برای ما باعث افتخار هست که برای دومین بار در مجموعه روان آموز با سرکار خانم فاطمه ابراهیمی مصاحبه می کنیم. البته با یک فرق. وقتی ایشون رتبه یک ارشد روانشناسی بالینی رو کسب کردند ما هنوز ایشون رو نمی شناختیم اما در حال حاضر ایشون از همکاران خوب ما در مجموعه روان آموز هستند.
- خانم ابراهیمی عزیز، میدونم که اکثر دوستان شما رو میشناسند. اما ممنون میشم خودتون رو برای کسانی که نمی دونستن شما رتبه یک ارشد روانشناسی هم بودین معرفی کنین 🙂
سلام به شما و همه ی دوستان روان شناسم. فاطمه ابراهیمی هستم متولد سال 1370. رتبه یک ارشد روانشناسی بالینی سال 93 و رتبه 2 دکتری روانشناسی سال 95
- اول از همه تبریک میگیم به شما بابت این موفقیت مجدد. میتونیم معدل ارشدتون رو هم بدونیم؟ البته امسال معدل ها تاثیر نداشتند وگرنه احتمالا شما مثل ارشد، رتبه یک رو کسب می کردین
ممنونم بابت لطفتون. معدل ارشدم 18.23بود. بله نمیدونم علت عدم تاثیر معدل ها امسال چی بود اما به طور کلی بد هم نبود که کاملا با شرایط آزمون و نه با هیچ چیز دیگری محک زده بشیم.
- بله درسته. به نظرتون کنکور ارشد با دکتری چه تفاوت هایی داشت؟ منظورم دروس تخصصیه.
راستش به نظرم تفاوت ها زیاد بود. ارشد خیلی رفرنس محورتر بود مثلا میشد گفت اگر فلان رفرنس رو خونده باشی احتمال پاسخگوییت به سوالا خیلی بالاست . اما در مورد دکترا انگار سوالا از همه جا و هیچ جا بود. دانش کلی رو می سنجید. یه چیزی شبیه درس بالینی ارشد. بخصوص امسال که کنکور دکتری خیلی تغییر کرده بود و شباهت هاش به ارشد کمتر هم شد.
- کنکور دکتری امسال چه تغییراتی نسبت به پارسال داشت؟
اضافه شدن درس روان شناسی شخصیت و روان شناسی یادگیری تغییر مهمی بود. در واقع گرایش ها حذف شده بود و از تمام مواد امتحانی یعنی آمار وروش تحقیق- آسیب – رشد- شخصیت و یادگیری سوال اومده بود.
- فکر میکنید منابعی که برای ارشد خونده بودید بهتون کمکی کرد؟ منبعی بود که کاملا جدید باشه براتون؟ احتمالا برای یادگیری و شخصیت. درسته؟
همان طور که گفتم سوالات رو با دانش کلی میشد پاسخ داد و خوب منابع ارشد قطعا در ساخت این دانش کلی نقش بسیار زیادی داشتن. آسیب و رشد منبع جدید نبود. اما آمار دکتری روانشناسی با ارشد کاملا متفاوته و منابعش جدید بود. یادگیری و شخصیت هم بله منابع جدیدی داشتن که قبلا نخونده بودم.
- میتونید منابعی که خوندید رو برامون بگید
برای آمار کلاس رفتم و جزوه ی دکترفراهانی و دکتر جعفری (آمار حسابداری) رو خوندم. کتاب آمار حسابداری هادی رنجبران رو هم بعضی بخش هاش رو خوندم و مروری هم روی کتاب های علی دلاور داشتم.
برای روش تحقیق کتابهای دکتر سرمد و بازرگان رو خوندم که خیلی مفیده.
برای شخصیت کتاب مدرسان شریف رو خوندم
برای یادگیری کتاب دکتر سیف رو خوندم
برای رشد مجموعه رشد روان آموز رو خوندم که بدون شک میتونم بگم جزوۀ رشد در حدی قوی بود که من نه تنها سوالات رشد بلکه چندتا سوال شخصیت رو هم باهاش جواب دادم.
محصول مرتبط: کتاب روانشناسی رشد ارشد و دکتری روان آموز
آسیب هم جزوه آقای فرمانی که در سایت روان آموز هست رو خوندم.
- پس برای آمار سرمایه گذاری خوبی کرده بودی و بیشتر وقتت رو براش گذاشتی. اونطور که فکر میکردی این درس تاثیرگذار بود؟
من روی آمار خیلی کار کردم. اما بر خلاف سایر سالها به جای 50 تا سول فقط 25 تا سوال داشتیم که سهم زیادیش هم روش تحقیق بود بنابراین قطعا اون طور که من میخاستم نبود و نشد و شاید اگر مثل سال های گذشته سوال های بیشتری ازدرس آمار طرح میشد برای شخص من بهتر بود. اما قطعا بی تاثیر هم نبوده. من شنیدم که ضریب پنهان داره.
- البته وقتی رتبه دو رو کسب کردی حتما نتیجه داشته. سوالم بیشتر در این جهت بود که ببینم احساس میکردی که آمار از بقیه دروس خیلی سخت تر هستن نسبت به ارشد و این کاری که برای دکترا روی آمار کردی خیلی تو رو متمایز کرده باشه. ولی خوب گویا امسال اونقدر آمار تاثیر نداشته. ولی برای کسی که خوب خونده باشه همیشه نتیجه مثبته چه کنکور دکتری اسون باشه چه سخت. در ضمن، خوبه که درسای دیگه رو هم رها نکرده بودی وگرنه نتیجه این نمی شد.
درسته. آره قطعا نسبت به ارشد باید خیلی خیلی بیشتر برای دکتری روانشناسی روی آمار کار کرد. دوستای من که آمار کار نکرده بودن و بقیه درس ها رو خوب کار کرده بودن متاسفانه نتونستن نتیجه ی خوبی بگیرن چون رقابت توی این درس سخت تر از باقی درس هاست.
- درسته، اون دوستانتون هم به نظرم گول این قضیه رو خوردند که آمار سخته و خوندنش بی فایده است و روی درس های دیگه سرمایه گذاری کردند. و از شانس اونها آمار راحتتر آمده. این باز هم نشون میده که ما باید تعادل رو در همه دروس رعایت کنیم. برای زبان چیکار کردین؟
برای گرامرکتاب آمادگی برای تافل لانگمن جلد قرمز رو خوندم که واقعا عالی بود. لغت هم 1100. من برای این درس اتفاقا چندتا توصیه به دوستام دارم. بنظر من از همون اول به صورت تخصصی روی دو مهارت زبان بیشتر کار کنن چون من بعید میدونم که بشه توی اون زمان محدود سوالات مربوط به همه ی مهارت ها رو سر جلسه جواب داد
- اشاره خوبی بود. به نظرتون روی چه مهارتی میشه بهتر کار کرد؟
بنظر من روی لغت نمیشه زیاد سرمایه گذاری کرد مگر برای کسانی که سطح زبانشون متوسط رو به بالا هست. اما گرامر و درک مطلب رو راحت میشه ارتقا داد.
- در مورد درک مطلب البته بعضی از داوطلبان مشکلات جدی دارند چون درک مطلب براشون سخته. این دسته لغت رو یاد می گیرند اما نمی تونند در درک مطلب خوب باشند. این دسته اگر زمان زیادی ندارند به نظرم روی لغت بهتره کار کنند. همه چیز به اون شخص برمیگرده.
درسته شاید من چون زیاد برای مقالات ترجمه کردم درک مطلبم بهتر شده.
- شما روزی چند ساعت زبان میخوندی و از کی شروعش کردی؟
زبان رو از اوایل تابستون شروع کردم. هر روز نمیخوندم اما اگه بخوام میانگین بگم روزی 1.5
- باقی دروس رو از سه ماه مونده به کنکور دکتری روانشناسی شروع کردی، درسته؟
آمار روهم زودتر شروع کردم چون کلاس میرفتم و با اون پیش می رفتم، اما باقی دروس درسته.
- نحوه برنامه ریزیت رو هم میشه برای دوستان بگی. میدونم که برنامه ریزی شخصیه اما احتمالا بقیه دوست داشته باشند که بدونند.
کاملا با حرفت موافقم که برنامه ریزی شخصی و بهتره بگیم روان شاختیه. من نه برای ارشد و نه برای دکترا هیچ وقت برنامه ی دقیق و منظمی نداشتم. در واقع بیشتر به حرف دلم و کشش به سمت درس های مختلف اهمیت میدادم. اما چون من یک تیپ هنری جست وجوگر مطابق با مقیاس هالند و شهودی احساسی مطابق با مقیاس مایرز-بریگز هستم. خیلی مهمه که برنامه ریزی روان شناسی باشه. برنامه باید برای بعضی افرادساعت ها و دقایقش هم مشخص باشه و برای بعضی ها کاملا انعطاف پذیر باشه. این جا هیچ کس نباید کاری انجام بده جز یک روان شناس ماهر.
- من هم همیشه به این امر مهم اشاره کردم و شما خیلی بهتر توضیحش دادی. با شرایطی که داشتی و درگیر پایان نامه هم بودی احتمالا برنامه ات علاوه به حرف دلت به حرف استادت هم بوده
به نکته ظریفی اشاره کردی. البته استاد من یک ماه اخر رو بهم مرخصی داد. که جا داره واقعا از دکتر نیما قربانی عزیزم، استاد خوبم، تشکر کنم . اما قبلش دقیقا حرف شما درسته. تازه کلی کلاس هم داشتم هنوز و هرکلاسی کار و تکالیف خودش رو داشت بخصوص این که کارورزی داشتم اون موقع. دلم به اینا هم توجه میکرد دیگه!
- واقعا نتیجه عالیه با این همه کار. خسته نباشی. پس برای مصاحبه ها هنوز دفاع نکردی.
ممنونم. نه من هنوز دفاع نکردم. تازه هنوز کلاس یکی از اساتیدم هم دارم میرم چون ترم قبل آمریکا بود. در این جور مواقع فقط میشه گفت توکل به خدا
- خوب کنکور دادن، انجام پایان نامه و رزومه جمع کردن همزمان واقعا سخته. اما شما در عین حال همه کارهایی که میخواستی رو انجام دادی به نظرم. چقدر وقت صرف کنکور دکتری کردی؟ و اینکه فکر میکنی چقدر وقت برای یک نفر با پایه متوسط برای کنکور دکتری کافی باشه؟
نمیتونم زمان مشخصی رو بگم . به متوسط تایم مطالعه ی روزانه داره . من خیلی پراکنده خوانی میکنم. یعنی همون طور که گفتم در مطالعه پیرو دلم هستم! (این مربوط به شخصیت منه، اینطور نیست که به بقیه توصیه کنم اینطوری بخوننن، همانطور که گفتم باید مطابق با شخصیت هر کسی شیوه مطالعه متفاوته). اما فکر میکنم امار و زبان رو باید زود شروع کرد . باقی درسها در 3ماه هم میتونن جمع بشن.
- آزمون آزمایشی ثبت نام کردین؟
من شرکت نکردم اما به دوستان توصیه میکنم شرکت کنن. چون من سرجلسه یه کم گیج بودم. نمیدونستم با چه درسی شروع کنم یا چه نوع سوالاتی جواب بدم.
- شما رتبه یک ارشد بودی. ممکنه خیلی از دوستان بگن که شما شرایطت با ما فرق داره، معدل بالا بودی و از این قبیل. فکر میکنی این حرفا درست هست؟ به نظرت یک سری عوامل موفقیت وجود داره که اگر هر کسی رعایت کنه میتونه موفق باشه یا اینکه رتبه تک رقمی مال یک عده خاصیه؟
ببینید من منکر استعداد افراد در یک رشته ی خاص نیستم. برای مثال خود من هیچ وقت نمیتونستم یک ارشد و دو دکتری رشته هایی مثل ریاضی، فیزیک و… باشم. همون طور که شاید رتبه یک ریاضی نمیتونه رتبه یک روانشناسی بشه. اما عوامل موفقیت هم نقش دارند و نقش شون هم زیاده.
- از نظر شما این عوامل چی هستن؟
علاقه- علاقه- علاقه- بعد از اون پشتکار- صبر- امید- توکل به خدا- برنامه ریزی روانشناختی و متناسب با شخصیت- مشورت و انتخاب مسیر صحیح- انتخاب کتاب های مناسب و…
- با توجه به اینکه این مطلب رو صرفا برای آمادگی دکتری روانشناسی 93 گذاشتیم من قصد ندارم که به انتخاب رشته و این مسایل اشاره ای بکنم. انشاله در فرصت های آتی در مورد مصاحبه هاتون هم ازتون خواهم پرسید که دوستان استفاده کنند. امیدوارم که بهترین نتیجه رو از مصاحبه هاتون بگیرید .اگر خودتون نکته خاصی دارید که من نپرسیدم ممنون میشم بهمون بگین.
ممنونم بابت لطف و آرزوی خوبت. نکته ی خاصی نیست. جز این که زندگی سرشار از فراز و نشیبه. داستان درس خوندن بنظر من داستان که عشق آسان نمود اول هست…مشکلها قطعا سر راه خواهد بود وتنها یک فرد عاشق میتونه در مسیر باقی بمونه. اگر عاشق هستید وارد بشید!! در آخر هم میخام تشکر کنم از همه ی افرادی که تشکر ازشون در جمع روان آموز به من آرامش میده. اساتیدم، خانواده م و دوستام… ممنون از شما
- ممنون از شما و سپاس گزاریم که وقتتون رو در اختیار ما و دوستانتون در مجموعه روان آموز قرار دادید.
15 دیدگاه دربارهٔ «مصاحبه با رتبه 2 دکتری 1395;
سلام و تبریک به خانم ابراهیمی در نهایت کدام دانشگاه پذیرفته شدن؟ لطفا جریان مصاحبه و رزومه ایشون رو در سایت بذارید
سلام. دانشگاه تربیت مدرس
با سلام من چند بار این سوال رو مطرح کردم اما متاسفانه جوابی ندیدم و پیام هام هم حذف شدند
لطفا راهنمایی کنید
منابع ترجمه شده dsm-v رو به ترتیب اهمیت ذکر بفرمائید
سلام. پیامتون حذف نشده. برای چی باید سوالات درسی رو حذف کنیم. حتما پاسخ داده نشده یا پاسختون رو در سایت پیدا نکردید. اگر منظورتون منابع کنکوری هست لطفا به پست منابع مراجعه کنید اونجا کتابهای پیشنهادی رو ذکر کردیم. آسیب گنجی، خلاصه کاپلان و سادوک، آسیب هالجین
سلام ممنون از راهنماییتون
سلام خانم دکتر خجوی.
میخواستم باهاتون مشورت کنم. من تو کنکور دکتری رتبه 112 اوردم. و از طرفی از سهمیه بدون کنکور هم میتونم استفاده کنم. من بعد ازانتخاب رشته بالینی شیراز و بالینی و عمومی بهشتی و شاهد و خوارزمی و چند تا دانشگاه دیگه دعوت له مصاحبه شدم. بعد از کلی فکر و مداقه! تصمیم گرفتم به مصاحبه بالینی شیراز و عمومی خوارزمی برم و فقط،اینا رو ثبت نام کردم. جون نمیدونم به غلط یا درست فکر کردم شانسم برای بهشتی و شاهد کمه. الان با اینکه برای خوارزمی ثبت نام کردم ولی نمیدونم مصاحبه اش رو برم یا نه. من ساکن تبریزم و میتونم عمومی تبریز رو از طریق استعداد درخشان درخواست بدم و احتمال قبولیم زیاده ولی خب صد در صد نیست. یعنی نمیدونم بین عمومی خوارزمی که احتمال زیادی داره اگه برم مصاحبه اش قبول بشم با عمومی تبریز، با توجه به اینکه ساکن تبریز هم هستم کدوم بهتره؟ میشه نظر شما رو هم داشته باشم؟
2. سوال دومم این بود که اگه از خوارزمی قبول بشم بعد استعداد تبریز هم قبول بشم، کدوم یکی باید ثبت نام کنم؟ هر کدوم رو که بخام؟ یا نه قانون خاصی داره. ممنونم از راهنماییتون.
ببخشید اگه طولانی شد.
سلام. شما محدودیتی در مصاحبه رفتن امسال ندارید و میتونید هر جا که بخواید مصاحبه برید و شانستون رو امتحان کنید. بنابراین من متوجه نشدم که تردید شما از چه بابت هست؟ شما طبق اولویت هاتون انتخاب کردید و مصاحبه همه رو هم تشریف ببرید هیچ کدوم مانع دیگری نیست. در مورد قضیه استعداد درخشان من اطلاعاتم زیاد نیست چون این موضوع خارج از انتخاب رشته انجام میشه تا جاییکه من میدونم. بهتره در این مورد از آموزش دانشگاه تون سوال کنید.
با سلام و تشکر
لطفا منابع جدیدی که ترجمه dsm-v هستند رو به ترتیب اهمیت ذکر بفرمائید
سلام
خانم دکتر لطفا منابع ترجمه شده برای dsm-v رو به ترتیب اهمیت ذکر بفرمائید ممنون
با سلام و خداقوت . ببخشید سوال من ربطی به موضوع این پست نداره ولی چون آخرین پست شما بود اینجا نوشتم.
برای شرکت در آزمون سازمان نظام روانشناسی درس نظریه های روان درمانی و مشاوره به نظرتون کتاب شارف رو بخونیم یا پروچاسکا؟
همین طور برای اخلاق حرفه ای چه کتابی پیشنهاد می کنین؟
سازمان منبع خاصی معرفی نمی کنه برای همین گفتم از شما بپرسم.
سلام برای این ازمون اطلاعات خاصی ندارم.
سلام، چقدر درصدهاشون با رتبه ٢ پارسال تفاوت داره، و در واقع چقدر درصدها پايين اومده، رتبه ٢ پارسال تخصصي ش با اختلاف ١٣ درصد از ايشون بالاتر بود، زبان هم با اختلاف ٢٠ درصد، پس ما روي چه درصدي بايد حساب كنيم؟ يعني كنكورش سخت تر بوده؟ يا پارساليها بيشتر خوندن؟ رتبه ١ پارسال درصد تخصصي هاش ٧٢ بود !!!!!
سلام. کلا درصدها نسبت به رتبه خودم در سال قبلش هم کمتر هست. بالاخره کنکور هر سالی شرایط خاص خودش رو داره. امسال کمی متفاوت بوده و انتظار میره که سال های بعد هم اسون تر از قبلی ها باشه اگر روال بر این باشه که هر دانشگگاهی خودش ازمون کتبی جدا بگیره. و خوب امسال بچه ها غافل گیر شدن مثلا خودشون رو برای یک کنکور سخت اماده کرده بودن مثل چیزی که خانم ابراهیمی برای امار فرمودند.
سلام بسیار ممنونم از این مصاحبه اگر میشه مصاحبه های بیشتر ی انجام بدین با بچه ها ی رتب برتر دکتری مثل خانم صفارزاده که رتبه 7 شدن ..تشکر
سلام بسیار ممنونم از این مصاحبه اگر میشه با افراد بیشتری از رتبه های برتر مصاحبه کنید تا تجربیاتشونو در اختیارمون بزارن.مثلا خانم صفارزاده که 7 شدن..ممنونم