افتخار داریم با جناب آقای مصطفی عبدولی، رتبه 12 بالینی و 3 عمومی کنکور ارشد روانشناسی سراسری 95 مصاحبه کنیم. تجربه ایشون مخصوصا برای کسانی مفید هست که در نیمه راه براشون مشکلاتی پیش میاد که نمیتونن با برنامه مشخص شده اشون پیش برن بنابراین به ما نشون میدن که هیچ وقت برای جبران کردن دیر نیست و کافیه که خودتون رو باور داشته باشید.
- لطفا خودتون رو برای دوستان معرفی کنید.
سلام . مصطفی عبدولی هستم متولد سال 72 و دانشجوی ترم آخر روانشناسی بالینی دانشگاه تهران.
- از کی به این فکر افتادین که ارشد روانشناسی رو ادامه بدین؟
اوایل شروع کارشناسی از روانشناسی خیلی دلسرد شده بودم و تصمیم داشتم تغییر رشته بدم اما بعد از شروع ترم چهارم علاقه بیشتری پیدا کردم و تصمیم گرفتم که این رشته رو حتما ادامه بدم.
مطلب مرتبط: منابع ارشد روانشناسی
- احتمالا به این دلیل بوده که از تجربی وارد شدید؟ درسته؟
تقریبا درسته. اکثر افرادی که از تجربی وارد روانشناسی میشن این مشکل رو پیدا میکنن.
- این حس مشترک خیلی از ماست دقیقا تا ترم 4…علتش به نظرتون چیه؟
دلیلش قطعا عدم ارتباط درس هایی هست که در ترم های اول تدریس میشه مثل ریاضی یا ادبیات. البته این درس ها پایه هستن و لازم، اما درسی مثل روانشناسی عمومی واقعا جوابگوی خواسته های یک نو ورودی نیست.
- بله از ترم 4 دروس تخصصی شروع میشن . به نظرتون تحصیل در دانشگاه تهران در رتبه خوب شما در ارشد نقشی داشته؟
به نظرم دانشگاه تهرانی بودن صرفا تاثیر در میل به پیشرفت و حس رقابت داره و از نظر علمی تاثیر چندانی نداره. همونطور هم که میبینیم خیلی از رتبه های برتر از دانشگاه های برتر نیستن.
- درسته و البته خودباوری هم اصل مهمیه که بنظرم ویژگی مشترک در تمام رتبه های برتر چه دانشگاه های برتر و چه دانشگاه های دیگه هست. شما از که مطالعه رو جدی شروع کنید؟
من از اردیبهشت پارسال تصمیم گرفتم با طرح تبسم شروع کنم به خوندن
- بله و کمی هم سخت بود شروع کردن مطالعه شما. برای دوستان میگید که چطور شروع کردین
من سعی کردم که تابستان رو اختصاص بدم به مطالعه منابع و بعدش از مهر شروع به دوره کردن و تست زدن کنم البته در عمل این اتفاق نیفتاد. یه تعداد از منابع اصلی رو تابستون رو خوندم و تعدادی از منابعی رو هم که قرار گذشته بودیم بخونیم نتونستم بخونم. متاسفانه بعد از تابستون دیگه نتونستم با برنامه پیش برم. من برای هر آزمون آزمایشی سعی می کردم مطالعه داشته باشم ولی اکثرا به برنامه نمی رسیدم.خوندن من تقریبا تا نزدیک عید به تاخیر افتاد که از اونجا تایم رو بالا بردم.
مطلب مرتبط: منابع ارشد روانشناسی بالینی
- بله شما نوسان در مطالعه زیاد داشتید اما خوشبختانه به مطالعه برگشتید. اگر بخوام برنامه ریزی شما رو به شکل کلی بگم این هست که شما تابستان چند درس اصلی رشد، آسیب، بالینی و فیزیولوژی رو خوندین. برنامه این بود که بعد از تابستان دوره اینها رو شروع کنید و مطالعه دروس بعدی رو شروع بشه. با مباحث مدرسان بعضی دروس رو خوندید اما مطالعه با تایم بالا رو از عید شروع کردین. اینکه به آزمون ها نمی رسیدید نکته خوبیه. خیلی از داوطلبا صرفا برای آزمون آزمایشی می خونند. در حالی که ماه های زیادی هنوز تا کنکور مونده که میتونه وضعیتشون رو جبران کنه. نظرتون درباره آزمون آزمایشی چیه؟ لازمه که شرکت کنیم؟ آزمون های مدرسان ارشد روانشناسی چطور بود؟
به نظر من آزمون آزمایشی واقعا مفیده چون با یه برنامه و بودجه بندی منظم برای آماده شدن چه از لحاظ ذهنی و چه علمی کمک کنندست. همینطور هم برای تنظیم زمان فرد برای هر درس در آزمون و آشنایی با شیوه برگزاری امتحان.
نقطه قوت امتحان های مدرسان جامعه آماری خوبی که داره هست اما نوع سوال ها واقعا با کنکور متفاوت و به نوعی “سخت فهم” هست. کنکور به مراتب سوال های استانداردتری داره. و البته رتبه مدرسان و رتبه کنکور الزاما در یک رده نیستند. من بهترین رتبم در مدرسان فکر میکنم 38 بوده.
- منابعی که می فرمایید خوندید رو برای دوستان لطفا بگین و اونهایی که نخوندید رو با چی جایگزین کردید؟
رشد: رشد کرین ترجمه خویی نژاد، جلد اول لورابرک، مجموعه رشد روان آموز
آسیب: دو جلد آسیب شناسی گنجی
بالینی: روانشناسی بالینی فیرس ترجمه فیروزبخت
فیزیولوژیک : مجموعه روان آموز، نه همه فصول
روش تحقیق: کتاب مدرسان برای هر آزمون آزمایشی تا جایی که شد
علم النفس: کتاب مدرسان برای هر آزمون آزمایشی تا جایی که شد
استثنائی: کتاب استثنائی گنجی تا جایی که تونستم از بعد از عید خوندم
آمار: جزوه کلاس دکتر حبیبی
انگیزش و هیجان: اصلا مطالعه نکردم.
محصول مرتبط: کتاب جامع روانشناسی بالینی ارشد روان آموز
- شما یک سری فیش برداری خوب برای هفته های آخر داشتید. در مورد اونها برامون بگین.
من قصد داشتم بعد از خوندن منابع خودم خلاصه نویسی کنم که نشد. به جای اون از خلاصه ها و جزوه های روان آموز استفاده کردم. مجموعه رشد فوق العاده خوب بود و واقعا مورد استفاده قرار گرفت. خلاصه های لورا برک و فیرس رو هم استفاده کردم. جزوه فیزیولوژیک هم به اندازه ای خوب بود که جایگزین همه کتاب های دیگه شد و من کتاب دیگه ای رو مطالعه نکردم. از عید شروع کردم به نکته برداشتن از هرچیزی که میخوندم به زبان خودم، که برای هفته آخر و دوره کردن استفاده کنم، که خیلی کمک کرد.
- بله به نظر من هم این فیش برداری ها خیلی خوب بود و همیشه بهش تاکید داریم. در مورد زبان، سطح زبان شما خوب بود و نیازی نبود که کتاب های پایه رو بخونید. اما درک مطلب های کنکورها رو خوندید. میخوایم از زبان شما که سطح زبان خوبی دارید بشنویم که چطور زبان بخونیم و سر جلسه چه نکاتی رو براش رعایت کنیم.
به نظر من چون سوال های زبان به صورت متن و بعد پرسش از متن هست مهمترین مسئله بالا بردن توانایی در درک مطلب هست. که بهترین راه برای این مورد جستجوی کلمات مربوط به ارشد روانشناسی در ویکیپدیا هست و همینطور مطالعه سوال های سال های گذشته و آشنایی با نوع سوال ها و بررسی جواب ها
- یعنی نوع سوالات تقریبا مشخص هست درسته؟
بله نوع سوال ها مشخص هست و هر سال هم به همین صورت سوال طرح میشه. فقط سطح دشواری متن ها متفاوت هست
- پس بعد از اینکه لغت و متن خوانی رو قوی کردیم باید درک مطلب های کنکور رو بخونیم تا با نوع سوال و جواب آشنا بشیم.
دقیقا همینطوره
- خوشبختانه درصد همه دروستون بالاست و تعادل بین همه دروس حفظ شده. درس خاصی بود که در اون ضعیف باشید؟
من در آمار و فیزیو و تا حدی آسیب ضعیف بودم . و قصد داشتم که زیاد اینها رو مطالعه نکنم که شما به من گفتید که باید تعادل بین همه درسها حفظ بشه و خیلی بهتره تا اینکه یک درس رو خیلی بالا بزنم و یکی رو خیلی پایین. من هم سعی کردم که این نکته رو رعایت کنم
- شما به عنوان شخصی که در میانه راه مطالعه اتون افت کرد، برای دوستانی که براشون در میانه راه مشکلی پیش میاد و فکر می کنند که نمی تونن موفق باشن چه توصیه ای دارید؟
واقعا من از تجربه خودم اینو خدمتشون عرض میکنم که در مورد من حداقل حتی تا ماه آخر هم هنوز دیر نشده بود
- بله ماه های آخر طلاییه که شما هم ازش خوب استفاده کردین. خوشحالیم که نتیجه اش رو دیدین. انتخاب اول شما بالینی بهشتی هست. با توجه به اینکه دانشجوی دانشگاه تهران بودین یتونین برای کسانی که بین این دو دانشگاه تردید دارند تفاوت هاشون رو بگین و اینکه علت انتخاب شما چی بود؟
من یه تحقیق جزئی انجام دادم قبل انتخاب رشته و متوجه شدم که دانشگاه تهران تقریبا برنامه خاصی برای کارآموزی دوره ارشد نداره اما دانشگاه بهشتی برنامه مدون تری در این موضوع داشتند. و البته از لحاظ فیزیکی و امکانات دانشکده ها هم دانشگاه بهشتی از وضعیت مطلوب تری برخوردار است.
- امیدواریم که مقطع ارشد پرباری داشته باشید. اگر توصیه ای به دوستان دارید که من نپرسیدم لطفا برامون بگین.
یه مسئله ای که لازمه ذکر کنم اینه که برای دوره کردن هفته های آخر ، دوره با تست خیلی بهتر از صرفا مطالعه خلاصه هاست مخصوصا سوال هایی که برای دوره کردن طراحی شدن. سوال های تالیفی شما واقعا به من کمک کردن تا بتونم آسیب و بالینی و رشد رو کاملا دوره کنم. توصیه میکنم دوستان حتما با سوال و تست دوره کنن.
نکته بعدی لزوم مطالعه تحلیلی پاسخنامه آزمون های آزمایشی ارشد روانشناسی هست . چون در این حالت معمولا چیزهایی که یادگرفته میشن به سختی فراموش خواهند شد .
- تاکیدتون به مرور از طریق تست زنی کاملا به جاست و ممنونم بابت اشاره خوبتون. آقای عبدولی اگر بخواهید موفقیتتون رو با سه نفر تقسیم کنید این سه نفر چه کسانی هستن؟
سه نفر به تنهایی میتونم بگم غیر ممکنه . اما در درجه اول پدر و مادرم و دوستانم که خیلی از من حمایت کردن و بهم امید دادن و همینطور مشاورم، خانم خجوی که با وجود تمام اذیت ها و مطالعه نکردن های من حتی یکبار از امید دادن و کمک کردن به من دست نکشیدن و همیشه به من باور داشتن. همینطور تشکر بسیار ویژه از استادهای محترمم و به طور خاص جناب آقای دکتر محمدعلی بشارت که شیوه تفکر من نسبت به روانشناسی رو متحول کردن.
- ممنونم اقای عبدولی از وقتی که گذاشتید. آرزوی موفقیت های بیشتر داریم براتون. دوست داریم یک جمله هم از شما به یادگار داشته باشیم.
موفقیت همیشه در نزدیکترین فاصله نسبت به ماست اما تنها افرادی توانایی دیدنش رو دارن که به خودشون باور داشته باشن.
15 دیدگاه دربارهٔ «مصاحبه با رتبه 3 عمومی و 12 بالینی 1395;
با سلام… دانشجوی مهندسی پزشکی اما علاقهام کامل به روان شناسی آکادمیک رو فهمیدم و شخصیتم مهندسی نیست بلکه روان شناسیه… می خواستم ازتون این سوالو داشته باشم که دو سال دیگه کنکور باید بدم…به نظرتون هیچ وقت که وزارت علوم غیر روانشناسارو محدود نمی کنه که نتونن کنکور بدن؟
و یه سوال دیگه…از همین الان شروع به خوندن کتاب هیلگارد رو کردم…به نظرتون یه تغییر رشته ای می تونه سراسری قبول شه؟ با تشکر از توجهتون
سلام ما درباره قوانین سال های بعد نمی تونیم پیش بینی ای داشته باشیم با توجه به اینکه شرایط اصلا در حال حاضر ثبات نداره! ولی سوال دوم بله قطعا میتونه یک تغییررشته ای با علاقه و برنامه ریزی صحیح موفق بشه.
با سلام من دانشجوی ترم آخر روانشناسی هستم برای قبولی کارشناسی ارشد در دانشگاه تهران آیا فقط از کتابهای موسسات برای مطالعه استفاده کنیم و در آزمون های آزمایشی شرکت کنیم کافیه یا باید منابع اصلی را همه را بخوانیم ؟ و پذیرش تا چه رتبه ای است؟
سلام به بخش ارشد سراسری در فهرست بالای سایت برین، پست مربوط به منابع رو ببینید ….همچنین همانجا بخش نکات مشاوره ای، پست مربوط به شروع اصولی رو بخونید.
توی ارشدچه گرایشایی داره،بجزبالینی وتربیتی،
به بخش ارشد سراسری فهرست بالای سایت برین گرایش ها همراه با دروس و ضرایبشون اونجا هست.
سلام من فارغ تحصیل تجربی .19 ساله هستم قصد دارم رشته ی روان شناسی رو انتخاب کنم وقصد تحصیل در گرایش بالینی رو دارم ولی دفترچه انتخاب رشته رو که مشاهده میکنم گرایش ها مشخص نشده و فقط روانشناسی ذکر شده .از کجا باید متوجه بشم؟مگر گرایش بالینی در گرایشات کارشناسی نیست؟
سلام از کارشناسی بدون گرایش هست و از ارشد گرایش رو انتخاب می کنید.
سلام خانم خجوی.سولی داشتم..من نمیتونم با برنامه ریزی کنکور های ازمایشی پیش برم.میخام فقط جامع ها رو شرکت کنم.اینطور بهتر نیست به نظرتون
ازمون های ازمایشی حدود سه چهارماه دیگه شروع میشن از الان میتونین برنامه ریزی کنید و البته لازم هم نیست با صد در صد آمادگی برین..ولی باز هم اگر مضراتش برای مطالعه اتون بیشتر از فوایدش باشه میتونید که شرکت نکنید مبحثی ها رو
سلام من سال۹۴وارددانشگاه شدم والان ترم دو روتموم کردم به ماگفتن کارشناسی ققط گرایش روانشنلسی عمومی هست ایادرسته،
ماکه ریاضی نداریم
سلام بله گویا گرایش ها در کارشناسی حذف شده اند….ممکنه دروس پایه هر دانشگاه مقداری متفاوت باشه من هم ریاضی پاس نکردم 🙂
سلام.
ای کاش منابع تست زنیشون رو هم میگفتید؟
ازمونی که شرکت کردند مدرسان شریف بوده؟
تست های تالیفی خودمون و تست های کنکوری سال های گذشته. بله گفتند در مصاحبه مدرسان.
واقعا ایشون بینظیر هستن. امیدوارم همیشه موفق باشن و ما هم از وجودشون استفاده کنیم.