• سلام، وقتتون بخیر. ممنون می‌شیم خودتون رو برای مخاطبین ما معرفی کنین. (نام و نام خانوادگی، سن، شهر محل سکونت، محل تحصیل کارشناسی، سال، گرایش و رتبه کنکور، دانشگاه محل قبولی و …)

سلام ، اوقاتتون به خیر و سلامتی. فاطمه ایمانی هستم. 23 سالم هست، ساکن شهر کرمان هستم و به تازگی در رشته روان‌شناسی از دانشگاه شهید باهنر کرمان فارغ‌التحصیل شدم. در المپیاد روان‌شناسی سال 1400 حائز رتبه اول کشور شدم و در کنکور کارشناسی ارشد سال 1400 در رشته روان‌شناسی عمومی رتبه 45 کشور و رشته روان‌شناسی بالینی رتبه 61 کشور و همچنین رتبه 1 سهمیه هر دو رشته را کسب کردم و در حال حاضر دانشجوی روان‌شناسی بالینی دانشگاه شهید بهشتی تهران هستم.

 

  • بسیار عالی، ممنونیم از شما و خوشحالیم که همراه شما هستیم. چی شد که به روان‌شناسی علاقمند شدین و این رشته رو انتخاب کردین؟

راستش قرار گرفتن من در رشته روان‌شناسی تا حد زیادی در گرو تقدیر بوده. در ابتدا که در این رشته پذیرفته شدم رضایت چندانی نداشتم اما در دانشگاه شهید باهنر به سبب اساتید ارزشمندی که داشتم جذب دروس شدم و برای بهتر بودن در این رشته تلاش کردم تا امروز که اینجا هستم و روان‌شناسی جزء دوست‌داشتنی لاینفک زندگی من شده.

 

  • تعریفتون از موفقیت و شکست چیه؟

تعریف من از موفقیت در برهه‌های مختلف زندگیم دست‌خوش تغییر شده، تا چند وقت پیش تعریفم از موفقیت داشتن دستاورد بود ولی در حال حاضر بی شک تعریفم از موفقیت “حال خوب” و “احساس رضایت از موقعیت” هست و اینکه “با چیزهایی که دارم حال دلم خوب” باشه خیلی برام با معناست؛ و شکست اونجایی معنی پیدا میکنه که با وجود تمام چیزهایی که داری و برای رسیدن بهشون تلاش کردی، حال دلت هنوز ناخوش باشه.

 

  • از چه زمانی به طور جدی، شروع به مطالعه برای کنکور کردین و اولین قدمتون چی بود؟

من بطور کلی در طول دوران تحصیلم مخصوصا از ترم 5 کتب و منابع اصلی دروس رو مطالعه میکردم ولی بطور هدفمند مطالعه کنکوری من از تیرماه 99 بود و کارگاه شروع برتر دکتر خجوی رو برای آشنایی با روند پروسه کنکور روان‌شناسی ثبت نام کردم.

 

  • از کدوم خدمات و محصولات روان آموز استفاده کردین و نظرتون راجع به هر یک چیه؟

کارگاه شروع برتر که برای شروع کارم و حتی ادامه کار تا خود کنکور یک نقشه راه کلی برای من بود – کلاس‌های مجازی رشد و بالینی دکتر خجوی که قسمت مورد علاقه من از کنکور بود و کمک زیادی در فهم عمیق و جامع مطالب به من کرد – و بعضی کتاب‌ها مثل آسیب و کودک استثنایی که اون@ها هم در کنار منابع اصلی‌ای که خونده بودم، بسیار مفید بودند.

 

  • لیست منابع، یکی از مهم‌ترین چیزهاییه که برای مطالعه از ابتدا مشخص می‌کنیم. شما چه منابعی رو مطالعه کردین، نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست و کدومشون رو به سایر دوستان روان آموزیتون پیشنهاد میکنین؟

اولین کتاب جامعی که دستم گرفتم کتاب آسیب دکتر گنجی بود که از مهر 98 شروع به خواندن اون کردم و باعث اشتیاق فزاینده من به مطالب میشد چون فوق‌العاده متن روان و خوشایندی داره من مدتی طوری جذب کتاب شده بودم که از فرصت تعطیلات بین ترمم استفاده کردم و هرروز به کتابخانه دانشگاه میرفتم و تمام مدت کل مطالب اون کتاب رو می‌خوندم و خوندنش رو به هر فرد علاقه‌مند به روان‌شناسی و حیطه آسیب شناسی پیشنهاد می‌کنم. همینطور کتاب نظریه‌های رشد کرین که متن خیلی روانی داره- بالینی فیرس – نظریه‌های روان‌درمانی پروچاسکا – جلد اول لورابرک –  کودکان استثنایی دکتر گنجی – نوروسایکولوژی دکتر معظمی از کتب منبعی بودند که من دقیق مطالعه کردم و بسیار برای من مفید بودند.

 

  • از ابتدا برنامه بلندمدت داشتین؟ می‌دونستین با هر درس چطور میخواین رفتار کنین؟ مثلا کی مرور کنین، چه تعداد تست بزنین و…؟

شخصیت من طوری هست که خیلی نمیتونم با چارچوب و برنامه از پیش تعیین شده کاملا همراه بشم و دوست دارم تا آزادی در برنامه‌ریزیم داشته باشم ولی بطورکلی میدونستم هر درس تا چه زمانی باید تموم شود و بطور میانگین هردرس نیازمند چند بار مرور کردنه و خودم رو به اون ها پایبند می‌کردم.

 

  • از خدمات مشاوره استفاده می‌کردین؟ چقدر به نقش مشاور در این مسیر اهمیت می‌دین؟

بله. در ابتدا بصورت جسته گریخته مشاوره‌های تک جلسه‌ای می@گرفتم اما از حدود دی ماه با یکی از مشاوران، جناب آقای تاجدار، از طریق سایت روان آموز اشنا شدم و بعد از اون از راهنمایی@های ایشون استفاده کردم و راهنمایی‌های که گرفتم خیلی به کیفیت مطالعه من و همچنین مدیریت جلسه آزمونم کمک کرد.

 

  • همونطور که می‌دونین برنامه‌ریزی از فردی به فرد دیگه متفاوته، اما هر برنامه‌ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می‌کردین که فکر می‌کنین باعث موفقیت شما بوده و باید به بقیه منتقلش کنیم؟

همونطور که گفتم بطور کلی خیلی نمیتونم با یک برنامه ثابت همراهی کنم اما به حدود تاریخ‌های زمانی برای اتمام دروس و مرور اون‌ها پایبند بودم.

 

  • زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و فکر می‌کنین برای حفظ نظم برنامه مهم‌ترین اصل چیه؟

من در زمان مطالعه کنکور همچنان دانشجوی مقطع کارشناسی بودم و به طبع کلاس، تکلیف و امتحان هم زمان من رو برای مطالعه کنکوری محدود می‌کردند و حتی برهه‌ای به کووید مبتلا شدم و 5 هفته کاملا درس خواندن را ترک کردم اما برنامه‌ریزی‌هایی که برای آینده خودم داشتم و اشتیاقی که برای رسیدن به اهدافم داشتم باعث میشد بتونم پایداری بیشتری در درس خوندن به خرج بدم و مهم‌ترین اصل هدفمندی و پایداریه .

 

  • محل مطالعه شما کجا بود و آیا دوستانی هم داشتین که در کنکور همراهتون باشن؟

بدلیل شیوع کرونا تمام این دوران در منزل مطالعه میکردم که قاعدتا یک سری دشواری‌ها داشت. از دوستان هم رشته‌ای خیر، ولی دوست صمیمی بنده مطالعه هدفمند برای کنکور ارشد در رشته‌ای دیگری داشتن ولی عمده برنامه‌ریزی و تعیین اهداف ما هماهنگ باهم بود و نکات و مهارت‌های مطالعه و تست‌زنی رو باهم به اشتراک می‌گذاشتیم و قوت قلب بسیار بزرگی بودن و ایشون هم حائز رتبه برتر شدن و دانشجو دانشگاه تهران هستند.

 

  • در سال کنکورتون از تلفن همراه و فضای مجازی هم استفاده می‌کردین؟ اگر آره چه محتواهایی رو دنبال می‌کردین و چطور تایم استفاده از گوشیتون رو مدیریت می‌کردین؟

بله، شخصیت بنده عمدتا به سمت برونگراست وتحمل قرنطینه کار دشواری بود و به همین دلیل سعی کردم تماس اجتماعی مجازی خودم را حفظ کنم و فقط سعی کردم مدت زمان آن را مدیریت کنم و از اپلیکیشن‌های مدیریت زمان استفاده می‌کردم  اما هیچوقت رابطه خودم با این فضا را قطع نکردم.

 

  • در طول این یک سال چه تفریحات و سرگرمی‌هایی داشتین و به چه میزان؟

عمدتا پیاده روی، تماشای فیلم. بطور مرتب و هفته‌ای این تفریخات رو داشتم حتی هفته‌های نزدیک کنکور چون تنها رفرش کننده‌های من همین‌ها بودند.

  • مهم‌ترین عادات مفید و مضر شما که تاثیر مستقیم در نتیجه کنکورتون داشت چه چیزهایی بودن؟

راستش عادت خیلی مضر خاصی به ذهنم نمیاد. اما یکی از عادات مفیدم این بود که زمان خواب و بیداریم تقریبا تنظیم بود و نیازی به صرف وقت و انرژی برای مدیریت اون نداشتم و خیلی این عادت مفید و کمک کننده بود.

 

  • آیا وضعیت ویژه حاکم بر جامعه به علت کرونا و اخبار و حواشی مربوط به کنکور در روند مطالعه شما تاثیری داشت؟

حقیقتا شیوع کرونا و تحمل قرنطینه برای شخصیت برونگرا دشواره و من ترس داشتم که مبادا مراوده اجتماعی باعث ابتلای من به کووید و عقب موندنم از برنامه درسیم شود و بخاطر همین خیلی کم از خونه خارج میشدم و دوستانم رو به دفعات انگشت شمار ملاقات کردم همه این ها واقعا برای من دشوار و چالش برانگیز بود ولی انتخابم پایداری در راه هدفم بود.

 

  • حتما برای شما هم پیش میومده که گاهی نا امید بشین؛ در این مواقع چه راه حلی داشتین؟

راستش لحظات کمی بود که خیلی ناامید شده باشم اکثرا تلاشم این بود که روحیه ام بالا باشه ولی همون ناامیدی یا گاهی عصبانیت رو پلی به سمت تلاش بیشتر میکردم. یا کمی استراحت به خودم میدادم تا با خلق متعادلتری سمت درس برم.

 

  • انگیزه اصلی شما برای ادامه تحصیل در مقطع روانشناسی و چشم اندازتان از آینده چیست؟

حقیقتا خوشبختانه به آینده حرفه ایم در این حوزه خوش بین هستم و دوست دارم شرایط حمایت کننده ایجاد شود تا بتوانم مفید و ایده پرداز و خلاق در این رشته باشم. و انگیزه اصلی من هم این است که در این رشته نوآور و ایده پرداز باشم و از چارچوب های موجود فراتر برم.

 

  • ارزشمندترین و مهم ترین ویژگی شما در مسیر موفقیتتون در کنکور به نظر خودتون چی هست؟

پایداری برای هدفم – پایداری برای هدفم – پایداری برای هدفم

 

  • آیا برای مطالعه هر درس شیوه متفاوتی داشتین؟ به چه صورت؟

بله، اصلی ترین نکته در مطالعه میزان مرور برای هردرس هست که من خیلی به این موضوع اهمیت میدادم و متناسب هردرس ادوار مرور در نظر میگرفتم همچنین به نوشتن و خلاصه برداری برای همه دروس اهمیت میدادم . مثلا رشد و بالینی که دروس تعیین کننده ای بودن ساعات زیادی در برنامه من داشتن.

 

  • چالش بر انگیز ترین درس برای شما چه بود و با این درس چه کردین؟

بالینی که در ابتدا بسیار ضعیف بودم و تصمیم گرفتم از کلاس های دکتر خجوی استفاده کنم که میانگین کل درصد من در این درس در کنکورهای دهه 90 به 65 درصد رسید که البته بدلیل شیوه خاص طرح این درس در کنکور امسال نتوانستم معلومات خودم رو بخوبی در کنکور به اجرا در بیاورم.

 

  • نقطه قوت شما چه درسی بود و برای بهره گیری بهتر از این نقطه قوت چه کاری انجام دادین؟

رشد که برای اینکه این درس نقطه قوتم باقی بماند کلاس های دکتر خجوی رو تهیه کردم و فکر کنم دو دور تمام سرفصل های کلاس ایشان را تماشا کردم و همزمان خلاصه نویسی های خودم را تکمیل و مطالعه میکردم که خداروشکر نتیجه رضایت بخشی دریافت کردم.

 

  • کمی از روز کنکورتون برامون تعریف کنین. چه احساسی داشتین؟ چقدر آماده بودین؟

روز و شب قبل از کنکور واقعا احساس خوبی داشتم و اعتماد بنفس بالایی داشتم و بسیار مناسب گذشت. کنکور امسال به تایید همه صاحب نظران کنکور متفاوتی بود. روز کنکور هم با اعتماد بنفس و عالی شروع کردم. ولی اول جلسه بلندگو دقیق بالای سر من بود و صداش باعث افزایش تپش قلبم میشد ولی تونستم خودم رو آروم کنم. هنگام شروع آزمون از رشد شروع کردم و احساس کردم که سوالات تغییرات کرده اند و با رسیدن به بالینی کل جریان کاملا عوض شد و استرسم فوق العاده بالا رفت ولی سعی کردم موقعیت رو مدیریت کنم و هرطور شده زبان رو بخوبی جواب بدم که همین بسیار کمک کننده بود. بطور کلی بسیار تنش برانگیز بود اون دوساعت و خداروشکر که نتیجه تا حدی رضایت بخش بود.

 

  • بعد از دریافت دفترچه به چه نحوی به سوالات پاسخ دادین؟

متون زبان رو بین دروس پخش کردم و هر درسی رو که جواب میدادم برمیگشتم و یک متن پاسخ میدادم و ترتیب کلی هم رشد، بالینی، آسیب، آمار و روش تحقیق، فیزیو و علم النفس بود.

 

  • اگر یه بار دیگه در موقعیت قبلیتون باشین و بخواین کنکور بدین، چه اشتباهاتی رو انجام نمیدین؟

راستش از عملکرد خودم چه در طول دوران مطالعه و چه در کنکور راضی ام و احساس میکنم تلاش و هوشمندی ای که میتوانستم را خرج کردم و حتی بعد از کنکور هم با اینکه با سوالاتی که خلاف انتظارم بود رو به رو شده بودم و نتوانسته بودم آنطور که دلخواهم بود عمل کنم اما دلیلی برای ملامت خودم پیدا نمیکردم و همین تاحدی دلگرمی برای من بود ولی در جواب سوال: شاید بیشتر به سلامتیم اهمیت میدادم.

 

  • برای رتبه برتر شدن از چه چیزهای دیگه ای در زندگیتون چشم پوشی کردین؟

به نظر من فداکاری و چشم پوشی از بعضی چیزهای دلخواه جز لاینفک پروسه کنکور و نتیجه گرفتن هست. اشاره هم کردم که من از خیلی وقت گذرانی ها و تفریحات تو این دوران چشم پوشی کردم و میدانم تمام دوستانی که به نتیجه رسیده اند نظر مشابه بنده دارند.

 

  • مهمترین توصیه شما به داوطلبین کنکور سال های آینده چیه؟

یک هدف اصیل برای خودتون پیدا کنید. سختی و فداکاری تو این راه زیاده و فقط یک هدف اصیل میتونه کمکتون کنه تا عبور کنید و پایداری داشته باشین. و اینکه خودتون رو در جو سالم کنکور بگذارید و اگر فکر میکنید گروهی چه واقعی چه مجازی باعث استرس و اختلال در تصمیم گیری هاتون میشه از اون جو دوری کنید.

 

  • به جز نتیجه ای که در کنکور کسب کردین، فکر می کنین این مطالعه و دوره چندماهه که صرف کنکور کردین، چه چیزهایی به شما یاد داد؟

فهمیدم اگر اراده باشه آدم میتونه در دشوارترین راه ها پایداری داشته باشه و اینکه واقعا در این سال دیدگاه من به خیلی موضوعات عوض شد و معناگرا تر شدم و واقعا این تغییرات و بلوغ ها ارزشمندتر از نتایج خود تحصیل و کنکور برای من هستند. و خدا را از این بابت شاکرم.

 

  • چه کسانی رو بیشتر از همه در موفقیت خودتون سهیم می دونین؟

والدین عزیزم – دوست هدفمندم خانم شاهعلی که با من هم مسیر بودند- دوستانم خانم هاعمرانی و زمانی که قوت قلب و روحیه بخش من در این دوران بودند- خانم دکتر پوراحسان استاد ارزشمندم که  جرقه من برای علاقه به رشته روانشناسی بودند – و یکی از اساتید بزرگوار که از نوجوانی الهام بخش من و مشوق اصلی من برای شرکت در المپیاد بودند و راهنمایی های ایشان همراه همیشگی زندگی شخصی و تحصیلی من است.

  • ممنونم از وقتی که برامون گذاشتین. اگر صحبتی هست که دوست دارین بگین، ما به گوش جان میشنویم.

روان آموز خیلی باکیفیته . برای خانم دکتر خجوی عزیز احترام زیادی قایلم و براشون آرزوی سلامتی دارم و امیدوارم روان آموز همیشه به همین صورت با کیفیت به کارش ادامه بده.

  • به عنوان آخرین سخن، روان آموز رو به یک جمله یادگاری مهمون کنین.

اسم دیگه معجزه ، تلاش زیاده.

 

  • با آرزوی سلامتی، موفقیت و سرزندگی برای شما همراه عزیز و همه مخاطبین دوست داشتنی روان آموز