مصاحبه با رتبه 4 بهداشت روان

  • سلام، وقتتون بخیر. ممنون میشیم خودتون رو برای مخاطبین ما معرفی کنین. (نام و نام خانوادگی، سن، شهر محل سکونت، محل تحصیل کارشناسی، سال، گرایش و رتبه کنکور، دانشگاه قبلی و …)

سلام خدمت شما و عزیزانی که این مصاحبه رو میخونند. من امیرمهدی امرائی، متولد 11 اردیبهشت 1378 و ساکن تهران هستم. دانشگاه مقطع کارشناسیم دانشگاه بوعلی سینا‌ی همدان بوده و به تازگی فارغ التحصیل شدم.

تونستم توی کنکور وزارت بهداشت رتبه 48 بالینی، 4 بهداشت روان و 18 سلامت رو کسب کنم و در کنکور وزارت علوم رتبه 152 سهمیه و 169 کشوری در گرایش بالینی رو به دست بیارم.

 

  • بسیار عالی، ممنونیم از شما و خوشحالیم که همراه شما هستیم. چی شد که به روانشناسی علاقمند شدین و این رشته رو انتخاب کردین؟ ( از دوران مدرسه تا دانشگاه ، خانواده و اهداف مختلف )

من دوران دبیرستان دانش آموز رشته تجربی بودم اما بخاطر علاقه‌ای که به مطالعه درسایی مثل فلسفه و روان‌شناسی داشتم کنکور انسانی شرکت کردم، اما علاقه‌ی اصلی من به روان‌شناسی از جایی شروع شد که متوجه شدم تمام مباحثی که بهشون علاقه دارم توی این رشته وجود داره مثل فلسفه، خود روان‌شناسی و البته تا حدودی فیزیولوژی، در مرحله بعد درباره‌ی زمینه های کاری روان‌شناسی تحقیق کردم و متوجه شدم بیشتر از هر رشته‌ی دیگه‌ای بهش علاقه دارم، بنابراین انتخابش کردم و تا این لحظه از این انتخاب کاملا رضایت دارم.

 

  • از دوران کارشناسیتون بگین ( دانشگاه ، فضا ، میزان مطالعه ، اساتید ، فعالیت های جانبی دانشجویی و علمی و… )

دوران کارشناسیم رو توی دانشگاهی که بهش علاقه داشتم پذیرفته شدم، دانشگاه بوعلی سینا در شهر همدان، فضای دانشگاه برای مطالعه نسبتا خوب بود، چند تا از اساتید هم واقعا از سطح خوبی برخوردار بودن، توی این دانشگاه تونستم دوسال بعنوان دبیر انجمن علمی روان‌شناسی دانشگاه فعالیت داشته باشم. اما خب ضعف هایی از جمله اینکه برای مقطع ارشد گرایش بالینی نداشت باعث شد به فکر ادامه تحصیل توی دانشگاه های دیگه باشم.

 

  • تعریفتون از موفقیت و شکست چیه؟

راستش اگر بخوام تعریف موفقیت و شکست رو کلیشه‌ای بگم باید بگم شکست پلی به پیروزیه، اما باور قلبی من این هست که شکست یا موفقیتی به معنای حقیقی وجود نداره بلکه این ها احساساتی هستند که ما بخاطر معنی که به اتفاقای مهم زندگیمون میدیم به وجود میان.

 

  • از چه زمانی به طور جدی، شروع به مطالعه برای کنکور کردین و اولین قدمتون چی بود؟

زمانی که شروع به مطالعه برای کنکور کردم، اواسط مهرماه 1400 بود که البته چون درگیر ترم آخر کارشناسی بودم و پایان نامه کارشناسیم رو هم انجام میدادم وقت زیادی نداشتم که بخونم، اما از بهمن ماه بصورت جدی تر روند درس خوندنم برای کنکور رو ادامه دادم.

 

  • از زمان کم و کنکور 9 ماهه ای که پارسال دیر برگزار شد بگین که آیا روی کار شما تاثیر گذاشت ؟ تابستان چه کردید ؟

در مورد شرایط خاصی که توی کنکور امسال پیش اومد، میتونم بگم تاثیر زیادی روی برنامه هام گذاشت، متاسفانه تابستون رو بخاطر ابتلای شدید به کرونا از دست دادم و چند هفته توی بیمارستان بستری بودم و بخاطر ضعف بدنم طی دوران نقاهت هم نتونستم برنامه هام رو انجام بدم و علنا تابستونم رو از دست دادم و بعدش هم بخاطر دانشگاه نتونستم از پاییز هم خیلی استفاده کنم.

 

  • چطور با روان آموز آشنا شدین ؟ از کدوم خدمات و محصولات روان آموز استفاده کردین ؟ نظرتون راجع به هر یک چیه؟

 بنظر من درحال حاضر روان آموز معتبرترین برند توی موسسات روان‌شناسی کشور هست، و هر دانشجوی روان‌شناسی حتما یکبار هم که شده از کتاب ها یا جزواتش استفاده میکنه.

من از کتاب روان‌شناسی رشد جلد 2 و کتاب روان‌شناسی عمومی روان آموز استفاده کردم.

 

  • لیست منابع، یکی از مهمترین چیزهاییه که برای مطالعه از ابتدا مشخص می کنیم. شما چه منابعی رو مطالعه کردین، نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست و کدومشون رو به سایر دوستان روان آموزیتون پیشنهاد میکنین؟

من منابعی که خود وزارت بهداشت معرفی میکنه رو خوندم و بخاطر کمبود وقت چند کتاب مثل رشد و عمومی رو فقط روان آموز خوندم و چند کتاب مثل مارنات و کرامر و نصف بیشتر اوتمر رو حذف کردم، پیشنهادم اینه که حدالمقدور از رفرنس ها شروع کنن و برای مرور از جزوه های خوب موجود استفاده کنند.

 

  • از ابتدا برنامه بلندمدت داشتین؟ میدونستین با هر درس چطور میخواین رفتار کنین؟ مثلا کی مرور کنین، چه تعداد تست بزنین و…؟

برنامه بلند مدتم بصورت ماهانه بود، اما برنامه اصلی که طبقش عمل میکردم روزانه بود، و تقریبا میدونستم که با هرکتاب و درس چطور باید کنار بیام، نکته طلایی اینه که از مرور کردن تو فواصل منظم از قبل تعیین شده غافل نشن.

 

  • از خدمات مشاوره استفاده میکردین؟ چقدر به نقش مشاور در این مسیر اهمیت میدین؟

من مشاور خاصی نداشتم، البته دو بار از مشاوره تلفنی تک جلسه‌ای رتبه های برتر استفاده کردم تا بتونم ابهاماتم رو رفع کنم. دلیل نداشتن مشاور این بود که خودم با اصول برنامه ریزی فردی آشنا هستم و قبلا هم تجربه مشاور کنکور بودن در قلمچی رو داشتم.

البته جا داره این جا از دوست عزیزم جناب مهدوی‌راد رتبه 4 وزارت بهداشت سال 98 تشکر کنم که از راهنماییشون استفاده کردم.

 

  • همونطور که میدونین برنامه ریزی از فردی به فرد دیگه متفاوته، اما هر برنامه ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می کردین که فکر میکنین باعث موفقیت شما بوده و باید به بقیه منتقلش کنیم؟

فکر میکنم یه برنامه‌ی خوب، برنامه‌ای هست که باعث رشد روزانه فرد میشه و به تمام جنبه های زندگیش نظم میده، این اصول رشد تدریجی و نظم همگانی هست اما بقیه جنبه ها باید بر اساس توانایی و شخصیت هر فرد طراحی بشه.

 

  • زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و فکر میکنین برای حفظ نظم برنامه مهمترین اصل چیه؟

من از بهمن تا اردیبهشت 4 ماه وقت خالی داشتم که بیشتر استفاده من از زمان تو این 4 ماه بود، قبل از اون درگیر ترم آخر کارشناسی بودم و خیلی وقت آزاد نداشتم، اما هر زمان میتونستم زبان و کاپلان میخوندم، میشه گفت بطور مفید 6 ماه زمان داشتم.

مهم ترین اصل برای حفظ نظم برنامه، داشتن یه برنامه معقول باتوجه به نقاط ضعف و قوت هر فرد و میزان زمانی که در اختیار داره هست.

 

  • محل مطالعه شما کجا بود و آیا دوستانی هم داشتین که در کنکور همراهتون باشن؟

بیشتر داخل خونه مطالعه میکردم و بخاطر کرونا نمیتونستم از سالن مطالعه استفاده کنم. توی این مسیر داشتن دوستای مطالعاتی میتونه کمک کننده باشه به شرطی که هرکس به برنامش متعهد باشه و باعث حواس پرتی نشه.

 

  • آیا در آزمون های جامع روان آموز شرکت کردین ؟ اگر بله کدام مرحله و نظرتون در رابطه با آزمون ها ( از لحاظ شباهت و نوع سوالات و بودجه بندی ) چه بود ؟

خیر توی هیچ آزمون آزمایشی شرکت نکردم.

 

  • در سال کنکورتون از تلفن همراه و فضای مجازی هم استفاده میکردین؟ اگر آره چه محتواهایی رو دنبال میکردین و چطور تایم استفاده از گوشیتون رو مدیریت میکردین؟

بله از گوشیم استفاده نسبتا زیادی داشتم اما بیشتر بخاطر لغت زبان خوندن و بدست آوردن اخبار و یا راهنمایی های کانال های کنکوری بود، بنظرم اگر در جهت کنکور و درس ازش استفاده بشه میتونه مفید باشه.

 

  • در طول این یک سال چه تفریحات و سرگرمی هایی داشتین و به چه میزان؟

تفریحات زیادی بخاطر محدودیت زمانیم نتونستم داشته باشم اما گاهی فیلم یا سریالی که بهم حس خوبی میداد رو تماشا میکردم.

 

  • مهم ترین عادات مفید و مضر شما که تاثیر مستقیم در نتیجه کنکورتون داشت چه چیزهایی بودن؟

بهترین رفتار و عادت مفیدم، پشتکاری که داشتم و اینکه تونستم نقطه ضعفم که زبان بود و واقعا صفر بودم توی زبان رو به نقطه قوتم تبدیل کنم و به درصد 78 برسم و عادت نسبتا بدی که داشتم این بود که توی بعضی کتاب ها وقت زیادتری رو صرف کردم.

 

  • آیا وضعیت ویژه حاکم بر جامعه به علت کرونا و اخبار و حواشی مربوط به کنکور در روند مطالعه شما تاثیری داشت؟

قطعا تاثیر زیادی داشت روی من، به ویژه کرونا که دوبار مبتلا شدم و یکبار کارم به بستری شدن کشیده شد و انرژی و زمان زیادی رو ازم گرفت.

 

  • حتما برای شما هم پیش میومده که گاهی نا امید بشین؛ در این مواقع چه راه حلی داشتین؟ با دیدن وضعیت جامعه نا امید نشدین ؟

بله گاهی خسته میشدم و ادامه دادن برام سخت میشد اما به نتیجه فکر میکردم و سعی میکردم خودم رو مجبور کنم که ادامه بدم.

 

  • انگیزه اصلی شما برای ادامه تحصیل در مقطع روانشناسی و چشم اندازتان از آینده چیست؟

انگیزه اصلیم مطالعه بیشتر درباره رویکرد هایی که بهشون علاقه دارم و اینکه بتونم درمانگر خوبی بشم.

 

  • ارزشمندترین و مهم ترین ویژگی شما در مسیر موفقیتتون در کنکور به نظر خودتون چی هست؟

فکر میکنم بهترین ویژگیم جسارتی بود که داشتم، چون باوجود وقت خیلی کمی که داشتم و بیمار شدنم و نقطه ضعف شدیدم توی زبان تونستم به رتبه های قابل قبولی برسم.

 

  • بدترین ویژگی اخلاقی ، مطالعاتی و… شما در مسیر کنکور به نظر خودتون چی بود ؟

بدترین ویژگیم این بود که رو چند کتاب بیش از حد وقت صرف کردم که البته شاید بخاطر اهمیت اون درس ها بود.

 

  • از ورزش و تغذیه تون در سال کنکور بگین برامون ؟ اصلا اهل ورزش هستین ؟

متاسفانه نتونستم برنامه ورزش منظمی داشته باشم و اغلب تایمی که درس نمیخوندم رو استراحت میکردم، اهل ورزش هستم اما سال کنکور توی برنامم نبود.

 

  • آیا برای مطالعه هر درس شیوه متفاوتی داشتین؟ به چه صورت؟

بالطبع هر درسی با توجه به ماهیت و البته اهمیتش و اینکه چقدر توش ضعف داریم روش مطالعش متفاوته که توضیحش مفصل هست و تو این مصاحبه نمیگنجه.

 

  • چالش بر انگیز ترین درس برای شما چه بود و با این درس چه کردین؟

چالشی ترین درس، دروس قسمت بالینی بود که چون حجم زیادی داشتن و من وقت محدودی داشتم مجبور شدم چندتا از اون کتابارو حذف کنم، که البته با روندی که کنکور وزارت بهداشت از امسال پیش گرفته، دیگه نمیشه هیچ کتابی رو حذف کرد و پیشنهادم اینه روی همه کتابا وقت نسبتا مساوی گذاشته بشه.

 

  • نقطه قوت شما چه درسی بود و برای بهره گیری بهتر از این نقطه قوت چه کاری انجام دادین؟

نقطه قوتم میشه گفت نظریه های شخصیت فیست و کتاب کری و البته دروس مربوط به اختلالات روانی مثل کتاب کاپلان بود و سعی کردم برای تثبیتشون مرور بیشتری داشته باشم.

 

  • نقطه ضعف شما چه درسی بود و برای بهبودش چه کردید ؟

نقطه ضعف اصلیم زبان بود که در حد 0 بودم، اما تو این 6 ماه مطالعم برای کنکور به درصد نزدیک 80 رسوندمش و الان جزو نقاط قوتم هست، بیشترین زمانم رو روی زبان صرف کردم و بطور میانگین روزی 2 ساعت زبان میخوندم و حدودا بالای 4000 لغت حفظ کردم.

 

  • از دوران عیدتون برامون بگین ؟

دوران عید رو مثل بقیه این چندماه مشغول درس خوندن بودم البته گاهیم با تماشای فیلم بخودم استراحت میدادم.

 

  • برای جمع بندی درسهاتون چه کار کردین ؟

برای جمع بندی به جزوه هام تکیه کردم و سعی کردم توی 20 روز آخر درسای مهم تر رو دوباره مرور کنم و در 10 روز آخر با کنکورهای 5 سال قبل به شکل شبیه ساز کنکور، خودم رو بسنجم.

 

  • کمی از روز کنکورتون برامون تعریف کنین. چه احساسی داشتین؟ چقدر آماده بودین؟ اتفاق خاصی رخ نداد ؟

روز کنکور به شخصه برای من روز خوبی نبود(برخلاف آزمون های قبل)، چون شب قبلش خوب نتونستم استراحت کنم و البته سرجلسه با سوالات عجیبی روبرو شدم و متوجه شدم کنکور امسال هیچ شباهتی به کنکور های 6 سال قبل نداره و امسال یه چرخش 180 درجه داریم از نظر سبک سوالات، بودجه بندی سوالاتی که از هرکتاب میومد و حتی سطح دشواری سوالات(و این برای من که طبق 6 سال اخیر برنامه ریزی کرده بودم، یه بدشانسی بود). با این وجود سعی کردم خودم رو مدیریت کنم و سعی کنم افت میانگین کمتری تجربه کنم.

 

  • بعد از دریافت دفترچه به چه نحوی به سوالات پاسخ دادین؟

ترتیب پاسخگویی من به سوالات به این شکل بود که اول یه قسمت از سوالات روان‌شناسی رو پاسخ میدادم و بعد یک متن زبان رو پاسخ میدادم و بقیه دفترچه رو هم به همین ترتیب ادامه دادم.

 

  • اگر یه بار دیگه در موقعیت قبلیتون باشین و بخواین کنکور بدین، چه اشتباهاتی رو انجام نمیدین؟

سعی میکردم چند کتابی که حذف کردم‌‌(مارنات، اوتمر، کرامر و…) رو بخونم حتی شده چند فصل از هرکدوم رو و اینکه دوست داشتم میتونستم از تابستونم استفاده کنم.

 

  • برای رتبه برتر شدن از چه چیزهای دیگه ای در زندگیتون چشم پوشی کردین؟

برای بدست آوردن رتبه 48 بالینی بهداشت و 18 سلامت، تقریبا توی این 6 ماه از اغلب تفریحاتم و… زدم.

هرچند انتظار خودم این بود رتبه بهتری بیارم اما بخاطر سبک جدید و غیرقابل انتظاری که کنکور امسال داشت و رقابت شدید و نزدیکی که بین درصدای رتبه های 20 تا 60 وجود داشت، به درصد و رتبه‌ای که انتظار داشتم نرسیدم.

باتوجه به اینکه من فقط برای وزارت بهداشت مطالعه کردم و هیچکدوم از منابع وزارت علوم رو نخونده بودم، اما تونستم توی علوم هم رتبه 152 بالینی رو بیارم.

 

  • مهم ترین مشکلات سال کنکورتون چی بود ؟ اگر میتونین برام توضیح بدین و بگین که چطور از پسشون برومدین ؟

مهمترین مشکلم ابتلا به کرونا بود که باعث شد دو ماه رو از دست بدم، و بعد از اون هم بیشتر زمان صرف کلاسا و امتحانای دانشگاه میشد، و به خاطر کمبود وقت مجبور بودم قید بعضی منابع رو بزنم که البته این کار مطلقا اشتباهه.

 

  • به جز نتیجه ای که در کنکور کسب کردین، فکر می کنین این مطالعه و دوره چندماهه که صرف کنکور کردین، چه چیزهایی به شما یاد داد؟

این تلاش چندماهه بهم نشون داد که میشه با وجود مشکلات و زمان محدود از پس آزمون های سخت هم براومد و اینکه چقدر لذت بخشه تلاش برای رسیدن به هدف و البته توی مسیر قرار داشتن.

 

  • چه کسانی رو بیشتر از همه در موفقیت خودتون سهیم می دونین؟

بیشترین کسی که به رشد من در سال کنکور کمک کرد، قاطعیت، پشتکار و عزم خودم بوده و بعدش هم خانواده و البته چند نفر از دوستانم که توی این مسیر از من حمایت کردن.

 

  • مهمترین توصیه های شما برای داوطلبین 1402 چی هست .

مهمترین توصیم به داوطلبان عزیز سال 1402 اینه که، برای زمان حالتون ارزش قائل باشید و در حسرت گذشته یا در امید آینده، زمان حال رو قربانی نکنید، اگر دوست دارید دستاوردی داشته باشد از همین لحظه به سمتش حرکت کنید حتی با گام های آروم اما پیوسته و با برنامه مناسب.

 

  • کنکور رو هم که با موفقیت پشت سر گذاشتین، حالا برنامه ریزیتون برای آینده چیه؟ رتبه برتر از فردا قراره چیکار کنه؟!

کنکور برای من حکم سدی رو داشت که باید ازش عبور میکردم تا بتونم به کارایی که بهشون علاقه دارم بپردازم، از نظر من کنکور یا یک رتبه خاص یا یک دانشگاه خاص به تنهایی اهمیت زیادی نداره، بلکه مهارت هایی که طی این سال های تحصیل یادگرفته میشه هست که پایدار و مفیده.

 

  • ممنونم از وقتی که برامون گذاشتین. اگر صحبتی هست که دوست دارین بگین، ما به گوش جان میشنویم.

تشکر میکنم از شما که این فرصت رو به من دادید تا تجربه خودم رو به اشتراک بذارم، کنکوری های عزیز در نهایت شکست یا موفقیت قطعی وجود نداره و هرکس ملاکی برای رضایت یا عدم رضایت از خودش داره، پس فقط در جهت رشد شخصیتی خودتون و علایقتون گام بردارید و خودتون رو فقط با نسخه‌ی دیروز خودتون مقایسه کنید نه دیگران.

 

  • به عنوان آخرین سوال و سخن، نقش روان آموز رو به طور کلی در سال کنکورتون چقدر مهم میدونین ؟

روان آموز مثل یه چراغ قوه برای دانشجو‌های روان‌شناسی، با روشنایی و نوری که ساطع میکنه، طی کردن مسیر رو هموار تر و لذت بخش تر میکنه، پس حتما از این چراغ قوه استفاده کنید.

 

  • باتشکر

 

مصاحبه با سایر رتبه برترها را از اینجا بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید