• سلام، وقتتون بخیر. ممنون میشیم خودتون رو برای مخاطبین ما معرفی کنین. (نام و نام خانوادگی، سن، شهر محل سکونت، محل تحصیل کارشناسی، سال، گرایش و رتبه کنکور، دانشگاه قبلی و …)

سلام وقتتون بخیر باشه. بنده فاطمه کرمانی هستم. متولد 1379 و ساکن تهران هستم. در سال 97 وارد دانشگاه شهید بهشتی شدم و در مقطع کارشناسی در رشته روانشناسی مشغول به تحصیل شدم. امسال هم که در کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی شرکت کردم و موفق شدم رتبه 37 گرایش بالینی و عمومی رو کسب کنم.

  • بسیار عالی، ممنونیم از شما و خوشحالیم که همراه شما هستیم. چی شد که به روانشناسی علاقمند شدین و این رشته رو انتخاب کردین؟ ( از دوران مدرسه تا دانشگاه ، خانواده و اهداف مختلف)

بعد از اینکه جواب های کنکور سراسری آمد خانواده و معلمانم با توجه به شناختی که از من داشتن به من پیشنهاد کردند که رشته روانشناسی را انتخاب کنم و بعد از بررسی هایی که درباره این رشته کردم متوجه علاقم به روانشناسی شدم و تصمیم گرفتم این مسیر را ادامه بدم.

  • از دوران کارشناسیتون بگین ( دانشگاه ، فضا ، میزان مطالعه ، اساتید ، فعالیت های جانبی دانشجویی و علمی و…)

متاسقانه من و همکلاسی هایم فقط 3 ترم حضوری در دانشگاه داشتیم و بعد از آن با توجه به شرایطی که به علت شیوع ویروس کرونا پیش آمد مجبور شدیم به صورت مجازی در کلاس ها شرکت کنیم و عمده خاطرات دوران کارشناسی من مربوط به همان 3 ترم میشود هرچند کلاس های مجازی هم خالی از لطف نبودند و اساتید محترم نهایت تلاش خود را میکردند تا کلاس های مجازی به بهترین نحو برگزار شود.

مطلب مرتبط: منابع ارشد روانشناسی

  • تعریفتون از موفقیت و شکست چیه؟

به نظر من موفقیت یعنی هر فرد نهایت تلاش خودش را برای هدفی که دارد بکند، فارغ از اینکه نتیجه نهایی چه خواهد شد.

  • از چه زمانی به طور جدی، شروع به مطالعه برای کنکور کردین و اولین قدمتون چی بود؟

از اواخر شهریور ماه 1400 تصمیم گرفتم به طور جدی شروع به مطالعه برای کنکور ارشد بکنم. اولین کاری که کردم لیست منابع را پیدا کردم و با چند نفر از دوستانم که در کنکور ارشد بالینی شرکت کرده بودند و موفق به کسب رتبه های خوب شده بودند ، از جمله خانم فائزه قدمی صحبت کردم که به چه صورت برنامه ریزی کنم و جلو بروم.

  • از زمان کم و کنکور 9 ماهه ای که پارسال دیر برگزار شد بگین که آیا روی کار شما تاثیر گذاشت ؟ تابستان چه کردید؟

عمده تلاش و برنامه ریزی من از هفته آخر تابستان شروع شد، یعنی دقیقا زمانی که ترم 7 در دانشگاه آغاز شد و تصمیم گرفتم در کنار دروس و کلاس های دانشگاه خود زمانی را هم به مطالعه برای کنکور ارشد اختصاص دهم.

مطلب مرتبط: برنامۀ راهبردی مطالعاتی رایگان کنکور ارشد روانشناسی

  • چطور با روان آموز آشنا شدین ؟ از کدوم خدمات و محصولات روان آموز استفاده کردین ؟ نظرتون راجع به هر یک چیه؟

همانطور که گفتم قبل از شروع به مطالعه و خرید منابع با تعدادی از دوستانم صحبت کردم و کتاب ها و خدمات روان آموز را به من معرفی کردن. من از کتاب های آسیب شناسی کودک و نوجوان ، رشد 1و2 ، فیزیولوژی ، انگیزش و هیجان و مجموعه تست های تالیفی این مجموعه که در قالب فایل پی دی اف بودند استفاده کردم.

درباره ی کتاب ها میتونم بگم به صورت خیلی دقیق و جامع خلاصه شدن و با توجه به حجم زیاد منابع و زمان کمی که برای کنکور ارشد وجود داره ، استفاده از کتاب های خلاصه شده بهترین گزینه میتونه باشه. تست های تالیفی را هم در یک هفته آخر برای مرور مطالب و جمع بندی ها زدم که بسیار کامل بودند.

  • لیست منابع، یکی از مهمترین چیزهاییه که برای مطالعه از ابتدا مشخص می کنیم. شما چه منابعی رو مطالعه کردین، نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست و کدومشون رو به سایر دوستان روان آموزیتون پیشنهاد میکنین؟

من از منابع اصلی کتاب های: روانشناسی بالینی فیرس ، روانشناسی بالینی کرامر، نظریه های روان درمانی پروچسکا، رشد کرین، آسیب شناسی دکتر گنجی 2جلد، کودکان استثائی دکتر گنجی ، کتاب های علم النفس احدی، احمدی و کجباف را مطالعه کردم. اگر کسی زمان کافی برای مطالعه دارد توصیه میکنم کتاب های گفته شده را یک بار مطالعه کند. اما اگر زمان کم و محدود هست به نظرم از منابع اصلی حتما کتاب های روانشناسی بالینی فیرس، روانشناسی رشد کرین و نظریه های پروچسکا مطالعه شود.

مطلب مرتبط: منابع ارشد روانشناسی بالینی

  • از ابتدا برنامه بلندمدت داشتین؟ میدونستین با هر درس چطور میخواین رفتار کنین؟ مثلا کی مرور کنین، چه تعداد تست بزنین و…؟

بله از ابتدا یک برنامه کلی برای خودم نوشتم هرچند در طول مسیر با توجه به آزمون و خطاهایی که داشتم مقداری تغییر کرد. برنامه ای که داشتم به این صورت بود که تا آخر آذر ماه مطالعه منابع اصلی تمام شود و بعد از آن به مدت یک ماه کتاب های خلاصه شده را مطالعه کنم و بقیه زمان را به مرور منابع از روی کتاب های خلاصه شده و تست زدن بپردازم.

  • از خدمات مشاوره استفاده میکردین؟ چقدر به نقش مشاور در این مسیر اهمیت میدین؟

همانطور که گفتم خوشبختانه تعدادی از دوستان من با موفقیت این مسیر را پشت سر گذاشته بودن و من برای برنامه ریزی و مطالعه منابع ازشون راهنمایی و کمک گرفتم که قطعا نقش خیلی پررنگ و موثری در رتبه ای که بنده کسب کردم داشتند. با توجه به اینکه مسیری که میخواستم طی کنم مسیری نا آشنا بود بدون کمک ها و راهنمایی های کسایی که قبلا این مسیر را رفتند فکر نکنم میتونستم همین نتیجه را بگیرم.

  • همونطور که میدونین برنامه ریزی از فردی به فرد دیگه متفاوته، اما هر برنامه ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می کردین که فکر میکنین باعث موفقیت شما بوده و باید به بقیه منتقلش کنیم؟

به نظر من مهم ترین اصل در برنامه ریزی مداومت هست. درسته مسیر ، مسیر پر فراز و نشیبی هست و همه ما گاهی خسته میشیم و نیاز به استراحت داریم، ولی به نظرم هرچقدر هم کم اگر بتونیم هر روز تایمی رو برای مطالعه کنکورمون اختصاص بدیم خیلی خوب خواهد بود. من تمام تلاشم رو میکردم تا زمان مطالعه ام در طول روز یه صفر نرسه و روزهایی که خسته بودم، نیاز به استراحت داشتم یا مشکلی برام پیش می آمد سعی میکردم حداقل نیم ساعت در روز را مطالعه کنم و تست زبان و آمار بزنم. نکته بعدی این هست که هیچ درسی رو از برنامه خودتون حذف نکنید. همه درس ها در نتیجه نهایی شما مهم هستند.

محصول مرتبط: کتاب جامع روانشناسی بالینی ارشد روان آموز

  • زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و فکر میکنین برای حفظ نظم برنامه مهمترین اصل چیه؟

من در حالی برای کنکور درس میخوندم که در دانشگاه هم کلاس داشتم و ترم 7و 8 بودم در نتیجه زمان آزاد زیادی برای مطالعه نداشتم. سعی میکردم در 3 ماه اول برنامه هایم را طوری تنظیم کنم که حداقل روزی 5 ساعت مطالعه داشته باشم و با توجه به زمان کمی که داشتم و حجم زیاد منابع سعی میکردم از زمانم به طور مفید استفاده کنم. به نظرم اگر در ابتدا هدف خودمون رو کاملا مشخص کنیم و برای رسیدن بهش تلاش کنیم بعد از 2-3 هفته برنامه ریزی و مطالعه، به صورت روتین و منظم به ادامه مسیر میپردازیم.

  • محل مطالعه شما کجا بود و آیا دوستانی هم داشتین که در کنکور همراهتون باشن؟

من اکثرا در منزل مطالعه میکردم و گاهی به مدرسه دوران دبیرستان خودم میرفتم و در کنار بچه هایی که برای کنکور کارشناسی درس میخواندند، مطالعه میکردم. بعضی از دوستانم در کنکور ارشد شرکت کردند ولی به این صورت نبود که باهم درس بخوانیم و تست بزنیم. در نهایت به صورت جداگانه و فردی دروسم را مطالعه میکردم و برنامه ام را مینوشتم.

  • آیا در آزمون های جامع روان آموز شرکت کردین ؟ اگر بله کدام مرحله و نظرتون در رابطه با آزمون ها ( از لحاظ شباهت و نوع سوالات و بودجه بندی ) چه بود ؟

خیر من در آزمون های جامع شرکت نکردم.

آزمون های آزمایشی کنکور ارشد روانشناسی روان آموز

  • در سال کنکورتون از تلفن همراه و فضای مجازی هم استفاده میکردین؟ اگر آره چه محتواهایی رو دنبال میکردین و چطور تایم استفاده از گوشیتون رو مدیریت میکردین؟

بله استفاده میکردم اما سعی میکردم زمان حضورم را در فضای مجازی مدیریت کنم. بیشتر زمان حضورم در فضای مجازی صرف حضور در کلاس های دانشگاه، صحبت با اساید و یا دوستانم میشد.

  • در طول این یک سال چه تفریحات و سرگرمی هایی داشتین و به چه میزان؟

با دوستانم بیرون میرفتم. با خانواده ام به مسافرت میرفتم . سریال میدیدم و گاهی اوقات نیز برای رفع خستگی ذهنی که داشتم عروسک درست میکردم.

  • مهم ترین عادات مفید و مضر شما که تاثیر مستقیم در نتیجه کنکورتون داشت چه چیزهایی بودن؟

مضر ترین عادتی که داشتم و سعی کردم در طول یک سال کنترلش کنم ساعات خواب نامنظم بود که در روند مطالعه ام مشکل ایجاد میکرد و در یکی دو ماه اول تلاش کردم تا این مشکل را برطرف کنم و مفید ترین عادتم شاید بتوان گفت پایندی داشتن به برنامه ریزی. یعنی قبل از خواب سعی میکردم حتما برنامه ای که برای آن روز نوشته بودم تمام شود.

محصول مرتبط: دورۀ مجازی آموزش روانشناسی بالینی

  • آیا وضعیت ویژه حاکم بر جامعه به علت کرونا و اخبار و حواشی مربوط به کنکور در روند مطالعه شما تاثیری داشت؟

خیر. در کل خیلی به حواشی توجهی ندارم. من برای خودم هدفی مشخص کرده بودم و تصمیم گرفته بودم نهایت تلاشم را در این راه صرف کنم و سعی کردم تمام تمرکز و انرژی خودم را برای رسیدن به همین استفاده کنم. 

  • حتما برای شما هم پیش میومده که گاهی نا امید بشین؛ در این مواقع چه راه حلی داشتین؟ با دیدن وضعیت جامعه نا امید نشدین ؟

بله قطعا همه گاهی نا امید میشوند و من نیز از این قاعده مستثنی نبودم. گاهی این مساله که چقدر درس هایم مانده و خسته شده ام بعضا بد تست زدن باعث میشد نا امید شوم. گاهی هم حس میکردم آینده ای در این رشته ندارم. در این مواقع مقداری حجم برنامه مطالعاتیم را کمتر میکردم و با دوستان و خانواده ام صحبت میکردم و سپس دوباره با انرژی بیشتر ادامه میدادم.

  • انگیزه اصلی شما برای ادامه تحصیل در مقطع روانشناسی و چشم اندازتان از آینده چیست؟

چشم اندازی که من از خودم در آینده دارم اینگونه است که درمانگر و روانشناس کودک و نوجوان شده ام و در این حیطه مشغول به کار هستم و انگیزه اصلیم هم رسیدن به همین تصویر برای کمک کردن به افراد می باشد.

  • ارزشمندترین و مهم ترین ویژگی شما در مسیر موفقیتتون در کنکور به نظر خودتون چی هست؟

سخت کوشی.

  • بدترین ویژگی اخلاقی، مطالعاتی و… شما در مسیر کنکور به نظر خودتون چی بود ؟

خواب و تغذیه نامناسبم

  • از ورزش و تغذیه تون در سال کنکور بگین برامون ؟ اصلا اهل ورزش هستین ؟

نه متاسفانه. تغذیه مساله بسیار مهمی در طول زندگی و به خصوص در سال کنکور می باشد. در طول سالی که گذشت خیلی تلاش کردم تا این موضوع را بهتر کنم هرچند هنوز هم میتواند بهتر بشود. خیلی اهل ورزش نیستم ولی علاقه زیادی به پیاده روی دارم و زمان هایی که از لحاظ ذهنی خسته و یا نا امید میشدم زیاد پیاده روی میکردم.

  • آیا برای مطالعه هر درس شیوه متفاوتی داشتین؟ به چه صورت؟

منابع کنکور ارشد بالینی بسیار متنوع هست و قطعا نمیشه همه دروس رو به یک روش مطالعه کرد. دروسی مانند زبان و آمار جز دروسی است که هر روز تمرین کردن و تست زدن میتواند بسیار موثر باشد و در مقابل دروسی مانند آسیب شناسی ، نظریه ها و روانشناسی رشد با مرور مداوم.

  • چالش بر انگیز ترین درس برای شما چه بود و با این درس چه کردین؟

درس آمار چالش برانگیزترین درسی بود که داشتم. برای اینکه بهتر یاد بگیرم و مشکلی نداشته باشم کلاس آمار ثبت نام کردم و تست های سال های گذشته را چند بار زدم.

  • نقطه قوت شما چه درسی بود و برای بهره گیری بهتر از این نقطه قوت چه کاری انجام دادین؟

درس علم النفس و زبان جز نقاط قوتم حساب میشدند و سعی کردم با مطالعه و تست زدن هر روز زبان درصد خوبی در کنکور در این درس کسب کنم.

محصول مرتبط: کتاب جامع علم النفس ارشد روان آموز

  • نقطه ضعف شما چه درسی بود و برای بهبودش چه کردید ؟

درس آمار و فیزیولوژی نقاط ضعف من بودند. برای درس آمار کلاس رفتم و برای فیزیولوژی کتاب خلاصه روان آموز را با دقت چند بار خواندم و تست زدم.

  • از دوران عیدتون برامون بگین ؟

در دوران عید 4 روز سفر رفتم و بعد از بازگشت از سفر به مدرسه دوران دبیرستانم رفتم تا در کنار دانش آموزان کنکوری من هم درس هایم را بخوانم و خیلی دوران مفید و پر بازدهی بود.

  • برای جمع بندی درس هاتون چه کار کردین ؟

بعضی دروس که تست های تالیفی داشتند، آن ها را زدم اما در کل بخواهم بگویم از ابتدا که مشغول به مطالعه شدم ، قسمت هایی از درس ها که بعضا سخت بودند ، نیاز به تکرار داشتند و یا هنگام زدن تست های کنکور سال های گذشته، مطالبی را اشتباه زده بودم را هایلایت میکردم و در یک هفته آخر فقط قسمت هایی که هایلایت کشیده بودم را میخواندم.

کتابچه‌های جمع‌بندی و مرور کنکور روانشناسی

  • کمی از روز کنکورتون برامون تعریف کنین. چه احساسی داشتین؟ چقدر آماده بودین؟ اتفاق خاصی رخ نداد؟

روز کنکور حس خیلی خوبی داشتم و مطمئن بودم که من تمام تلاشم را کرده ام و بعدا حسرتی نخواهم خورد و با آمادگی کامل سر جلسه حاضر شدم. خداروشکر اتفاق خاصی رخ نداد و آزمون به خوبی برگزار شد.

  • بعد از دریافت دفترچه به چه نحوی به سوالات پاسخ دادین؟

به همان ترتیب دفترچه پاسخ دادم : زبان، علم النفس ، روانشناسی مرضی ، روانشناسی رشد، روانشناسی بالینی، روان شناسی عمومی و در نهایت روانشناسی فیزیولوژیک.

  • اگر یه بار دیگه در موقعیت قبلیتون باشین و بخواین کنکور بدین، چه اشتباهاتی رو انجام نمیدین؟

سعی میکنم ساعت خواب و نحوه تغذیه خودم رو بهتر کنم .

  • برای رتبه برتر شدن از چه چیزهای دیگه ای در زندگیتون چشم پوشی کردین؟

اوقات فراغت، تفریحات و زمان های استراحتم بخاطر مطالعه برای کنکور بسیار محدود شدند.

  • مهم ترین مشکلات سال کنکورتون چی بود ؟ اگر میتونین برام توضیح بدین و بگین که چطور از پسشون برومدین ؟

بیشترین مشکل من این بود که علاوه بر کنکور باید به درس ها و کلاس های دانشگاه نیز می پرداختم و مقداری از این بابت استرس داشتم. سعی کردم با برنامه ریزی دقیق تر و اتلاف وقت کمتر زمانی را که دارم به بهترین شکل مدیریت کنم.

  • به جز نتیجه ای که در کنکور کسب کردین، فکر می کنین این مطالعه و دوره چندماهه که صرف کنکور کردین، چه چیزهایی به شما یاد داد؟

این موضوع که هدفی داشته باشیم و تمام تلاش خود را برای رسیدن به آن هدف صرف کنیم قطعا در نهایت حس بسیار لذت بخشی برای آدم خواهد داشت. در طول این مدت یاد گرفتم میتوانم از خوشی های کوچک به نفع یه هدف بزرگ دست بکشم و به نظرم در طول همین سختی هاست که آدمی رشد میکند.

  • چه کسانی رو بیشتر از همه در موفقیت خودتون سهیم می دونین؟

اول از همه باید بگم این نتیجه قطعا و قطعا لطف خدا بوده با این وجود میخوام در اینجا از تمام کسانی که من رو در این مسیر حمایت کردن تشکر کنم از خانواده ام که در این مدت بسیار زحمت کشیدن و شرایط رو برای من مهیا کردن تا در آرامش درسم رو بخونم و در نهایت خواستم تشکر بکنم از یکی از دوستانم خانم سارا مولاپناه که روزهایی که خسته و نا امید و بی انرژی میشدم کمکم میکرد تا با انگیزه بیشتر ادامه بدم 

  • مهمترین توصیه های شما برای داوطلبین 1402 چی هست .

دروس زبان و آمار را جدی بگیرید. برنامه ای منظم و دقیق بنویسید و خودتون رو ملزم به اجرای برنامه تون کنید.

محصول مرتبط: کتاب جامع زبان تخصصی ارشد روانشناسی روان آموز

  • کنکور رو هم که با موفقیت پشت سر گذاشتین، حالا برنامه ریزیتون برای آینده چیه؟

انشالله از مهرماه در مقطع ارشد مشغول به تحصیل خواهم شد و قصد دارم مدتی در کلینیک ها مشغول به کار باشم و بعد از آن هم  انشالله کنکور دکترا.

  • ممنونم از وقتی که برامون گذاشتین. اگر صحبتی هست که دوست دارین بگین، ما به گوش جان میشنویم.

خواهش میکنم. فکر میکنم تمام مواردی که مهم بودند رو گفتم. صحبتی نیست.

به عنوان آخرین سوال و سخن، نقش روان آموز رو به طور کلی در سال کنکورتون چقدر مهم میدونین ؟

در بالا هم گفتم که من تقریبا تا پایان آذر ماه منابع اصلی را خواندم و بعد از آن از روی کتاب های خلاصه روان آموز به مرور و دوره مطالب پرداختم. با توجه به اینکه حجم کتاب ها و منابع در کتاب های خلاصه شده روان آموز کمتر است و تقریبا همه مطالب مهم در آن آمده است باعث شد تا زمان بیشتری ذخیره کنم و بتوانم دفعات بیشتری مطالب را دوره کنم و تسلط بیشتری بر منابع پیدا کنم.

بیشتر بخوانید: مصاحبه با رتبه 62 کنکور ارشد روانشناسی بالینی 1401