• خانم مژده سجادی عزیز، مجددا از طرف تیم روان آموز و همه همراهان عزیز سایت بهتون تبریک میگیم. مجموعه روان آموز افتخار می کند که مجددا می تواند  امسال هم مصاحبه با رتبه یک ارشد روانشناسی را بدون سوگیری و صرفا برای اطلاع رسانی صحیح به شما عزیزان ارایه کند.لطف می کنید خودتون رو برای دوستانتون در سایت روان آموز معرفی کنید

مژده سجادی هستم. متولد سال1371. فارغ التحصیل گرایش روانشناسی صنعتی سازمانی از دانشگاه اصفهان. ورودی 91

  • گرایش صنعتی سازمانی چقدر اشتراک با بالینی داره؟ چی شد که به فکر تغییر گرایش افتادین؟

چند ترم اول اصولا درس ها مشترک بود اما 3_2ترم آخر کاملا متفاوت بودن. پس از گذروندن دروس مشترک متوجه شدم که به روانشناسی بالینی و بودن با مردم علاقه بسیاری نسبت به کار در سازمان ها دارم و همین امر موجب به گرفتن چنین تصمیمی شد.

  • از کی قدم اول رو برداشتین؟ برای این تغییر گرایش چه کارهایی لازم بود بکنید؟

قبل از تابستون از رتبه های برتر دانشگاهمون و افراد با تجربه مشاوره گرفتم و با منابع کنکور ارشد روانشناسی بالینی آشنا شدم و از اول مرداد هم شروع به مطالعه کردم.

مطلب مرتبط: منابع ارشد روانشناسی

  • چون الان موقع شروع داوطلب ها هست میتونید بیشتر از شروع برامون بگین. خیلی از دوستان نمیدونن که چطور شروع کنند و چون خودشون قرار هست این کار رو انجام بدن اگه بتونیم بهشون اطلاعات دقیق تر بدیم خیلی کمک کننده است. میدونین که شروع همیشه سخته!

با توجه به اینکه سال کنکور برای هر داوطلب دشواری ها و استرس های خاص خودش رو داره از نظر من قطعا قبل از شروع برای مطالعه یک هدف منطقی و برنامه ریزی واقع بینانه میتونه این مسیر پر فراز و نشیب رو هموار کنه.

  • از نظر شما و طبق تجربه شما، برنامه واقع بینانه و منطقی برای کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی چه اصولی داره؟ مشخصا برای رشته روانشناسی و دروسی که ما داریم؟

متاسفانه داوطلبانی هستند که به هنگام برنامه ریزی برای شروع کار برنامه متعادل و متناسب با توانایی هاشون رو تنظیم نمیکنند و با ساعت بسیار بالا شروع به مطالعه میکنند و یا در تنظیم دروس مورد مطالعه به نوع درس و زمانی که برای شروع درس مورد نظر باید در نظر بگیرند چندان توجه نمیکنند. برخی از دروس مثل زبان و آمار و بالینی باید زودتر در برنامه مطالعاتی قرار بگیرند. به نظر من باید به تمام این مسایل  به هنگام برنامه ریزی توجه بشه

  • یعنی بر اساس توانایی ها، ضعف و قوت ها و حجم دروس برنامه رو تنظیم کنن. شما توی درس خاصی ضعف نداشتین که لازم بشه برنامه خاصی براش بریزین؟

در درس خاصی ضعیف نبودم اما اصول مطالعه رو رعایت کردم برای مثال زبان رو به خاطر فرار بودن هر روز مطالعه میکردم و یا درس هایی مثل انگیزش و هیجان و علم النفس رو ماه های اخر بیشتر مطالعه کردم.

مطلب مرتبط: برنامه راهبردی مطالعاتی رایگان کنکور ارشد روانشناسی

  • درسته. کی دوره جمع بندیتون رو شروع کردین؟ تا کی مطلب جدید میخوندین؟

تقریبا تا 1ماه و نیم قبل از کنکور برخی درس ها رو یک دور و برخی دیگه رو دو تا سه دور مطالعه کردم.  یک ماه ونیم آخر هم جمع بندی کردم.

  • تست زنی هم در دوره جمع بندی بود یا همون موقع مطالعه انجام میدادین؟ به نظرتون کدوم بهتره؟

پس از اینکه یک دور  هرفصل کتاب ها رو مطالعه میکردم تست های مربوط به سال های قبل رو هم میزدم تا متوجه بشم چه قسمت هایی در کنکور بیشتر در چند ساله اخیر تکرار شده. ماه اخر زمان زیادی رو صرف تست زدن و نکته برداری از سوالات کردم و مطالعه این نکته ها و خلاصه ها هفته آخر برام خیلی آرامش بخش بود.

  • درسته، این نکته ها و خلاصه های ماه آخر واقعا عالی ان. شبیه یک کوله پشتی میمونن که یادگاری های یک سفر طولانی رو در خودشون دارن. واقعا خوبن. در طول مطالعه هم خلاصه برداری میکردین؟

بله.به نظرم خلاصه نویسی در  برخی از دروس مثل فیزیولوژی و انگیزش و هیجان و درس هایی که پر از نکته های جزیی هستند واقعا موثره.

  • میتونین لیست منابع ارشد روانشناسی بالینی که مطالعه کردین رو بهمون بگین؟

زبان کتاب لیندالیل و 504

آمار و روش تحقیق مدرسان و جزوات دکتر عابدی و حبیبی

علم النفس مدرسان و کتاب علم النفس  دکتر کجباف.

روانشناسی بالینی فیرس و پوران پژوهش و مدرسان

روانشناسی مرضی دو جلد گنجی

روانشناسی کودکان استثنایی گنجی و مدرسان

فیزیولوژی و انگیزش و هیجان پیری انتشارات پژوهش و کتاب فیزیولوژی و انگیزش خدا پناهی

روانشناسی رشد لورا برک و رشد کرین و رشد مدرسان

مطلب مرتبط: منابع ارشد روانشناسی بالینی

  • تقریبا مهمترین منابع اصلی که ما بهشون تاکید داریم رو خوندین. خیلی خوبه. آزمون هم شرکت میکردید؟

بله. مدرسان شرکت میکردم.

  • جطور بود آزمون و آیا شباهت داشت نتیجه ها؟

به نظرم آزمون میتونه تا این حد موثر باشه که داوطلب رو با فضای سرجلسه آشنا بکنه و توجه به نقاط ضعف و تلاش برای برطرف کردنه اون ها و شباهت چندانی به کنکور نداره.

  • درسته منم همین نظر رو دارم. برای همین با وجود مشکلاتی که آزمون ها دارند من پیشنهاد میکنم شرکت کنند بچه ها ولی درگیرش نشند واقعا که عذاب آور میشه. خوب بعضی هم نمیتونن شرکت کنن که ضرورت نداره ولی بهتره که توی خونه از خودشون آزمون سال های قبل رو بگیرن و جامع ها رو شرکت کنند.

کاملا با نظرتون موافقم. بچه ها اصلا نباید خودشون رو درگیر رتبه ها و درصدهایی کنند که در آزمون ها کسب میکنند چون فاصله زیادی با رتبه و درصدهای کنکور ارشد داره

  • هیچ وقت شد که ناامید بشین، خسته بشین و فکرای خیلی منفی سراغتون بیاد؟ اون موقع ها چه میکردین؟

نکته ای که به نظرم میتونه یکی از مهم ترین عوامل موفقیت یا شکست در کنکور ارشد باشه این هست که معمولا داوطلب ها قبل از شروع به خوندن انرژی بسیار بالایی دارند و تا دو سه ماه اول رو خیلی خوب پیش میرن اما پس از دو سه ماه که از مطالعشون میگذره به اصطلاح دلسردیشون از راه میرسه و خیلی هاشون صحنه رقابت رو ترک میکنند. من هم در این دوران یک ماهی دچار دلسردی شدم و ساعات مطالعه ام رو کاهش دادم اما اصلا هیچ وقت درس رو به طور کامل برای مدتی کنار نگذاشتم و به نظرم مدیریت درست در این زمان و مبارزه با بی انگیزگی بخصوص در این دوران بسیار موثره که خدا رو شکر من میتونستم اوضاع رو مدیریت کنم.

محصول مرتبط: کتاب روانشناسی بالینی ارشد روان آموز

  • چیکار کنند که این افت رو نداشته باشن؟ میدونم که انگیزه اصل اول و آخر همه اینهاست، اما شما به عنوان رتبه یک چیکار میکردین؟ فک میکنم بچه ها براشون جالب باشه که بدونن. چون بعضیا فکر میکنن که رتبه های تک رقمی از مریخ اومدن و این مسایل رو ندارن!

من واقعا فکر کردن به هدفی که داشتم بهم انرژی میبخشید. من داخل خونه مطالعه میکردم و در این دوران به کتابخونه رفتم و سعی کردم تا حد امکان عواملی که موجب حواس پرتی میشد رو از خودم دور کنم چون بخصوص در این دوران بچه ها به راحتی توجهشون به هرعامل کوچکی منحرف میشه.

  • خیلی عالیه یعنی راهی که برا شخص خودتون مفید بود رو پیدا کردین. خیلی مهمه بالاخره افت و خیز وجود داره برنده کسیه که دوباره بلند میشه. بعنوان سوال آخر فک میکردین رتبه یک بشین؟

رتبه زیر 15رو حدس میزدم اما رتبه 1رو نه

  • چه حسی داشت وقتی رتبه اتون رو دیدین؟!

بهترین حسی که در زندگی تجربه کردم

  • خداروشکر. از این به بعد موفقیت های بزرگی منتظرتونه و این حس ها بهتر و بهتر میشن به امید خدا.. کجا بودین؟ پیش چه کسی؟

خانه و در کنار اعضای خانواده اما همین خبر انتشار نتایج قبل از موعد هم شوکه کننده بود.

محصول مرتبط: دوره مجازی آموزش روانشناسی بالینی

  • ما هم لحظه ای که پیام شما رو در سایت دیدیم حس خیلی خوبی داشتیم. واقعا موفقیت شما برای ما لذت بخشه. از کجا با سایت ما آشنا شده بودین؟

من در طول دوران کنکور ارشد روانشناسی  سایت شما و مطالب جالب و اموزندتون رو پیگیری می کردم. به خصوص مطلبی که در زمینه آزمون های آزمایشی ذکر کرده بودین برای من واقعا آرامش بخش بود.

  • ما هم واقعا آرامش میگیریم وقتی می فهمیم کسی مطالبمون رو خونده که قرار بوده یکی از موفقیت های بزرگ زندگیشو تجربه کنه. اگر سوال خاصی هست که من نپرسیدم ما سراپاگوشیم.

نه سوال خاصی به ذهنم نمیاد. همه چیز مطرح شد

  • خیلی ممنونم که برامون وقت گذاشتین. مصاحبه شما میشه جزو همون مطالبی که به کمک بقیه دوستانتون میاد. یک جمله اگر بخاین برای ما به یادگار بزارین اون چی هست؟

رهرو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود،  رهرو آنست که آهسته و پیوسته رود

بیشتر بخوانید: مصاحبه با رتبه 1 کنکور ارشد روانشناسی بالینی 1395