شما بخاطر زحمات و سایت فوق العاده تون.
    خانم دکتر من قصد شرکت تو کنکور وزارت علوم و وزارت بهداشت رو دارم ولی متاسفانه تا الان هیچ مطالعه ای نداشتم. میخواستم ببینم اگه از الان شروع کنم می تونم به جفتشم برسم یا نه؟ با توجه به اینکه هدفم صرفا قبول شدن نیس، بلکه میخوام با یه رتبه خوب و ترجیحا دانشگاه های تهران قبول شم. ضمنا معدل بالا و IQ خوبی دارم.
    ممنون میشم جواب بدین.

  • باسلام خدمت شما.
    من فارغ التحصیل روانشناسی عمومی از دانشکاه دولتی هستم. تصمیم دارم از الان منابع کنکور بالینی رو بخونم که طبق برنامه ریزیم تمام منابع یک دور تا پایان تابستان خوانده میشوند.اما وقت تست زدن ندارم و همینطور وقتی مبحثی را میخوانم چتد روز بعد اون مبحث یادم نیس و این باعث دلسردیم میشه. چه کنم تا مباحث یادم بمونن؟ ایا این طبیعیه ک مباحث رو به یاد نداشته باشم؟ خیلی استرس دارم .لطفا راهنماییم کنید

    • سلام. در بخش نکات مشاوره ای پستی برای شیوه مطالعه دور اول. لطفا مطالعه کنید. (بخش ارشد سراسری در فهرست بالای سایت، بخش نکات مشاوره ای). الان زمانی نیست که شما خودتون رو بسنجید که ایا چیزی خاطرتون هست یا نه، کافی است که مطلب رو متوجه بشید، چکیده ای ازش بردارید و چندین بار بعدا دوره کنید. کاملا طبیعیه.

  • سلام.وقتتون بخیر.ممنون از سایت خوبتون.میخواستم قسمت پرسش و پاسخ سوال بپرسم اما نشد ،مجبور شدم اینجا بیان کنم.از همین اول عذرخواهی میکنم
    من دانشجوی حسابداری ام و میخوام برای ارشد، روانشناسی بخونم اماهیچ اطلاعاتی درباره روانشناسی ندارم مثلا نمیدونم بالینی چه فر قی باسلامت داره و….
    میخواستم راهنماییم کنین چطور میتونم برای کنکور ارشد آماده بشم و چه کتابها و جزواتی مطالعه کنم و کدوم گرایش روانشناسی میتونم انتخاب کنم
    میخوام مشهد قبول بشم اگه خدا بخواد
    ببخشید خیلی سوالاتم زیاد شد
    موفق و پایدار باشبد

  • سلام و درود.
    من از الان میخام برای گرایش روانشناسی شناختی شروع کنم.ممکنه منو راهنمایی کنید؟مشاوره ها به چه صورت هست؟ گفته بودید تغییر رشته ای ها باید از اردیبهشت شروع کنند.آیا الان دیر شده؟آیا منابع روانشناسی شناختی با بالینی ها و عمومی ها تفاوت داره؟من از توی سایت ماهان دوتا کتاب دیدم اما در سایت مختص شناختی ها چیزی ندیدم.
    خدا قوت دارید بانو.
    حقا که نیاز را به درستی تشخیص دادید و به زیبایی پاسخگو بودید.

  • سلام خسته نباشید میخواستم بدونم آیا این حقیقت داره که کنکور ارشد 95 سراسری قراره اردیبهشت برگزار بشه؟ و اینکه آیا شما میدانید در ارشد روان شناسی امسال چند نفرشرکت کردند؟

  • سلام خانم خجوی عزیز خدا قوت .میخواستم بمن کمک کنید من لیسانس عمومی از دانشگاه پیام نور دارم از تیر شروع به مطالعه کتابای مدرسان کردم ظبق برنامه ریزی که انجام دادم تا اخر شهریور تمام کتابای مدرسان رو تموم میکنم در حال حاضر زبان سید محمدی رو هم مطالعه میکنم میخواستم راهنماییم کنید بعد از تابستان چه کتابهای مطالعه کنم .با سپاس فروان

    • سلام. روزی چند ساعت مطالعه دارید که طی دو ماه کتاب ها تمام شدند؟ روخوانی کردین یا کامل خوندین؟ اگر کامل خوندین که الان فرصت دارید که برای هر درس یک منبع اصلی هم بخونید و مطالب کتاب های مدرسان رو هم کنارش تثبیت کنید. یعنی هم دوره هم منبع جدید. البته منابع اصلی رو هم برنامه ریزی بلندمدت کنید که چقدر زمان خواهند گرفت.

  • سلام
    خدا قوت
    این نکات مشاوره ای گام به گام از تیر ماه کجاست؟
    من توی سایت پیدا نکردم

    می شه من به جای منابع اصلی آمار و روش تحقیق، کتاب مدرسان و بخونم؟

  • سلام خانم خجوی عزیز.
    توی این مبحث اشاره فرمودید که بعضی از اشکالات برخی داوطلبان این بوده که از مباحث مهم خبر نداشتن و روی همه مباحث به یک میزان تاکید کردن.
    میشه لطفا توضیح بدید منظورتون چیه؟
    از کجا بفهمیم چه مباحثی مهمن؟
    از کجا معلوم مباحث تکرار شده در کنکورهای قبل، همچنان مهم هستند؟
    تشکر

    • سلام ما مباحث مهم سه سال 91 تا 93 رو براتون در اکثر دروس گذاشتیم که بر اساس سوالات کنکور میتونید متوجه بشید پرتکرارترین ها چی هست. سال 94 رو هم به زودی میگذاریم. لطفا به بخش ارشد در فهرست بالای سایت قسمت نکات مشاوره ای مراجعه کنید

  • بله هم عمومی میخوام شرکت کنم و هم بالینی. فیرس و هیلگارد رو همزمان باید شروع کنم؟؟
    واسه عمومی هیلگارد دوجلدی ترجمه براهنی چاپ سال 73 رو دارم.لاید جدیدشو تهیه کنم یا همون کافیه؟

    • در صورتی که زمان مناسبی دارید هر دو رو میشه خوند اما اگر از زمان دروس دیگه گرفته میشه میتونید فعلا یکیش رو در برنامه داشته باشید و بعد که پیش رفت دومی رو اضافه کنید. یک جلدی ترجمه براهنی .

  • سلام زینب جان.من تغییر رشته ای هستم و تابحال فقط هیلگارد و دوجلد آسیب گنجی رو روخوانی کردم.میخواستم بدونم الان واسه شروع باید ازچه کتابهایی شروع کنم؟یعنی علاوه بر مرضی و عمومی و بالینی و رشد تو برنامم باید آمار و فیزیولوژیک هم باشه؟یا اینکه کلا بخاطر تغییر رشته ای بودنم باید بالینیو رشدو یدور بخونم واسه آشنایی و بعدش جدی خوندن رو شروع کنم؟

    • سلام نه از الان دیکه نباید روخوانی کنید و خوندن اصولی رو شروع کنید. مرضی گنجی، عمومی یا بالینی فیرس (شما هر دو رو داری؟)، رشد لورابرک، فیزیولوژی خداپناهی، امار دلاور یا مدرسان ، و زبان. اینها رو شروع کنید و طبق توضیحی که دادیم در برنامه اتون قرار بدین.

  • ممنون.فقط دو سوال دیگه…
    اول اینکه برای کنکور ارشد هم مثل کارشناسی همه سوالات تستی هست دیگه ؟!
    و دومین سوالم در مورد درس زبان هست.پیشنهاد خاصی مختص به این درس ندارین که من از حالا به فکر این درس واسه کنکور باشم؟ چون شنیدم درس مهمی به حساب میاد.
    کتاب خاصی یا طرز مطالعه خاصی مدنظرتون نیست که کمک کنه به من واسه کنکور ؟ اینم بگم که سطح زبانم تقریبا ضعیف هست.

    • بله تستی هست. برای زبان یک پست داریم در بخش نکات مشاوره ای (فهرست بالای سایت بخش ارشد)- برای زبان فعلا از یک کتاب پایه مثل لیندا لیل یا سیدمحمدی شروع کنید که لغات و متن های پایه رو بخونید بعد شروع به خوندن متن های متعدد از ویکی پدیا خواهیم کرد.

  • سلام.خسته نباشید.دانشجوی ترم 4 روانشناسی عمومی دانشگاه امام خمینی هستم.بخاطر دلایلی از جمله کار در طول این چهار ترم مطالعه خوبی نداشتم و معدلم 13 بوده.بعضی دروس مثل رشد و روانسنجی و اعصاب و غدد رو هم افتادم.و عقب افتادم از چارت آموزشی.و احتمالا 9 ترمه خواهم شد و کنکورم یکسال عقب خواهد افتاد.میخواستم بدونم 1-واسه کنکور ارشد از حالا باید چگونه درس بخونم که سال کنکور موفق تر باشم ؟!2- کدوم دروس رو جدی تر بخونم ؟! 3-برای زبان چگونه میتونم از الان برنامه ریزی کنم ؟ کتاب بخصوصی رو مطالعه کنم یا باید کلاس زبان برم ؟! و اینکه 5- آیا معدل کارشناسی واسه کنکور ارشد تاثیر داره یا نه ؟! و اگر داره چقدره…؟!
    ممنون میشم پاسخ بدین خانوم دکتر چون واقعا استرس آینده رو دارم با توجه به کم کاری های این دو سال.

    • سلام. بهترین کار این هست که همین دروسی که واحدهاش رو هنوز نگذروندید وقتی مطالعه می کنید منابعی که برای ارشد هم براش معرفی کردیم مطالعه کنید. با مطالعه منابع اصلی پایه اتون رو قوی کنید. کلاس الان لازم نیست فقط همین منابعی که معرفی شده رو سعی کنید مطالعه کنید فقط برای یادگیری نه تستی خوندن. از الان زوده که به فکر کنکور باشید. ..معدل 20 درصد تاثیر داره.

  • سلام
    برای تغییر رشته ای ها شروع از اول تیر ماه خیلی دیره ؟
    و سوال بعدیم اینه که اگه بخوام تک خوانی نکنم کدوم کتاب هارو باید با هم شروع کنم ؟؟؟؟

    • سلام نه اصلا دیر نیست الان تایم اصلی شروع هست به شرطی که پیوسته و منظم بخونید. در همین پست توضیح دادم که اگر تک خوانی نخواستید بکنید چطور مطالعه کنید یک نمونه برنامه کوتاه مدت هم گذاشتم دروس رشد، بالینی، اسیب، فیزیو، امار و زبان داخلش هست از هر کدوم منبع اول.

  • باسلام ببخشید که سؤالات من زیاد است اما لطفاپاسخ دهید:
    1- آیا الان که منابع اصلی را می خوانیم تست هم بزنیم؟
    2- خواندنمان باید چطورباشد یعنی دور اول که می خوانیم باید دقیق بخوانیم وحفظ کنیم یانه؟
    3- فرمولهای آمار راچگونه بایدحفظ کنیم که فراموش نکنیم؟
    4- چطور باید لغات زبان را در جعبه لایتنر قرار دهیم یعنی اول بایدلغات را حفظ کنیم بعد در جعبه قرار دهیم یا اول قرار دهیم بعدحفظ کنیم؟
    5- وقتی منبع می خوانیم همه کتاب را بخوانیم یافقط مباحثی که در کنکور ارشدسؤال مطرح می شود؟(مباحث مهم)

    • سلام. 1- بعضی دوستان هستند که در پیدا کردن نکات مهم و اینکه چه چیزی مهمه و چه چیزی نیست مشکل دارند که بهتر هست تست بزنید تا بهتر بخونید. اگر نه، دور اول برای یادگیری خودتون بخونید بعدا تست بزنید. برای امار حتما تست بزنید. 2- دور اول برای یادگیری بخونید و همچنین به فکر دوره باشید یعنی طوری بخونید و خلاصه هاتون رو چک کنید یا خط کشی کنید که برای دوره راحت باشید و اون موقع حفظ کنید 3- میتونید فلش کارت کنید 4- شیوه مرور با جعبه لاینتر رو در نوشته ” یک رقمی ها از مریخ نیامده اند” توضیح داده ایم که در بخش ارشد سراسری در فهرست بالای سایت بخش نکات مشاوره ای قرار داره. 5- همه مباحث رو.

  • سلام..سوالی ک داشتم اینه ک برای هر کدوم از دروس هر منبع اصلی رو چن بار باید خوند؟خوبه ک یک بار از روی منبع اصلی خوند و دور بعدی از روی خلاصه ها باشه ؟یا باید همون کتاب رو 2 ، 3 بار خوند؟

    • سلام. دور اول حتما کتاب رو بخونید و همراهش خلاصه ها رو چک کنید که کامل باشند در دوره از خلاصه ها استفاده می کنیم اگر فرصت شد یک نگاه به کتاب هم می کنیم ولی بنا رو بر این میگزاریم که در دوره میخوایم از خلاصه ها استفاده کنیم.

  • با سلام می خواستم بدونم کتابایی مثل روان شناسی بالینی فیرس چاپ جدیدش باچاپ های قدیمی (89)فرق داره ؟میشه چاپ های قدیمی تر را برای ارشدامسال خواند ونتیجه گرفت؟همچنین روان شناسی رشدلورا برک چاپ 85؟

    • سلام دوستانی که دارن مطالعه می کنند با خلاصه ما که بر اساس ویراست قبلی بوده تطبیق داده اند گفتند که فیرس تفاوتی نداره لورابرک هم بعضی واژه ها ترجمه اش فرق کرده و برخی شماره صفحات و جزئیات. تغییرات اساسی نداشته. باز هم اگر بتونید جدیدش رو بخرید که خیالتون راحت باشه وگرنه دوستان که با خلاصه تطبیق میدند تفاوت اساسی ندیدند.

  • با سلام و تشکر از راهنمایی های شما در زمینه آمادگی در کنکور . کاش می شد در زمینه آمادگی آزمون دکترا رشته های پیراپزشکی هم چنین حرکتی انجام می شد زیرا خیلی از دوستان مشغول به کار هستند و تمایل زیادی برای ادامه تحصیل دارند ولی به خاطر فرصت کم نمی توانند خود را برای آزمون آماده کنند و نیاز به برنامه ریزی و زمان بندی درست به خواندن مطالب دارند. خواستم بدانید سایر دوستان در رشته های دیگر به این برنامه ریزیها هم نیاز دارند.

    • سلام اگر تک درس میخونید که بین اسیب، رشد و بالینی یکی رو شروع می کنید ولی امار، فیزیو و زبان از الان باید حتما باشه. اگر هم که تک درس نیستید شبیه برنامه پیشنهادی که دادیم میخونید. از هر درس قسمت اول خونده میشه فعلا.

  • باسلام وخسته نباشید من تازه می خواهم شروع کنم به نظر شما آیا دیره برای شروع؟رشته ام روان شناسی بوده؟و آیا کتابی مثل رشد لورابرک فرق میکنه اول جلد اولش رو بخونی یا دوم یعنی اشکال نداره اول جلد دومش رو بخونی؟

    • سلام نه چرا دیر باشه. اصلا دیر نیست تازه الان زمان شروع هست. بله باید اول جلد اول رو بخونید چون مثلا نظریه پیاژه رو باید طبق فصول پیش برید. ولی مثلا اسیب که هر اختلال جداست فرقی نمیکنه.

  • سلام.
    من لیسانس روانشناسی عمومی پیام نور هستم. میخواستم هرمراه سایت شما از اردیبهشت شروع کنم خوندن اما نشد که نشد! بسکه مشغله کاری داشتم. الان از برنامه عقب افتادم؟ چقدر عقبم؟ 🙁
    چکار باید بکنم تا هماهنگ با شما باشم؟ لطفا راهنماییم کنید چون نمیخوام فرصتی از دست بدم. ممنون

    • سلام نه اصلا عقب نیستید. از الان شروع می کنیم تا اول تیر برنامه امون روتین شده باشه. مشاوره های شما هر دو هفته خواهد بود (و اگر خودتون بخاید هر هفته) که البته تا برنامه هفتگی و بلندمدت فیکس بشه هر هفته تماس میگیرید. برای شروع یک زمان مشاوره بگیرید. موفق باشید

  • سلام خانم دکتر خجوی عزیز!
    من دبیر زبان انگلیسی هستم و خیلی علاقه دارم در رشته روانشناسی ادامه تحصیل بدم و در همین زمینه هم فعالیت داشته باشم ! با توجه به غیر مرتبط بودن رشته ام میتونم در ازمون سراسری 95 شرکت کنم ؟

  • سلام رشته ی من راهنمایی و مشاوره هست و میخوام روان شناسی عمومی بخونم از منابع هم با این که رشتم مشاوره است فقط لورا برک رو تا حالا داشتم و از بقیه منایع هیچی نمیذونم
    به نظر شما من جزو تغییر رشته ای ها حساب میشم؟
    اگر از تیر شروع کنم فرصتم کمه؟

    • سلام نه اصلا تیر دیر نیست و اصل شروع از ان موقع است ما زودتر شروع میکنیم تا روی روال درس خوندن قرار بگیریم. شما هم از همین هفته های اتی شروع کنید که تا تیر ماه برنامه اتون منظم بشه.

  • سلام و خسته نباشید
    یه سوال داشتم ممنون میشم راهنمایی کنید. رشته روانشناسی خانواده درمانی چه منابعی باید براش بخونم و آیا سراسری این رشته رو داره؟
    من کارشناسی روانشناسی عمومی رو تموم کردم آیا این تو رشته برای ارشد میتونم شرکت کنم؟

  • سلام.
    ممنون از توضیحات کاملتون.
    من،دانشجویه ترم6روانشناسی بالینی هستم، و میخوام که کنکور ارشد امسالو شرکت کنم،تقریبا الان منابع مهم رو بعلاوه کتاب های کمک اموزشی و رو تهیه کردم و میخوان که از تیر شروع به خواندن کنم،میخواستم بپرسم با یه برنامه ریزی خوب به نظرتون بهتره که تا چه زمانی تقریبا دیگه تمام کتاب های اصلی و منبع اصلی هر درس و تمام کنم؟یعنی اگر تیر شروع کنم، چه زمانی باید کل منابع اصلی دروسمو تموم کرده باشم و شرو به دوره کنم؟
    ممنون.

    • سلام ما برای هر شخص یک برنامه ریزی بلندمدت رو در نظر میگیریم یک چیز کلی برای همه نیست با این حال اکثرا کتاب های اصلی رو مثل رشد، اسیب، بالینی ، امار رو در تابستون تمام می کنند و از مهر قسمت های دومش رو شروع می کنند. ولی برای هر کس برنامه ریزی متفاوت است.

  • سلام خدمت شما خانم دکتر ارجمند
    برا مشاوره لینک پرداخت آنلاین باز نمیشه که پرداخت کنم
    برا طرح تبسم یه پست نوشتم جواب ندادید
    برا قرارئاد هم مشخصاتمو ایمیل کردم جواب ندادید
    البته چند روزه خوندنو شروع کردم
    منتظر یاری سبزتان هستم

    • سلام. لینک مشکلی نداره چون دوستان به همین طریق دارند تعیین وقت میکنند. در باره ایمیل طرح تبسم چون ظرفتیم محدود هست و تقریبا داره به حد نصاب میرسه من مجبورم بین دوستان انتخاب کنم اگر پاسخ ایمیلتون داده نشده به این دلیل بوده. شما شرایط رو میفرستین با بقیه کسانی که فرستادند مقایسه می شید. …من به همان شکل مشاوره هر هفته یا هر دو هفته در خدمت شما هستم و تا روز کنکور پیگیرتون خواهم بود حتما.

  • به نام حق

    با عرض شرمندگی …. یعنی دیگه نیاز نیست کتاب هایی مثل روش تحقیق دلاور یا علم النفس احدی/ حجتی و ….رو بخونم؟؟؟؟؟
    تنها با خواندن هیلگارد میتونم رتبه خوبی کسب کنم؟؟
    خیلی ممنونم از راهنماییتون…

  • سلام و با تشکر از راهنماییهاتون. من تغییر رشته ای هستم و به تازگی با تحقیق زیاد تصمیم گرفتم روانشناسی بخونم .اگه از الان بخام شروع کنم دیر نیست؟ چون تغییر رشته ای هستم نیاز به کلاس دارم یا میتونم خودم بخونم؟؟؟؟ با چه درسی شروع کنم ؟ سپاس از وقتی که میزارید

    • سلام. نه اصلا دیر نیست. چون کلاس ها تابستون برگزار میشن و هنوز وقت تصمیم گیری دارید مقداری که بخونید متوجه میشید برای کدوم درس کلاس لازم دارید. توی همین پست توضیح کلی درباره شروع دادیم با دروس اصلی رشد، اسیب، بالینی، فیزیولوژی و امار شروع می کنید قسمت های اول هر درس رو شروع می کنید و حدودا از مهر قسمت های دوم. و زبان رو هم شروع می کنید.

    • سلام صد در صد تاثیر داره چون دروس و منابع مشترک زیادی دارند. خیلی ار بچه ها همین کار رو می کنند یعنی ازاد رو هم بعد از سراسری شرکت می کنند و با کمی استراحت خلاصه کتاب هایی هم برای دروس غیرمشترک می خونند.

  • به نام حق

    سلام… خیلی ممنون از راهنمایی های فوق العادتون…
    من چند روزی میشه که شروع کردم به خوندن برای روانشناسی عمومی….
    یه سوال داشتم…. برای روانشناسی عمومی خوندن کتاب روانشناسی هیلگارد ترجمه اقای براهنی کافی هستش یا نه؟؟؟
    اگه کافی نیست چه کتاب ها و منابع دیگه ای رو باید بخونم؟؟؟
    ازتون خواهش میکنم که راهنماییم کنید…..خیلی نیاز دارم…
    اگه جوابمو بدید خیلی خیلی ممنون میشم…
    در ضمن من تغییر رشته ای هستم…

    منتظر راهنماییتون هستم….

  • سلام و عرض ادب

    میخواستم بدونم اگر قصد شرکت در آزمون انستیتو رو داشته باشیم آیا کلا با روان آموز میشه همراه شد یا خیر.
    منظورم اینه که این روش ها و برنامه هایی که پیشنهاد می دهید رو میشه روی منایع انستیتو هم اجرا کرد و آیا اصولا در مورد منابع انستیتو هم مبحثی خواهید داشت؟
    ممنونم

      • ممنون. منظورتون مشاوره تلفنی هست؟
        زمان مشاوره تلفنی چقدره؟ محدوده و فقط یکبار میتونیم با اون هزینه مشاوره کنیم؟ یا اینکه این مبلغ برای نوعی عضویت و برخورداری از مشاوره هست؟
        ممنون

        • مشاوره تلفنی برای کسانی که در طرح تبسم شرکت کرده اند از سوی مشاور هر هفته انجام می شود و برای سایرین که برنامه خود را با مشاور چک می کنند یا ازمون ازمایشی شرکت می کنند و نیاز به پیگیری دارند هر هفته یا هر دو هفته خودشان تماس می گیرند. محدودیتی ندارد هر زمان که نیاز داشته باشید تماس می گیرید . هزینه همانطور که در بخش مشاوره تحصیلی ذکر شده هر 15 دقیقه 10 تومان است.

  • سلام خانم دکتر ممنون از مطالب مفیدتون .
    من چند ماهی میشه با سایت خوبتون همراهم میخام برای آزمون 95 بخونم با کمک شما. امیدوارم سالم باشید همیشه و کمک حال ما .
    شاهد هستم چطور دیدگاههای بچه هارو به چه حوصله و دقتی جواب میدید چیزی که تو سایتهای دیگه اصلا دیده نمیشه .به نظرم شما با همه فرق دارید خانم
    بازم ممنون.

  • سلام ،ممنون به خاطر مطلب مفیدتون و اینکه انقدر زود دست به کار شدید.
    منم شروع کردم برای کنکور 95 البته این سال دوم هست چون امیدم کمه
    واسه قبولی امسال.البته اگه قبول بشم هم ضرر نکردم چون یادگیری لذت
    بخشه و اگه هم قبول نشدم خب زودتر شروع کردم .
    ممنون از همراهیتون .

دیدگاهتان را بنویسید