- سلام، وقتتون بخیر. ممنون میشیم خودتون رو برای مخاطبین ما معرفی کنین. (نام و نام خانوادگی، سن، شهر محل سکونت، محل تحصیل کارشناسی، سال، گرایش و رتبه کنکور، دانشگاه محل قبولی و …)
سلام. بنده سید مهدی میرپوریان هستم 23 سالمه و ساکن شهر اصفهانم. دوران کارشناسی رو در دانشگاه اصفهان گذروندم و سال 1400 فارغالتحصیل شدم.
در هر دو کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی وزارت علوم و وزارت بهداشت شرکت کردم که به ترتیب رتبه های 65 و 47 رو کسب کردم. در وزارت علوم دانشگاه اصفهان رشتۀ روانشناسی عمومی و در وزارت بهداشت روانشناسی سلامت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان قبول شدم که در حال حاضر مشغول به تحصیل در دومی هستم.
(علت انتخاب دانشگاههای شهرستان اصفهان در درجه اول نزدیکی به محل سکونت بود و در کارنامه سبز بنده در دانشگاه علامه طباطبایی تهران قادر به تحصیل بودم.)
- بسیار عالی، ممنونیم از شما و خوشحالیم که همراه شما هستیم. چی شد که به روانشناسی علاقمند شدین و این رشته رو انتخاب کردین؟
بنده از بچگی به شیوه کارکرد ذهن انسان و اختلالات روانی علاقمند بودم و همواره آینده خود را در حال کمک کردن به افرادی که دچار ناراحتیهای ذهنی هستند تصور میکردم.
- تعریفتون از موفقیت و شکست چیه؟
موفقیت رو رسیدن به هدفهایی که شخص برای خودش تعیین میکنه و شکست رو نرسیدن به این هدفها میدونم.
- از چه زمانی به طور جدی، شروع به مطالعه برای کنکور کردین و اولین قدمتون چی بود؟
بنده از تابستان سال 99 برای کنکور 1400 شروع کردم و اولین قدمم صحبت با رتبههای برتر برای کسب آگاهی از منابع برتر کنکور بود.
مطلب مرتبط: منابع ارشد روانشناسی
- از کدوم خدمات و محصولات روان آموز استفاده کردین و نظرتون راجع به هر یک چیه؟
بنده از کتابها و خلاصههای روان آموز و همچنین پیج ایسنتاگرام روان آموز به خصوص لایو های خانوم دکتر خجوی استفاده کردم که خیلی تو این مسیر کمکم کردند.
- از ابتدا برنامه بلندمدت داشتین؟ میدونستین با هر درس چطور میخواین رفتار کنین؟ مثلا کی مرور کنین، چه تعداد تست بزنین و…؟
بله داشتم ولی به دلیل فوت مادرم در سال کنکور بر اثر کرونا مجبور به تغییرشون شدم که خداروشکر جواب هم دادند.
- لیست منابع، یکی از مهمترین چیزهاییه که برای مطالعه از ابتدا مشخص میکنیم. شما چه منابعی رو مطالعه کردین، نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست و کدومشون رو به سایر دوستان روان آموزیتون پیشنهاد میکنین؟
برا وزارت بهداشت بنده از منابع اعلام شده توسط سایت سازمان سنجش و برای وزارت علوم از کتابهای روان آموز استفاده کردم.
مطب مرتبط: منابع ارشد روانشناسی عمومی
- از خدمات مشاوره استفاده میکردین؟ چقدر به نقش مشاور در این مسیر اهمیت میدین؟
بنده به دلیل شرایط خاصی که داشتم در طول سال از مشاور استفاده نمیکردم ولی همونطور که عرض کردم در ابتدای کار از چندین رتبه برتر کمک گرفتم تا بتونم با مسیری که در پیش دارم آشنایی داشته باشم.
- همونطور که میدونین برنامهریزی از فردی به فرد دیگه متفاوته، اما هر برنامهریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت میکردین که فکر میکنین باعث موفقیت شما بوده و باید به بقیه منتقلش کنیم؟
قطعا در درجه اول تلاش مداوم و مستمر. قطعا همه ما تو زندگیمون مشکلاتی داریم و هممون ممکنه یه جاهایی خسته بشیم.ولی فقط این تلاش بی وقفست که میتونه نتیجه بخش باشه و به نظر بنده با در نظر گرفتن تایمهایی برای استراحت لزوم برنامهریزی دقیق و پایبندی به این برنامهریزی طی زمان طولانی تا کنکور بسیار با اهمیته.
مطلب مرتبط: برنامۀ راهبردی مطالعاتی رایگان کنکور ارشد روانشناسی
- زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و فکر میکنین برای حفظ نظم برنامه مهمترین اصل چیه؟
بنده شاغل نبودم و در فرآیند درس خوندنم مشکل خاصی نداشتم. مهمترین اصل به نظر من اون ضربالمثل معروف ((یه سال بخور نون و تره یه عمر بخور نون و کره)) هستش. یعنی بالاخره سال کنکور با همه سختیهاش تموم میشه و تهش کسی که تونسته باشه با سختیها کنار بیاد آینده روشنی در انتظارشه.
- محل مطالعه شما کجا بود و آیا دوستانی هم داشتین که در کنکور همراهتون باشن؟
بنده در خانه مطالعه میکردم و دوستی که همراه با بنده مطالعه کند نداشتم.
- در سال کنکورتون از تلفن همراه و فضای مجازی هم استفاده میکردین؟ اگر آره چه محتواهایی رو دنبال میکردین و چطور تایم استفاده از گوشیتون رو مدیریت میکردین؟
بله قطعا. به نظرم اینکه بخوایم یکباره موبایل رو کنار بگذاریم و از فضای مجازی دوری کنیم خیلی سخته. مهم مدیریتشه که من در این زمینه سعی میکردم در طول روز که انرژی لازم برای درس خواندن را داشته باشم به مطالعه بپردازم و شبها از تلفن همراه استفاده کنم. همچنین در تعداد زیادی پیج مربوط به کنکور عضو شده بودم تا دائما با مسائل کنکوری در ارتباط باشم.
- در طول این یک سال چه تفریحات و سرگرمیهایی داشتین و به چه میزان؟
من همه ی تفریحهای قبل از کنکور را داشتم ولی به میزان بسیار کمتر. از فیلم و سریال تا موسیقی و بازی و رفتن به گردش با دوستان که به تدریج با نزدیکتر شدن به کنکور کمتر شدند تا آنجا که فقط در هفتههای اخیر تفریحاتم را کنار گذاشتم چرا که در واقع هفتههای آخر زمان اصلی مرور و جمعبندی است.
- مهمترین عادات مفید و مضر شما که تاثیر مستقیم در نتیجه کنکورتون داشت چه چیزهایی بودن؟
خوابیدن شاید عادت بد من بود چه مدت زمان آن که هیچوقت نمیتوانستم کمتر از 8 ساعت بخوابم و همینطور اینکه صبح زود بیدار شدن برایم بسیار سخت بود که شاید اگر زمانبندی خوابم بهتر بود نتیجه بهتری میگرفتم. عادت مفید بنده هم استمرار در مطالعه بود که بدون شک نقش کلیدی در قبولی بنده داشت.
پیشنهاد ویژه: کتاب جامع روانشناسی عمومی ارشد روان آموز
- آیا وضعیت ویژه حاکم بر جامعه به علت کرونا و اخبار و حواشی مربوط به کنکور در روند مطالعه شما تاثیری داشت؟
فوت مادرم به شدت اوضاع بنده را به هم ریخت با این حال سعی کردم با آن کنار بیایم و به تلاشم ادامه دهم.
- حتما برای شما هم پیش میومده که گاهی نا امید بشین؛ در این مواقع چه راه حلی داشتین؟
در این مواقع همیشه با خودم میگفتم مهم اینه که در کنار تلاش برای کنکور به معلومات بنده هم افزوده میشود و فکر نمیکنم نسبت به سایر داوطلبان ضعف خاصی داشته باشم و تنها این مرور چند باره درس هاست که باعث تسلط و در نتیجه موفقیت میشود نه عواملی مانند شانس یا استعداد.
- انگیزه اصلی شما برای ادامه تحصیل در مقطع روانشناسی و چشم اندازتان از آینده چیست؟
کمک به دیگران همیشه در من حس خوبی ایجاد میکرده و دوست دارم به کسانی که در حال رنج هستند کمک کنم مجددا سلامت خود را کسب کنند.
پیشنهاد ویژه: دورۀ مجازی آموزش روانشناسی عمومی ارشد
- ارزشمندترین و مهمترین ویژگی شما در مسیر موفقیتتون در کنکور به نظر خودتون چی هست؟
همانطور که قبلا عرض کردم پایداری و استمرار در مطالعه.
- آیا برای مطالعه هر درس شیوه متفاوتی داشتین؟ به چه صورت؟
بله. دروس حفظی را به طور مکرر مرور میکردم و برای دروس مفهومی به مقدار کافی وقت اختصاص میدادم تا مطلب نامفهومی باقی نماند.
- چالشبرانگیزترین درس برای شما چه بود و با این درس چه کردین؟
بنده با رشد به خوبی ارتباط برقرار نمیکردم که متاسفانه این درس در کنکور وزارت بهداشت به ضرر بنده کار کرد و به همه داوطلبان تاکید میکنم برای هیچ درسی کم کاری نکنند چرا که کنکور به هیچ وجه قابل پیشبینی نیست.
پیشنهاد ویژه: کتاب جامع روانشناسی رشد ارشد روان آموز
- نقطه قوت شما چه درسی بود و برای بهرهگیری بهتر از این نقطه قوت چه کاری انجام دادین؟
بنده در درس زبان پایه قوی داشتم و بدون مطالعه توانستم در هر دو کنکور درصد خوبی را کسب کنم. ولی درسی که بسیار بر روی آن وقت گذاشتم و خیلی به بنده کمک کرد درس آمار بود. از آنجا که میدانستم اکثر دانشجوها این درس را پایین میزنند بنده سعی کردم این درس را در خود تقویت کنم.
- کمی از روز کنکورتون برامون تعریف کنین. چه احساسی داشتین؟ چقدر آماده بودین؟
یه حس عجیب. آمیختهای از استرس و شادی. استرس برای نتیجه و شادی برای تمام شدن سختیهای کنکور و رضایت از نحوه عملکردم طی سال کنکور.
- بعد از دریافت دفترچه به چه نحوی به سوالات پاسخ دادین؟
در کنکور وزارت بهداشت به ترتیب دفترچه و در کنکور وزارت علوم به ترتیب دفترچه به جز درس زبان که در آخر به آن پاسخ دادم.
- اگر یه بار دیگه در موقعیت قبلیتون باشین و بخواین کنکور بدین، چه اشتباهاتی رو انجام نمیدین؟
شاید برای درس رشد بیشتر وقت میگذاشتم تا کمتر ضرر کنم.
پیشنهادی ویژه: دورۀ مجازی آموزش روانشناسی رشد ارشد
- برای رتبه برتر شدن از چه چیزهای دیگهای در زندگیتون چشم پوشی کردین؟
همونطور که عرض کردم تفریحاتم رو خیلی کمتر کردم به خصوص هفتههای آخر.
- مهمترین توصیه شما به داوطلبین کنکور سالهای آینده چیه؟
از هیچ درسی چشمپوشی نکنین. سعی کنین تا جایی که میشه وقفهای در درس خوندنتون نندازین و تا میتونین دروستون رو مرور کنین چون دروس روانشناسی به شدت فرار هستند.
- به جز نتیجهای که در کنکور کسب کردین، فکر میکنین این مطالعه و دوره چندماهه که صرف کنکور کردین، چه چیزهایی به شما یاد داد؟
قطعا مطالبی که خوندم تو این مدت بهم خیلی کمک کرد هم دانشم در حیطههای مختلف روانشناسی بالا بره و هم بتونم به خودم و اطرافیانم کمک کنم.
- چه کسانی رو بیشتر از همه در موفقیت خودتون سهیم میدونین؟
در درجه اول خداوند متعال و بعدش خودم و در درجه بعدی پدرم که همیشه من رو همه جا یاری کرده.
- ممنونم از وقتی که برامون گذاشتین. اگر صحبتی هست که دوست دارین بگین، ما به گوش جان میشنویم.
خیر صحبت خاصی ندارم.
- به عنوان آخرین سخن، روان آموز رو به یک جمله یادگاری مهمون کنین.
((فان مع العسر یسرا)) قطعا بعد از هر سختی آسانی است.
- با آرزوی سلامتی، موفقیت و سرزندگی برای شما همراه عزیز و همه مخاطبین دوست داشتنی روان آموز
بیشتر بخوانید: مصاحبه با رتبه 13 ارشد روانشناسی عمومی 1400