- لطف می کنید خودتون رو برای دوستان معرفی کنید و چه رتبه ای در کنکور ارشد روانشناسی داشتید؟
سلام. زینب قاسمی هستم لیسانس روانشناسی از استان مازندران شهرستان ساری. رتبه 12 کارشناسی ارشد روانشناسی رو در گرایش بالینی کسب کردم.
- ورودی چه سالی و کدوم دانشگاه بودین؟
ورودی سال ۹۴ موسسه غیرانتفاعی سنا شهر ساری
- اولین قدمی که برای شروع کنکور ارشد برداشتید، چی بود؟
اولین کاری که انجام دادم مشورت با اساتید دانشگاه بود تا از تجارب شون بهره ببرم. اساتیدم دربارۀ نحۀ مطالعه دروس و منابع کنکور بود کمک زیادی به من کردند.
مطلب مرتبط: منابع ارشد روانشناسی
- اولین سالی بود که کنکور ارشد می دادید؟
بله تازه فارغ التحصیل شدم و اولین سالی بود که کنکور میدادم.
- از ابتدا برنامه بلندمدت داشتید؟ میدونستید که با هر درس چطور میخواهید رفتار کنین؟ کی مرور کنید و غیره؟
از ابتدای دوره دانشگاه برای کنکور برنامه داشتم. ولی متاسفانه اوایل این مشکل رو داشتم که نمیدونستم هر درسی رو چطور باید بخونم و برنامۀ مرور خوبی نداشتم. اما اساتید دانشگاه در معرفی منابع، روش درس خواندن، نحوۀ مرور درسها خیلی کمکم کردند و خوشبختانه پیشرفت خوبی داشتم.
- میدونیم که برنامه ریزی طی مسیر یک موضوع شخصی است و از فردی به فردی متفاوته. اما هر برنامه ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می کردید که فکر میکنید باعث موفقیت شما در کنکور ارشد بود و باید به بقیه منتقلش کنیم؟
یکی از مهمترین اصول که به موفقیت من واقعا کمک کرد مرور مکرر درسها بود. همونطور که میدونید منابع زیاده و امکان فراموشی مطالب هست. اما مرور درست درسها خیلی میتونه موثر باشه. بیشتر از اینکه به فکر این باشیم که چه حجمی از مطالب رو خوندیم و چه موقعی میتونیم همه درسها رو تموم کنیم، به این توجه کنیم که اون مطالبی که مطالعه کردیم رو تثبیت کنیم و این با مرور مکرر درسها ممکنه.
مطلب مرتبط: برنامۀ راهبردی مطالعاتی کنکور ارشد روانشناسی
- زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و چطور تنظیم کردید که مطالعه منظم صورت بگیره؟ فکر می کنید برای حفظ نظم برنامه مهمترین اصل چیه؟
با توجه به اینکه من دانشجوی سال آخر بودم زمان زیادی رو در دانشگاه میگذروندم اما از روزهایی که کلاس نداشتم و حتی تایمهای خالی بین کلاسهام بیشترین بهره رو می بردم. روزها مطالب جدید رو میخوندم و شبها درسهای روزهای قبل رو دوره میکردم. به نظرم نیازی نیست که برنامۀ خیلی سفت و سختی برای خودمون تهیه کنیم که از پسش برنیایم. چیدن یه برنامه سبک اما پیوسته که با مرور همراه باشه نتیجه ی بهتری داره.
- لیست منابع یکی از مهمترین چیزهایی هست که برای مطالعه از ابتدا مشخص می کنیم. شما چه منابعی رو برای کنکور ارشد مطالعه کردین و نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست؟
من برای درس روانشناسی بالینی کتاب روانشناسی بالینی فیرس و نظریه های روان درمانی پروچاسکا رو مطالعه کردم. برای درس روش تحقیق از کتاب دکتر دلاور و درس علمالنفس از کتاب مدرسان شریف استفاده کردم. برای سایر دروس کتاب های روان آموز رو تهیه کردم. کتاب های روان آموز خلاصه ای مفید از تمام منابع رو ارائه میده که مخصوصا برای کسایی که زمان کافی ندارن خیلی مفیده. برای درس روش تحقیق و بالینی روان آموز کتابی نداشت برای همین منابع اصلی رو خوندم که کتابهای خوب و کاملی بودن و فهمیدن مطالبشون راحت بود.
مطلب پیشنهادی: منابع ارشد روانشناسی بالینی
- در درس خاصی ضعیف بودید؟ و برای این درس چه کردید؟
در درس آمار خیلی ضعف داشتم و تا یکی دوماه قبل کنکور آمار رو مطالعه نکرده بودم. اما می دونستم که حتی درصد کم آمار تعیین کننده ست . حدودا دوماه مونده به کنکور مجموعه آمار روان آموز رو تهیه کردم و تو زمان کوتاهی که داشتم مطالعه کردم. میتونم بگم مختصر، مفید و کافی. ابتدا انتظار نداشتم سوالات زیادی از آمار رو پاسخ بدم ولی برخلاف تصورم تونستم به سوالای امار خوب پاسخ بدم.
- نقطه قوت شما در چه درسی بود؟ این نقطه قوت چه طور به وجود اومده بود و برای بهره گیری بهتر از این نقطه قوت چه کردید؟
از ابتدا تصوری از اینکه در چه درسی قوی ترم نداشتم. اما با گذشت زمان و مطالعه درسها، متوجه شدم که روانشناسی رشد برام شیرین تر و قابل فهم تر از سایر درس هاست و برام مهم بود که اکثر منابع این درس رو بخونم. برای بخش نظریه های رشد، کتاب نظریه های رشد کرین رو مطالعه کردم. ولی از متن دشوار کتاب روانشناسی ژنتیک دکتر منصور و دادستان می ترسیدم. اما کتاب روانشناسی رشد ارشد روان آموز رو تهیه کردم. بدون اغراق میتونم بگم که کتاب دکتر منصور و دادستان رو فوق العاده قابل فهم توضیح داده.
محصول پیشنهادی: دورۀ مجازی آموزش روانشناسی رشد
- برای مرور منظم درس ها از چه روشی استفاده می کردید؟
سعی میکردم فقط مطالب بسیار مهم و مطالبی که احساس میکردم زود فراموش میکنم رو بهعنوان خلاصه یادداشت کنم و در طول هفته چندین بار این مطالب مهمرو از روی که یادداشتهام مطالعه کنم. مرور این یادداشتها در هفتههای آخر بسیار موثر بود.
- چه مسایلی طی راه برای شما پیش میامد که شما رو خسته یا ناامید کنه؟ با این فکرها و مسایل چکار می کردید؟
من وقت زیادی از روز رو صرف درس خوندن می کردم و طبیعتا خسته میشدم یا از کارهای موردعلاقه ام دور می موندم. اما هدفی که داشتم به من انگیزه می داد. سعی می کردم خستگی هارو با فکر کردن به هدفم و انجامفعالیت های مورد علاقه ی کوچکی که وقت زیادی ازم نمی گرفت از خودم دور کنم.
- آیا در آزمون آزمایشی شرکت می کردید؟
خیر. در هیچ آزمون آزمایشی شرکت نکردم.
محصول مرتبط: کتاب جامع روانشناسی بالینی ارشد روان آموز
- فکر می کنید برجسته ترین ویژگی یا ویژگی هایی شخص شما که در موفقیت شما موثر بوده چه چیزهایی هست؟
مهمترین ویژگی من تلاش فراوان و خستگیناپذیری بود که در کل دوره ی تحصیل دانشگاه داشتم.
- به جز نتیجه ای که در کنکور کسب کردید، فکر می کنید این مطالعه و دوره چندماهه که صرف کنکور کردید چه چیزهایی به شما یاد داد؟
ما در طول ترم های دانشگاه دروس مختلف رو بعنوان واحد پشت سر می ذاریم ولی ممکنه دوباره به اون درسها برنگردیم و مطالعه نکنیم. اما کنکور این فرصت رو بهم داد که مطالب مهمی که یک روانشناس آینده بهش نیاز داره بارها و بارها برام مرور بشه. علاوه بر این متوجه شدم که اگه روش درستی رو برای رسیدن به خواسته هام پیش بگیرم حتما نتیجه ی قابل قبولی میگیرم.
- چه کسانی را بیش از همه باعث موفقیت خودتون در کنکور ارشد موثر می دونید؟
اساتیدم که همیشه بهم انگیزه میدادند و خیلی کمکم کردند و همچنین برادرم که همیشه تشویقم می کرد.
محصول مرتبط: دورۀ مجازی آموزش روانشناسی بالینی
- ممنونم از وقتی که برامون گذاشتین. اگر سوالی بوده که من نپرسیدم یا سخنی که خودتون دوست دارین بگین ما می شنویم.
خیلی ممنونم از فرصتی که در اختیارم گذاشتین تا تجربیاتم رو دوستان درمیان بذارم، باعث خوشحالیمه که تجربیاتم به بقیه دوستان کمک کنه.
- ما یک جمله اخر مصاحبه ها از دوستان برای به یادگار میگیریم. شما چه جمله ای رو برای ما یادگار می گذارید.
دوستان عزیزم، تو خودتون کنکاش کنید تا ببینید به چه چیزی تو زندگی واقعا علاقه دارید، فقط در این صورته که خستگی های رسیدن به اون هدف هرچقدرم زیاد باشه، شما بازم دست نمیکشید و ادامه می دید.
بیشتر بخوانید: مصاحبه با رتبه 36 کنکور ارشد روانشناسی بالینی 1398
3 دیدگاه دربارهٔ «مصاحبه با رتبه 12 ارشد روانشناسی بالینی 1398;
سلام لطف میکنید دانشگاههای قبولی این بزرگواران رو هم بزارید
تهران
آفرین تبریک به این بانو موفق باشی