• سلام، وقتتون بخیر. ممنون میشیم خودتون رو برای مخاطبین ما معرفی کنین. (نام و نام خانوادگی، سن، شهر محل سکونت، محل تحصیل کارشناسی، سال، گرایش و رتبه کنکور، دانشگاه محل قبولی و …)

پارسا سیدزاده، 22 سال، ساکن بوشهر، دانشگاه خوارزمی تهران، رشته روانشناسی ورودی 97، در کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی 1401 رتبه 47 رو کسب کردم.

  • بسیار عالی، ممنونیم از شما و خوشحالیم که همراه شما هستیم. چی شد که به روانشناسی علاقمند شدین و این رشته رو انتخاب کردین؟

هر کس دلایل خاص خودش رو داره، به شخصه برای من دو فاکتور در روانشناسی خیلی مهم بود؛ یک این که آزادی عمل خیلی زیادی داره این رشته و به طور مثال میتوان فعالیت های مختلفی مثل کار در کلینیک، برگزاری کارگاه، آموزش و همچنین فعالیت هایی در زمینه بهداشت عمومی روان انجام داد، و نکته دوم هم این که به هر حال سلامت روان هم به اندازه سلامت جسم ضرورت دارد و قطعا کمک به دیگران برای تجربه زندگی بهتر میتونه برای هر فردی رضایت بخش باشه.

  • تعریفتون از موفقیت و شکست چیه؟

به صورت کلی که موفقیت و شکست نسبی هستند و به نظر من تا زمانی که آدم از فعالیت ها و تلاش های خودش راضی باشه میتونه خودش رو موفق بدونه ولی از یک دید کلی تر به نظر من آدمی موفق محسوب میشه که بتونه روی محیط اطرافش تاثیر مثبتی بگذاره و در مسیر این هدف حرکت بکنه.

  • از چه زمانی به طور جدی، شروع به مطالعه برای کنکور کردین و اولین قدمتون چی بود؟

خیلی صادقانه بخوام بگم، من تا آذر سال 1400 درگیر آزمون آیلتس بودم و هیچ مطالعه ای نداشتم و بعد از اون هم در آذر ماه عمل جراحی رباط زانو داشتم که تا اسفند ماه درگیر بازتوانی بودم و باز هم مطالعه ای نبود. تقریبا از اواسط اسفند ماه شروع کردم و اوایل هم خیلی جسته و گریخته بود و تقریبا از 15 فروردین به شکل کاملا جدی روزانه 7-8 ساعت یا شاید بیشتر میخوندم (البته بعضا اگر شرایطی پیش میومد روزهایی بود که این مطالعه به 3-4 ساعت میرسید).

 از اونجایی که من فرصت مطالعه منابع اصلی رو نداشتم از همان روز اول صرفا از کتاب های روان آموز استفاده کردم که به نظرم واقعا عالی بودن به ویژه کتاب رشد و بالینی و آسیب که نقاط قوت من هم در آزمون بودند.

مطلب مرتبط: منابع ارشد روانشناسی

  • از کدوم خدمات و محصولات روان آموز استفاده کردین و نظرتون راجع به هر یک چیه؟

کتاب های آسیب شناسی، کودکان استثنایی، رشد(دو جلد)، بالینی(هر دو جلد)، علم النفس رو از موسسه شما تهیه کردم، علاوه بر این ها از کلاس های مجازی درس های رشد و بالینی دکتر خجوی استفاده کردم.

در مورد کتاب های که به نظرم عالی بودن،من تونستم تقریبا یک دور و نیم از کتاب ها بخونم و قطعا اگر زمان بیشتری میگذاشتم و میتوانستم برای دور دوم و سوم هم آن ها را بخوانم قطعا عالی میشد.

در مورد کلاس های مجازی باید بگم که بی نظیر بودن و فوق العاده و مکمل عالی برای کتاب ها،متاسفانه من دیر با این کلاس ها آشنا شدم و اگر میتوانستم دوباره آن ها را ببینم باز هم تاثیر فوق العاده بیشتری روی نتیجه من میگذاشت به طور مثال رشد رو که توانستم 2 بار ببینم موفق شدم 66 درصد بزنم در کنکور. در مجموع مکمل فوق العاده ای برای کتاب ها هستند که حتما توصیه میکنم بعد از خواندن کتاب ها بچه ها سراغ آن ها بروند.

  • لیست منابع، یکی از مهمترین چیزهاییه که برای مطالعه از ابتدا مشخص می کنیم. شما چه منابعی رو مطالعه کردین، نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست و کدومشون رو به سایر دوستان روان آموزیتون پیشنهاد میکنین؟

بالینی: دو جلد کتاب روانشناسی بالینی ارشد روان آموز+کلاس های خانوم دکتر خجوی

رشد: دو جلدی روان آموز+کلاس های خانوم دکتر خجوی

آسیب شناسی و کودکان استثنایی:هر دو از کتاب های روان آموز

علم النفس: کتاب علم النفس روان آموز

مطلب مرتبط: منابع ارشد روانشناسی بالینی

فیزیولوژی و انگیزش و هیجان: کتاب پوران پژوهش ( به نظرم این کتاب واقعا کامل بود و اگر میتوانستم برای دور دوم بخوانم معجزه میکرد چرا که بخش فیزیولوژی به این دلیل که رشته من تجربی بوده قوی بود ولی نظریه های انگیزش را فراموش کرده بودم.)

آمار و روش تحقیق: کتاب های دکتر حبیبی که به نظر من واقعا عالی بودن و باز هم درصد من به دلیل زمان کم من بود و نه کاستی کتاب چرا که بعدا بررسی کردم پوشش دهی خیلی خوب بود.

زبان: کتاب دکتر یحیی سید محمدی تهیه کردم ولی استفاده نکردم چرا که زبانم سطح مناسبی به دلیل آزمون آیلتس داشت و موفق شدم بدون مطالعه 100 درصد بزنم.

  • از ابتدا برنامه بلندمدت داشتین؟ میدونستین با هر درس چطور میخواین رفتار کنین؟ مثلا کی مرور کنین، چه تعداد تست بزنین و…؟

خیر واقعا برنامه بلند مدتی نداشتم و حتی در ابتدا قصد داشتم مطالعه رو برای سال بعد بگذارم ولی خب در دو ماه آخر گفتم حداقل تلاشی داشته باشم و برای همین، طوری برنامه ریزی کردم که در حداقل زمان ممکن بیشترین پوشش دهی مطالب رو داشته باشم و خب خداروشکر با برنامه ریزی مناسب و کمک کتاب های روان آموز ممکن شد.

 مطلب مرتبط: برنامۀ راهبردی مطالعاتی رایگان کنکور ارشد روانشناسی

  • از خدمات مشاوره استفاده میکردین؟ چقدر به نقش مشاور در این مسیر اهمیت میدین؟

خیر از مشاوره ای استفاده نکردم و 0 تا 100 برنامه ریزی رو خودم انجام دادم.خداروشکر چون در دبیرستان رشته تجربی بودم و در مدرسه استعداد درخشان تحصیل میکردم با شرایط برنامه ریزی در موقعیت های پرفشار آشنایی داشتم و خودم کار های این چنینی رو انجام دادم ولی قطعا به دوستانی که بین کتاب ها و برنامه ریزی گیج شدن توصیه میکنم برنامه رو خودشون تعیین کنن ولی از مشاور به عنوان کسی که ازش مشورت بگیرن حتما استفاده بکنن.

  • همونطور که میدونین برنامه ریزی از فردی به فرد دیگه متفاوته، اما هر برنامه ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می کردین که فکر میکنین باعث موفقیت شما بوده و باید به بقیه منتقلش کنیم؟

به نظر من مهمترین اصل در برنامه ریزی انضباط و تعهد به برنامه هست و این که برنامه رو طوری تعیین کنید که بتونید به اون پایبند باشید و این عدم پایبندی به برنامه صرفا شما رو سرد و خسته میکنه و قطعا ضربه بزرگی به شما میزنه. 

  • زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و فکر میکنین برای حفظ نظم برنامه مهمترین اصل چیه؟

همونطور که گفتم برای حفظ نظم مهمترین چیز پایبندی هست و باید سعی کنین همه عواملی که باعث میشن شما تابع و پیرو برنامتون نباشین رو کنار بگذارین. 

  • محل مطالعه شما کجا بود و آیا دوستانی هم داشتین که در کنکور همراهتون باشن؟

من در خانه مطالعه میکردم و خب یکی از دوستانم خیلی به لحاظ روحی به من کمک میکرد و انگیزه موفقیت من رو به ویژه در یکی دو ماه آخر افزایش داد.

  • آیا در آزمون های جامع روان آموز شرکت کردین ؟ اگر بله کدام مرحله و نظرتون در رابطه با آزمون ها چه بود ؟

من صرفا در آخرین آزمون جامع روان آموز شرکت کردم و به نظرم خیلی خوب بود و تجربه مناسبی رو از اونچه سر جلسه میخواین انجام بدین رو برای شما شبیه سازی میکنه.

آزمون های آزمایشی کنکور ارشد روانشناسی روان آموز

  • در سال کنکورتون از تلفن همراه و فضای مجازی هم استفاده میکردین؟ اگر آره چه محتواهایی رو دنبال میکردین و چطور تایم استفاده از گوشیتون رو مدیریت میکردین؟

بله از تلفن همراه و فضای مجازی هم کاملا برای رفع خستگی استفاده میکردم ولی به صورت کلی اهل چت کردن و ارتباط خیلی زیاد با دیگران نیستم ولی خب یکی از دوستانم که در بالاتر گفتم با اون خیلی در ارتباط بودم و این ارتباط نقش محرک خیلی خوبی برای من داشت. 

  • در طول این یک سال چه تفریحات و سرگرمی هایی داشتین و به چه میزان؟

تا اسفند ماه که درگیری های دیگری داشتم و مطالعه ای نکردم ولی در زمان مطالعه تفریحات من بیشتر فیلم دیدن،فوتبال، ارتباط با دوستم بود و خب خیلی کم میشد که برنامه ای خارج از خانه داشته باشم چرا که وقت گیر بودن.

  • مهم ترین عادات مفید و مضر شما که تاثیر مستقیم در نتیجه کنکورتون داشت چه چیزهایی بودن؟

به نظر عادت مفید من صبح زود بیدار شدن بود که خیلی من رو جلو مینداخت و من هر روز حدودا ساعت 7 بیدار میشدم.

و عادت مضر هم به نظرم گاها ایده آل گرایی بود که اگر طبق برنامه پیش نمیرفتم دیگه باقی روز رو مطالعه ای نمیکردم.

  • آیا وضعیت ویژه حاکم بر جامعه به علت کرونا و اخبار و حواشی مربوط به کنکور در روند مطالعه شما تاثیری داشت؟

حقیقتش نه، تا جای ممکن از اونا دوری کردم و خیلی به اون ها توجهی نکردم چون سودی رو به همراه نداشتن. 

  • حتما برای شما هم پیش میومده که گاهی نا امید بشین؛ در این مواقع چه راه حلی داشتین؟

حقیقتش در این مورد برای من یک استثنا وجود داشت و اون این بود که چون دیر شروع کرده بودم بی جهت انتظاری از خودم نداشتم و به همین دلیل ترس و نگرانی هم نبود برای من و صرفا هدفم این بود که بهترین نتیجه رو بگیرم به بقیه هم توصیه میکنم اگر میتونن با همین هدف پیش برن و خیلی داستان رو مرگ و زندگی نکنن هر چند میدونم خیلی سخته.

  • انگیزه اصلی شما برای ادامه تحصیل در مقطع روانشناسی و چشم اندازتان از آینده چیست؟

به شکل کلی خب به علم علاقه دارم و به حوزه تحصیلی خودم و به همین دلیل هم دوست دارم تا جایی که میشه به لحاظ علمی خودم رو بالاتر بکشونم و از نظر آکادمیک پیشرفت کنم و این که خب بتونم در آینده اگر بشه در زمینه سیاست گذاری نظام سلامت روان نقشی داشته باشم. به صورت کلی احساس میکنم اگر بچه های با استعدادی جذب بشن و فعالیت خوبی انجام بشه مثل چیزی که الان در انگلستان داره اتفاق میوفته میشه در آینده یک به اصطلاحی دوره درخشان رو برای روانشناسی در نظر گرفت.

  • ارزشمندترین و مهم ترین ویژگی شما در مسیر موفقیتتون در کنکور به نظر خودتون چی هست؟

به نظر خودم پایبند بودن به اهدافی که برای خودم ریختم و این که هیچوقت از کنکور سعی کردم نترسم.

  • آیا برای مطالعه هر درس شیوه متفاوتی داشتین؟ به چه صورت؟

خب قطعا مطالعه درس به درس متفاوت هست درس هایی مثل بالینی و آسیب رو به جز بعضی فصول نباید حفظ کرد و باید مفهومی خوند حتی به نظر در آمار هم باید همچین کاری کرد ولی خب درس هایی مثل علم النفس و فیزیولوژی حفظی تر هستند.در مورد رشد هم که حد وسط قرار داره و باید به هر دو صورت خوانده بشه.

  • چالش بر انگیز ترین درس برای شما چه بود و با این درس چه کردین؟

حقیقتش خیلی با درس ها چالش و مشکل زیادی نداشتم همشون برای من جذاب بودن و احساس میکردم از دلشون میتونم چیزهای تازه ای یاد بگیرم.

  • نقطه قوت شما چه درسی بود و برای بهره گیری بهتر از این نقطه قوت چه کاری انجام دادین؟

قطعا زبان بود و بعد از اون رشد و بالینی و تا حدی آسیب و کودکان استثنایی. بنده سعی کردم که در زمان کم تمرکزم رو بیشتر روی درس های پرضریب بذارم ولی به هیچ وجه از درس های ضریب 1 هم غافل نشدم ولی خب سعی کردم رشد رو تا جایی که میتونم تقویت کنم چرا که میدونستم بالینی مفهومی هست و میتوانم درصد مناسب تری بزنم و رشد هم حقیقتا درس سختی نیست در صورت مطالعه مناسب.

  • کمی از روز کنکورتون برامون تعریف کنین. چه احساسی داشتین؟ چقدر آماده بودین؟

حس شادی حقیقتش،به هر حال میرفتdم که به یک ماراتن پایان بدیم و روز خیلی خوبی بود. در آرامش رفتم و نشستم و امتحان رو دادم و تمام.

  • بعد از دریافت دفترچه به چه نحوی به سوالات پاسخ دادین؟

زبان رو گذاشتم آخرین درس چون میخواستم با دقت برم و 100 رو بزنم ولی بقیه رو طبق دفترچه رفتم و در دفعه اول صرفا سوالاتی رو که مطمئن بودم زدم و دور دوم با فکر بیشتری سوالات را بررسی کردم و 10 دقیقه آخر رو هم به بررسی پاسخنامه پرداختم.

  • اگر یه بار دیگه در موقعیت قبلیتون باشین و بخواین کنکور بدین، چه اشتباهاتی رو انجام نمیدین؟

یکی داشتن تفکر ایدآل گرا رو میذارم کنار که بتونم از روز هام بهتر استفاده کنم و دوم این که زودتر شروع میکردم البته خب من شرایطی داشتم که در بالا دلیلش رو گفتم که نمیتونستم زودتر شروع کنم ولی خب در حالت فرضی قطعا زودتر شروع کردن نتیجه بهتری دارد.

  • برای رتبه برتر شدن از چه چیزهای دیگه ای در زندگیتون چشم پوشی کردین؟

خب طبیعیه باید برای یه مدتی قید دوستان، تفریح و خواب زیاد رو بزنین ولی به هیچ وجه هم اون ها رو فراموش نکنین و هر از گاهی از اون ها برای شارژ کردن خودتون استفاده کنین.

  • مهمترین توصیه شما به داوطلبین کنکور سال های آینده چیه؟

بدون ترس وارد رقابت بشین،خودتون رو بشناسین و متناسب با خودتون برنامه بریزین و منابع رو انتخاب کنین و اینکه سعی کنین یک کتاب رو چند بار بخونین به جای چندین کتاب رو یک بار.

 

  • به جز نتیجه ای که در کنکور کسب کردین، فکر می کنین این مطالعه و دوره چندماهه که صرف کنکور کردین، چه چیزهایی به شما یاد داد؟

حقیقتش از اونجایی که برنامه قطعی برای کنکور نداشتم از این زمان مطالعه به عنوان یک یادآوری و جمع بندی مطالبی که در 4 سال تحصیلی خوانده بودیم استفاده کردم و سعی کردم به بهترین نحو دانش عمومی خودم رو هم افزایش بدم.

 

  • چه کسانی رو بیشتر از همه در موفقیت خودتون سهیم می دونین؟

خانواده،دوستم و البته موسسه روان آموز

  • ممنونم از وقتی که برامون گذاشتین. اگر صحبتی هست که دوست دارین بگین، ما به گوش جان میشنویم.

صحبت خاصی نیست و صرفا تشکر از همه دوستان در تیم روان آموز

  • به عنوان آخرین سخن، روان آموز رو به یک جمله یادگاری مهمون کنین.

خیلی خلاصه و راحت و رک “دمتون گرم بابت تسهیل کار بچه ها”

  • با آرزوی سلامتی، موفقیت و سرزندگی برای شما همراه عزیز و همه مخاطبین دوست داشتنی روان آموز

بیشتر بخوانید: مصاحبه با رتبه 46 کنکور ارشد روانشناسی بالینی 1401