بنر پشتیبانی روان آموز

تست زنی زبان تخصصی روانشناسی در کنکور ارشد

اگر هنوز کارت ورود به جلسه ارشد رو نگرفتید قبل از خوندن این مطلب اول کارتتون رو بگیرید! برای لحظه آخر نگذارید!

حالا با دقت و تا آخر بخوانید!

در پست مربوط به روزهای آخر کنکور تمام مطالبی که برای هفته آخر کنکور ارشد روانشناسی و روز کنکور لازم بود نوشته شد. اما دوستان در مشاوره های فردی درباره زبان سوالات زیادی دارند. از آنجا که یک قانون کلی برای تست زنی زبان تخصصی روانشناسی در جلسه برای همه وجود ندارد در این پست اختصاصا به این خواهیم پرداخت که با زبان چه کنیم!؟

کل زمان شما  150 دقیقه است. اگر برای هر درس حدود پانزده دقیقه و برای آمار حدود 20 دقیقه در نظر بگیریم، همه دروس به جز زبان در 100 دقیقه تمام می شود و 50 دقیقه برای زبان باقی می ماند. حالا این 50 دقیقه کجای کار باشد؟ ابتدا یا انتها؟

1- داوطلبانی که زبان قوی دارند و روی درصد بالای زبان سرمایه گذاری کرده اند

این دسته از داوطلبان بهتر است زبان را در ابتدای جلسه بزنند مشروط بر اینکه زمانشان را تنظیم کرده باشند. اینطور نباشد که بگویند من زبانم خیلی خوبه پس یک ساعت برای زبان بگذارم! اگر دیدند که خوب پیش می روند کل 50 دقیقه زبان را همین جا بزنند. و زبان را تمام کنند. اما اگر زبان سخت بود ریسک نکنند که از زمان بقیه دروس زده شود صرفا بخاطر اینکه زبانشان خوب است و  از خودشان انتظار دارند که حتما درصد بالایی بزنند! در این شرایط پیشنهاد می شود حدود 30 تا 40 دقیقه زبان بزنند و  به درصد مطلوب میانگین برسند و بعد می توانند بعد از 100 دقیقه که تمام دروس را زدند  و خیالشان راحت شد برگردند و باقی زمان را صرف زبان کنند. با این حال اینها تنها پیشنهاد است و اگر تا به حال چنین کاری نکرده اید و قبلا روش دیگری را امتحان کردید و جواب گرفته اید همان روش خودتان را پیش ببرید.

2- داوطلبانی که زبانشان ضعیف یا خیلی ضعیف است ولی روی درصد کمی از این درس سرمایه گذاری کرده اند

این دسته از داوطلبان بهتر است زبان را آخر بزنند چرا که ممکن است درصد کم زبان اعتماد به نفس آنها را در ابتدای جلسه برای بقیه دروس کم کند مخصوصا اگر زبان سخت طرح شده باشد. 100 دقیقه که همه دروس را زدند بعد به سراغ زبان بروند و یک متن راحت را انتخاب کنند و پاسخ دهند. باقی متن ها را هم بخوانند که اگر زبان راحت طرح شده بود بتوانند به آنها نیز پاسخ دهند. وقتی به درصد مدنظر خودشان رسیدند باقی زمان را می توانند صرف شکیات دروس دیگر کنند یا درسی که به جای زبان روی آن سرمایه گذاری کرده اند.

3- داوطلبانی که زبانشان متوسط است و روی درصد متوسط این درس سرمایه گذاری کرده اند

این دسته از داوطلبان هم می توانند زبان را اول بزنند. می توانند دو درک مطلب راحت را انتخاب کنند (می توان با خواندن دو خط اول فهمید که متن راحت و آشنا است یا سخت). وقتی به درصد متوسطی که مدنظرشان بوده است رسیدند سراغ باقی درس ها بروند و 100 دقیقه را صرف آن کنند و دوباره به زبان برگردند و باقی متن ها را بخوانند. ولی باید حواسشان باشد که اگر زبان سخت آمده بود خودشان را نبازند چون اگر سخت باشد که برای همه سخت است. باز هم تاکید می کنم که اگر این روش دومرحله ای را امتحان نکرده اید و قبلا روش دیگری را در آزمون ها استفاده کرده اید و جواب گرفته اید همان روش قبلی را ادامه دهید

4- داوطلبانی که کلا زبان را کنار گذاشته اند

این دسته از داوطلبان باید به این نکته توجه کنند که 50 دقیقه بیشتر از بقیه وقت دارند. حواسشان باشد که این زمان باقی مانده را به خطا نروند ، مدام تست های باقی دروس را نخوانند و گزینه های درستشان را عوض نکنند! حتما به جای زبان روی درس دیگری سرمایه گذاری کرده اند خوب آن درس را نیز در حد معقول بزنید و سعی نکنید که به هر نحوی همه تست های آن را بزنید. اگر زمان اضافی داشتید ضرر نمی کنید اگر با حواس جمع متن راحتی از زبان را انتخاب کنید و فقط به سوالاتی که مطمئن هستید پاسخ دهید نه اینکه درصد منفی بگیرید!

تاکید مهم:

اگر در آزمون های آزمایشی زبان را آخر می گذاشتید ولی در انتهای جلسه هیچ انرژی دیگری برای تست زنی نداشتید می توانید زبان را اول بزنید حتی اگر ضعیف هستید. ولی تمام نکاتی که بالا گفته شد رعایت کنید (می توانید از روش دومرحله ای استفاده کنید). گرچه همانطور که قبلا ذکر شد شما با خوردن قندهای سریع جذب می توانید قند خونتان را موقع شروع درس زبان سریع بالا ببرید ولی اگر فکر می کنید این روش هم برای شما جواب نمی دهد زبان را همان ابتدا بزنید.

همه شما این را می دانید ولی تاکید آن به جاست. هیچ روش یکسانی برای همه وجود ندارد. در این مطلب سعی کردم مطالب را طوری بنویسم که هر کس با هر شرایطی بتواند از آن استفاده کند اما شاید  در مشاوره های فردی که به شما داده ام  چیزهایی گفته باشم که با آنچه اینجا می نویسم تفاوت هایی داشته باشد. این به دلیل سازگار کردن روش با شخص شما بوده است. بنابراین دقت کنید که در یک چارچوب از پیش تعیین شده قرار نگیرید.

تاکید آخر اینکه هر روشی که قرار است سر جلسه انجام دهید باااااااااید از قبل امتحان کرده باشید!

پست مربوط به جمع بندی روزهای آخر را هم که خوانده اید؟ اینجا کلیک کنید !

 

با کلیک روی آیکن شبکه های اجتماعی زیر این مطلب را برای دوستان کنکوری خود به اشتراک بگذارید تا در موفقیت آنها سهیم باشید!

21 دیدگاه دربارهٔ «تست زنی زبان تخصصی روانشناسی در کنکور ارشد;

  1. سلام ممنون از لطفتون خدا خیرتون بده تو رو خدا زود جواب بدین
    من دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی ام. رشته روانشناسی تربیتی رو انتخاب کردم اگه بخوام از الان برا ارشد 95 یعنی امسال بخونم برای زبان چیکار کنم؟ اصن بخونم یا نه و چی بخونم؟

  2. سلام خانم خجوی عزیز
    بخش بالای سایت قسمتی که گزینه ها رو انتخاب می کردیم برای من اصلا نمیاد نمی دونم این مشکل فقط برای من هست من فکر می کردم به دلیل خاصی یه مدت غیر فعال شده

  3. سلام
    چند روز هست که سایت شما را باز میکنم و می خوام یه وقت مشاوره بگیرم ولی فیلد های مربوط غیر فعال هستن مجبور شدم تو این قسمت براتوم کامنت بذارم خانم دکتر عزیز دیروز برای خرید کتاب آسیب شناسی رفتم و جلد 1 و 2 کتاب هالجین ترجمه سید محمدی بر اساس dsm 5رو داشتن من همین کتاب روخریدم و نمی دونم کتاب گنجی رو هم باید بخرم یا نه ؟ لطفا راهنمایی م کنید اگه لازم هست برم پس بدم
    تشکر

    • سلام قطعا کتاب هالجین جدید هم مناسب هست اما با توجه به دو سال اخیر که کتاب گنجی منبع سوال بود ما اون رو اولویت گذاشتیم. برای وقت مشاوره به بخش مشاوره تحصیلی در فهرست بالای سایت مراجعه کردید و مشکل دداشت؟

  4. سلام خواستم برای مشاوره رتبه های برتر ایمیل بزنم کارناممو که دوباره دیدم دیدم شده بود رتبم 25وا5تا اضافه شده بود گفتم بگم که دروغ نگفته باشم وایمیل نزدم که مدیونتون نشم .ممنون از پاسخای قبلیتون

  5. سلام مجدد اگه به نظرتون از قسمت هایی که تو گنجی با قبل عوض شده سوال بدن و نگن منظور کدومه ما از کجا متوجه بشیم طبق کدوم منبع جواب بدیم .مثلا کودکان میلانی سن تشخیص انورسیس را گفته 5سال و ماهی دوبار مرضی گنجی گفته 4سال و هفته ای دوبار ….یا کودکان میلانی گفته خواهر وبرادرای ادما ی مشکل دار همیشه غ عادی هستن اما کودکان گنجی گفته هیچ تحقیق عدم نرمال بودن خواهر وبرادرای مشکل دار را ذکر نکرده ؟؟؟

    • سلام به شکل سوال دوم که اینقدر ریز هست که معمولا سوال نمیدندمگر اینکه طراح قصد اذیت کردن داشته باشه و به نظرم نباید این سوالات رو جواب داد. اما درباره ملاک ها طراح منطقا ذکر خوواهد کرد برای ملاک ها که طبق دی اس ام پنج هست یا چهار .

    • سلام نمیدونم که چقدر برای شناختی آماده هستین؟ روی کدوم رشته سرمایه گذاری کردید. اگر خوندید و حتی کمی امید دارید به نظرم برید مشروط بر اینکه بینش فرصت داشته باشید جایی کامل استراحت کنید.

  6. سلام آیه کل نفس ذایقه االموت مگه به معنای جان وحیات حیوانی نیست چرا کنکور پارسال انسان زده؟؟؟
    ببخشید من رتبه آزمون جامع آخر مدرسانم شد 10 ولی مرضی فقط گنجی خوندم وچون تغییر رشته ای هم هستم و دی اس ام قبلو هیچی نخوندم میخام سه شنبه را بزارم چند فصلی از مرضی مدرسان بخونم که اگه از گنجی سوالی نبود بتونم جواب بدم و رتبم خراب نشه به نظرتون درسته این کار چون فک کنم سه شنبه بخونم بتونم پنج شنبه جواب بدم (چهارشنبه را گذاشتم برا فیزیولوژیک)به نظرتون کدوم فصلای مرضی مدرسانو بخونم؟؟ممنون

    • سلام منبع اصلی طبق پارسال همان گنجی است ولی اگر همه دروس رو جمع کردید میتونید این کار رو بکنید. فقط چند اختلال مهم که توی تحلیل ازمون ذکر شده که چند سال اخیر سوال داشته رو بخونید. درباره علم النفس من چیزی خاطرم نیست سال نود اخرین باری بوده که این درس رو خوندم. بابت رتبه اتون هم تبریک میگم برای رتبه های زیر ده آزمون ها مشاوره رایگان دارم خاطرم نیست که با هم صحبت کردیم یا نه. میتونید برای تعیین وقت بهم ایمیل بزنید تا بیشتر صحبت کنیم. ravanamooz@yahoo.com

    • سلام
      کل نفس ذایقه االموت: به معنای حیات حیوانی است اما به عنوان خودآکاهی و وجدان نیز به کار می رود.
      منم توی آزمون سنجش آخرین بار رتبم 9 شد اما از زبان می ترسم یعنی بگیر نگیر داره چه کار کنم؟
      باتشکر

      • سلام. متوجه نشدم بگیر نگیر داره یعنی چی. درصدهای زبان مدرسانتون چند هست؟ رتبه اتون هم خیلی خوبه شما هم میتونید ایمیل بزنید از مشاوره رایگان استفاده کنید اگر تا به حال صحبت نکردیم. ممنون بابت کمکی که به دوستتون کردین.

دیدگاهتان را بنویسید