- لطف می کنید خودتون رو برای دوستان معرفی کنید.
زانیار سبحانی. رتبه 11 سهمیه و 94 کشوری کنکور ارشد روانشناسی سال 1400.
- ورودی چه سالی و کدوم دانشگاه بودین؟
ورودی 98 دانشگاه تربیت مدرس
- از کدوم یکی از خدمات روان آموز استفاده می کردین و نظرتون چی بود؟
از کتاب هاتون استفاده کردم و خیلی راضی بودم، بسیار مفید و کاربردی.
مطلب مرتبط: کتاب های جامع روان آموز
- چه خدماتی از روان آموز را به دوستانتون توصیه می کنید؟
من احساس خوبی به موسسه روان آموز دارم و پیشنهاد میکنم از همه خدماتشون استفاده کنن؛ به هر کسی که مشاوره دادم کتاب ها رو پیشنهاد کردم.
- اولین قدمی که برای شروع برداشتید، چی بود؟
اولین قدم قاعدتا هدف گزاری بود و بعدش بر اساس اون هدف تعیین شده برنامه ریزی.
- اولین سالی بود که کنکور می دادید؟ اگرنه. فکر می کنید مهم ترین اشتباهات قبلیتون چی بود که امسال تکرارش نکردید و از همون ابتدا حواستون بهش بود؟
خیر دومین سالم بود. راستش سال اول دو اشتباه بزرگ داشتم یکی دست کم گرفتن کنکور بود جوری که فکر میکردم حتما جای خوب قبول میشم و همین باعث شد خیلی خوشبینانه سوالات رو جواب بدم که باعث شد منفی هام زیاد بشه . دومین اشتباه به زبان عامیانه دیمی درس خوندن بود.
بدون برنامه بلند مدت؛ به همین خاطر توصیه اکید میکنم که یا خودتون برنامه ریزی درست داشته باشید یا حتما از مشاور کمک بگیرید .
مطلب مرتبط: منابع ارشد روانشناسی
- از ابتدا برنامه بلندمدت داشتین؟ میدونستین که با هر درس چطور میخواین رفتار کنین؟ کی مرور کنید و غیره؟
من سال دوم مشاور داشتم و این بزرگترین عامل موفقیتم بود چون برنامه داشتم و خیالم راحت بود که اگر برنامه این هفته رو درست جلو ببرم در نهایت کل برنامه به سرانجام خواهد رسید و به مرور و جمع بندی میرسم دیگه استرس اینکه نرسم مرور کنم یا وقت کم نیاد رو نداشتم.
- میدونیم که برنامه ریزی طی مسیر یک موضوع شخصی است و از فردی به فردی متفاوته. اما هر برنامه ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می کردید که فکر میکنید باعث موفقیت شما بود و باید به بقیه منتقلش کنیم؟
ببینید ما یک هدف کلی داریم که کنکوره و یک نکته مهم در برنامه ریزی اینه که این هدف رو به اهداف ریزتری تبدیل کنیم به شکلی که من در آبان ماه به این فکر نکنم که اردیبهشت کنکوره بلکه به این فکر کنم که این حجمی رو که برای این هفته در نظر گرفتم تموم کنم این به شدت از سردرگمی و استرس داوطلب رو نجات میده.
نکته بعدی منحصر به فرد بودنه برنامه هست هرگز تلاش نکنید مثل دوستتون بخونید و اینکه انعطاف پذیر باشید ما در خلا زندگی نمیکنیم که برناممون مو به مو جلو بره هر روز ممکنه اتفاقی پیش بیاد که مقداری برنامه شما بهم بریزه برنامه باید طوری باشه که با این تغییرات خودش رو سازگار کنه .
مطلب مرتبط: برنامه راهبردی مطالعاتی رایگان کنکور ارشد روانشناسی
- زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و چطور تنظیم کردید که مطالعه منظم صورت بگیره؟ فکر میکنید برای حفظ نظم برنامه مهمترین اصل چیه؟
من تقریبا کل زمانم آزاد بود و کار دیگه ای نداشتم. برنامه من به این شکل بود که مثلا از صبح تا ناهار 4 ساعت بخونم که بین هر ساعت یک ربع استراحت میکردم و از ناهار تا شام و بعد شام کلا تایمم رو به سه قسمت تقسیم کرده بودم . مهمترین اصل برای حفظ نظم برنامه قطعا نظم زندگیتونه یک برنامه منظم برای زندگیتون داشته باشید سر یک تایم مشخص بیدار شید، صبحانه بخورید، ورزش کنید، ناهارتون در تایم مشخصی باشه و… این نظم باعث میشه عادت کنید که برنامتون رو هم درست پیش ببرید.
- لیست منابع یکی از مهمترین چیزهایی هست که برای مطالعه از ابتدا مشخص می کنیم. شما کدام منابع ارشد روانشناسی عمومی رو مطالعه کردین و نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست؟
من برای آسیب گنجی و روان آموز، برای آمار و روش تحقیق مدرسان، برای کودکان استثنایی مدرسان، برای رشد کرین و روان آموز، برای عمومی مدرسان، برای فیزیو فقط روان آموز (با اختلاف بهترین کتاب موجوده با تمام جزییات و قابل فهم)، برای علم النفس هم مدرسان اگر چیزی رو فراموش نکرده باشم از تمامشون راضی بودم.
مطلب مرتبط: منابع ارشد روانشناسی عمومی
- در درس خاصی ضعیف بودید؟ و برای این درس چه کردید؟
من در زبان ضعیف بودم و برنامه داشتم برای خوندنش که متاسفانه مجبور شدم یک عمل جراحی داشته باشم در آذر ماه و حدود یک ماه نتونستم درس بخونم و به همین خاطر چاره ای نداشتم و درس رو حذف کردم.
- نقطه قوت شما در چه درسی بود؟ این نقطه قوت چه طور به وجود اومده بود و برای بهره گیری بهتر از این نقطه قوت چه کردید؟
در بقیه دروس با توجه به علاقم قوت داشتم ولی دو درسی که شاخص تر از بقیه بودن یکی علم النفس بود که به دلیل علاقه شدیدم به مباحثش خیلی قوی بودم و بیشترین درصدم شد در کنکور حدود 85 درصد و بعدی فیزیو بود که یکی از دلایلش به جد کتاب فیزولوژی روان آموز بود.
- برای مرور منظم درس ها از چه روشی استفاده می کردید؟
در مطالعه اول هایلایت قسمت های مهم و قبل از مطالعه بخش بعدی مروری بر هایلایت ها میکردم و در نهایت دو ماه قبل از کنکور برنامه مطالعاتیم تمام شد و شروع به مرور های یک هفته ای که در آخر هفته کنکور چند سال رو براش کار میکردم و در نهایت هم دو هفته آخر جمعبندی های یک و دو روزه . یک نکته مهم دیگر هم این بود که در مرور های اخر اون نکاتی که فرار بودن و هنوز یاد نگرفته بودم رو یادداشت کردم برای روز قبل کنکور.
محصول مرتبط: کتاب جامع روانشناسی عمومی ارشد روان آموز
- چه مسایلی طی راه برای شما پیش میامد که شما رو خسته یا ناامید کنه؟ با این فکرها و مسایل چکار می کردید؟
راه کنکور بسیار پر فراز و نشیبه من همیشه میگم سخت تر از خوندن صرف دوام اورده در راهه. پیش می آمد که ناراحت بشم نا امید بشم و چند روز درس نخونم ولی این نباید باعث بشه که فکر کنیم من دیگه قبول نمیشم اینا طبیعیه و برای همه پیش میاد حتی برای اون رتبه یک فقط کافیه دوباره شروع کنی .
- آیا جایی آزمون آزمایشی میدادین و اگر میدادین نتایجش و فیدبکی که ازش میگرفتین چطور بود؟
خیر من آزمون نمیدادم.
- فکر می کنید برجسته ترین ویژگی یا ویژگی هایی شخص شما که در موفقیت شما موثر بوده چه چیزهایی هست؟
تلاش، پشتکار و ایمان به هدفم . اون سال هم به خاطر سیل کنکور عقب افتاد، خیلی ها نا امید شدن ولی من گفتم دو سال هم عقب بیفته من میمونم و ادامه میدم چون ایمان داشتم . اصلی ترین ویژگی و عامل موفقیت نه هوش انچنانیه نه استعداد عجیب و غریب بلکه فقط و فقط پشتکار و پشتکار و تلاش و….
- به جز نتیجه ای که در کنکور کسب کردید، فکر می کنید این مطالعه و دوره چندماهه که صرف کنکور کردید چه چیزهایی به شما یاد داد؟
به من یاد داد که اگر تلاش کنم به هر چیزی میرسم. من از پیام نور یک شهرستان کوچیک تونستم با تلاش برم به یک دانشگاه سطح یک و این باعث شد زندگی و آینده من به کلی تغییر کنه . خانواده منو بیشتر جدی گرفتن . یاد گرفتم برای رسیدن به هر چیزی باید بهای اون چیز رو بپردازی تا لایقش بشی. هیچ آدم موفقی شانسی به اونجا نرسیده. ما خیلی هامون سبک زندگیمون نود درصدش خلاصه شده در بخور و بخواب و فضای مجازی بعد انتظار داریم مثل فلان روانشناس برجسته بشیم یا هر فرد موفق دیگه ای .
محصول مرتبط: دوره مجازی آموزش روانشناسی عمومی روان آموز
- چه کسانی را بیش از همه در موفقیت خودتون موثر می دونید؟
خانواده و مشاورم
- ممنونم از وقتی که برامون گذاشتین. اگر سوالی بوده که من نپرسیدم یا سخنی که خودتون دوست دارین بگین ما می شنویم.
چیزی به ذهنم نمیرسه ممنونم از شما.
- ما یک جمله اخر مصاحبه ها از دوستان به یادگار میگیریم. شما چه جمله ای رو برای ما یادگار می گذارید.
من این کلام مبارک حضرت مولانا رو میگم . بیرون ز تو نیست هر آنچه در عالم هست، از خود بطلب هرانچه خواهی که تویی.
بیشتر بخوانید: مصاحبه با رتبه 12 کنکور ارشد روانشناسی عمومی 1399