• سلام، وقتتون بخیر. ممنون میشیم خودتون رو برای مخاطبین ما معرفی کنین. (نام و نام خانوادگی، سن، شهر محل سکونت، محل تحصیل کارشناسی، سال، گرایش و رتبه کنکور، دانشگاه قبلی و …)

سلام سهيل ابوسعيدی هستم. متولد سال 75 و ساکن استان کرمان، شهرستان کهن جيرفت. فارغ التحصيل ليسانس روانشناسی از دانشگاه شيراز که در کنکور ارشد سال 1401 موفق به کسب رتبه 36 کودکان استثنايی و 108 عمومی و 133 بالينی شدم.

 

  • بسیار عالی، ممنونیم از شما و خوشحالیم که همراه شما هستیم. چی شد که به روانشناسی علاقمند شدین و این رشته رو انتخاب کردین؟ ( از دوران مدرسه تا دانشگاه ، خانواده و اهداف مختلف )

خب من در دوران دبيرستان رشته علوم انسانی رو انتخاب کردم و تو همين برهه با روانشناسی آشنا شدم که برام درسی بسيار شيرين و دلچسب شد و تصميم گرفتم در دانشگاه در رشته روانشناسی تحصيل کنم. اگر برگردم به عقب بدون شک بازهم روانشناسی ميخونم. البته در اين بين تشويق خانواده و عموی عزيزم بسيار اثرگذار بود.

 

  • از دوران کارشناسیتون بگین ( دانشگاه ، فضا ، میزان مطالعه ، اساتید ، فعالیت های جانبی دانشجویی و علمی و… )

من در دوران کارشناسيم توی دانشگاه شيراز سعی کردم از فضای پويای دانشگاه استفاده کنم و مطالب و منابعی که اساتيد معرفی کردن رو عميق ميخوندم نه برای نمره اش بلکه برای تقويت پايه روانشناسی خودم. اين باعث شد من بتونم در ترم چهار با ارتباطی که با دانشجويان دکتری داشتم موفق به نوشتن اولين مقاله خودم بشم. معمولا هرشب يک زمانی رو به خوندن مطالب و مقالات به روز روانشناسی اختصاص ميدادم.

 

  • تعریفتون از موفقیت و شکست چیه؟

بنظر من موفقيت يک مسيره که لازمه اش تلاش پيوسته است و شکست چيزی جز کسب تجربه بيشتر برای موفقيت نيست.

 

  • از چه زمانی به طور جدی، شروع به مطالعه برای کنکور کردین و اولین قدمتون چی بود؟

خب من سال دومم بود که آزمون دادم اما بار اول بود که به طور جدی وقت گذاشتم و از آبان ماه شروع به مطالعه کردم. بنظرم اولين قدم برای يک دانشجوی کنکوری اينه که برای خودش هدفی واقع بينانه تعريف کنه.

 

  • از زمان کم و کنکور 9 ماهه ای که پارسال دیر برگزار شد بگین که آیا روی کار شما تاثیر گذاشت ؟ تابستان چه کردید ؟

بله خب سال قبلم شرکت کردم و حداقل چيزی که برام داشت اين بود که با نوع سوالات و شرايط آزمون آشنا شدم و تو تابستون منابع مختلفی رو گشتم تا بتونم مناسب ترين منابع رو پيدا کنم که پوشش دهی بيشتری داشته باشن.

 

  • چطور با روان آموز آشنا شدین ؟ از کدوم خدمات و محصولات روان آموز استفاده کردین ؟ نظرتون راجع به هر یک چیه؟

 از طريق صفحه فضای مجازی و توصيه دوستان کنکوری که داشتم با روان آموز آشنا شدم. من از کتابها، آزمون ها، يک جلسه مشاوره و کلاس بالينی خانم دکتر خجوی استفاده کردم. واقعا بدون سوگيری بخوام بگم حقيقت اينه که من بين تمام منابع کمکی که داشتم و بررسی کردم روان آموز واقعا عالی بود.

 

  • لیست منابع، یکی از مهمترین چیزهاییه که برای مطالعه از ابتدا مشخص می کنیم. شما چه منابعی رو مطالعه کردین، نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست و کدومشون رو به سایر دوستان روان آموزیتون پیشنهاد میکنین؟

بله همين طوره. من برای بالينی کتاب فيرس و خلاصه پروچاسکا ( البته يکبار هم در دوران دانشگاه هر دو رو مطالعه کرده بودم) و کتاب دو جلدی بالينی روان آموز خوندم. براي رشد کتاب کرين،خلاصه پاپاليا، مدرسان شريف و برنامه نارنگی روان آموز خونده بودم. برای درس آسيب کتاب آسيب شناسی انتشارات ساد و سال پيش هم مدرسان خونده بودم. توي درس کودکان استثنايی از کتاب دکتر گنجی، روان آموز و مدرسان استفاده کردم. برای متون کتاب دکتر سيدمحمدی، مدرسان و لغات 504 و برنامه نارنگی روان آموز رو مطالعه کردم. من توی درس علم النفس فقط کتاب روان آموز رو خوندم که خيلی کامل بود. و برای آمار و روش تحقيق از کتاب و جزوه دکتر حبيبی و مدرسان شريف استفاده کردم. توی درس فيزيولوژيک و انگيزش هيجان هم کتاب پوران پژوهش رو خوندم. و يک چيز جالب اينکه من بدون خوندن درس عمومی تونستم با استفاده از ساير اطلاعاتم اين درس رو 64 درصد بزنم.

 

  • از ابتدا برنامه بلندمدت داشتین؟ میدونستین با هر درس چطور میخواین رفتار کنین؟ مثلا کی مرور کنین، چه تعداد تست بزنین و…؟

بله من طبق برنامه ريزي منظم پيش رفتم و طی سال کنکورم مشاور داشتم که بسيار بهم کمک کرد و از قبل باهم مشورت ميکرديم که هر درس رو چطوری بخونم و مرور کنم.

 

  • از خدمات مشاوره استفاده میکردین؟ چقدر به نقش مشاور در این مسیر اهمیت میدین؟

همونطور که در سوال قبل گقتم مشاور واقعا نقش مهمی داره و خيلی ميتونه کمک کننده باشه خصوصا برای کسانی که کمتر با روند کنکور آشنا هستن. من يک جلسه مشاوره ای هم با خانم دکتر خجوی داشتم که هديه روان آموز به من برای کسب رتبه تک رقمی در آزمون آزمايشی اول بود.

 

  • همونطور که میدونین برنامه ریزی از فردی به فرد دیگه متفاوته، اما هر برنامه ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می کردین که فکر میکنین باعث موفقیت شما بوده و باید به بقیه منتقلش کنیم؟

 واقعا برنامه ريزی نقش خيلی اساسی و مهمی در موفقيت داره. بنظرم بهتر اين هست که داوطلبين برنامه شخصي خودشون رو داشته باشن. اين برنامه براي هرکس متناسب با شرايطش فرق ميکنه. اما يک برنامه اصولی برنامه ای هست که مطالعه، مرور، تست و انعطاف پذيری لازم رو داشته باشه و کنار همه اين ها خسته کننده نشه و داوطلب بتونه يک روزی در هفته رو به استراحت و بقيه کارهاش اختصاص بده.

 

  • زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و فکر میکنین برای حفظ نظم برنامه مهمترین اصل چیه؟

خب من در اوايل مشغول کار هم بودم و زمان کمتری داشتم اما از يه جا بعد کارم رو تعطيل کردم و وقت بيشتری برای مطالعه گذاشتم. بنظرم تلاش مستمر، پيوسته و تعهد به برنامه يکی از مهمترين اصول موفقيت تو اين مسيره.

 

  • محل مطالعه شما کجا بود و آیا دوستانی هم داشتین که در کنکور همراهتون باشن؟

من برعکس خيلی از بچه ها عادت به مطالعه تو کتابخونه ندارم و براي همين توی اتاق شخصی خودم مطالعه ميکردم. بله من دوستان تلاشگر زيادی هم داشتم که در اين مسير همراهی ميکردن و باهم در ارتباط بوديم.

 

  • آیا در آزمون های جامع روان آموز شرکت کردین ؟ اگر بله کدام مرحله و نظرتون در رابطه با آزمون ها ( از لحاظ شباهت و نوع سوالات و بودجه بندی ) چه بود ؟

بله من درآزمون های آزمايشی روان آموز، مرحله اول و سوم شرکت کردم و تونستم در مرحله اول رتبه تک رقمی کسب کنم. سطح آزمونها واقعا خوب بود و خصوصا مرحله سوم که بنظرم سطحش حتی يک مقدار از کنکور هم سخت تر شده بود.

 

  • در سال کنکورتون از تلفن همراه و فضای مجازی هم استفاده میکردین؟ اگر آره چه محتواهایی رو دنبال میکردین و چطور تایم استفاده از گوشیتون رو مدیریت میکردین؟

 بله من معمولا فضای مجازی رو دنبال ميکردم اما حساب شده و سعی ميکردم تو يک تايم خاصی برم سراغ گوشيم مثلا اخر شب بعد از تموم شدن برنامم و معمولا اخبار روز جهان و محتوای کنکوری رو دنبال ميکردم. 

  • در طول این یک سال چه تفریحات و سرگرمی هایی داشتین و به چه میزان؟

 راستش خيلي خودم رو محدود نکردم و بعضی روزا با دوستانم ميرفتم بيرون يا با خانواده ميرفتيم طبيعت گردی که يک تغيير هوا و تجديد انرژی خيلی خوبی ميشد.

 

  • مهم ترین عادات مفید و مضر شما که تاثیر مستقیم در نتیجه کنکورتون داشت چه چیزهایی بودن؟

اگر بخوام مهم ترين عادت خوبم رو بگم بدون شک تلاش مستمر و تعهدم به برنامه و هدفم بود. عادت بدمم پر خواب بودنم بود که من به ندرت زودتر از ساعت 10 صبح مطالعه ميکردم.

 

  • آیا وضعیت ویژه حاکم بر جامعه به علت کرونا و اخبار و حواشی مربوط به کنکور در روند مطالعه شما تاثیری داشت؟

اره معمولا سعي ميکردم کمتر اخبار بد رو دنبال کنم چون گاهي واقعا سيل اين اخبار بد باعث نااميدي ميشد.

 

  • حتما برای شما هم پیش میومده که گاهی نا امید بشین؛ در این مواقع چه راه حلی داشتین؟ با دیدن وضعیت جامعه نا امید نشدین ؟

بله خيلی از مواقع منم با ديدن شرايط نااميد ميشدم و انرژيم بشدت افت ميکرد اما با بيرون رفتن، تفريح و صحبت با دوستانی که حرفاشون روحيه بخش بود مصمم ميشدم که جا نزنم و دوباره با قدرت ادامه ميدادم.

 

  • انگیزه اصلی شما برای ادامه تحصیل در مقطع روانشناسی و چشم اندازتان از آینده چیست؟

روانشناسی برای من يک دنياست. شناخت سيستم روانی انسان و کمک به افراد در جهت کاهش رنج و افزايش رشد اون‌ها من رو واقعا خوشحال ميکنه. آينده برای من مسيری هست که امروز دارم ميرم و برای اينکه فردا جای بهتری باشم از همين امروز تلاش ميکنم.

 

  • ارزشمندترین و مهم ترین ویژگی شما در مسیر موفقیتتون در کنکور به نظر خودتون چی هست؟

تلاش تلاش تلاش. مستمر و پيوسته

 

  • از ورزش و تغذیه تون در سال کنکور بگین برامون ؟ اصلا اهل ورزش هستین ؟

بله من معمولا هرروز يه زمان خاصی برای ورزش در نظر گرفتم که خيلی به حفظ روحيه و انرژيم تو سال کنکور کمک کرد.

 

  • آیا برای مطالعه هر درس شیوه متفاوتی داشتین؟ به چه صورت؟

به جز درس زبان که هرروز توی برنامه مطالعاتيم بود نه برای دروس ديگه سبک خاصی نداشتم.

 

  • چالش بر انگیز ترین درس برای شما چه بود و با این درس چه کردین؟

آمار، بدليل اينکه پايه قوی نداشتم يه مقدار اذيتم کرد. براي حل اين مسئله کلاس شرکت کردم که اونم بدليل مرور نکردن و فرار بودن خود درس تقريبا فايده خودشو برام از دست داد.

 

  • نقطه قوت شما چه درسی بود و برای بهره گیری بهتر از این نقطه قوت چه کاری انجام دادین؟

 رشد و بالينی. تقريبا منابع گسترده ای برای هرکدوم خوندم که البته پيوسته بودن مرورها خيلی کمک کننده بود و تونستم درصد خوبی از هردو بگيرم.

 

  • از دوران عیدتون برامون بگین ؟

من تقريبا سه روز از عيد رو برای استراحت و تفريح اختصاص دادم و بقيه عيد رو با مطالعه پيش رفتم. با توجه به اينکه کنکور هم نزديک بود خواستم از وقتم نهايت استفاده رو ببرم.

 

  • برای جمع بندی درسهاتون چه کار کردین ؟

از خلاصه ها، فيش ها و هايلايت هايی که خودم جمع کرده بودم استفاده کردم و بشدت توی يکماه مونده به کنکور کمکم کرد.

 

  • کمی از روز کنکورتون برامون تعریف کنین. چه احساسی داشتین؟ چقدر آماده بودین؟ اتفاق خاصی رخ نداد ؟

ميتونم بگم پراسترس ترين روز بود برام. خيلی ميترسيدم که نتونم از چيزی که خوندم استفاده کنم يا اينکه نتونم شرايط هيجانيم رو کنترل کنم. اما خداروشکر با تمرينات ذهن آگاهی که سرجلسه انجام دادم بخوبی تونستم اضطرابم رو کنترل کنم و تقريبا بقيه جلسه خوب گذشت.

 

  • بعد از دریافت دفترچه به چه نحوی به سوالات پاسخ دادین؟

خب من شيوه خاص خودم رو داشتم که از قبل تمرين کرده بودم. سه تا متن زبان زدم بعد با رشد، بالينی، آسيب ، آمار و روش تحقيق ادامه دادم. مجدد برگشتم سه تا متن باقی مونده زبان رو زدم و بعد از اون علم النفس، کودکان استثنايی، فيزيولوژيک، عمومی و تربيتی رو زدم.

 

  • اگر یه بار دیگه در موقعیت قبلیتون باشین و بخواین کنکور بدین، چه اشتباهاتی رو انجام نمیدین؟

قطعا تست‌های شک دار نميزنم و برای دروسی مثل آمار و زبان وقت بيشتری اختصاص ميدم.

 

  • برای رتبه برتر شدن از چه چیزهای دیگه ای در زندگیتون چشم پوشی کردین؟ اصلا انتظار یک کشوری شدن داشتین؟

خب واقعا وقت زيادی رو گذاشتم و از خيلی تفريحاتم زدم. حقيقتا بله حدس ميزدم حتی فکر ميکردم بهتر بشم که خب نشد.

 

  • به جز نتیجه ای که در کنکور کسب کردین، فکر می کنین این مطالعه و دوره چندماهه که صرف کنکور کردین، چه چیزهایی به شما یاد داد؟

تلاش تلاش تلاش. حتي تو سخت ترين موقعيت ها هم جواب ميده. بنظرم اين بايد مهمترين ويژگي يک داوطلب کنکوری باشه.

 

  • چه کسانی رو بیشتر از همه در موفقیت خودتون سهیم می دونین؟

دوستان، خانوادم

 

  • مهمترین توصیه های شما برای داوطلبین 1402 چی هست؟

کنکورو دست کم نگيريد. باتوجه به تغيير روند کنکور و خاصيت غيرقابل پيش بينی اون اگر قصد تحصيل در دانشگاه سراسری رو دارن از همين الان شروع به مطالعه منابع کنن و حتما توی دروس مهمی مثل بالينی از رفرنس اصلی در کنار کتاب کمکی استفاده کنن.

 

  • به عنوان آخرین سوال و سخن، نقش روان آموز رو به طور کلی در سال کنکورتون چقدر مهم میدونین؟

نقش خيلی مهمی در کسب رتبه من داشت و از روان آموز خيلی ممنونم بابت کيفيت خدماتی که ارائه ميکنن.