مصاحبه با رتبه 9 بالینی

  • سلام، وقتتون بخیر. ممنون میشیم خودتون رو برای مخاطبین ما معرفی کنین. (نام و نام خانوادگی، سن، شهر محل سکونت، محل تحصیل کارشناسی، سال، گرایش و رتبه کنکور، دانشگاه قبلی و …)

زهره احمدی هستم، 29 ساله و ساکن تهرانم. مدرک کارشناسی مامایی از دانشگاه تهران و مدرک کارشناسی روانشناسی از دانشگاه علامه طباطبایی دارم و رتبه 1 سهمیه و 9 کشوری گرایش بالینی کنکور 1401 هستم.

 

  • بسیار عالی، ممنونیم از شما و خوشحالیم که همراه شما هستیم. چی شد که به روانشناسی علاقمند شدین و این رشته رو انتخاب کردین؟ ( از دوران مدرسه تا دانشگاه ، خانواده و اهداف مختلف )

تو دوران دبیرستان به روانشناسی علاقه داشتم ولی اون سال که ما انتخاب رشته کردیم مدرسه ما کلاس علوم انسانی تشکیل نداد و من به رشته تجربی رفتم ،چون کلا کار درمانگری رو دوست داشتم ولی خب دست تقدیر من به این رشته برگردوند.

 

  • از دوران کارشناسیتون بگین ( دانشگاه ، فضا ، میزان مطالعه ، اساتید ، فعالیت های جانبی دانشجویی و علمی و… )

دوران کارشناسی تو دانشگاه علامه تا قبل از دوران کرونا از نظر کیفیت، اکثر کلاس ها خوب بودن و اگر استاد کلاسی خوب نبود اعتراض میکردیم و تغییر می کرد ولی بعد از شیوع  کرونا که دیگه دانشگاه نرفتیم کیفیت خیلی از کلاس هامون افت کرد. بعضی اساتید خیلی سخت با فضای آموزش مجازی تطبیق پیدا کردند. تو دوران تحصیل من شاغل بودم بخاطر همین فعالیت جانبی کمی داشتم.

 

  • تعریفتون از موفقیت و شکست چیه؟

الان شاید چیزهایی که بگم برای بچه ها اینطور باشه که چون تک رقمی شدی اینطوری میگی ولی من شکست هایی خوردم که برام خیلی سنگین بود و چیزی که میگم حاصل تجربه ی اون شکست هاست نه موفقیت فعلی. بنظرم اینکه روی یک تجربه اسم شکست رو بذاریم خیلی معنایی نداره هرچند که وقتی به تازگی چنین چیزی رو تجربه کردیم خیلی خیلی تلخ و دردآوره برامون. برای من گذر از این تلخی موقعی اتفاق افتاد که وقتی نظریه های مختلف در روانشناسی رو خوندم، دیدم تقریبا همگی اتفاق نظر دارند که رشد هر انسانی بعد از تجربه ی ناکامی ها اتفاق میفته و فرد در پس هر ناکامی پخته تر می شه و اگر معنای زندگی ما رشد و تکامل باشه تحمل تلخی ناکامی ها برامون راحت تر می شه. ولی خب اگر در گیر و دار مقایسه ی زندگی خودمون با دیگران بیفتیم قطعا رنجمون بی انتها میشه.

 

  • از چه زمانی به طور جدی، شروع به مطالعه برای کنکور کردین و اولین قدمتون چی بود؟

مطالعه ی جدی رو از 20 تیر ماه 1400 شروع کردم، و البته قبلش منابعی رو که میخواستم تهیه کرده بودم . 20 تیر ماه چون هم شنبه بود ☺ و هم اینکه ما تا چهارشنبه هفته قبلش امتحان داشتیم .

 

  • از زمان کم و کنکور 9 ماهه ای که پارسال دیر برگزار شد بگین که آیا روی کار شما تاثیر گذاشت ؟ تابستان چه کردید ؟

اینکه بگیم زمان کم بود بنظرم قابل قبول نیست بچه هایی که می خواستن کنکور بدن مجبور نبودن صبر کنند کنکور برگزار بشه بعد بخونند بچه های سال دومم که مطالعه ی مجدد بوده براشون. برای من تاریخ کنکور 1400 فرق نداشت. من از اولین روزی که میتونستم مطالعه رو شروع کنم، شروع کردم .

تابستان رو از نظر مطالعه خیلی خوب جلو رفتم چون میدونستم دانشگاه که از مهر شروع بشه خیلی کم و سخت میتونم برای کنکور مطالعه کنم چون با مجازی شدن کلاس ها استاد ها فکر میکردند ما درس نمی خونیم و برای تمام کلاس ها باید ارائه میدادیم و هرجلسه درس می پرسیدند و … .

 

  • چطور با روان آموز آشنا شدین ؟ از کدوم خدمات و محصولات روان آموز استفاده کردین ؟ نظرتون راجع به هر یک چیه؟

با روان آموز از طریق توصیه ی دوستان سال قبل که کنکور داده بودند آشنا شدم. از کتاب های جامع روان آموز و کتاب های جمع بندی تاک و کلاس بالینی و رشد دکتر خجوی استفاده کردم.

 

  • لیست منابع، یکی از مهمترین چیزهاییه که برای مطالعه از ابتدا مشخص می کنیم. شما چه منابعی رو مطالعه کردین، نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست و کدومشون رو به سایر دوستان روان آموزیتون پیشنهاد میکنین؟

از روان آموز کتاب های جامع علم النفس، رشد، آسیب و کودکان، بالینی، فیزیولوژی و انگیزش هیجان و کتاب های تاک رو استفاده کردم. برای زبان کتاب سید محمدی و برای تست کتاب مدرسان، برای آمار کتاب درسنامه و بانک تست ماهان تالیف دکتر حبیبی و برای جمع بندی هم از کتاب های بانک نکته روان تاک تالیف آقای تاجدار استفاده کردم . از کتب جامع تو سال کنکور من کرین و فیرس رو خوندم ولی ما تو دانشگاه تمام دروسمون از منابع اصلی تدریس می شد و امتحان گرفته میشد بخاطر همین من قبلا لورابرک، شولتز، پروچسکا و کالات و … رو در حدی که تدریس شده بود خونده بودم.

 

  • از ابتدا برنامه بلندمدت داشتین؟ میدونستین با هر درس چطور میخواین رفتار کنین؟ مثلا کی مرور کنین، چه تعداد تست بزنین و…؟

من بلد بودم که چجوری باید درس بخونم و میدونستم که در برخورد با هر درس چکار کنم، میتونم اون درس یاد بگیرم. بنظرم اینکه بدونید کدوم روش درس خوندن برای شما موثر، خیلی مهم و کمک کننده است. برای  برنامه ی بلند مدت یک شمای کلی تو ذهنم بود که درس ها رو چطور تو برنامه بچینم ولی خب راهی که نرفتی رو تصویر واضحی نداری و وقتی با استرس کنکور همراه میشه کار سختیه البته تو این موضوع تفاوت های فردی خیلی دخیل هستش ولی من بعد از تجربه مطالعه تابستان ترجیح دادم اینکارو به دست مشاورم  بسپارم.

 

  • از خدمات مشاوره استفاده میکردین؟ چقدر به نقش مشاور در این مسیر اهمیت میدین؟

بله مشاورم آقای سید سعید نعیمی تاجدار بودند. مشاور راه رو به شما نشون میده اگر مشاورتون خوب باشه و سوادش رو داشته باشه مسیر درسته و اگر نباشه که راه به ناکجا میره. اگر مشاورتون خوب باشه این دیگه بسته به شماست که تو این مسیر چطور حرکت کنید و تا انتها برید یا نه. درمورد من هم مشاورم خوب بود و هم خودم به اندازه تلاش کردم و لطف خداوند که در جنبه های مختلف همراهم بود.

 

  • همونطور که میدونین برنامه ریزی از فردی به فرد دیگه متفاوته، اما هر برنامه ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می کردین که فکر میکنین باعث موفقیت شما بوده و باید به بقیه منتقلش کنیم؟

همه فکر میکنم در مورد اهمیت مرور شنیدیم و این بخش مهم‌ترین قسمت مطالعه است. من به توصیه ی مشاورم  برای مرور سعی میکردم مرور سه روز بعد و یک هفته بعد و سه هفته ی بعد رو حتما داشته باشم . واینکه من از برنامه ی آزمون ها هم جلو تر بودم بخاطر همین یکدور هم اونطوری مرور می شد البته این رسمیش و گرنه مرورهام از این بیشتر بود .

 

  • زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و فکر میکنین برای حفظ نظم برنامه مهمترین اصل چیه؟

تابستان شاغل بودم از مهرماه کلاس های دانشگاه بود که برای حضور خیلی هم سخت گیری می شد و هم اینکه تکالیف زیادی رو باید انجام می دادیم  ولی از بهمن ماه زمانم برای مطالعه کاملا آزاد بود .

 

  • محل مطالعه شما کجا بود و آیا دوستانی هم داشتین که در کنکور همراهتون باشن؟

من خونه مطالعه میکردم  و در مقاطع مختلف دوستانی بودند که برای انگیزه دهی بهم ساعت مطالعه امون رو به اشتراک میذاشتیم ولی از نظر اشتراک در برنامه مطالعاتی نه چون هرکسی توانایی و نقطه قوت و ضعف خودش رو داره.

 

  • آیا در آزمون های جامع روان آموز شرکت کردین ؟ اگر بله کدام مرحله و نظرتون در رابطه با آزمون ها ( از لحاظ شباهت و نوع سوالات و بودجه بندی ) چه بود ؟

آزمون جامع مرحله یک رو شرکت کردم و در اون آزمون بنظرم سوال های خیلی خوبی طرح شده بود.

 

  • در سال کنکورتون از تلفن همراه و فضای مجازی هم استفاده میکردین؟ اگر آره چه محتواهایی رو دنبال میکردین و چطور تایم استفاده از گوشیتون رو مدیریت میکردین؟

بله ، ولی محتوا رو محدود کرده بودم. خبرگزاری ها و بعضی پیج های اینستاگرام که باعث میشد فکر کنی الان همه دارند تفریح می کنند و فقط تویی که داری درس میخونی رو کنار گذاشتم. در مورد مدیریتش من برنامه درسیم مشخص بود و گوشی رو وارد این محدوده نمیکردم، بعدش آزاد بود. البته این محدودیت زمانی چندان هم ساده نبود. ☺

 

  • در طول این یک سال چه تفریحات و سرگرمی هایی داشتین و به چه میزان؟

من آخر هفته ها رو تو تابستون مطالعه نمیکردم ولی وقتی دانشگاه شروع شد نمی شد واقعا چون همون آخر هفته رو برای مطالعه داشتم بخاطر همین از مهر به بعد به حال روحیم توجه میکردم و هرجا لازم بود استراحت میکردم که تقریبا هر دو هفته یکبار می شد ولی دیگه روز مشخصی نداشت ولی تو برنامه ریزی میدونستم چنین روزی پیش میاد وبراش جای خالی میذاشتم.

 

  • مهم ترین عادات مفید و مضر شما که تاثیر مستقیم در نتیجه کنکورتون داشت چه چیزهایی بودن؟

دوتا عادت مهم و مفیدم این بود که به منظم بودن و روی برنامه عمل کردن خیلی اهمیت میدادم و مورد دوم هم سحرخیزی بود. عادت مضر هم میتونست استفاده ی زیاد از گوشی و فضای مجازی باشه ولی خداروشکر مدیریتش کردم.

 

  • آیا وضعیت ویژه حاکم بر جامعه به علت کرونا و اخبار و حواشی مربوط به کنکور در روند مطالعه شما تاثیری داشت؟

من اخبار رو دنبال نمی کردم و از بقیه هم می خواستم منو در جریان نذارند نه اینکه برام مهم نبود ولی به این بی خبری و تمرکز خیلی نیاز داشتم.

 

  • حتما برای شما هم پیش میومده که گاهی نا امید بشین؛ در این مواقع چه راه حلی داشتین؟ با دیدن وضعیت جامعه نا امید نشدین ؟

ناامیدی و بی انگیزگی در مسیر مطالعه با ناامیدی از وضعیت دشوار جامعه متفاوته، در مورد جامعه باید بگم که اگر قصد ماندن داشته باشیم هیچ چاره ای جز تلاش بیشتر نداریم و بهتره موج سواری روی مشکلات رو یادبگیریم چون با نشستن چیزی جز نابودی نصیبمون نمی شه و البته حق خواهی در جامعه هم جایگاه خودش رو داره. در مورد ناامیدی از مطالعه درسی باید بگم که من اصلا اینکارو از روی انگیزه شروع نکردم و اگر با مدرک کارشناسی روانشناسی می شد شغل مناسبی داشت قطعا وقفه ای بین کارشناسی و ارشد می انداختم. در واقع من بیشتر این مسیر رو صرفا براساس منطق اومدم و انگیزه و اون شادی که انگیزه داشتن به فرد میده همراهم نبود و من این شرایط رو فقط با دوست بودن با خودم مدیریت کردم.

 

  • انگیزه اصلی شما برای ادامه تحصیل در مقطع روانشناسی و چشم اندازتان از آینده چیست؟

برای من معنا و رضایت زندگیم در درمانگریه، امیدوارم بتونم در این مسیر موثر باشم.

 

  • ارزشمندترین و مهم ترین ویژگی شما در مسیر موفقیتتون در کنکور به نظر خودتون چی هست؟

دوستی، صلح با خود و نظم

 

  • بدترین ویژگی اخلاقی، مطالعاتی و… شما در مسیر کنکور به نظر خودتون چی بود؟

کمالگرایی بنظرم می تونست خیلی مشکل ساز باشه مثلا من چندین منبع اضافه گرفته بودم ولی خب با کمک آقای تاجدار این مسئله  تحت کنترل قرار گرفت. واقعا منابع اضافه میتونه تمام تلاش بچه ها رو بی اثر کنه و باعث سردرگمیشون بشه.

 

  • از ورزش و تغذیه تون در سال کنکور بگین برامون ؟ اصلا اهل ورزش هستین؟

تغذیه ام عادی بود و ورزش فقط وقتایی که بخاطر نشستن طولانی دچار درد های مختلف می شدم در حد نرمش انجام میدادم.

 

  • آیا برای مطالعه هر درس شیوه متفاوتی داشتین؟ به چه صورت؟

نه هیچ رازی جز مرور و تست نیست.

 

  • چالش بر انگیز ترین درس برای شما چه بود و با این درس چه کردین؟

علم النفس برای من خیلی سخت بود و چندین منبع رو مطالعه کردم تا بالاخره فهمیدم اصلا چی میگه این درس ولی بعدش برام درس جالبی شد. من اوایل تو آزمون ها این درس رو منفی میزدم بخاطر همین تصمیم میگرفتم سفید بمونه ولی رهاش نکردم و تلاش های من تازه بعد از عید جواب داد.

 

  • نقطه قوت شما چه درسی بود و برای بهره گیری بهتر از این نقطه قوت چه کاری انجام دادین؟

فیزیولوژی نقطه ی قوتم بود در رشته ی مامایی واحد های سنگینی از فیزیولوژی رو گذرونده بودم  ولی سال کنکور  خیلی کم مطالعه اش کردم ولی بنظرم بهتره بچه ها از  نقاط قوتشون استفاده ی بیشتری ببرند.

 

  • از دوران عیدتون برامون بگین ؟

ما تو عید کرونا داشتیم بخاطر همین جایی نرفتیم و من زمان هایی که حالم خوب بود مطالعه میکردم البته خفیف بود و بیشتر از 5 روز هم طول نکشید.

 

  • برای جمع بندی درس هاتون چه کار کردین ؟

برای جمع بندی من کتاب های بانک نکته روان تاک که آقای تاجدار تالیف کرده بودند و خلاصه های خودم  رو مطالعه کردم و در هر هفته دو آزمون جامع از کنکور های سال های قبل میدادم.

 

  • کمی از روز کنکورتون برامون تعریف کنین. چه احساسی داشتین؟ چقدر آماده بودین؟ اتفاق خاصی رخ نداد ؟

روز کنکور برای من خیلی روز آرومی بود و من اصلا استرس نداشتم. مطمئن بودم من بهترین تلاش خودم رو با توجه به وضعیتی که داشتم کرده بودم و اون روز نقطه ی پایان تلاشم بود و من از اینکه تا پایان راه جنگیده بودم و تلاش کرده بودم احساس رضایت می کردم.

 

  • بعد از دریافت دفترچه به چه نحوی به سوالات پاسخ دادین؟

از آسیب شروع کردم بعد رشد و بعدش بالینی اونوقت سه متن از زبان رو جواب دادم و دیگه بعد اون فیزیو و علم النفس و آمار و در نهایتم سه متن دیگه از زبان رو جواب دادم.

 

  • اگر یه بار دیگه در موقعیت قبلیتون باشین و بخواین کنکور بدین، چه اشتباهاتی رو انجام نمیدین؟

اگر برگردم عقب این مسیر رو با انگیزه ی بیشتری میام که این مسیر بیشتر بهم خوش بگذره ولی خب میدونم این حرف حاصل موفقیت الان و اونموقع من نمیدونستم آینده چی میشه  و من از مهرماه مشاورم با آقای تاجدار شروع کردم اگر برگردم عقب از روز اول مطالعه ام اینکارو میکنم چون تابستون استرس خیلی زیادی  داشتم و اینطوری اون زمان رو هم در آرامش میگذروندم و اون  هزینه های اضافه برای منابع اشتباه نمی کردم ولی خب خداروشکر با حضور ایشون صرفا در حد ضرر مالی موند و به مطالعه من آسیبی نرسید.

 

  • برای رتبه برتر شدن از چه چیزهای دیگه ای در زندگیتون چشم پوشی کردین؟ اصلا انتظار رتبه تک رقمی شدن رو داشتین ؟

برای درس خوندن قطعا همین که فرد بتونه  تفریحاتش و از زمان هایی که میتونه در  کنار خانواده باشه  و خوش بگذرونه رو کم کنه و حتی شاهد تفریح بقیه باشه ولی برگرده و مطالعه کنه  و خیلی لذت های کوتاه مدت دیگه که یا کم میشن یا بعضا کنار گذاشته میشن بنظرم از سخت ترین قسمت های این مسیر اگر این چالش رو رد کنید قطعا یکی از بزرگترین قدم ها رو تو این مسیر برداشتید.

من اوایل اصلا فکر نمیکردم رتبه ی تک رقمی بشم و فقط میخواستم یکی از دانشگاه های تهران رو قبول بشم ولی از یک جایی به بعد دیگه به رتبه فکر نمی کردم و فقط میخواستم  در این  مسیری که شروع کردم بهترین تلاشم رو با توجه به شرایطم بکنم. یادمه یکجا خونده بودم رو مسیر تمرکز کنید موفقیت خودش به صورت جانبی اتفاق میفته واین جمله روی کنترل استرس من خیلی موثر بود.

 

  • چه کسانی رو بیشتر از همه در موفقیت خودتون سهیم می دونین؟

اول از همه هذا من فضل ربی و بعدش خانواده ام و مشاورم آقای تاجدار بیشترین نقش رو در این مسیر داشتند.

 

  • مهمترین توصیه های شما برای داوطلبین 1402 چی هست ؟

منابع درست انتخاب کنید و درگیر چند منبعی نشید. وضعیتی که پیش می رید رو بررسی کنید و اگر اوضاعتون خوب نیست حالا چه درسی و چه روحی قبل از اینکه زمان رو از دست بدید حتما از مشاور کمک بگیرید. خودتون درگیر حواشی و اخبار های مختلفی که درمورد کنکور مطرح میشه نکنید و آرامشتون رو حفظ کنید. امیدوارم موفق باشید.

 

  • کنکور رو هم که با موفقیت پشت سر گذاشتین، حالا برنامه ریزیتون برای آینده چیه؟ رتبه تک رقمی از فردا قراره چیکار کنه؟!

من از همون هفته ی اول کارگاه های روانشناسی رو شروع کردم. کنکور و پشت سر گذاشتم و حالا در شروع مسیر درمانگر شدن قرار گرفتم. درواقع تازه شروع روانشناس شدن.

 

  • ممنونم از وقتی که برامون گذاشتین. اگر صحبتی هست که دوست دارین بگین، ما به گوش جان میشنویم.

خواهش میکنم ممنون از شما بابت اینجور مصاحبه هایی که رو سایت میذارید این مصاحبه ها رو من پارسال میخوندم و بهم انگیزه ی تلاش کردن میدادند و فکر نمیکردم خودم سال آینده بخوام تو این مصاحبه شرکت کنم. امیدوارم این مصاحبه هم برای بقیه ی دوستان امید بخش باشه.

 

  • و به عنوان آخرین سوال و سخن، نقش روان آموز رو به طور کلی در سال کنکورتون چقدر مهم میدونین ؟

کتاب های جامع روان آموز قطعا نقش پررنگی در این مسیر داشت و اگر این کتاب ها به این خوبی تالیف نمی شدند جمع آوری این نکات از کتب مختلف قطعا کار طاقت فرسا و غیر ممکنی بود. و از دکتر خجوی بابت تدریس خوبشون در کلاس رشد و بالینی ممنونم.

 

مصاحبه با سایر رتبه برترها را از اینجا بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید