معرفی کارشناسی ارشد روانشناسی

14513بازدید
19 زمان مطالعه
معرفی کارشناسی ارشد روانشناسی

کارشناسی ارشد روانشناسی یا همان فوق لیسانس روانشناسی (M.Psych یا M.sc) دربرگیرندۀ 7 کدضریب و در مجموع 18 گرایش است. ما در این مطلب به معرفی کامل ارشد روانشناسی اعم از گرایش‌ها، چارت درسی، شرایط تغییر رشته، تفاوت وزارت‌خانه‌ها، معرفی منابع، بازار کار، شرکت در آزمون ارشد و… می‌پردازیم تا بتوانید نقشۀ راهی دقیق و جامع برای خودتان ترسیم کنید. همچنین برای دسترسی کامل‌تر به مطالب تکمیلی می‌توانید مقالات کمکی قرارداده‌شده را مطالعه کنید.

همچنین، برای دسترسی کامل‌تر به مطالب تکمیلی، می‌توانید با مطالعۀ مقالات مرتبطی که در میان مطلب مختلف پیشنهاد کرده‌ایم، اطلاعات خود را در زمینۀ ارشد روانشناسی افزایش دهید.

پیش از شروع مقاله لیستی از سؤالات پرتکرار و کلیدی دربارۀ کارشناسی ارشد روانشناسی را به همراه جوابشان برایتان آماده کرده‌ایم. همچنین برای دریافت مشاوره کنکور ارشد روانشناسی رایگان با مشاورین روان‌آموز می‌توانید به صفحۀ زیر مراجعه کنید و یا با شمارۀ 02182808180 تماس بگیرید.

مشاورۀ رایگان کنکور ارشد روانشناسی SOS

پاسخ به سؤالات کلیدی دربارۀ کارشناسی ارشد روانشناسی

1. کارشناسی ارشد روانشناسی چند واحد است؟

تعداد واحدهای دروس در رشته‌های پرمخاطب کارشناسی ارشد روانشناسی مانند بالینی، عمومی و تربیتی، بین 28 الی 32 واحد است. برای اطلاع از سایر گرایش‌ها، در ادامۀ متن مقاله، تعداد واحدها و چارت دروس را برایتان قرار داده‌ایم.

2. ارشد روانشناسی چند گرایش دارد؟

کارشناسی ارشد روانشناسی یا همان فوق لیسانس روانشناسی دربرگیرندۀ 18 گرایش تخصصی روانشناسی (بالینی، عمومی، تربیتی، روانسنجی، صنعتی و سازمانی، شخصیت و…) است. در ادامۀ مقاله جدولی شامل تمام رشته‌ها و گرایش‌‌های مقطع ارشد را برایتان قرار داده‌ایم.

3. کارشناسی ارشد روانشناسی چند ترم است و چندسال طول می‌کشد؟

طول دوره کارشناسی ارشد برای تمام رشته های ارشد روانشناسی بین دو الی سه‌سال‌ونیم است، یعنی داوطلب باید حداقل در 4 ترم و حداکثر در 7 ترم تحصیلی، واحدهای درسی متناسب با رشته‌اش را بگذراند.

4. با مدرک کارشناسی غیر روانشناسی می‌توان در کنکور ارشد روانشناسی شرکت کرد؟

بله، با هر رشته‌ای که در کارشناسی خوانده‌اید، می‌توانید در کنکور ارشد وزارت علوم شرکت کنید و در این رشته ادامه‌تحصیل بدهید.

5. چرا باید ارشد روانشناسی بخوانیم؟

به طور کلی بازار کار روانشناسی در مقطع ارشد رونق بیشتری نسبت به مقطع کارشناسی دارد. افرادی که تمایل به فعالیت در حوزۀ درمانی، دریافت مجوزهایی مثل تأسیس کلینیک و مراکز روان‌درمانی و کسب درآمد بیشتر دارند باید حداقل دارای مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی باشند.

6. بهترین منابع برای قبولی در آزمون ارشد روانشناسی چیست؟

بهترین منابع باید جامع و درعین حال خلاصه باشند یعنی دربرگیرندۀ تمام نکات موجود در کتاب‌های رفرنس موردتمرکز طراحان سؤال باشند و همینطور به صورت طبقه‌بندی‌شده و مختصر به داوطلب ارائه شوند. همچنین باید دارای پوشش‌دهی بالایی از سؤالات کنکور باشند. ما در روان‌آموز بعد از تحلیل کنکور ارشد روانشناسی به رسم هرساله، لیستی از بهترین منابع کنکور ارشد روانشناسی را منتشر کرده‌ایم. برای اطلاع به بخش ارشد روانشناسی در منو مراجعه کنید.

شرایط پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد روانشناسی

فرایند پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد روانشناسی چند مرحله دارد که همه آن‌ها توسط سازمان سنجش آموزش کشور انجام می‌شود. این مراحل به ترتیب زیر است:

  1. ثبت‌نام در آزمون: داوطلبان باید از طریق سایت سازمان سنجش در آزمون کارشناسی ارشد ثبت‌نام کنند.
  2. دریافت کارت ورود به جلسه و شرکت در آزمون: پس از ثبت‌نام، داوطلبان باید در زمان مشخص‌شده کارت ورود به جلسه را دریافت کرده و در آزمون شرکت کنند.
  3. اعلام نتایج اولیه: سازمان سنجش نتایج اولیه آزمون را از طریق سایت خود منتشر می‌کند.
  4. انتخاب رشته: در این مرحله، داوطلبان با توجه به علاقه، وضعیت بازار کار و نمره‌ای که کسب کرده‌اند، رشته و گرایش‌های مورد نظر خود را انتخاب می‌کنند.
  5. اعلام نتایج نهایی: در نهایت، سازمان سنجش نتایج نهایی را اعلام می‌کند و مشخص می‌شود که هر داوطلب در چه رشته‌ای و کدام دانشگاه پذیرفته شده است.
  6. ثبت‌نام در دانشگاه: داوطلبانی که پذیرفته شده‌اند، باید در زمان مشخص شده برای ثبت‌نام به دانشگاه محل قبولی مراجعه کنند.

چند نکته مهم:

  • برخی دانشگاه‌ها ممکن است علاوه‌بر آزمون سراسری، مصاحبه‌ عقیدتی هم برگزار کنند.
  • معدل مقطع کارشناسی و سوابق تحصیلی داوطلبان در پذیرش آن‌ها تأثیر زیادی دارد.
  • کسانی که در مقطع کارشناسی در رشته‌های غیر از روانشناسی تحصیل کرده‌اند هم می‌توانند در آزمون کارشناسی ارشد روانشناسی شرکت کنند.

آیا امکان تغییر رشته به ارشد روانشناسی با لیسانس غیرمرتبط وجود دارد؟

بله، تغییر رشته به کارشناسی ارشد روانشناسی وزارت علوم با لیسانس سایر رشته‌‌ها امکان‌پذیر است. وزارت علوم هیچ محدودیتی برای شرکت در کنکور ارشد روانشناسی از نظر رشتۀ کارشناسی در نظر نگرفته است؛ به‌این‌ترتیب، فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی (یا مقاطع بالاتر) کلیۀ رشته‌ها مجاز به ثبت‌نام در کنکور ارشد روانشناسی وزارت علوم هستند. اما اگر علاقه‌مند به تحصیل در روانشناسی در دانشگاه‌های تحت‌نظر وزارت بهداشت هستید، باید توجه داشته باشید که تنها فارغ‌التحصیلان روانشناسی و مشاوره امکان ثبت‌نام در کنکور این وزارتخانه را دارند.

تیم روان‌آموز در مطلبی مجزا تمام شرایط و قوانین تغییر رشته به روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد را قرار داده است. برای کسب اطلاعات تکمیلی به این صفحه مراجعه کنید.

مطلب تکمیلی: تغییر رشته به ارشد روانشناسی با لیسانس غیرمرتبط

تحلیل کنکور ارشد روانشناسی 1404

تیم روان‌آموز هرساله پس از بررسی سوالات کنکور برگزارشده، با کمک تیم مؤلفان متخصص خود در این زمینه، فایل تحلیل جامعی را ارائه می‌دهد که در آن به بررسی بودجه‌بندی کنکور، سطح سؤالات و تغییرات آن نسبت به سال گذشته می‌پردازد. با کمک این تحلیل می‌توانید در برنامه‌ریزی برای مطالعه در سال کنکور، هوشمندانه‌تر عمل کنید.

دانلود رایگان فایل تحلیل کنکور ارشد روانشناسی

منابع کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی 1405 چیست؟

کتاب ها و منابع کارشناسی ارشد روانشناسی

بهترین منابعی که می‌توانند به موفقیت شما در کنکور کارشناسی ارشد روان شناسی منجر شوند، کتاب‌هایی هستند که درصد تطابق بسیار زیادی با کنکور سال گذشته دارند و رتبه‌های برتر نیز آن‌ها را پیشنهاد می‌کنند.

ما پس از تحلیل کنکور سال اخیر و بررسی نظرات رتبه‌های برتر دربارۀ منابع، در مطلبی مجزا به معرفی کامل منابع، به تفکیک برای هریک از رشته‌ها و گرایش های ارشد روانشناسی پرداخته‌ایم. برای کسب اطلاعات کامل دربارۀ دروس، ضرایب، درصد قبولی موردنیاز برای درس‌های ارشد روانشناسی و منابع هر یک از گرایش‌ها به آدرس زیر مراجعه کنید. چنانچه گرایش مدنظرتان در کد ضریب 1، 2 و یا 6 قرار دارد در فایل pdf رایگان زیر منابع موردنیازتان را قرار داده‌ایم.

مطلب تکمیلی: منابع ارشد روانشناسی

دانلود رایگان فایل pdf منابع ارشد روانشناسی

تفاوت کارشناسی ارشد روانشناسی وزارت بهداشت و علوم چیست؟

داوطلبان کنکور ارشد روانشناسی، پیش روی خود دو مسیر تاحدودی متفاوت را برای ادامۀ تحصیل در مقطع ارشد این رشته دارند: تحصیل در دانشگاه‌های زیرنظر وزارت علوم یا تحصیلی در دانشگاه‌های زیرنظر وزارت بهداشت. انتخاب هر یک از این مسیرها مستلزم رعایت شرایط و ضوابطی هست که هرکدام از وزارتخانه‌های مذکور برای مجموعه‌های آموزشی خود وضع می‌کنند. در ادامه به بررسی اجمالی برخی از این تفاوت‌ها می‌پردازیم.

ملاک‌های مقایسهوزارت علوموزارت بهداشت
رشته‌های تحصیلیدارای 18 گرایش تحصیلیدارای 4 رشتۀ تحصیلی
مواد امتحانینامشخصمشخص‌شده توسط وزارتخانه
ظرفیت پذیرشبیشتر نسبت به وزات بهداشتمحدود
تمرکز واحدهای درسینظری و عملیعمدتاً عملی
آیندۀ شغلیحوزه‌های پژوهشی و بالینیحوزه‌های بالینی

جهت بررسی دقیق‌تر تفاوت‌های این دو وزارتخانه در ارائۀ ارشد روانشناسی می‌توانید به مطلب زیر مراجعه کنید.

مطلب تکمیلی: بررسی تفاوت ارشد روانشناسی وزارت بهداشت و علوم

معرفی گرایش های کارشناسی ارشد رشته روانشناسی + چارت درسی

رشته ها و گرایش های کارشناسی ارشد روانشناسی

درصورتی‌که قصد شرکت در کنکور کارشناسی ارشد روان شناسی را دارید، باید رشتۀ مورد علاقۀ خود را نیز انتخاب کنید و دروس ضریب‌دار همان رشته در کنکور را پاسخ دهید. طول دوره کارشناسی ارشد در تمام گرایش های ارشد روانشناسی وزارت علوم حداقل دوسال (چهار ترم تحصیلی) و حداکثر سه‌سال و نیم (هفت ترم تحصیلی) است.

روانشناسی 15 رشته و 18 گرایش دارد که شما می‌توانید در رشتۀ منتخب خود ادامه‌تحصیل بدهید. اما این نکته را نیز در نظر بگیرید که همۀ دانشگاه‌ها، تمام رشته‌ها را ارائه نمی‌دهند پس در کنار انتخاب رشتۀ مورد علاقۀ خود باید دانشگاه محل تحصیل را هم در نظر بگیرید.

جدول رشته های کارشناسی ارشد روانشناسی وزارت علوم به همراه کدضریب

کد ضریبرشتهگرایش
1روانشناسی عمومی
2روانشناسی بالینی
خانواده
3سنجش و اندازه‌گیری (روان‌سنجی)
4روانشناسی صنعتی و سازمانی
2روانشناسی بالینی کودک و نوجوان
1روانشناسی اسلامی
روانشناسی مثبت‌گرا
5روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی
6روانشناسی تربیتی
6علوم شناختیذهن، مغز و تربیت
7روانشناسی اجتماعی
2علوم شناختیتوانبخشی شناختی
روانشناسی شناختی
1روانشناسی شخصیت
1روانشناسیروانشناسی دین
1حکمرانی علوم زیستی و سلامت
2روانشناسی سلامت

شاید اگر بدانید که در هر رشته چه دروسی را قرار است در دانشگاه بخوانید، بهتر و آسان‌تر بتوانید رشتۀ مورد علاقۀ خود را انتخاب کنید.

البته این نکته را در نظر بگیرید که ممکن است در هر سال تغییراتی در دروس ارشد روانشناسی هر رشته صورت بگیرد و دانشگاه‌های مختلف در ارائۀ دروس ممکن است تغییراتی با یکدیگر داشته باشند، اما به هرحال مطالعۀ چارت‌های درسی رشته‌های مختلف ارشد روانشناسی، به شما یک نمای کلی از آن رشته ارائه می‌دهد.

چارت درسی رشته روانشناسی در مقطع ارشد که در ادامه برایتان قرار داده‌ایم، به‌طورکلی به تأیید وزارت علوم رسیده است اما ممکن است هر دانشگاه متناسب با شرایط خود در جزئیات آن تغییراتی اعمال کند.

🔸 گرایش ارشد روانشناسی بالینی

گرایش ارشد روانشناسی بالینی

روانشناسی بالینی (Clinical Psychology) شاخه‌ای از روانشناسی است که به توصیف، تشخیص و درمان مشکلات روان‌شناختی و اختلالات روانی می‌پردازد. هدف اصلی روانشناسی بالینی تغییر رفتارهای ناهنجار و پیشگیری از بروز اختلالات روانی است.

مطابق با هدف و ماهیت این رشته، دروس رشته روانشناسی بالینی حول‌محور آموزش مباحث اصلی در شناسایی و تشخیص اختلالات روانی، تکنیک‌های روان‌درمانی و اصول حرفه‌ای و اخلاقی که پیش‌نیاز ورود به دنیای روان‌درمانگری است، ارائه می‌شوند.

به‌طور کلی، دانشجویان ارشد بالینی در طول دوران تحصیلی خود، حدود 28 واحد درس تخصصی، 4 واحد پایان نامه و 6 واحد درس اختیاری را باید بگذارنند.

آیندۀ شغلی‌ای که در انتظار فارغ‌التحصیلان ورود به حوزۀ درمانگری است؛ بااین‌حال ، این تنها مسیر شغلی‌ای که بتوان برای فارغ‌التحصیلان بالینی در نظر گرفت، نیست.

تأسیس مراکزی که به نحوی به ارائۀ خدمات بهداشت روانی می‌پردازند مثل کلینیک روانشناسی، مرکز سالمندان، خانه‌های ترک اعتیاد و حتی مهد کودک از دیگر حوزه‌های شغلی است که فارغ‌التحصیلان ارشد بالینی با اخذ مجوزهای لازم از سازمان نظام روانشناسی می‌توانند به آن بپردازند. سایر فعالیت‌های شغلی این رشته شامل موارد زیر هست:

  • روان‌سنجی و اجرا و تفسیر آزمون‌های روان‌شناختی
  • فعالیت در ارگان‌های دولتی مثل بهزیستی، زندان‌ها و …
  • فعالیت در حوزۀ تولید محتوای تخصصی
  • پژوهشگری
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی

چارت درسی ارشد روانشناسی بالینی در دانشگاه‌های مختلف با یکدیگر متفاوت هستند، در ادامه چارت دروس گرایش بالینی ارائه‌شده توسط یکی از دانشگاه‌های درجه یک کشور را برایتان قرار داده‌ایم.

دانلود چارت دروس گرایش روانشناسی بالینی ارشد

مطلب تکمیلی: منابع ارشد روانشناسی بالینی

🔸 گرایش ارشد روانشناسی عمومی

بنابر آمار هرسالۀ شرکت‌کنندگان کنکور ارشد روانشناسی، رشته روانشناسی عمومی (General psychology) گاهی‌اوقات تنه‌به‌تنۀ روان‌شناسی بالینی و برخی از مواقع در جایگاه دوم پر‌طرف‌دارترین گرایش ارشد روانشناسی وزارت علوم قرار می‌گیرد.

این رشته همان‌طور که از نامش هم مشخص هست به مباحث عمومی در روانشناسی مثل مبانی فیزیولوژیک فرایندهای روانی و رفتاری، سیر رشد و تحول آدمی از مبنای تحولی و تکاملی، آشنایی به حوزه‌های مختلف روانشناسی مثل روانشناسی اجتماعی، جرم‌شناسی، اعتیاد، روش‌های پژوهش و تحقیق کمّی و کیفی در روانشناسی می‌پردازد.
به این ترتیب مشخص می‌شود که گرایش روانشناسی عمومی در پی تبیین اصول و کلیات روانشناسی در دو حوزۀ نظری و عمل است تا بتواند به هدف اصلی خود یعنی ارزیابی و بهبود بهزیستی و سلامت افراد در ابعاد مختلف روانی، جسمانی، معنوی، اجتماعی و محیطی نائل شود.

براین اساس فارغ‌التحصیلان این رشته کارشناسان هستند که می‌توانند از یک زاویۀ کلی به توصیف، پیش‌بینی، ارزیابی و تاحدی تشخیص مسائل مرتبط با حوزۀ روان که تأثیر مستقیمی بر سایر ابعاد زندگی افراد دارد، بپردازند.
در ادامه جهت آشنایی بیشتر با رشته روانشناسی عمومی در مقطع ارشد، نمونه‌ای از چارت درسی یکی از دانشگاه سطح یک ایران را برایتان قرار داده ایم.

دانلود چارت دروس گرایش روانشناسی عمومی ارشد

دانشجویان روانشناسی عمومی در مقطع ارشد حدود 28 واحد دروس تئوری و نظری و  4واحد پایان‌نامه باید پاس کنند. دانشجویانی که رشته کارشناسی آن‌ها روانشناسی نبوده است، علاوه‌بر این دروس تعدادی درس جبرانی نیز باید  بگذرانند.

فارغ‌التحصیلان کارشناسی‌ارشد روانشناسی عمومی پس از دو الی سه سال تحصیل در این رشته می‌توانند در حوزه‌های شغلی زیر فعالیت کنند:

  • منابع انسانی و بهبود محیط‌های کاری از منظر ابعاد سلامت روان‌شناختی و رضایت شغلی
  • فعالیت در ارگان‌های دولتی و خصوصی در سمت روانشناس
  • مددکار اجتماعی
  • تولید محتوا

علاوه‌بر این موارد فارغ‌التحصیلان روانشناسی عمومی می‌توانند به حوزۀ روان‌درمانگری نیز ورود پیدا کنند. در واقع، جهت فعالیت در این حوزه تفاوتی بین رشته‌های مختلف روانشناسی وجود ندارد و علاقه‌مندان با اخذ مدارک موردتأیید سازمان نظام روانشناسی می‌توانند به‌صورت قانونی به‌عنوان درمانگر فعالیت کنند.

مطلب تکمیلی: منابع ارشد روانشناسی عمومی

🔸 گرایش ارشد روانشناسی تربیتی

گرایش روانشناسی تربیتی کارشناسی ارشد

روانشناسی تربیتی (Educational psychology) یکی از رشته‌های کاربردی روانشناسی است که پلی میان مفاهیم نظری و کاربست آن‌ها در محیط‌های آموزشی می‌زند. تمرکز اصلی این رشته بر مطالعۀ چگونگی یادگیری در افراد، فرایندهای آموزشی، روش‌های تدریس و تفاوت‌های فردی در یادگیری است و تأثیرات رفتاری، عاطفی و اجتماعی را بر فرایندهای یادگیری بررسی می‌کنند.

به این ترتیب فارغ‌التحصیلان این رشته در طول تحصیل خود می‌آموزند که چگونه از مفاهیم نظری روانشناسی رشد و یادگیری، شناختی و اجتماعی در سنجش و ارزیابی عملکرد فراگیران دانش مثل دانش‌آموزان، دانشجویان، والدین و … استفاده کنند تا بتوانند روش‌های انتقال و یادگیری مطالب را بهینه‌تر سازند.

دروسی که دانشجویان ارشد روانشناسی تربیتی در طول دوران تحصیلی خود می‌گذارنند در چارت زیر مشخص شده است.

دانلود چارت دروس گرایش روانشناسی تربیتی ارشد

پس از گذراندن این دروس، فارغ‌التحصیلان ارشد روانشناسی تربیتی قادر خواهند بود که در محیط‌های آموزشی به‌عنوان کارشناسی روانشناسی در حوزۀ سنجش و ارزیابی فرایندهای یاددهی-یادگیری نظارت کنند و با آسیب‌شناسی اختلالات موجود در این زمینه، دانش و مهارت‌های موردنیاز مخاطبین خود را در اختیار آنان قرار دهند. علاوه‌بر این در حوزۀ بالینی نیز می‌توانند به‌طور اختصاصی‌تر در حیطۀ اختلالات یادگیری فعالیت کنند.

مطلب تکمیلی: منابع ارشد روانشناسی تربیتی

🔸 گرایش ارشد علوم شناختی

علوم شناختی (Cognitive science) شاخه از روانشناسی است که به بررسی فعالیت‌های مغز هنگام انجام فرایندهای شناختی مثل پردازش اطلاعات می‌پردازد. توجه، ادراک، حافظه، خلاقیت، حل مسئله و راهبردهای تفکر از دیگر موضوعات کلیدی این رشته به شمار می‌آیند.

در یک دسته‌بندی می‌توان رشته علوم شناختی را در حوزۀ علوم بنیادی قرار داد؛ از این حیث که این حوزۀ دانش قدمت نسبتاً کمتری نسبت به سایر رشته‌های روانشناسی دارد و عمدتاً تحقیقات و پژوهش‌های انجام‌شده در آن به شناخت بیشتر فعالیت‌های شناختی مغز می‌پردازند.

در یک دسته‌بندی دیگر، علوم شناختی در حوزۀ علوم کاربردی قرار می‌گیرد که به موازات پژوهش و توسعۀ دانش بشر، از یافته‌های این پژوهش‌ها جهت تقویت و بهبود عملکرد شناختی بهره می‌گیرد.

در مقطع ارشد روانشناسی، رشته علوم شناختی دارای سه گرایش توان‌بخشی شناختی، روانشناسی شناختی و گرایش ذهن، مغز و تربیت است. عنصر اصلی و مشترک هر سه گرایش همان موضوع اصلی رشته علوم شناختی، یعنی بررسی فرایندهای شناختی مغز است که در هر کدام از این گرایش بسته به ماهیت مختص خود به حوزۀ خاصی از فرایند شناختی می‌پردازند.

 جهت آشنایی بیشتر با برخی از تفاوت‌های موضوعی سه گرایش علوم شناختی، در ادامه چارت درسی گرایش توان‌بخشی شناختی را ارائه کرده‌ایم.

دانلود چارت دروس گرایش علوم‌ شناختی؛ توان‌بخشی شناختی ارشد

چارت درسی

برخی از دروس روانشناسی شناختی عبارت‌اند از:

  • مبانی علوم شناختی
  • مبانی علوم اعصاب شناختی
  • ارزیابی عصب‌روان‌شناختی
  • مدل‌سازی شناختی
  • ذهن و آگاهی

برخی از دروس گرایش ذهن، مغز و تربیت نیز شامل موارد زیر هستند:

  • مبانی علوم یادگیری
  • علوم اعصاب تربیتی
  • مبانی علوم شناختی
  • تفکر و شناخت در تربیت
  • راهنمایی و مشاوره تربیتی با رویکرد شناختی

فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند به‌صورت اختصاصی حوزۀ پژوهشگری را دنبال کنند یا در صورت علاقه وارد حوزه‌های توان‌بخشی مثل بهبود فرایندهای شناختی، آموزش و ساخت ابزارهای کمکی جهت تقویت کارکردهای شناختی مثل عملکردهای اجرایی، تفکر و حافظه شوند.

مطلب تکمیلی: منابع ارشد علوم شناختی

🔸 گرایش ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی

رشته روانشناسی کودکان استثنایی

رشته روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی با انتخاب جامعۀ هدف مشخص‌تر، یعنی کودکان استثنایی به‌طور ویژه به تشخیص، ارزیابی، آموزش و توان‌بخشی کودکان با نیازهای ویژه می‌پردازد.

بنابر تعاریفی رسمی‌ای که برای کودکان استثنایی ارائه می‌شود، این گروه شامل کودکان با توانمندی‌های برتر و ویژه و کودکان با اختلالات رشدی و عصبی هستند. به این ترتیب متوجه می‌شویم که مخاطبین رشتۀ روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، طیف وسیعی از افراد را در بر می‌گیرد که هر کدام ویژگی‌ها و نیازهای خاص خود را دارند.

فارغ‌التحصیلان این رشته در طول سال‌های تحصیل خود می‌آموزند که نشانه‌های تشخیصی گروه‌های مختلف کودکان استثنایی چه مواردی هستند، هر گروه‌ از آن‌ها چه نیاز و ویژگی منحصربه‌فردی دارد و چه از روش‌ها و ابزارهای آموزشی‌ای می‌توان جهت شکوفایی قابلیت‌های خاص هر کدام از گروه‌های کودکان استثنایی بهره برد.

دانشجویان رشته روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی جهت اخذ مدرک کارشناسی‌ارشد خود باید 28 واحد درسی و 4 واحد پایان‌نامه را بگذرانند. در چارت زیر دروس این رشته مشخص شده است.

دانلود چارت دروس گرایش روانشناسی کودکان استثنایی ارشد

متناسب با دروسی که افراد در طول دورۀ دانشجویی خود می‌گذارنند، از نظر علمی و مهارتی آمادگی این را دارند که در حوزه‌های آموزش، توان‌بخشی و بالینی کودکان استثنایی فعالیت شغلی داشته باشند.

مطلب تکمیلی: منابع ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی

🔸 گرایش ارشد روانشناسی صنعتی و سازمانی

روانشناسی صنعتی و سازمانی (Industrial and Organizational Psychology) از حوزه‌های دانش روانشناسی است که مفاهیم روانشناسی را با مفاهیم مدیریت و بهبود فضای کار مرتبط می‌کند. این حوزۀ دانش با استناد به پژوهش‌های انجام‌شده و مفاهیم نظری موجود در روانشناسی، تلاش می‌کند تا کارفرمایان و کارپذیران به حداکثر سودمندی و رضایت را در حین انجام فعالیت‌های خود تجربه کنند.

دانشجویان این رشته می‌آموزند که چگونه ویژگی‌های روان‌شناختی افراد، محرک‌های انگیزشی درونی و بیرونی، روابط بین‌فردی و شرایط محیطی می‌توانند رضایت درونی و بیرونی کارفرما و کارپذیر را به‌دنبال داشته باشد. به‌این ترتیب حوزه‌های شغلی روانشناس صنعتی و سازمانی شامل موارد زیر خواهد بود:

  • کارشناس نظارت بر محیط کار
  • منابع انسانی
  • انجام فرایندهای تحقیق و توسعه (R&D)
  • نیازسنجی و بررسی کیفیت فرایندها
  • افزایس سلامت روان‌شناختی کارپذیران

جهت انجام این فعالیت‌های نیاز به دانش و مهارت‌های خاصی است که دانشجویان روانشناسی صنعتی و سازمانی در طول تحصیل خود بر آن‌ها مسلط خواهند شد.

در ادامه جهت آشنایی بیشتر با دروس این رشته، چارت درسی ارشد روان‌شناسی صنعتی و سازمانی را برایتان قرار داده‌ایم.

دانلود چارت دروس گرایش روانشناسی صنعتی و سازمانی ارشد

مطلب تکمیلی: منابع ارشد روانشناسی صنعتی و سازمانی

🔸 گرایش ارشد روان‌سنجی

رشته سنجش و اندازه گیری در ارشد

روانسنجی شاخه‌ای از علم روانشناسی است که به مطالعه و توسعۀ نظریه‌ها و تکنیک‌های اندازه‌گیری خصوصیات روانی می‌پردازد. در این رشته توانایی‌ها، استعدادها، نگرش‌ها و دیگر ویژگی‌های شخصیتی و روانی با استفاده از ابزارهای مختلف اندازه‌گیری، بررسی می‌شوند.

دانلود چارت درسی گرایش سنجش و اندازه‌گیری ارشد

مطلب تکمیلی: منابع ارشد سنجش و اندازه گیری

🔸 گرایش ارشد روانشناسی بالینی کودک و نوجوان

رشته روانشناسی بالینی کودک و نوجوان به درمان مشکلات روانی و رفتاری کودکان و نوجوانان متمرکز است و شامل ارائۀ خدمات به خانواده‌ها نیز می‌شود. در این رشته با استفاده از دانش روانشناسی رشد و آسیب‌شناسی، به ارزیابی کارکردهای روانی، ذهنی و اجتماعی کودکان و نوجوانان پرداخته می‌شود و راه‌های پیشگیرانه، مشاوره و درمان‌های روان‌شناختی نیز ارائه می‌شود.

دانلود چارت درسی رشتۀ بالینی گرایش کودک و نوجوان

مطلب تکمیلی: منابع ارشد روانشناسی بالینی کودک و نوجوان

🔸 گرایش ارشد روانشناسی اسلامی

رشته روانشناسی اسلامی گرایش مثبت گرا

روانشناسی اسلامی گرایش روانشناسی مثبت‌گرا، شاخه‌ای از علم روانشناسی است که نقاط مشترک بین روانشناسی مثبت‌گرا و آموزه‌های اسلامی را بررسی می‌کند. این رشته بر نقاط قوت و توانمندی‌های انسان متمرکز است و به‌دنبال ارتقای سلامت روان افراد از طریق استفاده از آموزه‌های اسلامی است.

چارت درسی کارشناسی ارشد روانشناسی اسلامی گرایش روانشناسی مثبت‌گرا
روانشناسی دین
روانشناسی اخلاق
روش تحقیق پیشرفته
کلیات و مفاهیم
سلامت و شادکامی
هوش هیجانی
انگیزش درونی
صفات و انگیزه‌های مثبت
روابط مثبت
بازسازی مثبت، مشاوره و روان‌درمانی مثبت‌گرا
حدیث و روانشناسی مثبت 1
حدیث و روانشناسی مثبت 2
زبان تخصصی
سمینار
پایان‌نامه

🔸 گرایش ارشد روانشناسی اجتماعی

روانشناسی اجتماعی به مطالعۀ تأثیرات اجتماعی بر رفتار، افکار و احساسات انسان‌ها می‌پردازد. در روانشناسی اجتماعی موضوعاتی مانند رفتارهای گروهی، ادراک اجتماعی و تعامل اجتماعی، رهبری و مدیریت بررسی می‌شوند. روانشناسی اجتماعی به ما امکان می‌دهد تا درک بهتری از نحوۀ تأثیرگذاری محیط اجتماعی بر رفتارهای انسان داشته باشیم و در نتیجه به افزایش آگاهی و بهبود کیفیت زندگی اجتماعی کمک می‌کند.

چارت‌های دروس روانشناسی اجتماعی با توجه به دانشگاه محل تحصیل می‌توانند متفاوت از یکدیگر باشند. در ادامه چارت دروس ارشد اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی تهران را جهت نمونه برایتان قرار داده‌ایم.

دانلود چارت دروس گرایش روانشناسی اجتماعی ارشد

🔸گرایش ارشد روانشناسی شخصیت

رشته روانشناسی شخصیت ارشد

روانشناسی شخصیت الگوهای افکار، احساسات و رفتار انسان‌ها را بررسی می‌کند و این الگوها هستند که شخصیت یک فرد را شکل می‌دهند. این رشته بر چگونگی شکل‌گیری، رشد و تغییرات شخصیت انسان‌ها متمرکز است و تأثیر جنبه‌های مختلف شخصیت بر رفتار و افکار فرد را مورد بررسی قرار می‌دهد.

چارت درسی کارشناسی ارشد روانشناسی شخصیت
متون تخصصی
آسیب‌شناسی اجتماعی
روانشناسی یادگیری
علم‌النفس و مقایسۀ آن با روانشناسی جدید
روانشناسی اجتماعی پیشرفته
هوش و استعداد و سنجش آن
اندیشه‌ها و وصایای حضرت امام (ره)
انس با قرآن کریم
آمار پیشرفته
روانشناسی رشد
بررسی تفضیلی نظریه‌ها و مکاتب شخصیت
سیکوفیزیولوژی و نوروسیکولوژی
آسیب‌شناسی روانی (با توجه به اختلالات شخصیت)
انگیزش و هیجان پیشرفته
روش تحقیق پیشرفته
کاربرد آزمون‌های شخصیت
سمینار یافته‌های جدید در روانشناسی شخصیت
بررسی مسائل بهداشت روانی در ایران و جهان
پایان‌نامه

🔸گرایش ارشد روانشناسی دین

روانشناسی دین تجربیات، باورها، رفتارها و فرایندهای مرتبط با دین و مذهب را تحلیل و مطالعه می‌کند. این رشته به بررسی نقش دین در زندگی انسان‌ها و تأثیر آن بر سلامت روانی و جسمانی می‌پردازد.

دانلود چارت درسی گرایش روانشناسی دین ارشد

🔸گرایش حکمرانی علوم زیستی و سلامت

حکمرانی علوم‌زیستی و سلامت یک علم میان‌رشته‌ای است که بین مباحث مدیریتی و روانشناسی پل می‌زند. فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در مشاغل مدیریتی مرتبط با رشته روانشناسی فعالیت کنند.

رشته حکمرانی علوم زیستی و سلامت برای نخستین بار در دفترچۀ ثبت‌نام کنکور کارشناسی‌ارشد ناپیوستۀ سال 1404 ارائه شده است.

از آن‌جایی که این رشته به‌تازگی معرفی‌شده است، چارت درسی آن به‌صورت رسمی توسط وزارت علوم ارائه نشده‌است؛ اما به محض اعلام آن، شما می‌توانید چارت درسی رشته حکمرانی علوم‌ زیستی و سلامت را در همین صفحه مشاهده کنید.

🔸گرایش روانشناسی سلامت

کارشناسی ارشد روانشناسی سلامت

گرایش روانشناسی سلامت یکی دیگر از رشته‌هایی است که برای نخستین بار در کنکور ناپیوستۀ مقطع کارشناسی‌ارشد روانشناسی 1404 توسط وزرات علوم ارائه شده است.

موضوع محور این رشته بررسی علل روان‌شناختی در ابتلا به بیماری‌های جسمانی است. بنابر ماهیت این رشته، پیش‌بینی می‌شود که فارغ‌التحصیلان این رشته در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مشغول به کار شوند.

همچنین، فعالیت‌ در حوزه‌های پژوهشی و حتی بالینی نیز برای فارغ‌التحصیلان روانشناسی سلامت امکان‌پذیر است. هنوز چارت رسمی دروس برای این رشته مشخص نشده‌است.

معرفی رشته های شناور ارشد روانشناسی

در دفترچۀ ثبت‌نام کنکور، علاوه‌بر مجموعه‌های امتحانی اصلی، معمولاً برای هر مجموعه، تعداد رشتۀ شناور هم مشخص شده است. قابلیت کاربردی رشته‌های شناور این است که به داوطلب اجازه می‌دهد تا در کنکور مجزا شرکت کند. به‌ عبارت دیگر، ثبت‌نام در کنکور رشته‌های شناور، فرصت مجددی است که به داوطلب کمک می‌کند تا اگر در کنکور رشتۀ اصلی خود عملکرد موفقیت‌آمیزی نداشت، شانس خود را برای مجموعۀ دیگر هم بیازماید. از میان 61 رشتۀ شناوری که سازمان سنجش معرفی می‌کند، رشته‌های زیر ارتباط بیشتری با روانشناسی دارند:

  • علوم شناختی
  • مددکاری اجتماعی
  • مطالعات زنان

لازم به یادآروی است که در مجموعۀ امتحانی «روانشناسی» نیز رشتۀ علوم شناختی معرفی شده است. اما رشتۀ شناور علوم شناختی با رشتۀ اصلی علوم شناختی تفاوت‌هایی در گرایش‌ها، دروس و ضرایب دارند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید به مطلب منابع ارشد علوم شناختی مراجعه کنید.

بازار کار گرایش های کارشناسی ارشد روانشناسی

بازار کار روانشناسی باتوجه به گرایش انتخابی و مقطعی که در آن تحصیل می‌کنید متفاوت است. برای مثال بازارکار رشته روانشناسی بالینی رونق بیشتری نسبت به روانشناسی عمومی دارد. ما در مطلبی مجزا به طور کامل به بررسی بازار کار رشته های روانشناسی درهریک از مقاطع تحصیلی پرداخته‌ایم.

مطلب تکمیلی: بررسی بازار کار روانشناسی گرایش های ارشد روانشناسی

برنامه‌ریزی برای کنکور ارشد روانشناسی

زمانی می‌توان گام‌هایی بااطمینان در یک مسیر گام برداشت که با داشتن نقشه‌ای از مسیر پیش‌رو، به‌خوبی با چالش‌ها و فرصت‌های موجود در آن آشنایی داشته باشیم. درس خواندن برای کنکور، به‌مثابۀ یک مسیر پرفشار و طولانی است که با داشتن برنامۀ درسی مناسب و شخصی‌سازی‌شده می‌توانید استفادۀ هوشمندانه‌تری از فرصت‌ها جهت کسب تسلط حداکثری بر منابع کنید.

تیم روان‌آموز برنامۀ راهبردی مطالعاتی کاملی را برای داوطلبان کنکور ارشد روانشناسی طراحی و تدوین کرده و به‌صورت رایگان دراختیار شما قرار می‌دهد تا بتواند روشن‌کننده مسیرتان در سال کنکور باشد.

دریافت برنامۀ راهبردی مطالعاتی رایگان کنکور ارشد روانشناسی

دریافت مشاورۀ تخصصی کنکور ارشد روانشناسی

مشاوره کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی

حضور و همراهی همدلانه فردی که تجربۀ موفقیت‌آمیز از پیمودن مسیری که شما به‌تازگی در آن گام برداشته‌اید، باعث می‌شود که با انگیزه و ثبات‌قدم بیشتر از جادۀ پر پیچ‌وخم آمادگی برای کنکور ارشد روانشناسی عبور کنید. مشاورین طرح بروکا، متخصصانی هستند که خود پس از فتح قلۀ کنکور ارشد و کسب جایگاه برتر در میان سایر رقبا، همان همراهان صبور و دل‌سوزی هستند که گام‌به‌گام با شما در مسیر کسب موفقیت در کنکور ارشد پیش می‌آیند.

مطلب تکمیلی: مشاورۀ تخصصی ارشد و دکتری بروکا

مصاحبۀ رتبه‌های برتر کنکور ارشد روانشناسی

رتبه‌های برتر در مصاحبۀ خود با روان‌آموز، به معرفی منابعی که عامل موفقیت آن‌ها شده‌اند، زمان‌بندی و نقش پررنگ برنامۀ مطالعاتی شخصی‌سازی‌شده در کسب رتبه‌شان در کنکور می‌پردازند. با کلیک بر روی لینک زیر می‌توانید به فیلم یا متن کامل مصاحبۀ رتبه‌های برتر دسترسی پیدا کنید.

مطلب تکمیلی: مصاحبۀ رتبه‌های برتر ارشد روانشناسی

محصولات آموزشی پیشنهادی رتبه‌های برتر

محصولات و خدمات ارشد روانشناسی

به بخشی از مصاحبۀ رتبۀ 1 کنکور ارشد روانشناسی بالینی 1403 توجه کنید:

من در دور اول مباحث مهم رو خونده بودم و در دور دوم مطالبی که اهمیت کمتری داشتند رو مطالعه کردم بعدش هم به‌سراغ مرور و جمع‌بندی رفتم. یکی از مهم‌ترین عادات مطالعاتیم این بود که مطالب مهم رو به‌نحوی بولد می‌کردم و یا درکنار کتابم حاشیه‌نویسی می‌کردم.

من برای درس رشد از کتاب رشد کرین، کتاب رشد روان‌آموز، کلاس رشد و خلاصۀ پاپالیا استفاده کردم. برای درس روانشناسی بالینی کاملاً از دوجلد روان‌آموز استفاده کردم. قبلش هم کتاب پروچاسکا سید محمدی رو خونده بودم و از کلاس روانشناسی بالینی روان‌آموز هم استفاده کردم که پوشش کاملی داشت. برای درس آسیب شناسی روانی هم کتاب آسیب شناسی روانی هالجین رو مطالعه کردم.

همان‌طور که مطالعه کردید در مصاحبۀ رتبه‌برترها می‌توان به نکات ارزشمندی دست پیدا کرد، مخصوصاً اطلاعاتی در مورد منابعی که خوانده‌اند، می‌تواند بسیار راهگشا باشد.

نکتۀ مشترکی که در اغلب این مصاحبه‌ها می‌توان دید، این است که چون رتبه‌برترها به‌علت حجم زیاد منابع اصلی در سال کنکور نمی‌توانستند تمام منابع اصلی را مطالعه کنند به سراغ کمک آموزشی‌های جامعی رفته‌اند که پوشش‌دهی مناسبی از تمام منابع اصلی داشته باشند.

در نمونه مصاحبه‌ای که خواندید، داوطلب، کتاب‌های روانشناسی بالینی و رشد جامع روان‌آموز را مطالعه کرده بود و همچنین از کلاس‌های آموزشی روانشناسی بالینی و رشد روان‌آموز استفاده کرده که این راهکارها باعث صرفه‌جویی قابل ملاحظه‌ای در زمان او شده است. علاوه‌بر این موارد، مجموعۀ روان‌آموز محصولات دیگری نیز دارد که در مسیر موفقیت شما قطعاً سهم شایانی را خواهد داشت.

از مهم‌ترین این محصولات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که این فقط مناسب داوطلبان کنکور ارشد و دکتری روانشناسی نیست و برای همۀ فعالان در این رشته و کسانی که به‌دنبال افزایش اطلاعات خود در حوزۀ روانشناسی هستند، می‌تواند مناسب باشد.

جهت مشاهدۀ عینی و مستند پوشش‌دهی محصولات روان‌آموز از منابع اصلی و بررسی مطابقت هر تست کنکور با کتاب‌های جامع روان‌آموز، آن هم با ارجاعات مستقیم و دقیق به صفحۀ تحلیل سؤالات کنکور ارشد روانشناسی مراجعه کنید.

سوالات کنکور ارشد روانشناسی

نمونه کارنامه‌های کارشناسی ارشد روانشناسی

داشتن الگویی مناسب در تمام زمینه‌های می‌تواند سودمند باشد. ازآن‌جایی‌که یکی از سؤالات اصلی داوطلبان کنکور دانستن میزان درصد مطمئن برای هر درس است، ما پس از کسب رضایت رتبه‌های برتر و سایر رتبه‌های کنکور، کارنامۀ آن‌ها را در سایت روان‌آموز قرار داده‌ایم

مطالعۀ این کارنامه‌ها چشم‌اندازی واقع‌بینانه‌تر از میزان عملکرد استاندارد در هر درس به شما ارائه می‌دهد. البته، توجه داشته باشید که کارنامه‌ها، داده‌های چندان موثق و دقیقی را برای برنامه‌ریزی درسی در اختیارتان قرار نمی‌دهند، چراکه میزان عملکرد داوطلبان و دشواری سؤالات در هر سال ممکن است متفاوت باشند.

مطلب تکمیلی: نمونه کارنامه های ارشد روانشناسی

انتخاب دانشگاه مناسب

دانشگاه های کارشناسی ارشد روانشناسی

داوطلبان معمولاً در سال آمادگی برای کنکور، علاوه‌بر رشتۀ مورد علاقۀ خود در روانشناسی به دانشگاهی که قصد ادامه‌تحصیل در آن را دارند نیز فکر می‌کنند.

به‌طور کلی براساس رتبۀ کنکور و محل ترجیحی، می‌توانید وارد دانشگاه‌های دولتی، آزاد، غیرانتفاعی و پیام‌نور شوید. لازم به ذکر است انتخاب نوع دانشگاه تأثیری بر منابع مطالعاتی شما ندارد و برای ورود به هر کدام از دانشگاه‌ها، تنها شرکت در کنکور ارشد وزارت علوم واجب است و نیازی به کنکور و ارزیابی دیگری نیست.

نکتۀ مهم در انتخاب رشته ارشد روانشناسی این است که اگر شما قصد داشته باشید در دانشگاه‌هایی به‌ غیر از دانشگاه‌های دولتی وارد شوید باید در زمان انتخاب رشته این موضوع را در سایت سازمان سنجش کشور اعلام کنید که اغلب این کار با خرید کد دسترسی انتخاب رشته در این دانشگاه‌ها انجام می‌شود.

مقایسه و توضیح ظرفیت پذیرش رشته‌ها و دانشگاه‌ها در سال گذشته

آگاهی از میزان ظرفیت پذیرش هر رشته و دانشگاه‌های ارائه‌دهندۀ آن، یکی دیگر از منابع اطلاعاتی است که بینش کامل‌تر از چندوچون قبولی در رشتۀ موردانتظار و درنظرگرفتن رشته و گرایش‌های جایگزین به شما می‌دهد. سازمان سنجش در دفترچۀ راهنمای انتخاب رشته، اطلاعات کاملی شیوه‌های مختلف ظرفیت پذیرش هر یک از رشته‌های روانشناسی را ارائه کرده است.

انواع شیوه‌های ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها:

  • روزانه
  • نوبت دوم
  • پردیس خودگردان
  • غیرانتفاعی
  • پیام نور
  • آزاد
  • مجازی دولتی
  • مجازی غیرانتفاعی
  • مجازی پیام نور
  • آزاد الکترونیک

تفاوت این شیوه‌ها پذیرش در پرداخت شهریه، چگونگی برگزاری کلاس‌های درس و ظرفیت پذیرش است. به‌غیر از شیوۀ روزانه، سایر شیوه‌ها شامل پرداخت شهریه می‌شوند. تشکیل کلاس‌های درس در دانشگاه‌های پیام نور، به‌شیوۀ منحصربه‌فرد خود پیام نور است و در شیوه‌های مجازی نیز، کلاس‌ها در بسترهای مجازی ارائه می‌شوند. ظرفیت پذیرش دانشگاه‌های پیام نور، آزاد و غیرانتفاعی برای رشته‌های روانشناسی بسیار بیشتر از شیوه‌های روزانه، نوبت دوم و پردیس خودگردان است.

کد ضریب123456
شیوۀ پذیرش رشته‌هاروانشناسی عمومیروانشناسی اسلامیروانشناسی اسلامی مثبت‌گراروانشناسی شخصیتروانشناسی دینحکمرانی علوم زیستی و سلامتروانشناسی اجتماعیروانشناسی بالینیروانشناسی بالینی خانوادهروانشناسی بالینی کودک و نوجوانعلوم شناختی توانبخشی شناختیعلوم شناختی روانشناسی شناختیروانشناسی سلامتسنجش و اندازه‌گیری (روانسنجی)روانشناسی صنعتی و سازمانیروانشناسی و آموزش کودکان استثناییروانشناسی تربیتیعلوم شناختی، ذهن، مغز و تربیت
 سال تحصیلی140314041403140414031404140314041403140414031404140314041403140414031404140314041403140414031404140314041403140414031404140314041403140414031404
روزانه34333667109001616435101291312321213587414402018181617716717221665
نوبت دوم615402230000123628260199139110276242119565711
پردیس خودگردان55540000000000390394952101622880000511813403200
مجازی دولتی040000000000000000000000000030001515152500
پیام نور6357280016015260550000402040400020200000020000030044045100
مجازی پیام نور4040000000000004000000000000000000650000
غیرانتفاعی1007123588979550600000404019022540354040222206000202045044654755
مجازی غیرانتفاعی3960003030 000000040400000000020300000000000
آزاد1600158002022022028028000006060118011804040120120000018016060601401401802001000100000
آزاد الکترونیک404002040404040000004040400000000000404040404040404000

شرایط شرکت در کنکور ارشد روانشناسی سال 1405 چیست؟

شرکت در کنکور ارشد روانشناسی

جهت ثبت‌نام و شرکت در کنکور ارشد روانشناسی وزارت علوم نیاز به داشتن مدرک کارشناسی یا اشتغال به تحصیل در سال آخر مقطع کارشناسی است. چنانچه این شرایط احراز شوند، می‌توانید جهت ثبت‌نام در کنکور ارشد 1405 روانشناسی اقدام کنید.

تاریخ ثبت نام و برگزاری آزمون کارشناسی ارشد

زمان ثبت‌نام کنکور ارشد روانشناسی 1405، از 16 آذرماه لغایت 23 آذرماه سال 1404 آغاز خواهد شد. داوطلبان می‌توانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش کشور اقدام به ثبت‌نام برای این آزمون بکنند.

تاریخ برگزاری کنکور ارشد روانشناسی 1405

کنکور کارشناسی‌ارشد روانشناسی 1405، در روزهای پنجشنبه و جمعه مورخ 17 و 18 اردیبهشت‌ماه سال 1405 برگزار خواهد شد.

شرایط استفاده از سهمیه‌های استعداد درخشان (ارشد روانشناسی بدون کنکور)

براساس آیین‌نامۀ پذیرش دانشجو با آزمون استعدادهای درخشان، داوطلبانی که یکی از شرایط زیر را داشته باشند، حداکثر تا یک سال بعد از دانش‌آموختگی و فقط برای یک بار، اگر 90 درصد نمرۀ آخرین نفری که در یک دانشگاه پذیرفته شده باشد را بیاورد به آن دانشگاه معرفی می‌شود:

  • برگزيدگان رتبه‌های اول تا پانزدهم مرحلۀ نهايی المپيادهای علمی ـ دانشجويی.
  • دانشجويان نمونۀ كشوری در مقطع كارشناسی با معرفی سازمان امور دانشجویان.
  • رتبه‌های اول تا سوم نهايی جشنوارۀ خوارزمی، جوان خوارزمی، رازی، ابن‌سينا و فارابی در مقطع كارشناسی پيوسته يا ناپيوسته، با مشاركت حداقل 50 درصد در دستاورد حائز رتبه.
  • دانش‌آموختۀ رتبه اول مقطع كارشناسی پيوسته در بين دانشجويان هم‌رشته و هم‌ورودی كه طی هشت نيم‌سال دانش‌آموخته شده است.
  • دانش‌آموخته رتبه اول مقطع كارشناسی ناپيوسته در بين دانشجويان هم‌رشته و هم‌ورودی كه طی چهار نيمسال تحصيلی دانش‌آموخته شده است.

پاسخ به سؤالات متداول داوطلبین کنکور ارشد روانشناسی

با وجود اطلاعات زیادی که در سایت‌های مختلف پیرامون کنکور ارشد روانشناسی وجود دارد، اما باز هم بسیاری از سؤالات داوطلبان بی‌پاسخ می‌ماند، ما در ادامه به چند پرسش شایع به‌همراه پاسخ آنان اشاره می‌کنیم:

  1. با مدرک لیسانس حسابداری می‌توانم در کنکور ارشد روانشناسی شرکت کنم؟

    بله، با هر رشته‌ای که در کارشناسی خوانده‌اید، می‌توانید در کنکور ارشد وزارت علوم شرکت کنید و در این رشته ادامه‌تحصیل بدهید.

  2. کنکور ارشد روانشناسی سال 1405 در چه زمانی برگزار می‌شود و در چه تاریخی باید در کنکور ثبت نام کنیم؟

    آزمون کارشناسی ارشد وزارت علوم سال 1404در روزهای پنجشنبه و جمعه 17 و 18 اردیبهشت‌ماه 1405 برگزار می‌شود و ثبت نام در این آزمون در روزهای 16 تا 23 آذرماه 1404 انجام می‌شود. در مورد آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت سال 1404 نیز هنوز اطلاع‌رسانی نشده است.

  3. برای قبولی در کنکور ارشد روانشناسی باید تمام منابع را مطالعه کنم؟

    پاسخ این سؤال به زمانی که شما تا کنکور در اختیار دارید، بستگی دارد. اگر زمان نسبتاً زیادی دارید می‌توانید به سراغ منابع اصلی بروید اما به‌طور کلی پیشنهاد می‌شود که برای یادگیری ابتدایی هر درس، یک منبع اصلی را مطالعه کنید و سپس به‌سراغ کتاب‌های جامعی که پوشش‌دهی مناسبی از کتاب اصلی دارند، بروید.

  4.  کنکور ارشد روان شناسی دانشگاه‌های آزاد در چه تاریخی برگزار می‌شود؟

    به‌طور کلی برای تمام دانشگاه‌ها اعم از آزاد، دولتی، پیام نور و غیرانتفاعی شما باید فقط در یک کنکور شرکت کنید که تاریخ آن روزهای پنجشنبه و جمعه 17 و 18 اردیبهشت‌ماه 1405 است. فقط برای انتخاب رشته در دانشگاه‌های آزاد باید به‌طور جداگانه در سایت خود دانشگاه‌ آزاد انتخاب رشته کنید.

  5. من قصد دارم برای ارشد روانشناسی در دانشگاه پیام نور ادامه‌تحصیل دهم، چه منابعی را باید مطالعه کنم؟

    برای ورود به هر نوع دانشگاهی، پیام نور، آزاد، غیرانتفاعی و سراسری منابع یکسانی را باید مطالعه کنید و در منابع تفاوتی وجود ندارد و کنکور همۀ این دانشگاه‌ها نیز یکی بوده و در یک تاریخ برگزار می‌شود.

  6. برای ورود به دانشگاه‌های غیرانتفاعی در رشتۀ ارشد روانشناسی باید در چه کنکوری شرکت کنم و منابع مطالعاتی آن چیست؟

    برای پذیرفته شدن در دانشگاه‌های مختلف از دانشگاه دولتی گرفته تا آزاد و پیام‌نور و غیرانتفاعی شما باید فقط در یک کنکور شرکت کنید، در نتیجه منابع مطالعاتی نیز همه یکسان هستند. تاریخ این کنکور برای سال 1405 در روزهای پنجشنبه و جمعه 17 و 18 اردیبهشت‌ماه است.

  7. انتخاب رشته در دانشگاه‌های آزاد و دولتی با هم تفاوت دارند؟

     برای ورود به دانشگاه آزاد باید در سایت خود این دانشگاه انتخاب رشته کنید ولی برای سایر دانشگاه‌ها یکبار باید انتخاب رشته انجام دهید، فقط برای ورود به دانشگاه‌های پیام‌نور و غیرانتفاعی باید اعلام کنید که خواهان ورود به این دانشگاه‌ها هم هستید تا علاوه‌بر دانشگاه‌های دولتی پذیرفته شدن شما در این دانشگاه‌ها هم بررسی شود.

  8. منظور از ارشد روان شناسی آموزش محور چیست؟

    دورۀ کارشناسی ارشد آموزش محور برخلاف دورۀ عادی کارشناسی ارشد با محوریت آموزش و به صورت واحدهای درسی و بدون پایان نامه است که گذراندن حداقل 2 و حداکثر 4 واحد سمینار (تحقیق و پژوهش نظری) در آن الزامی است.

  9. من دوران کارشناسی خود را در مؤسسۀ غیرانتفاعی گذرانده‌ام و بین هم‌ورودی‌هایم شاگرد اول شده‌ام، می‌توانم از سهمیۀ رتبه‌اولی استفاده کنم؟

    بله، اگر شما در دوران کارشناسی خود، بین ورودی‌های همان سال بالاترین معدل را کسب کرده‌اید و بیشتر از یک سال نیز از دانش‌آموختگی شما نگذشته است، می‌توانید از این سهمیه استفاده کنید. توجه کنید که باید فرم تأییدیه فارغ‌التحصیلان رتبه‌اول دوره‌های کارشناسی دانشگاه‌ها و مؤسسات را که در دفترچۀ انتخاب رشته است، پر کنید و به محل تحصیل دوران کارشناسی خود ارائه دهید.

منابع

دفترچۀ ثبت‌نام کنکور ارشد

دفترچۀ انتخاب رشتۀ کنکور ارشد

سایت سازمان سنجش

سایت سنجش پزشکی


تیم تحریریه روان آموزتیم تحریریه روان آموز

طرح SOS روان آموز
در شروع درس خواندن معمولاً سوالاتی ذهنتان را به خودش مشغول می‌کند که ممکن است باعث نگرانیتان شده و حتی شما را از ادامه‌ی مسیر منصرف کند. روان‌آموز در کنار شماست تا پاسخگوی هر سوالی باشد که در مسیر درس خواندن و کنکور برایتان پیش می‌آید. فقط کافی‌ست شماره خودتان را در فرم پیش‌رو وارد کنید و منتظر تماس پشتیبابان حرفه‌ای روان‌آموز باشید.

لطفا برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.


جمع عدد هفت و سه چه عددی می شود؟


دیدگاهتان را بنویسید

لطفا نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید

1 2 3 4 5