مصاحبه با رتبه 33 عمومی

  • سلام، وقتتون بخیر. ممنون میشیم خودتون رو برای مخاطبین ما معرفی کنین. (نام و نام خانوادگی، سن، شهر محل سکونت، محل تحصیل کارشناسی، سال، گرایش و رتبه کنکور، دانشگاه محل قبولی و …)

سلام عرض می‌کنم خدمتتون. بنده سید علی قائم مقامی متولد 1377و ساکن شهر اصفهان هستم. رتبه کارشناسی من 1000 بود و سال 95 وارد دانشگاه دولتی شهرکرد در رشته حقوق شدم. انتخاب رشته  والدین و اطرافیانبود و ترم سه حقوق بود که بالاخره تصمیم گرفتم اون چیزی باشم که همیشه آرزوش رو داشتم و تغییر رشته دادم و دانشجوی روانشناسی شهرکرد شدم و در سال 97 دانشجوی مهمان دانشگاه اصفهان شدم.

در کنکور 1401 موفق به کسب رتبه 33 سهمیه و 37 کشوری روان‌شناسی عمومی و 46 سهمیه و 51 کشوری بالینی شدم.

 

  • بسیار عالی، ممنونیم از شما و خوشحالیم که همراه شما هستیم. چی شد که به روانشناسی علاقمند شدین و این رشته رو انتخاب کردین؟

دیپلم من ریاضی و فیزیک هست و در دبیرستان هم به دلیل شرایط اجباری و اینکه صرفا ریاضی و فیزیکم خوب بود و همه شاگرد اول‌ها می‌رفتن ریاضی، من هم همین کار رو کردم. سال سوم بعد از تحقیق زیاد درباره رشته‌های کارشسناسی و علایق خودم روان‌شناسی رو انتخاب کردم و قصد تغییر رشته به انسانی رو داشتم که با مخالفت خانواده و مسئولان مدرسه مواجه شدم. سال سوم رو با سرکشی و سفید دادن برگه‌های امتحانی گذروندم و فقط برای امتحانات نهایی درس خوندم که معدلم خوب بشه. بلافاصله بعد از اتمام سال سوم برای امتحانات تغییر شته ثبت نام کردم و بالاخره رشته تحصیلیم انسانی شد. از مهرماه سال 94 شروع به خوندن کتاب‌های انسانی و منابع کنکور کردم و تا بهمن ماه هم تمام دروس انسانی رو حداقل یکبار مطالعه کرده بودم. بعد از بهمن ماه به دلیل مشکلات فردی و خاوادگی دیگه مطالعاتم مثل قبل نبود و چند ماه قبل از کنکور کلا کنار گذاشته بودم درس خوندن رو متأسفانه.

 

  • از دوران کارشناسیتون بگین (دانشگاه، فضا، میزان مطالعه، اساتید، فعالیت‌های جانبی دانشجویی و علمی و…)

دوران کارشناسی من عملا از زمانی آغاز شد که به دانشگاه اصفهان اومدم و فضا و جو حاکم هم برای ترغیب شدن به مطالعه مناسب بود. عالیت‌های جانبی‌ای نداشتم و باز بخاطر مشکلات جانبی و افسردگی، تعاملات خارج از برنامه کلاسی نداشتم. ترم پنج بود که به خودم اومدم و تلاش کردم از باقی مونده وقتم در اون مقطع نهایت استفاده رو بکنم.

 

  • تعریفتون از موفقیت و شکست چیه؟

مطالعه به شکل پیوسته و منسجم و لذت بردن از این پروسه برای من بزرگترین موفقیت بود و خب اخذ نتیجه خوب مکمل این تعریف هست. شکست رو می‌تونم اینطور وصف کنم: فرار از مسئولیت و جدی نگرفتن وظایف در راستای هدف.

 

  • از چه زمانی به طور جدی، شروع به مطالعه برای کنکور کردین و اولین قدمتون چی بود؟

من قصد اپلای داشتم و متأسفانه شرایط مهاجرت فراهم نشد و چون دفترچه سربازی پر کرده بودم، در تابستان 1400 عازم خدمت شدم و در آذر ماه تونستم ایست خدمتی بزنم و تقریبا از اواسط دی ماه بود به شکل جدی مطالعه رو شروع کردم. متأسفانه ماه اول چندتا از کتاب‌های مرجع رو نصف و نیمه مطالعه کردم تا متوجه بشم توی اون وقت کم صرفا کتاب‌های کمک آموزشی و خلاصه می‌تونن کمک حالم باشن.

 

  • از زمان کم و کنکور 9 ماهه‌ای که پارسال دیر برگزار شد بگین که آیا روی کار شما تأثیر گذاشت؟ تابستان چه کردید؟

تابستون پارسال کلا به کارهای اپلای (که شرایط مهیا نشد) و اعزام به خدمت گذشت.

 

  • چطور با روان آموز آشنا شدین؟ از کدوم خدمات و محصولات روان آموز استفاده کردین و نظرتون راجع به هر یک چیه؟

از طریق یکی از همکلاسی‌هایم در دانشگاه اصفهان. از کتاب‌های آسیب و استثنائی، رشد، بالینی، انگیزش و هیجان و فیزیولوژی استفاده کردم. در هر سه آزمون جامع شرکت کردم و چون در آزمون اول یک تا ده شدم به عنوان جایزه دو فیلم آموزشی رشد و بالینی خانم دکتر خجوی رو هم دریافت کردم که به شدت تأثیرگذار بودند. از تمام خدمات و کتاب‌های روان آموزش که استفاده کردم کاملا راضی هستم.

 

  • لیست منابع، یکی از مهمترین چیزهاییه که برای مطالعه از ابتدا مشخص می کنیم. شما چه منابعی رو مطالعه کردین، نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست و کدومشون رو به سایر دوستان روان آموزیتون پیشنهاد میکنین؟

در جواب سوال قبل منابع مورد استفادم رو ذکر کردم و تقریبا می‌تونم بگم فقط از همین کتاب‌ها برای آمادگی در این دروس استفاده کردم. آمار و روش تحقیق رو کلا کنار گذاشتم و هیچ مطالعه‌ای نداشتم. زبان رو هم چون تسلط دارم مطالعه‌ای نداشتم.

 

  • از ابتدا برنامه بلندمدت داشتین؟ میدونستین با هر درس چطور میخواین رفتار کنین؟ مثلا کی مرور کنین، چه تعداد تست بزنین و…؟

متأسفانه برنامه خاصی نداشتم و فقط سعی می‌کردم تا کتاب‌ها رو حداقل یکبار تموم کنم که تا قبل از کنکور بتونم به مرورشون هم برسم.

 

  • از خدمات مشاوره استفاده میکردین؟ چقدر به نقش مشاور در این مسیر اهمیت میدین؟

خیر از مشاوره استفاده نکردم و فقط به عنوان جایزه همون رتبه در آزمون جامع گرفته بودم، یک جلسه مشاوره با خانم دکتر خجوی داشتم.

 

  • همونطور که میدونین برنامه ریزی از فردی به فرد دیگه متفاوته، اما هر برنامه ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می کردین که فکر میکنین باعث موفقیت شما بوده و باید به بقیه منتقلش کنیم؟

بله قطعا شرایط و ویژگی‌های فرد تعیین کننده هست. فکر می‌کنم متعهد بودن به مطالعه مستمر و سحرخیزی کمک زیادی بهم کرد.

 

  • زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و فکر میکنین برای حفظ نظم برنامه مهمترین اصل چیه؟

راستش این اولین بار در زندگیم بود که به شکل منظم و خودآگاه درس می‌خوندم و خب برای ایجاد زمان مطالعه کارهای روزانه مورد علاقم مثل گیتار و مطالعات خارج از درس رو کاملا کنار گذاشتم. برای حفظ نظم در برنامه به نظرم مهم‌ترین اصل انگیزه و هدف مشخص شده است.

 

  • محل مطالعه شما کجا بود و آیا دوستانی هم داشتین که در کنکور همراهتون باشن؟

محل مطالعه من در اتاقم بود. بله همسرم هم پا به پای بنده پیش اومدن و رتبه خیلی خوبی هم کسب کردن، 61 عمومی و 85 بالینی.

 

  • آیا در آزمون های جامع روان آموز شرکت کردین ؟ اگر بله کدام مرحله و نظرتون در رابطه با آزمون ها چه بود ؟

بله در هر سه آزمون شرکت کردم و تقریبا هم نتایجی که کسب کردم با رتبه کنکورم مشابهت داشت.

 

  • در سال کنکورتون از تلفن همراه و فضای مجازی هم استفاده میکردین؟ اگر آره چه محتواهایی رو دنبال میکردین و چطور تایم استفاده از گوشیتون رو مدیریت میکردین؟

بله از اینستاگرام برای اخبار و محتوای طنز و از یوتیوب هم برای ویدیوهای علمی خارج از روانشناسی.

 

  • در طول این یک سال چه تفریحات و سرگرمی هایی داشتین و به چه میزان؟

تنها تفریحم در اون پنج ماه فقط یوتیوب و مطالب علمی‌ای بود که دنبال می‌کردم.

 

  • مهم ترین عادات مفید و مضر شما که تاثیر مستقیم در نتیجه کنکورتون داشت چه چیزهایی بودن؟

از مضرها شروع می‌کنم، لجباز و یک دنده بودنم در عدم مطالعه آمار و روش تحقیق و قبل‌تر از اون اهمیت ندادن به معدل دانشگاه. درباره عادت‌های مفید هم میشه به سحرخیز بودن و تنظیم خواب شب اشاره کرد که به شدت تأثیرگذار بود.

 

  • آیا وضعیت ویژه حاکم بر جامعه به علت کرونا و اخبار و حواشی مربوط به کنکور در روند مطالعه شما تاثیری داشت؟

اخبار مربوط به کرونا خیر ولی اخبار روز و وضعیت گرانی و مسائل این چنین بارها باعث پایین اومدن خلقم شد و در نهایت باعث میشد ساعت مطالعاتیم کم بشه گاهی اوقات و یا اینکه در حین درس خوندن باعث حواس پرتی میشد.

 

  • حتما برای شما هم پیش میومده که گاهی نا امید بشین؛ در این مواقع چه راه حلی داشتین؟

بله قطعا همونطور که توضیح دادم شرایط اقتصادی و سیاسی جامعه فقط به مشغله‌های ذهنی من اضافه می‌کرد ولی نهایتا همیشه به این نتیجه می‌رسیدم که تنها کاری که از من برمیاد ادامه دادن و رسیدن به هدفم هست.

 

  • انگیزه اصلی شما برای ادامه تحصیل در مقطع روانشناسی و چشم اندازتان از آینده چیست؟

پژوهش، تحقیق، اخذ مدرک دکتری و درمانگر کارآمدی شدن.

 

  • ارزشمندترین و مهم ترین ویژگی شما در مسیر موفقیتتون در کنکور به نظر خودتون چی هست؟

تعهد.

 

  • بدترین ویژگی مطالعاتی، اخلاقی و… شما در مسیر کنکور به نظر خودتون چی بود؟

سماجت و وقت کشی.

 

  • از ورزش و تغدیه تون بگین برامون در سال کنکور؟ اصلا اهل ورزش هستین؟

بله، تنها فعالیت فیزیکی من در طول اون پنج ماه ورزش‌های بدنی‌ای بود که در خونه انجام می‌دادم و خیلی در بالا بردن انگیزه و بالا بردن خلقم مؤثر بود.

 

  • آیا برای مطالعه هر درس شیوه متفاوتی داشتین؟ به چه صورت؟

خیر، صرفا مطالعه می‌کردم تا کتاب تموم بشه و مفاهیم برام جا بیوفتن.

 

  • چالش بر انگیز ترین درس برای شما چه بود و با این درس چه کردین؟

هر درسی چالش خودش رو داشت ولی خب درس کودکان استثنائی که برام تازگی داشت و منابع گسترده و فراری هم داشت از بقیه درس‌ها بیشتر مشکل ایجاد کرد. بعد از جلسه کنکور فکر می‌کردم که این درس رو حداقل 40 درصد زدم ولی بعد از اومدن نتایج با دیدن درصد 25 متعجب شدم.

 

  • نقطه قوت شما چه درسی بود و برای بهره گیری بهتر از این نقطه قوت چه کاری انجام دادین؟

اول از همه زبان که خب موفق هم شدم 100 درصد بزنم. و در رده‌های بعدی بالینی، رشد، فیزیولوژی، اسیب و علم‌النفس. کار خاصی انجام ندادم و صرفا علاقه زیادی به این دروس دارم و مطالعشون برام لذت‌بخش بود. (بجز علم‌النفس که صرفا برای جبران آمار خوندمش و متءسفانه از آسیب بزرگسال هم سوال نیومد).

 

  • نقطه ضعف شما چه درسی بود و برای بهبودش چه کردید؟

بزرگترین نقطه ضعفم آمار و روش تحقیق بود که برای بهبودش هیچ کاری انجام ندادم متأسفانه، درس بعدی هم کودکان استثنائی بود که متءسفانه تلاشم کافی نبود.

 

  • از دوران عید برامون بگین؟

دوران عید هیچ فرقی با بقیه روزهای سال نداشت برای من و نهایت سعیم رو کردم که وقفه‌ای در مطالعاتم ایجاد نشه.

 

  • برای جمع بندی درس‌هاتون چه کار کردین؟

برای جمع بندی صرفا کتاب‌های روان آموز و خط‌هایی که زیر متن‌ها کشیده بودم رو دوباره مطالعه کردم و برای درس فیزیولوژی هم نکات پایان فصل‌ها رو مطالعه کردم.

 

  • کمی از روز کنکورتون برامون تعریف کنین. چه احساسی داشتین؟ چقدر آماده بودین؟

متأسفانه شب کنکور از استرس زیاد ساعت 4 صبح خوابم برد و ساعت 6 صبح هماز خواب بیدار شدم و آماده رفتن به حوزه امتحان شدم و خب اضطراب زیادی رو هم تجربه کردم سر کنکور که نتیجه‌اش اشتباهات به شدت ساده و احمقانه‌ای بود که باعث شد حدودا ده سوالی که پاسخشون رو بلد بودم رو یا غلط بزنم یا نزده.

 

  • بعد از دریافت دفترچه به چه نحوی به سوالات پاسخ دادین؟

مثل همیشه تمام سعیم رو کردم که سوالات رو دقیق مطالعه کنم و گزینه‌ها رو جا به جا نزنم.

 

  • اگر یه بار دیگه در موقعیت قبلیتون باشین و بخواین کنکور بدین، چه اشتباهاتی رو انجام نمیدین؟

قطعا آمار و روش تحقیق و کودکان استثنائی رو در حد تسلط مطالعه می‌کنم و سعی می‌کنم شب کنکور حداقل ساعت ده یا یازده خواب باشم.

 

  • مهم‌ترین مشکلات سال کنکورتون چی بود؟ اگر می‌تونین برام توضیح بدین و بگین که چطور از پسشون براومدین؟

مهم‌ترینش حواس پرتی و عادات و کارهای خراج از درسم بود که زمان نسبتا زیادی طول کشید تا بتونم ازشون چشم‌پوشی کنم و می‌دونستم که باید تغییری ایجاد بشه تا بتونم نتیجه مناسبی کسب کنم و همین باعث ایجاد انگیزه شد.

 

  • به جز نتیجه ای که در کنکور کسب کردین، فکر می کنین این مطالعه و دوره چندماهه که صرف کنکور کردین، چه چیزهایی به شما یاد داد؟

یاد گرفتم که استمرار و تداوم از بزرگترین شورط موفقیت هستن.

 

  • چه کسانی رو بیشتر از همه در موفقیت خودتون سهیم می دونین؟

خانواده و همسرم.

 

  • مهمترین توصیه شما به داوطلبین کنکور 1402 چیه؟

از همین الان شروع کنند و وقت کشی رو کنار بگذارند.

 

  • به عنوان آخرین سوال و سخن، نقش روان آموز رو به طور کلی در سال کنکورتون چقدر مهم می‌دونین؟

می‌تونم جوابم رو به این شکل خلاصه کنم که اگر روان آموز نبود رتبه من هم قطعا این نمیشد.

 

  • با آرزوی سلامتی، موفقیت و سرزندگی برای شما همراه عزیز و همه مخاطبین دوست داشتنی روان آموز

 

مصاحبه با سایر رتبه برترها را از اینجا بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید