• لطف می کنید خودتون رو برای دوستان معرفی کنید، ورودی چه سالی و کدوم دانشگاه بودین؟

من مهسا هونجانی فارغ التحصیل روانشناسی از دانشگاه شهید بهشتی (ورودی 94). رتبه 11 کنکور ارشد روانشناسی، گرایش بالینی رو در سال 1398 رو کسب کردم.

  • اولین قدمی که برای شروع برداشتین چی بود؟

من مصاحبه ها با رتبه های برتر را در سایت‌ها می‌خواندم و از منابع کنکور ارشد روانشناسی آن‌ها نت برداری میکردم. و بعد لیستی از پر تکرار ترین منابعی که برترها به آنها اشاره کرده بودند تهیه کردم. من در تابستان سعی کردم سواد کلی خودم را در روانشناسی افزایش بدم. به خاطر همین کتاب های آسیب دکتر گنجی، لورا برک، کرین را مطالعه کردم ولی نه کنکوری.

مطلب مرتبط: منابع ارشد روانشناسی

  • اولین سالی بود که کنکور می دادید؟

بله

  • از ابتدا برنامه بلندمدت داشتین؟ میدونستین که با هر درس چطور میخواین رفتار کنین؟ کی مرور کنید و غیره؟

بله تقریبا یک نقشه ذهنی برای این راه داشتم من با بودجه بندی مدرسان پیش می‌رفتم. تقریبا سه هفته مطالعه می‌کردم و یک هفته هم مرور می کردم و برای آزمون آماده میشدم. درس هایی مثل فیزیولوژیک را هر روز مطالعه می‌کردم.

  • میدونیم که برنامه ریزی طی مسیر یک موضوع شخصی است و از فردی به فردی متفاوته. اما هر برنامه ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می کردید که فکر میکنید باعث موفقیت شما بود و باید به بقیه منتقلش کنیم؟

 من مطالعه برای کنکور کنکور ارشد روانشناسی را خیلی زود شروع کردم و یک سیر آهسته و پیوسته داشتم که به آرامشم کمک می کرد. پیشنهاد من برای بچه ها این است که به هر حال درس ها باید چند بار مطالعه شوند و چه بهتر که این فرایند را زودتر شروع کنند تا آرامش ذهنی بیشتری داشته باشند و تحت فشار قرار نگیرند.

مطلب مرتبط: برنامه راهبردی مطالعاتی رایگان کنکور ارشد روانشناسی

  • زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و چطور تنظیم کردید که مطالعه منظم صورت بگیره؟ فکر میکنید برای حفظ نظم برنامه مهمترین اصل چیه؟

 من چون همزمان دانشجو بودم در هفته چند روز را از دست میدادم یک روز را که دانشگاه میرفتم کلا برای کنکور تعطیل می کردم و به دانشگاه و کارهایش و یا استراحت می پرداختم ولی بقیه روزهای دانشگاه را از دست نمیدادم بلافاصله بعد از پایان کلاس به کتابخانه می رفتم و فکر می کنم مهمترین اصل برنامه ریزی این است که  روندی طی شود که پیوستگی مطالعه را تضمین کند.

  • لیست منابع یکی از مهمترین چیزهایی هست که برای مطالعه از ابتدا مشخص می کنیم. شما چه منابعی رو مطالعه کردین و نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست؟

 آسیب : آسیب شناسی روانی گنجی، آسیب شناسی روان آموز، مدرسان (که البته آن را پیشنهاد نمیکنم من خودم در دور دوم از آن نکته برداری کردم و دیگر سراغش نرفتم)

 رشد : لورابرک، کرین، رشد مدرسان، کتاب رشد روان آموز

علم النفس فقط مدرسان شریف

 آمار و روش تحقیق : جزوه دکتر فراهانی فقط که خیلی خیلی کلاس های مفیدی داشتند

روانشناسی فیزیولوژیک : من درباره این درس سردرگمی منابع داشتم. از طرفی کتاب دکتر پیری به دلیل پیچیدگی سوالات فیزیولوژیک در سال‌های اخیر چندان پاسخگو نیست،از طرف دیگر کتاب روانشناسی فیزیولوژیک روان آموز برای من خیلی حجیم و سخت به نظر می رسید من هم منبع بین این دو یعنی جزوه کلاسی دکتر پیری را انتخاب کردم بچه ها باید در نظر داشته باشند که نفس کلاس رفتن نمی تواند تضمین کننده درصد خوب برای فیزیولوژی باشد و این درس به مرور های زیادی نیاز دارد.

زبان: برای زبان متأسفانه هیچ چیزی مطالعه نکرده‌ام و با علم شخصی سر جلسه رفتم که اگر به عقب برگردم مطالعه لغت TOEFL و به طور کلی افزایش دامنه لغت را در برنامه جای می‌دادم.

روانشناسی بالینی: بالینی درسی است که پراکندگی منابع دارد و هیچکس نمی داند سوال ها بالاخره از کجا می آیند من روانشناسی بالینی فیرس را مطالعه کردم اما در پاییز آن را کنار گذاشتم و با مدرسان باقی راه را پیش رفتم ولی میتوانم بگویم مفید ترین و مهمترین منبعی که استفاده کردم و خودم هم فکر نمیکردم تا این حد مفید باشد خلاصه های پروچسکا بود که از سایت روان آموز دریافت کرده بودم.

مطلب مرتبط: منابع ارشد روانشناسی بالینی

  • در درس خاصی ضعیف بودید؟ و برای این درس چه کردید؟

در درس خاصی ضعیف نبودم ابتدا کمی با علم النفس مشکل داشتم که کم کم رفع شد سعی کردم مرور هایم در این درس بیشتر باشد و حتی در آزمون‌های آخر مدرسان به یکی از بهترین درس هایم تبدیل شد. اما به  دلیل مرور نکردن، در جلسه کنکور کمتر از انتظارم در درس علم النفس ظاهر شدم.

  • نقطه قوت شما در چه درسی بود؟ این نقطه قوت چه طور به وجود اومده بود و برای بهره گیری بهتر از این نقطه قوت چه کردید؟

نقطه قوت من درس آسیب بود هم علاقه شخصی به آن داشتم و هم فلش کارت هایی تهیه کرده بودم که به جزئی ترین نکات هم در ذهن من جای بگیرند اما اتفاقی که افتاد من سه سوال آسیب را بر حسب خطای انسانی اشتباه وارد کردم. سه سوالی که اتفاقا ساده بودند و در پاسخ آن ها مشکلی نبود و متاسفانه درصد من در این درس نصف شد که می توانست برای من تعیین‌کننده باشد. امیدوارم از این دست اتفاقات برای کسی پیش نیاید.

محصول مرتبط: کتاب جامع روانشناسی بالینی ارشد روان آموز

  • برای مرور منظم درس ها از چه روشی استفاده می کردید؟

من از فلش کارت های شخصی خودم و نارنگی استفاده می کردم که خیلی مفید بود ولی کمی استفاده از آن را دیر شروع کردم از اردیبهشت.

  • چه مسایلی طی راه برای شما پیش میامد که شما رو خسته یا ناامید کنه؟ با این فکرها و مسایل چکار می کردید؟

کنکور ارشد روانشناسی ۹۸ اتفاقاً شرایطی را پیش آورد که خستگی و کلافگی زیادی را حاصل می‌کرد عقب افتادن کنکور شرایطی را به وجود آورد که از طرفی به علت فرسودگی نمی شد مثل قبل درس خواند و از طرفی کنار گذاشتن درس برابر با از دست رفتن همه تلاش ها بود.

مدیریت کردن این فرایند خیلی تعیین کننده بود و خیلی‌ها را متأسفانه عقب انداخت من خیلی خسته و فرسوده شده بودم و داشتم دور آخر درس ها را شروع می کردم، که خبر تعویق کنکور آمد. سه روز درس نخواندم و بعد دوباره سعی کردم برگردم. ابتدا از خودم توقع نداشتم که مثل سابق ساعت مطالعه زیاد درس بخوانم سعی کردم روندی را طی کنم متوقف نشوم و کم‌کم دوباره ساعات را افزایش دادم و به شرایط قبلی برگشتم ولی خب باز هم خستگی ها و بریدن ها بود که من سعی کردم بر آن غلبه کنم چون درس خواندن من برای کنکور خیلی طولانی مدت شده بود.

  • آیا جایی آزمون آزمایشی شرکت می کردید؟ نتایجش و فیدبکی که ازش میگرفتین چطور بود؟

 بله مدرسان، اگر برگردم شرکت نمی کنم، به نظرم کسانی  باید شرکت کنند که بتوانند، کلا رتبه ها را در نظر نگیرند و در روحیه آنها اثر نگذارد من شخصا هر بار اعتماد به نفسم از بین میرفت و طبعا استرسم هم زیاد می‌شد و انرژی ام را می گرفت.

  • فکر می کنید برجسته ترین ویژگی یا ویژگی هایی شخص شما که در موفقیت شما موثر بوده چه چیزهایی هست؟

 سخت کوشی و پشتکار، اینها صفاتی هستند که می‌توانم با اطمینان به خودم نسبت بدهم.

محصول مرتبط: دوره مجازی آموزش روانشناسی بالینی ارشد

  • به جز نتیجه ای که در کنکور کسب کردید، فکر می کنید این مطالعه و دوره چندماهه که صرف کنکور کردید چه چیزهایی به شما یاد داد؟

 اتفاقاً من کنکور ارشد روانشناسی را علیرغم سختی‌ها و مشکلات به همه پیشنهاد می کنم این سیری است که باید طی شود. کنکور ارشد روانشناسی بیش از یک امتحان دستاورد دارد، دیگر فرصتی برای مرور مهمترین و اساسی ترین موضوعات روانشناسی به این شکل فراهم نخواهد شد اگرچه منابع قدیمی است ولی همگی کتاب هایی هستند که بالاحره باید خوانده شوند. 

  • چه کسانی را بیش از همه در موفقیت خودتون موثر می دونید؟

خانواده‌ام که از هیچ چیز دریغ نکردم و همراهان واقعی بودند.

دوست و همکلاسی عزیزم خانم فائزه قدمی که رتبه یک امسال شدند همراهی ما خیلی شیرین بود با هم درباره درس ها و منابع بحث می‌کردیم. موقع سختی ها و بریدن ها حرف زدن هایمان خیلی دلگرمی بخش بود.

  • ممنونم از وقتی که برامون گذاشتین. اگر سوالی بوده که من نپرسیدم یا سخنی که خودتون دوست دارین بگین ما می شنویم.

 نه ممنونم به همه نکات اشاره شد و امیدوارم برای بچه ها مفید باشد.

ما یک جمله اخر مصاحبه ها از دوستان به یادگار میگیریم. شما چه جمله ای رو برای ما یادگار میگذارید.

من خیلی از کتاب های شما استفاده کردم  و بی تعارف به نظرم روان آموز منطقی ترین و در شکل صحیح ترین کتاب های روانشناسی را داره، من هم از کتاب ها خیلی استفاده کردم و هم از سایت و امیدوارم روان آموز، همیشه موفق باشه. 

به بچه ها هم  می گم که در این راه دراز موانع، مشکلات زیادی ممکن است برای همه پیش بیاید و در این راه برای مبارزه همه ما فقط یک ابزار داریم و آن قطعاً تلاش شماست هیچ‌چیز نمی‌تواند جلودار آن باشد.

بیشتر بخوانید: مصاحبه با رتبه 1 کنکور ارشد روانشناسی بالینی 1398