متن مصاحبه با گلاویژ محمدی به شرح زیر است :

  • لطف می کنید خودتون رو برای دوستان معرفی کنید

عرض سلام؛ گلاویژ محمدی هستم از استان کردستان.

  • بژی کردستان، ورودی چه سالی و کدوم دانشگاه بودین؟

مقطع کارشناسی ورودی 88 و ارشد ورودی 92 در رشته روانشناسی بالینی دانشگاه محقق اردبیلی بودم. مقطع دکترا هم ورودی 97 دانشگاه علوم پزشکی ایران، انستیتو روانپزشکی تهران هستم.  البته این رو هم بگم  من  در رشته مشاوره توانبخشی وزارت بهداشت هم رتبه اول روکسب کردم  و در وزارت علوم هم روانشناسی بالینی دانشگاه شیراز قبول شدم، منتها ترجیح و علاقه م  روانشناسی بالینی وزارت بهداشت بود.

 

  • اولین قدمی که برداشتین برای شروع چی بود؟

اولین قدم برای من تعیین هدف واقع بینانه و برنامه ریزی کاملاً حساب شده و مهیا کردنِ شرایط برای یک دوره زمانی مشخص از تلاش و تحمل سختی در راه رسیدن به هدفم بود.

 

  • اولین سالی بود که کنکور می دادید؟ اگرنه. فکر میکنید مهم ترین اشتباهات قبلیتون چی بود که امسال تکرارش نکردید و از همون شروع حواستون بهش بود؟

خیر. امسال دومین سالی بود که در کنکور دکترای روانشناسی  وزارت بهداشت شرکت کردم و البته در کنارش هم کنکور وزارت علوم رو هم شرکت کردم. اما همانطور که گفتم هدف اصلیم وزارت بهداشت بود ولی چون امسال کل کشور 5 نفر سهمیه آزاد برمیداشت نخواستم ریسک کنم و آزمون وزارت علوم رو هم شرکت کردم. سال قبل من  دو مشکل داشتم یکی روش  غیراصولی برای مطالعه و دیگری فرصت اندک برای مطالعه ی دروس تخصصی بود. بخشی از زمانم رو به آزمون زبان ( که لازمه ی ثبت نام در آزمون دکترای  وزارت بهداشت است) اختصاص داده بودم. اما  امسال به صورت اصولی و برنامه ریزی­شده از اواخر آذرماه شروع به مطالعه کردم و تا 21 اردیبهشت که روز آزمون بود ادامه دادم.

  • آزمون امسال با سالهای قبل چه تفاوتی داشت؟     

امسال تفاوت زیادی با قبل داشت، بعضی سرفصلهای آزمون دکترای روانشناسی ترکیب شد و استعداد تحصیلی به عنوان یک سرفصل عمومی اضافه شد. بعضی از دروس هم مثل آمار و روش تحقیق، روانشناسی فیزیولوژیک و رشد حذف شدند. این باعث شد اکثر داوطلبها سردرگم بشن و مطمئن نباشن که این منابع واقعاً حذف شده اند یا نه.  همچنین امسال به جای فقط روانشناسی بالینی، یک مجموعه وجود داشت که دکترای  روانشناسی نظامی و مشاوره توانبخشی  رو هم شامل می­شد.

 

  • از ابتدا برنامه بلندمدت داشتین؟ میدونستین که با هر درس چطور میخواین رفتار کنین؟ کی مرور کنید و غیره؟ می­دونیم که برنامه ریزی طی مسیر یک موضوع شخصی است و از فردی به فردی متفاوته. اما هر برنامه ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می کردید که فکر میکنید باعث موفقیت شما بود و باید به بقیه منتقلش کنیم؟

               بله قطعا، مهمترین اصل برنامه ریزی درست و مقید بودن به  برنامه ست. از ابتدا دروس مشترک آزمون وزارت بهداشت و وزارت علوم رو جدا کردم و تا 4 اسفند که آزمون علوم بود  دروس مشترک رو خوندم  مثل آسیب، شخصیت، استعداد تحصیلی و از اسفند به بعد دروس مخصوص بهداشت رو شروع کردم مثل مارناتها، اصول مصاحبه ی بالینی اوتمر و … .  تا هفته ی اول فروردین تمام منابع رو یک دور کامل خونده بودم و یک ماه و نیم بقیه رو کلا مرور کردم ، دو تا سه دور. طوری که هفته ی آخر من کل منابع رو یک دور کامل مرور کردم. البته چون من خلاصه برداری و نکات مهم کتاب رو هایلات کرده بودم هفته های آخر فقط آنها را مرور میکردم و  در واقع ماه آخر اکثر کتابامو کنار گذاشتم و فقط خلاصه های مخصوص خودمو میخوندم که با وسواس نکته برداری کرده بودم و برای آسیب و رشد هم از سوالات تالیفی خانم دکتر خجوی استفاده کردم. به نظرم  راهنمایی و مشاوره ی  کسی که قبلا این راه رو رفته  و دسترسی به خلاصه برداری های مفید، یکی از مهمترین عوامل کسب رتبه برتر هست. داوطلبان کنکور ارشد و دکتری باید به این مسأله بیشترین اهمیت رو بدِدن و دست کم تا یک ماه مونده به کنکور طبق سلیقه و تشخیص خودشون نسبت به تهیه خلاصه ها اقدام کنند و یا بهترین خلاصه هایِ در دسترس رو که موسسات کنکوری معتبر گردآوری کرده اند، تهیه کنند.

  • زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و چطور تنظیم کردید که مطالعه منظم صورت بگیره؟ فکر میکنید برای حفظ نظم برنامه مهمترین اصل چیه؟

من شاغل بودم  و تا ساعت 2 سرکار میرفتم. اما شبها تا دیر وقت بیدار میموندم که تایمهای صبح رو جبران کنم. و بخاطر این موضوع خواب شبانه روزی من طی حدود 5 ماه کمتر از  4 ساعت بود.  من برنامه ریزی مخصوص خودمو دارم یعنی  برای چند ماهی که داشتم از همون اول برنامه ریختم و طبقه بندی کردم،  بعد برنامه ی میان مدت هفتگی و کوتاه مدت روزانه ریختم و طبق اون عمل میکردم چون در غیر این صورت برنامه ی بلند مدتم به هم می ریخت و در نهایت هدف اصلیمو از دست میدادم. مهم­ترین اصل برای حفظ نظم از نظر من  همین نگاه کردن به هدف بلند مدت و اصلیه که دائم توی ذهن مرور بشه و این خودبخود به برنامه های کوتاه مدت جهت و سمت و سو میده.

 

  • لیست منابع یکی از مهمترین چیزهایی هست که برای مطالعه از ابتدا مشخص می کنیم. شما چه منابعی رو مطالعه کردین و نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست؟

با توجه به اینکه تغییراتی در منابع دکترای روانشناسی امسال داده شده بود اما من ریسک نکردم و سعی کردم اغلب منابع رو بخونم که حتی یک سوال رو هم از دست ندم. چون آزمون وزارت بهداشت بعضی وقتها سوالات غیر قابل پیش بینی میده که سرنوشت سازه. من برای هر سرفصل یک چارت کشیدم و  کتابهای مختلف که مربوط به اون سرفصل بود و احتمال داشت از اونا سوال بیاد رو درون اون چارت قرار میدادم و طبق اون پیش میرفتم. مثلا  چارت  سرفصل تشخیص و ارزیابی روانشناختی شامل دوجلد مارنات، بالینی کرامر، فصل 5 کاپلان جدید، مصاحبه ی بالینی اوتمر و تمام اختلالهای روانی در کاپلان بود. برای رواندرمانی ، کتاب نطریه های روان درمانی جرالد کوری، کتاب اخلاق حسینیان، و فصل 16 کاپلان جدید، خانواده درمانی گلدنبرگ و گروه درمانی یالوم. برای شخصیت، نظریه ای شخصیت فیست و فیست و فصل 4 کاپلان جدید.  منابع همگی جذاب هستن و یه جورایی هم­پوشانی دارن. مثلا نظریه شخصیت آدلر و روان درمانی آدلری مکمل هم هستن و بهتره  هر نظریه ی شخصیت با رواندرمانیش با هم خونده بشه که دید کامل­تری داشته باشیم.

 

  • در درس خاصی ضعیف بودید؟ و برای این درس چه کردید؟

ضعیف که نمیشه گفت اما من چون سال قبل کاپلانها رو کامل نخونده بودم خوندن 3 جلد با حجم زیاد برام خیلی سخت بود. اما از همون اوایل مطالعه شروع کردم به خلاصه کردنشون و تونستم همه نکات مهم رو گردآوری کنم و  برای مرور در نزدیکای آزمون دردسر نداشته باشم. این یکی از مهمترین عواملی بود که تونستم به کاپلان تسلط خوبی پیدا کنم. و چون خودم زمان زیادی طول کشید که این کار رو انجام بدم  بنابراین تصمیم گرفتم برای دوستانی که قصد شرکت در کنکور دارن و زمانشون کم هست  خلاصه ی کامل این کتاب  که شامل تمام  نکات کنکوری  میشه  رو  در سایت روان آموز  قرار بدم…

 

  • برای مرور منظم درس ها از چه روشی استفاده می کردید؟

از خلاصه برداری هایی که با حوصله  ودقت نوشته بودم در ماه آخر استفاده کردم و همانطور که بارها عرض کردم، این یکی از شروط اصلی موفقیت در کنکور هست؛ البته از نظر من.

 

  • چه مسایلی طی راه برای شما پیش میامد که شما رو خسته یا ناامید کنه؟ با این فکرها و مسایل چکار می کردید؟

مسائل و دغدغه های محل کار و حجم زیاد دروس گاهی خسته م میکرد، اما هرگز ناامید نشدم و با فکر کردن به نتیجه و هدفم که بزرگتر از همه ی مشکلاتم بود  و توکل به خدا انرژی دوباره می گرفتم.

 

  • آیا جایی آزمون آزمایشی میدادین و اگر میدادین نتایجش و فیدبکی که ازش میگرفتین چطور بود؟

به نظر من آزمون های آزمایشی برای ما که چندبار کنکوردکترای روانشناسی دادیم تاثیری نداره. فقط مشاوره و راهنمایی کسایی که قبلاٌ این راه رو رفتن بزرگترین و بهترین نتیجه رو میتونه بهمون بده.

 

  • فکر می کنید برجسته ترین ویژگی یا ویژگی هایی شخص شما که در موفقیت شما موثر بوده چه چیزهایی هست؟

سخت کوشی بالا ، اعتقاد به نیروی برتر و مهمترین ویژگی که بتونم بگم  برنامه ریزی خاص و اصولی و تلاش مضاعف برای اجرای دقیق برنامه ام بوده.

 

  • چه کسانی را بیش از همه در موفقیت خودتون موثر می دونید؟

اول از همه موفقیتهای زندگیمو خواست خدا می­دونم؛ چون کسانی رو سر راهم قرار داد که بسیار کمکم کردند. مثل خانم دکتر مهسا نقاش تبریزی عزیز که راهنمایی­های دلسوزانه ش واقعاٌ برام مفید بود و البته دوستانِ دانشمند دیگری مثل خانم دکتر آخانی وعزیزان دیگری که اینجا نمی شه اسم تک تکشون رو آورد. همچنین پسر عزیزم که انگیزه و امیدم بود و دعای خیر مادر و خانواده م بهم دلگرمی می داد.

  • ممنونم از وقتی که برامون گذاشتین. اگر سوالی بوده که من نپرسیدم یا سخنی که خودتون دوست دارین بگین ما می شنویم.

خواهش می­کنم. منم خوشحالم که با سایت شما آشنا شدم و راه رو برام هموارتر کرد. امیدوارم از این طریق بتونم به افرادی که مشتاق ورود به مقاطع تحصیلی بالاتر هستند کمک کنم.

ودر نهایت یک نکته بسیار مهم رو برای داوطلبان کنکور دکترای روانشناسی وزارت بهداشت بگم که علاوه بر نمره ی کتبی و علمی آزمون مصاحبه ی شفاهی وجود داره که به صورت ایستگاهی برگزار میشه  و بسیار ساختارمنده و چند داور جداگانه نمره میدن بنابراین این قسمت رو هم در نظر بگیرند و حتما از تجربیات کسانی که مصاحبه رو پشت سر گذاشتن استفاده بکنن .

 

  • ما یک جمله آخر مصاحبه ها از دوستان به یادگار میگیریم. شما چه جمله ای رو برای ما یادگار می­گذارید.

چیزی که من همیشه برای خودم تکرار کرده ام و آرامش بخش بوده این عبارته:

آرام باش، تفکر کن، توکل کن و آستین ها را بالا بزن؛ آنگاه دستان خدا را می­بینی که قبل از تو دست به کار شده اند.

 

 

 

مصاحبه با رتبه های برتر کنکور دکترای روانشناسی وزارت علوم و دکترای روانشناسی دراینجا بخوانید .