• لطف می کنید خودتون رو برای دوستان معرفی کنید و چه رتبه ای در کنکور ارشد روانشناسی داشتید؟

سلام مهشید زمانی هستم رتبه 36 کنکور ارشد روانشناسی بالینی و 39 عمومی 98

 

  • ورودی چه سالی و کدوم دانشگاه بودین؟

کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه آزاد اصفهان و ورودی ارشد 92 بودم

معدل کارشناسی 16.66  و ارشدم 17.79

 

  • اولین قدمی که  برای شروع کنکور ارشد برداشتید، چی بود؟

امسال سال دومی بود که کنکور شرکت می کردم ؛سال اول رتبه من 400 شد و اصلن انتخاب رشته نکردم ؛قدم اولی که پارسال برداشتم خوندن کتاب شخصیت شولتز و شولتز برای آشنایی با این رشته بود

اما قدم اول امسالم صحبت با یک مشاور و برنامه ریزی بود.

 

  • فکر می کنید مهم ترین اشتباه شما در سال  قبل چی بود که امسال تکرارش نکردید و از همان ابتدا حواستون بود؟

با توجه به اینکه من مطالب رو عمیق و مفهومی میخوندم پارسالم رو به عنوان شکست نمیدونم بلکه قسمتی از مسیری میدونم که با توجه به تغییر رشته ای بودنم و برای آشنایی کامل با این رشته و کسب آگاهی باید طی می شد.

ولی میتونم بگم امسال تمام سعی خودم رو به کار بردم از مسایل حاشیه ای و هر چیزی که ذهنم رو از هدفم غافل می کرد دوری کردم، در واقع امسال روی تمرکز خودم به هدف مصمم تر بودم، همچنین آزمون های آزمایشی رو ثبت نام کردم تا نقاط ضعف خودمو بهتر بشناسم.

 

  • از ابتدا برنامه بلندمدت داشتین؟ میدونستین که با هر درس کنکور ارشد چطور میخواین رفتار کنین؟ کی مرور کنید و غیره؟

هر بار برنامه بلند مدت و کوتاه مدت می ریختم و با کسب تجربه و گذشت زمان و آشنایی بیشتر با نحوه عملکرد خودم و نحوه مطالعه مناسب دروس برناممو تغییر می دادم؛ من همیشه میگم کنکور مثل رانندگی هست هیچ وقت شما نمیتونین با یک دنده از اول تا آخر مسیر رو برین یک راننده خوب مدام باید بدونه کی دنده عوض کنه کی سرعت بگیره کی ترمز کنه و…

 

  •  میدونیم که برنامه ریزی طی مسیر یک موضوع شخصی است و از فردی به فردی متفاوته. اما هر برنامه ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می کردید که فکر می کنید باعث موفقیت شما در کنکور ارشد بود و باید به بقیه منتقلش کنیم؟

من هر درسی رو که در برنامه ام قرار می دادم فرداش دوره می کردم و آخر هفته و همینطور آخر ماه باز مرور می کردم به نظر من مرور یکی از کلیدهای طلایی موفقیت در کنکور بود.

 

  • زمان آزاد شما برای درس خواندن چه طور بود و زمان تان را چه طور تنظیم کردید که مطالعه منظم صورت بگیره؟ فکر می کنید برای حفظ نظم برنامه مهمترین اصل چیه؟

من ساعت مطالعم رو کم کم زیاد کردم البته هیچ وقت از 4 ساعت در روز کمتر نخوندم و رسوندمش به 8 ساعت؛ کلا بخاطره علاقه به این رشته مطالعه دروس واسم لذت بخش بود و به قول یکی از بزرگان لذت زندگیم کارم بود.

چون با علاقه وارد این رشته شدم ولی برای بازدهی مناسب حتما هر روز عصر سه چهار ساعتی بیرون می رفتم و سعی میکردم برنامه شاد برای خودم داشته باشم تا مجددا انرژی کسب کنم

 

  • لیست منابع یکی از مهمترین چیزهایی هست که برای مطالعه از ابتدا مشخص می کنیم. شما چه منابعی رو برای کنکور ارشد مطالعه کردین و نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست؟

من اول یک منبع اصلی ارشد روانشناسی برای هر درس خوندم و بعد یک یا چند کمک آموزشی

برای کمک آموزشی از منابع  ارشد روانشناسی و جزوات وویس های موسسات مختلف استفاده کردم

یه نکته کلیدی که همین جا میخوام به دوستان کنکوریم بگم اینه که جزوه ای رو برای هر درس انتخاب کنید که خودتون بتونید باهاش ارتباط برقرار کنید.

این نکته رو من در همه ی موارد تاکید دارم مثلا در انتخاب مشاور هم با کسی مشاوره بردارید که احساس می کنید از نظر ذهنی به شما نزدیک هست و روند کاری اش را شما میپسندید و درست می دونید ؛خودباوری داشته باشید و به احساس خوب بودن یک جزوه یا مشاور از سمت خودتون اعتماد کنید.
یکسری منابع که مطالعشون رو واجب میدونم
رشد حتما کرین و کمک آموزشی روان آموز ارشد روانشناسی
آسیب دو جلد باچر (یا گنجی) و ساد
بالینی فیرس ، پروچاسکا
فیزیو کتاب پوران پژوهش و روان آموز
علم النفس مدرسان شریف
زبان لیندالیل
آمار بنظرم کلاس خیلی بهتره، من با دکتر حبیبی کلاس داشتم.

 

  • در درس خاصی ضعیف بودید؟ و برای این درس چه کردید؟

یکم با فیزیو مشکل داشتم که بنظرم کتاب دکتر پیری و سی دی های ایشون برای من که اصفهان بودم و دسترسی به کلاس نداشتم خیلی کمک کننده بود.

 

  • نقطه قوت شما در چه درسی بود؟ این نقطه قوت چه طور به وجود اومده بود و برای بهره گیری بهتر از این نقطه قوت چه کردید؟

آمار نقطه قوتم بود. چون کلا رشته ام ریاضی بود آمار برام خیلی شیرین و ساده بود و پایه قوی داشتم.

 

  • برای مرور منظم درس ها از چه روشی استفاده می کردید؟

ابتدای مطالعه ام از روش ابینگهاوس استفاده کردم ولی بعد از تمام شدن منابع اصلی، کمک آموزشی ها رو با توجه به میزان یادآوری و تسلط خودم مرور میکردم یعنی هر کدام که احساس میکردم نیاز به مرور داره وقت بیشتری میذاشتم.

 

  • چه مسائلی طی راه برای شما پیش می آمد که شما رو خسته یا ناامید کنه؟ با این فکرها و مسائل چه کار می کردید؟

به نظر من زندگی شبیه مسیری هستن که برای کنکورارشد روانشناسی  طی می کنیم، مطمئنا همه ما در مسیر کنکور با مشکلاتی روبه رو می شیم، اما با فکر کردن به هدف می شه بر این مشکلات غلبه کرد.

طبیعتا این امکان وجود نداره که هر روز بازدهی کامل داشته باشیم، گاهی 80 گاهی 20 درصد، اما توصیه من به دوستانم اینه که  که مسایل رو به گونه ای حل کنید که کمترین وقت رو از شما بگیرن و شما دوباره با سرعت به مسیر  برگردید و به این موضوع هم توجه کنید که گاهی ممکنه انقدر شرایط سخت بشه که لازمه شما برای یک بازدهی کم مثل 20 درصد از خودتون راضی باشید، همین بازدهی کم کم شما را به مسیر باز می گرداند. صحبت من این هست که هیچ وقت حرکتتون رو متوقف نکنید.

 

  • آیا در آزمون آزمایشی شرکت می کردید و  نتایج و بازخوردی که از آزمون ها میگرفتید چطور بود؟

بله من مدرسان شریف شرکت می کردم و فیدبک بسیار خوبی از این آزمون ها گرفتم. دو سه تا از  آزمون های مرحله ای را  و یک آزمون جامع را شرکت کردم؛ بقیه ش رو شرکت نکردم چون خسته شده بودم و همین سه چهار تا منو با نقاط ضعفم آشنا کرده بود و دیگه نیازی به تکرار آزمون نمیدیدم و البته رتبه های خوبی که میگرفتم اعتماد به نفسم رو بیشتر میکرد.

 

  • فکر می کنید ویژگی هایی شخص شما که در موفقیت شما موثر بوده چه مواردی هستند؟

در درجه اول علاقه به این رشته و بعد از اون پشتکار زیاد و راضی نشدن به نتایج سطح پایین.

 

  • به جز نتیجه ای که در کنکور کسب کردید، فکر می کنید این مطالعه و دوره چندماهه که صرف کنکور ارشد کردید چه چیزهایی به شما یاد داد؟

بهترین تجربه ای که این مدت کسب کردم این بود که ما در زندگی فرصت مشخصی برای رسیدن به اهداف داریم، درست مثل کنکور و در این مدت از لحظه لحظه مون باید استفاده کنیم. چون زمان محدود هست و به عقب بر نمی گرده. در واقع تنها چیزی که ارزش وقت گذاشتن داره اهداف شماست.

 

  • چه کسانی را بیش از همه باعث موفقیت خودتون در کنکور ارشد روانشناسی می دونید؟

خدا خدا خدا و بعد از اون مشاور و اساتید بزرگوارم و خانواده عزیزم که در آرامش من سهیم بودند.

 

ممنونم از وقتی که برامون گذاشتید. اگر سوالی بوده که من نپرسیدم یا سخنی که خودتون دوست دارین بگین ما می شنویم.

ممنون از شما و موسسه واقعا خوب و قابل اعتمادتون
من دقیقا یادم هست که یکبار جزوه ی ارسالی موسسه شما برای من اشتباه بود و بعد از اون که من به موسسه خبر دادم، واقعا از نحوه برخوردشون خوشحال و ممنون شدم که ضمن اینکه جزوه ارسالی رو به من هدیه دادند، جزوه اصلی درخواست شده رو بدون هزینه مجدد و خیلی زود برای من ارسال کردند، از کیفیات و دقت جزوات ممنونم.

به عنوان یه حرف گفته نشده یا شاید تکراری !دلم میخواد به بچه ها بگم که “خود باوری” مهم ترین اصل پیروزی شماست. حتی بعد از خوندن تمام مصاحبه ها به حرفی که ذهن شما بهتون میگه گوش کنید، قطعا هر کس خودش میتونه بهترین و منحصر به فردترین راه رو برای خودش انتخاب کنه.
و یک موضوع دیگه که درموارد قبلی بیان نکردم این هست که شما به یکسری دروس علاقه دارید و مدام دوست دارید اونها رو مطالعه کنید، کم کم تبحر شما در همون دروس بالا میره و در سایر دروسی که مدام خونده نشدن علاقه شما کمتر و کمتر میشه. نکته کلیدی این هست که در این جور موارد وسواس و کمال طلبی رو رها کنید، یعنی اصلا لازم نیست زمان خاص یا شرایط خاصی برای شروع اون درس پیدا کنید، بلکه در اولین فرصت کتابهای مربوط به اون درس رو دست بگیرید و به خاطر قدم های کوچک هم به خودتون پاداش بدین و ببینید که همین گام های کوچک کم کم معجزه میکنه، اجازه بدین اول تاتی تاتی راه برین تا بعدا راه رفتن رو بشکل کامل و بی نقص یاد بگیرین.

 

  • ما یک جمله اخر مصاحبه ها از دوستان به یادگار میگیریم. شما چه جمله ای رو برای ما یادگار میگذارید.

کسی که “چرایی” برای زندگی کردن دارد، می تواند تقریبا هر “چگونه ای” را تحمل کند.