• لطف میکنید خودتون رو برای دوستان معرفی کنید و چه رتبه ای در کنکور ارشد روانشناسی داشتید؟

سلام، زینب شهاب زاده هستم متولد ۱۳۷۴، ساکن کرج. رتبۀ 53 کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی رو در گرایش بالینی کسب کردم.

  • ورودی چه سالی و چه دانشگاه بودین؟

ورودی سال ۹۲ دانشگاه زنجان، روانشناسی.

  • اولین قدمی که برای شروع کنکور ارشد برداشتید چی بود؟

اولین قدم برای مطالعه، داشتن منابع کافی و برنامه ریزی بلند مدت و تعیین هدف است.

مطلب مرتبط: منابع ارشد روانشناسی

  • اولین سالی بود که کنکور ارشد می دادید؟ فکر می­کنید مهم ترین اشتباه قبلی شما چی بود که امسال تکرارش نکردید و از همان شروع حواستون به آن بود؟

خیر سال دوم هست که شرکت کردم سال ۹۷ رتبه ام در ارشد روانشناسی بالینی ۱۶۸ شد. امسال میانگین ساعت مطالعه من نسبت به سال ۹۷ کمتر بود، اما دلیل اصلی من برای اینکه امسال رتبه ام بهتر شد این بود که دیگه اشتباه های سال گذشته رو انجام ندادم. اشتباه بزرگ من در سال گذشته مربوط به کیفیت مطالعه یا منابع نبود. اشتباه من استرس بیش از اندازه بود که اونقدر مسئله رو برای خودم سخت کرده بودم و همین استرس سر جلسه کنکور یقه من رو گرفت! به طوری که نتونستم به خوبی اطلاعات رو بازیابی کنم و جلسه رو مدیریت کنم.

  • از ابتدا برنامه بلندمدت داشتید؟ میدونستید که با هر درس چطور میخواهید رفتار کنید؟

در ابتدای حرفم قبل از اینکه به این سوال جواب بدم، این رو بگم که داشتن برنامه بلند مدت در مدت معقول ،تاکید میکنم معقول! در این مسیر خیلی کمک کننده هست و به نظرم با داشتن برنامه استرس کمتری رو متحمل میشیم و تمرکز اصلی به جای اینکه وای من هفته بعد چی بخونم  و از چه منبعی. این تمرکز روی کیفیت مطالعه و یادگیری صرف میشه.

بله من هردوسال برنامه مطالعه داشتم سال اول این برنامه رو با وسواس و اضطراب بیشتری طی کردم و سال دوم در برنامه قبلی تغییراتی ایجاد کردم و بیشتر روی نقطه ضعف هام مثل درس ها و مطالبی که من سال گذشته کمتر روی آن ها تمرکز کرده بودم، کار کردم.

  • میدونیم که برنامه ریزی طی مسیر یک موضوع شخصی است و از فردی به فرد دیگر متفاوت است.اما هر برنامه ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می کردید که فکر می کنید باعث موفقیت در کنکور ارشد شما بود و باید به بقیه منتقلش کنیم؟

اصول کلی برنامه ریزی به این صورت هست که ابتدای مطالعه و شروع برنامه باید صرفا به یادگیری دروس اختصاص داده بشه مخصوصا برای کسایی که تغییر رشته ای هستند و وسواسی روی حفظ کردن و فراموشی مطالب نداشته باشند، چون مباحث بارها در ماه های بعد مرور خواهد شد، عامل مهم در تثبیت مطالب در حافظه تمرین و تکرار هست.

پس از تسلط نسبی روی مطالب خوانده شده و از بین بردن نقطه ضعف های اصلی مرحله مهمتر مرور مرور ومرور مطالب هست! که اگر برنامه ی بلندت مدت داشته باشید میدونید که چه زمانی چه مطلبی رو مرور کنید.

البته در مرور های بعدی روی مطالبی که فراموش شده و کمتر یاد گرفته اید بیشتر تمرکز کنید و وسواس زیاد برای حفظ کردن کلمه به کلمه کتاب رو نداشته باشید.

در سال گذشته شخصا روی مطالبی تمرکز کردم که کمتر بلد بودم یعنی با توجه به شناختی که از یادگیری خودم داشتم، میدونستم کدوم مطلب رو بلدم یا نه و این یعنی همون فراشناخت که هممون میدونیم تاثیر بسزایی در موفقیت مخصوصا موفقیت تحصیلی داره.

مطلب مرتبط: برنامۀ راهبردی مطالعاتی رایگان کنکور ارشد روانشناسی

  • زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و چطور تنظیم کردید که مطالعه منظم صورت بگیره؟ فکر میکنید برای حفظ نظم برنامه مهمترین اصل چیه؟

تنظیم برای مطالعه و برنامه منظم قطعا نیاز به کمک فردی داره که در این زمینه تجربه داره کمک های خانم دکتر خجوی در این راه برای من خیلی کمک کننده بود.

البته جا داره از خانم حاجی رسولیها هم‌تشکر کنم، برنامه های ایشون در سال اول برای من در یادگیری دروس و تثبیت اونها خیلی خیلی کمک کننده بود.

پس پیشنهاد میکنم برای خودتون برنامه فضایی طرح نکنید و حتما از فردی متخصص کمک بگیرید.

و عامل اصلی برای حفظ نظم داشتن هدف مشخص، انگیزه بالا، پایبندی به هدف، پشتکار، برنامه منظم، می دونم.

  • لیست منابع یکی از مهمترین چیزهایی هست که برای مطالعه از ابتدا مشخص می کنیم. شما چه منابعی رو برای کنکور مطالعه کردید و نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست؟

هممون میدونیم کنکور امسال نسبت به سال های گذشته سبکش متفاوت بود،جالب تر از این کلید های سازمان سنجش بود!!!

پس قطعا برای کسانی که میخوان رتبه های بهتری رو کسب کنند البته با توجه به تسلط در درس آمار و زبان باید منابعی اضافه تر برای درس های تخصصی بخونند.

منابعی که مطالعه کردم:

  • سال اول منبع اصلی مثل دوجلد آسیب شناسی روانی گنجی ،کودکان استثنایی گنجی یا لورابرک برای رشد و کرین رو مطالعه کردم و گذاشتم کنار.
  • بالینی: روانشناسی بالینی فیرس، نظریه های روان درمانی پروچاسکا ،و خلاصه این کتاب در سایت روان آموز و خلاصه کرامر در سایت مدرسان شریف رو هم در سال گذشته خونده بودم و تسلط داشتم و امسال نخوندمش ولی پیشنهاد میکنم برای کسایی که میخوان درصد بالا بزنند در کنار سه منبع بالا مدرسان و شاملو هم ‌مطالعه شود.
  • آسیب شناسی روانی و کودکان استثنایی: کتاب آسیب روان آموز و کتاب روانشناسی کودکان استثنایی روان آموز
  • رشد: دو جلد روانشناسی رشد روان آموز
  • علم النفس: کتاب مدرسان و علم النفس کجباف و جزوه کلاسی دکتر خدامرادی و کلاس نکته و تست
  • آمار و روش تحقیق: جزوه کلاسی دکتر حبیبی کتاب مدرسان شریف هم سال ۹۷ خونده بودم
  • زبان :کتاب یحیی سید محمدی و متن های کنکور
  • فیزیولوژی و انگیزش : کتاب روانشناسی فیزیولوژیک روان آموز و جزوه فیزیولوژی دکتر پیری
  • کتاب پوران پژوهش برای انگیزش و هیجان

مطلب مرتبط: منابع ارشد روانشناسی بالینی

  • در درس خاصی ضعیف بودید؟ و برای این درس چه کردید؟

بله من در درس آمار و زبان سطحم خیلی خیلی ضعیف بود

برای آمار پیشنهاد میکنم از کلاس ها استفاده کنید تا مفاهیم جا بیفته براتون و در کنارش کتاب مورد نظر رو بارها و بارها مرور کنید.

برای زبان هم متن زیاد خونده بشه و تست زنی زیاد.

  • نقطه قوت شما در چه درسی بود؟ این نقطه قوت چه طور به وجود اومده بود و برای بهره گیری بهتر از این نقطه قوت چه کردید؟

من به جز درس زبان و آمار در بقیه درس ها تقریبا مسلط بودم مخصوصا رشد، آسیب و بالینی

نقطه قوت من در این درس ها بخاطر این بود که از دوره ی کارشناسی اطلاعاتی راجع به این دروس داشتم و همچنین به این دروس بسیار علاقه مند بودم.

برای بالا بردن درصد این دروس به مطالبی پرداختم که بلد نبودم و منابع بیشتر و کاملتری رو مطالعه کردم.

  • برای مرور منظم درس ها از چه روشی استفاده می کردید؟

برخی دروس که که فرار هستند مثل فیزیولوژی،  نارنگی واقعا کمک کننده هست و هایلایت های کتاب رو مرور می کردم و طبق برنامه مرورها رو انجام می دادم.

محصول مرتبط: کتاب جامع روانشناسی بالینی ارشد روان آموز

  • چه مسایلی طی راه برای شما پیش می آمد که شما رو خسته یا ناامید کنه؟ با این فکرها و مسایل چکار می کردید؟

ببینید در کل پروسه کنکور یه پروسه ی طولانی هست که فراز و نشیب های زیادی داره.

بنظرم قبل از ورود به این مسیر باید با توجه به هدف های بالایی که برای خودمون انتخاب کردیم همه ی سختی های این مسیر رو طی کنیم ، در واقع باید مسئولیت تصمیمی که گرفتیم رو به عهده بگیریم.

شکست سال گذشته برای من خیلی سخت بود اما من باید به هدفم می رسیدم، گاهی انگیزه ام واقعا کم می شد و دوست نداشتم برم سمت کتاب ها و فکرای بیخودی که تو ذهنم می­چرخید برای غلبه به این موارد پیشنهاد میکنم کمی استراحت بدید به خودتون مثلا یک الی دوروز برید تفریح یا قدم بزنید ،مطمئنا بعد از این استراحت با انرژی بیشتری درس میخونید و به یادگیری خودتون اعتماد بیشتری می کنید.

  • آیا در آزمون آزمایشی شرکت می کردید و نتایج و فیدبکی که از آزمون آزمایشی می­گرفتید چطور بود؟

بله سال اول من آزمون های مدرسان شریف رو شرکت کردم که در اکثر آزمون ها رتبه ام تک رقمی می­شد، اما امسال با توجه به شناختی که از خودم در یادگیری دروس داشتم ضروری نمی­دیدم این آزمون رو شرکت کنم.

اما برای سنجش خود، حتما در صورت لزوم و تمایل یکی از آزمون های آزمایشی ارشد روانشناسی را شرکت کنید

تاکید می­کنم فقط برای سنجیدن نه لزوما تمرکز و وسواس زیاد روی سبک سوال ها.

  • فکر می کنید برجسته ترین ویژگی یا ویژگی های شخص شما که در موفقیت شما موثر بوده چه چیزهایی هست؟

برجسته ترین ویژگی من پایداری رو هدفی که مد نظرم بود و تلاش و صبر زیاد، مسلما عوامل دیگر مثل نحوه ی خوندن، برنامه ریزی هم تاثیر گذار بود.

محصول مرتبط: دورۀ مجازی آموزش روانشناسی بالینی ارشد

  • به جز نتیجه ای که در کنکور کسب کردید، فکر می کنید این مطالعه و دوره چندماهه که صرف کنکور کردید چه چیزهایی به شما یاد داد؟

خیلی چیزا!!!

اینکه برای رسیدن به خواسته ات صبر کنی تلاش کنی، در ذهن همه ی ما افکار ناامیدکننده همیشه در حال عبور هست اما اینکه یاد بگیرید چجوری با اونا مقابله کنید خیلی مهمه.

سختی ها می گذرند و مطمئنا بعدش نتیجه زحماتتون رو میگیرید. البته این رو هم بگم که خیلی ها رو دیدم زحمت می­کشند اما نتیجه مورد نظرشون رو بدست نمیارن مثل سال اول من.

اما من سال دوم ۹۰ درصد اون اشتباهات رو پاک کردم از زندگیم،در این مسیر پیشنهاد می کنم اگر نمی خواهید دچار این اشتباهات بشید حتما از مشاور کمک بگیرید.

  • چه کسانی را بیش از همه در موفقیت خودتون در کنکور ارشد موثر می دونید؟

مطمئنا اولین کسایی که تو این مسیر کمکم کردند پدر و مادرم بودند اینکه چون من عادت رفتن سالن مطالعه نداشتم خونه رو اکثر اوقات برای من ساکت نگه می داشتند(البته پیشنهاد میکنم اگر میتونید برید سالن مطالعه حتما برید)

خانم خجوی در این راه واقعا به من کمک کردند مخصوصا برای شروع دوباره در واقع اینو بگم که اگر ایشون نبودند من نمیتونستم اینجور شروع کنم یا اگر شروع می کردم همان اشتباهات سال گذشته رو تکرار می کردم.

از خانم حاجی رسولیها هم تشکر میکنم که سال اول در کنارم بودند.

و همچنین دوستای تبسمی گلم.

  • ممنونم از وقتی که برامون گذاشتید. اگر سوالی بوده که من نپرسیدم یا سخنی که خودتون دوست دارین بگین ما می شنویم.

نه همکاری با شما بهترین بود برای من.

  • ما یک جمله اخر مصاحبه ها از دوستان به یادگار می گیریم. شما چه جمله ای رو برای ما یادگار می گذارید.

خواهش میکنم. آخرین حرفم که خیلی دوست دارم به افرادی که در این مسیر هستند بزنم، اینه که اول هدفشون رو مشخص کنند و مسئولیتش رو بپذیرند.

استرس و اضطراب  عامل خیلی خیلی مهمیه که باید بهش توجه بشه.

شما قرار نیست هرروز هفته رو ۲۴ ساعت درس بخونید که بگید اره من تلاش میکنم به هدفم برسم، نه ،درسته ما می گیم تلاش کنید اما این تلاش فضایی و غیر معقول نباشه.

موقع هایی رو برای خودتون بزارید برید بیرون یا قدم بزنید.

اگر وسواس و استرس بیش از حدی تو این مسیر داشته باشید مطمئنا سر جلسه کنکور یقه تون رو می گیره..!

ببخشید حرفام زیاد شد دوست داشتم تجربه هامو در اختیارتون بزارم

موفق باشید.

بیشتر بخوانید: مصاحبه با رتبه 12 ارشد روانشناسی بالینی 1398