• لطف می کنید خودتون رو برای دوستان معرفی کنید؟

تينا متقي هستم، متولد 1374.

 

  • ورودی چه سالی و کدوم دانشگاه بودین؟

ورودي سال 93، دانشگاه شهيد بهشتي، رشته روانشناسی بالينی.

 

  • از کدوم یکی از خدمات روان آموز استفاده می کردین و نظرتون چی بود؟

كتاب آسيب شناسی روانی، كتاب كودكان استثنايي و برنامه نارنگی. كتاب ها خيلی كامل و مفيد بودند و حداكثر پوشش دهی را داشتند.

 

  • چه خدماتی از روان آموز را  به دوستانتون توصیه می کنید؟

كتاب ها. متاسفانه چون از ساير خدمات موسسه استفاده نكردم نميتونم پيشنهادی بدم.

 

  • اولین قدمی که برای شروع برداشتید، چی بود؟

تصميم جدی براي شركت در ارشد روانشناسی آزمون سراسري؛ بعد خالي كردن برنامه روزانه و اختصاص دادن تايمي در روز براي مطالعه دروس، مشورت با دوستاني كه به تازگی كنكور داده بودند و در نهايت تهيه كتاب هايی كه تصميم به مطالعه آنها داشتم و برنامه ريزی به كمك مشاور تحصيلي (لازمه بگم كه آزمون و خطاهاي مختلفی انجام دادم تا متوجه شوم چگونه بايد درس بخونم و عادت درس خوندن و مطالعه رو بتدريج ايجاد كردم و كار يك شب نبود و از ساعت مطالعاتی خيلي كم شروع كردم.)

 

  • اولین سالی بود که کنکور می دادید؟ اگرنه. فکر می کنید مهم ترین اشتباهات قبلیتون چی بود که امسال تکرارش نکردید و از همون ابتدا حواستون بهش بود؟

بله اولين سال بود و سال های قبل حتی بصورت آزمايشی هم شركت نكرده بودم.

 

  • از ابتدا برنامه بلندمدت داشتین؟ میدونستین که با هر درس چطور میخواین رفتار کنین؟ کی مرور کنید و غیره؟

زمانی كه شروع به مطالعه كردم دی ماه بود و با توجه به فاصله حدودا سه ماهه تا كنكور قصد داشتم فقط كتاب های كمك آموزشی بخونم ولي در اسفند ماه و با شيوع بيماري كرونا و تعويق كنكور ارشد روانشناسی برنامه ام را عوض كردم و تصميم به مطالعه كتاب های منبع اصلی كردم و تقريبا با هربار تعويق كنكور برنامه ام را تغيير ميدادم.

 

  • میدونیم که برنامه ریزی طی مسیر یک موضوع شخصی است و از فردی به فردی متفاوته. اما هر برنامه ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می کردید که فکر میکنید باعث موفقیت شما بود و باید به بقیه منتقلش کنیم؟

دروس را با توجه به ضرايبي كه داشتند در برنامه قرار ميدادم مثلا درسي با ضريب 3 تايم بيشتري رو به خودش اختصاص ميداد تا درسي با ضريب 1. همچنين درس هايی كه ماهيت حفظ كردن داشتن را برای ماه های اخر گذاشتم و درس های فهميدنی را از اول مطالعه ميكردم. نوشتن برنامه در ابتدای هر هفته و يادداشت كردن آنچه در طول روز انجام داده بودم و مقايسه با آنچه از خودم انتظار داشتم خيلي كمك كننده بود حتي روزهايی كه درس نميخوندم دليل درس نخواندنم را يادداشت ميكردم. سعی می كردم برنامه قابل پيش بينی براي هر روز داشته باشم مثلا تايم ها و ساعت های شروع و پايان مشخصی داشتم. تايم های مطالعاتی‌ام را بر اساس روش pomodor  انجام ميدادم يعنی تايم های 25 دقيقه ای كه بين هر كدام 5 دقيقه استراحت بود و در نهايت بعد از 4 تا 25 دقيقه تايم تمام ميشد.

 

  • زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و چطور تنظیم کردید که مطالعه منظم صورت بگیره؟ فکر میکنید برای حفظ نظم برنامه مهمترین اصل چیه؟

از آنجايی كه زمانی كه تصميم به شركت در آزمون گرفتم تنها 3 ماه وقت داشتم نيازمند برنامه فشرده بودم براي همين به طور كامل تايمم آزاد بود و كار خاصی نداشتم . برنامه مكتوب و گزارش برای هر درس كه چه چيز هايی مطالعه شده و چقدر زمان صرف مطالعه دروس شده است و تحت نظارت مشاور قرار داشتن برای من خيلی كمك كننده بود.

 

  • لیست منابع یکی از مهمترین چیزهایی هست که برای مطالعه از ابتدا مشخص می کنیم. شما چه منابعی رو مطالعه کردین و نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست؟

آسيب شناسی: روان آموز + گنجی + كودكان استثنايی روان آموز / بالينی: مدرسان +فيرس/ رشد: مدرسان + كرين + كيهان/ زبان: طالب زاده / علم النفس: مدرسان/ آمار : كلاس رفتم/ انگيزش و هيجان: پيری

 

  • در درس خاصی ضعیف بودید؟ و برای این درس چه کردید؟

بله در درس آمار ضعيف بودم و با يك دور خواندن كتاب کنکور ارشد روانشناسی مدرسان باز هم پيشرفتی نداشتم براي همين تصميم گرفتم در كلاس آمار شركت كنم و بعد از كلاس هم چندين بار جزوه های كلاس را مطالعه كردم و وقعا تسلط كافی را در اين درس داشتم.

 

  • نقطه قوت شما در چه درسی بود؟ این نقطه قوت چه طور به وجود اومده بود و برای بهره‌گیری بهتر از این نقطه قوت چه کردید؟

درس رشد بود ماهيت درس رشد به گونه‌ای هست كه بعد از چند دور مطالعه و تسلط كافی به طور 80 درصد می‌توان پيش‌بينی كرد سوالها از چه مباحثی طرح خواهد شد و با مديريت مناسب سر جلسه يعنی پاسخ دادن به سوالاتی كه مطمئن هستيم صحيح هستند ميتوان درصد عالی كسب كرد. اول كتاب مدرسان را خواندم بعد برای تفهيم بيشتر مطالب كتاب كرين را خواندم و در نهايت با كتاب كيهان چندين دور دوره كردم و مطالب حفظی را خلاصه كردم و هر روز خلاصه ها را روزنامه وار نگاه می كردم.

 

  • برای مرور منظم درس ها از چه روشی استفاده می کردید؟

قبل از شروع به مطالعه هر مبحث تست ها را نگاه می كردم تا حدودا متوجه شوم با چه مفاهيمی رو به رو هستم و اينكه چه قسمت هايی مهم تر هستند بعد از اتمام فصل و مبحث نيز بعد از چند روز تست هايش را ميزدم برای تفهيم بيشتر. دوستان بايد توجه داشته باشند كه هيچگاه بلافاصله تست ها را نزنند زيرا بدليل تازه بودن مطلب در ذهن تست ها را درست پاسخ مي دهند و متوجه ميزان واقعی تسلط خود در آن بخش نخواهند شد هم چنين تست های سال های اخير كنكور را به هيچ وجه به هنگام مطالعه پاسخ نمی دادم . و به ترتيب هر درسی كه يك دور مطالعه  تمام می شد شروع به مرور و مطالعه دور دوم آن می‌كردم در اين بخش نيز ابتدا تست هر فصل را ميزدم سپس شروع به مطالعه متن كتاب ميكردم و بخش هايي را كه از تست های اشتباه در می‌آوردم كه هنوز خوب متوجه نشده‌ام با تامل بيشتری مطالعه می‌كردم و بيشتر سعی در فهم عميق داشتم تا حفظ كردن طوطی وار.

 

  • چه مسایلی طی راه برای شما پیش می آمد که شما رو خسته یا ناامید کنه؟ با این فکرها و مسایل چکار می کردید؟

چون به طور قطعی ميخواستم حتما سال 99 وارد دانشگاه شوم و از تصميم خودم مطمئن بودم و به خواسته خودم و با علاقه بود و هيچ اجباري نبود موانع راه را حل ميكردم و خسته نميشدم. تنها موضوعی كه درس خواندنم را دچار وقفه كرد پاندمی كرونا بود كه باعث تعويق های چندباره كنكور شده بود.

 

  • آیا جایی آزمون آزمایشی میدادین و اگر میدادین نتایج و فیدبکی که ازش میگرفتین چطور بود؟

خير، آزمون آزمايشی شركت نميكردم به نظرم سوالات آزمون های آزمايشی مطابق با سوالات كنكور ارشد روانشناسی نيستند.

 

  • فکر می کنید برجسته ترین ویژگی یا ویژگی هایی شخص شما که در موفقیت شما موثر بوده چه چیزهایی هست؟

پشتكار و مصمم بودن براي رسيدن به نتيجه.

 

  •  به جز نتیجه ای که در کنکور ارشد روانشناسی کسب کردید، فکر می کنید این مطالعه و دوره چندماهه که صرف کنکور کردید چه چیزهایی به شما یاد داد؟

خيلي اتفاق خوبی بود زيرا در 4 سال دوره كارشناسی به اندازه كافی مطالعه نداشتم احساس ميكنم بعد از اين چندماه دروس مربوط به ارشد روانشناسي در ذهنم طبقه بندی شد و با مقدمات اين رشته به طور كامل آشنا شدم.

  • چه کسانی را بیش از همه در موفقیت خودتون موثر می دونید؟

اطرافيانم خيلی خوب من را درك ميكردن و شرايط را براي مطالعه من فراهم می‌كردن و خيلی خوب با من همكاری ميكردن.

 

  • ممنونم از وقتی که برامون گذاشتین. اگر سوالی بوده که من نپرسیدم یا سخنی که خودتون دوست دارین بگین ما می شنویم.

کنکور ارشد روانشناسی آسان تر از تصور هست و با مطالعه كافی و برنامه ريزی، موفقيت و كسب رتبه برتر تضمين شده هست بنابراين اصلا جای نگرانی برای دوستان وجود ندارد.

 

  • ما یک جمله اخر مصاحبه ها از دوستان برای به یادگار میگیریم. شما چه جمله ای رو برای ما یادگار می گذارید.

ازتون تشكر ميكنم برای كتاب های خيلی خوب و كاربردی كه داريد و برای همه دوستان عزيز كه دواطلب شركت در آزمون هستند ذهنی سرشار از آرامش و سلامتی و موفقيت رو آرزومندم.