مصاحبه با رتبه 21 بهداشت
- سلام، وقتتون بخیر. ممنون میشیم خودتون رو برای مخاطبین ما معرفی کنین. (نام و نام خانوادگی، سن، شهر محل سکونت، محل تحصیل کارشناسی، سال، گرایش و رتبه کنکور، دانشگاه محل قبولی و …)
سلام خدمت تیم شما و همه روان آموزیها. ویدا کوهپیما هستم 21 ساله از شیراز. فارغالتحصیل رتبه اول روانشناسی از دانشگاه دولتی لارستان و رتبه 21 کنکور ارشد وزارت بهداشت سال 1401.
- بسیار عالی، ممنونیم از شما و خوشحالیم که همراه شما هستیم. چی شد که به روانشناسی علاقمند شدین و این رشته رو انتخاب کردین؟
رشته تحصیلی من در دوران مدرسه بنا به دلایلی تجربی بود اما بعد از کنکور سراسری و زمان انتخاب رشته تصمیم گرفتم مسیری رو در دانشگاه برم که بهش علاقه داشته باشم و با بررسی و راهنمایی اطرافیانم در نهایت رشته روانشناسی رو انتخاب کردم.
- از دوران کارشناسیتون بگین (دانشگاه، فضا، میزان مطالعه، اساتید، فعالیتهای جانبی دانشجویی و علمی و… )
دو سال اول دوره کارشناسی حضوری بود و وارد فضای جدیدی شده بودم که عالی بود و از همون موقع به صورت فعال عضو انجمنهای گوناگون دانشجویی شدم و یک سال دبیر انجمن علمی روانشناسی بودم. همه کارگاهها رو شرکت میکردم و مطالعه جانبی غیردرسی هم داشتم و ادامه تحصیلاتم مجازی شد و با وجود تخصصیتر شدن دروس و سختیهای آموزش مجازی، با کیفیت عالی تدریس برخی اساتید، اشتیاق به تحصیل در من دو چندان شد.
- تعریفتون از موفقیت و شکست چیه؟
مختصر میگم: موفقیت یعنی تبدیل خواستن به شدن و شکست یعنی باور نداشتن به موفقیت.
- از چه زمانی به طور جدی، شروع به مطالعه برای کنکور کردین و اولین قدمتون چی بود؟
از مهرماه سال 1400 به طور جدی شروع کردم و برنامم رو طوری تنظیم کردم که همزمان هم ترم آخر دانشگاه رو میگذروندم و هم منابع کنکور رو مطالعه میکردم.
- از زمان کم و کنکور 9 ماههای که پارسال دیر برگزار شد بگین که آیا روی کار شما تأثیری گذاشت؟ تابستان چه کردید؟
نه واقعا تأثیر خاصی روی من نداشت، چون که من از اواسط دوران کارشناسی به فکر ارشد بودم و برای دروسی که منابع کنکور بود زمان بیشتری اختصاص میدادم. تابستان هم دروس زبان و آسیب شناسی رو مطالعه میکردم و یک مقاله هم ارائه دادم.
- چطور با روان آموز آشنا شدین؟ از کدوم خدمات و محصولات روان آموز استفاده کردین و نظرتون راجع به هر یک چیه؟
از طریق فضای مجازی با روان آموز آشنا شدم و خلاصه کتاب روانشناسی بالینی کرامر رو استفاده کردم که بسیار روان بود و در قبال زمان کمتر، مطالب مفیدتری رو در اختیارم گذاشت.
- لیست منابع، یکی از مهمترین چیزهاییه که برای مطالعه از ابتدا مشخص می کنیم. شما چه منابعی رو مطالعه کردین، نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست و کدومشون رو به سایر دوستان روان آموزیتون پیشنهاد میکنین؟
با توجه به اینکه چند ماه رو هنوز دانشجو بودم و زمان زیادی نداشتم، از همون اول تعدادی از دروس رو به صورت جزوه تهیه کردم که جامع هم بود و فقط یک سری از منابع اصلی رو مطالعه کردم. در کل به دوستان توصیه میکنم برای فهم عمیقتر مطالب تا جایی که میتونن منابع اصلی مثل آزمونهای روانی و کاپلان و شخصیت و… رو بخونن و بعد برای تثبیت به سراغ سایر منابع تکمیلی برن.
- از ابتدا برنامه بلندمدت داشتین؟ میدونستین با هر درس چطور میخواین رفتار کنین؟ مثلا کی مرور کنین، چه تعداد تست بزنین و…؟
ابتدای هر ماه به طور کلی مشخص میکردم که چه دروسی رو بخونم اما برنامه اصلی من هفتگی بود و مرورها برای دو روز آخر هفته بود. وقتی به حد مناسبی رسیدم، تست زنی رو هم اضافه کردم. ولی باید بگم که آزمون و خطای زیادی داشتم تا به برنامه درستی برسم.
- از خدمات مشاوره استفاده میکردین؟ چقدر به نقش مشاور در این مسیر اهمیت میدین؟
مشاور نداشتم اما در فضای مجازی هر از گاهی از توضیحات و راهنمایی های رتبه برترهای سالهای گذشته استفاده میکردم و معتقد بودم خودم بهترین مشاور خودم هستم چون از شرایطی که دارم آگاه ترم. اگر دوستان سردرگم هستن و یا به یک همراه آشنا به این مسیر نیازد ارن حتما از مشاور کاربلد کمک بگیرن.
- همونطور که میدونین برنامه ریزی از فردی به فرد دیگه متفاوته، اما هر برنامه ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می کردین که فکر میکنین باعث موفقیت شما بوده و باید به بقیه منتقلش کنیم؟
درسته واقعا برای هر فرد متفاوته و به نظر من اینکه کمال گرایی افراطی نداشتم و انعطاف پذیری رو در برنامهریزیم رعایت کردم خیلی به سود من بود. داوطلبی نتیجه خوبی میگیره که یک برنامه منطقی و قابل اجرا داشته باشه.
- زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و فکر میکنین برای حفظ نظم برنامه مهمترین اصل چیه؟
معمولا روزهایی که کلاس نداشتم و به طور کلی عصرها بهترین زمان برای درس خوندنم بود و مهمترین اصل برای حفظ نظم برنامه تداوم و پایبندی به اون هست.
- محل مطالعه شما کجا بود و آیا دوستانی هم داشتین که در کنکور همراهتون باشن؟
در اتاق شخصی مطالعه میکردم و طبق شناختی که از خودم داشتم به طور فردی مطالعه مناسبتری داشتم و در مواقعی که نیاز به کمک داشتم با دوستانم مشورت میکردم.
- آیا در آزمون های جامع روان آموز شرکت کردین ؟ اگر بله کدام مرحله و نظرتون در رابطه با آزمون ها چه بود ؟ (از نظر شباهت و نوع سوالات و بودجهبندی)
خیر در آزمونها شرکت نکردم و کنکورهای سالهای اخیر رو که میزدم برای خودم شرایط ازمونها رو شبیهسازی میکردم. اما آزمونها چون از همه لحاظ شرایط استانداردتری دارن، خوبه که داوطلبین برای سنجش خودشون در اونها شرکت کنن.
- در سال کنکورتون از تلفن همراه و فضای مجازی هم استفاده میکردین؟ اگر آره چه محتواهایی رو دنبال میکردین و چطور تایم استفاده از گوشیتون رو مدیریت میکردین؟
به طور محدود فقط کانالهای مفیدی که مربوط به کنکور بود رو در طول هفته چک میکردم و از محتواهای درسی و تاحدودی انگیزشی استفاده میکردم و با پاک کردن اپلیکیشنهایی که میدونستم وقتگیرن تونستم تایمم رو مدیریت کنم.
- در طول این یک سال چه تفریحات و سرگرمی هایی داشتین و به چه میزان؟
آخر هفتهها چندساعتی رو به گذروندن وقت با دوستان و خانواده اختصاص میدادم و تقریبا سه ماه یکبار برای تجدید انرژی به یک مسافرت کوتاه دو سه روزه میرفتم.
- مهم ترین عادات مفید و مضر شما که تاثیر مستقیم در نتیجه کنکورتون داشت چه چیزهایی بودن؟
من خیلی به پشت میز نشینی به مدت طولانی عادت ندارم و نمیتونستم مدت طولانی به صورت پیوسته مطالعه کنم و این باعث میشد بعضی مطالب رو نیمه کاره رها کنم و مدتی بعد بیام سراغش و اون وقفهای که بینش میوفتاد به پروسه یادگیریم آسیب میزد. و اینکه اصلا هم سحرخیز نبودم! و اما عادت مفیدم این بود که در هر صورت برنامهریزیم رو رها نمیکردم و تلاشم برای مطالعه با کیفیت مباحث مشخص شده روزانهام بود نه کمیت و میزان ساعت درس خوندن. (قسمت آخر رو دوبار بخونید خیلی مهمه)
- آیا وضعیت ویژه حاکم بر جامعه به علت کرونا و اخبار و حواشی مربوط به کنکور در روند مطالعه شما تاثیری داشت؟
خوشبختانه من کنترل خوبی روی خودم داشتم و سعی میکردم درگیر حواشی نشم و با سازگاری با تغییرات و رعایت سبک زندگیم به روند مطالعم خدشه جدی وارد نشد.
- حتما برای شما هم پیش میومده که گاهی نا امید بشین؛ در این مواقع چه راه حلی داشتین؟
بله گاهی خیلی خسته و ناامید میشدم و اصلا تمرکز نداشتم. در این مواقع مدت خیلی کوتاهی مطالعم رو متوقف میکردم و انگیزه و اهدافی که براش تلاش میکردم رو به خودم یادآوری میکردم و کمی هم به دعا و استراحت میپرداختم و بعد از بازیابی آرامشم به سراغ ادامه مطالعه میرفتم.
- انگیزه اصلی شما برای ادامه تحصیل در مقطع روانشناسی و چشم اندازتان از آینده چیست؟
روانشناسی رشتهای بسیار وسیع و نیازمند مطالعه مداوم و اطلاعات به روز است. امیدوارم با ادامه تحصیل و افزایش دانشم در این رشته بتونم به درجات عالی برسم و رشد و تجربه خوبی کسب کنم و هم به نوبه خودم سهمی در خدمت و یاری به همنوعانم داشته باشم.
- ارزشمندترین و مهم ترین ویژگی شما در مسیر موفقیتتون در کنکور به نظر خودتون چی هست؟
اراده قوی، صبر، پشتکار و استمرار
- بدترین ویژگی اخلاقی، مطالعاتی و… شما در مسیر کنکور به نظر خودتون چی بود؟
روحیه من در این مدت حساس شده بود و خیلی تحت تأثیر رفتارها و حرفهای اطرافیانم قرار میگرفتم و گرچه در نهایت به هیجاناتم مسلط میشدم اما بازدهی مطالعه من در اون مواقع به دلیل نشخوارهای فکری و ذهن آشفته خیلی پایین میومد.
- از ورزش و تغذیتون در سال کنکور بگین برامون؟ اصلا اهل ورزش هستین؟
بله من رزمی کار حرفهای هستم و کلا ورزش جزء جدایی ناپذیر زندگی من بوده و هست. در سال کنکور هم سه روز در هفته به باشگاه میرفتم و برای تجدید انرژی و روحیه من عالس بود. و اکثرا هم از مواد غذایی مفید و مقوی استفاده میکردم و به این حرف معتقدم که ذهن سالم در بدن سالم.
- آیا برای مطالعه هر درس شیوه متفاوتی داشتین؟ به چه صورت؟
بله. مثلا در زبان سطح بالایی داشتم اما به دلیل اهمیت این درس، لغات و درک مطلب در برنامه روزانه من بود. درس آسیب شناسی رو هم بعد از یادگیری کامل توی همون کتاب مطالب مهم رو حاشیه نویسی میکردم. برای درس فیزیولوزی به دلیل فرار بودن مطالب نکات خیلی مهم رو خلاصه نویسی میکردم. بعضی از نمودارها و مطالب فرار رو هم روی دیوار چسبونده بودم و روزانه مرور کوتاهی میکردم.
- چالش بر انگیز ترین درس برای شما چه بود و با این درس چه کردین؟
درس آمار و روش تحقیق. در ابتدا سعی داشتم همه مباحثش رو بخونم اما این کار وقت زیادی از من میگرفت و خیلی زود هم فراموش میکردم. بعد تصمیم گرفتم که بیشتر وری بخش روش تحقیق کار کنم و فصول مهمتر و پرتکرارتر و جزوههای خلاصه رو چندین بار مطالعه کردم و برای بخش آمار هم تعدادی از مهمترین فرمولها رو حفظ کردم و در نهایت با تست زنی و مرور به حد قابل قبولی در این درس رسیدم.
- نقطه قوت شما چه درسی بود و برای بهره گیری بهتر از این نقطه قوت چه کاری انجام دادین؟
نقطه قوت من درس زبان بود اما از اون غافل نشدم. از حدود یک سال قبل دامنه لغاتم رو گسترش دادم و شروع به دک مطلب خوانی و تست زنی کردم. به طوری که تا پایان تابستان کل لغات 504 واژه رو یاد گرفتم و کل تستهای زبان دهه 90 وزارت بهداشت رو زدم، لغات مهمش رو یادداشت برداری کردم و تا زمان کنکور به تست زنی و مرور لغات پرداختم تا کاملا تثبیت بشه.
- نقطه ضعف شما چه درسی بود و برای بهبودش چه کردید؟
درس رشد رو چون در اوایل کارشناسی خونده بودم و برای کنکور کمی دیر به سراغش رفتم، وقت نداشتم که به طور کامل مرور کنم و به نسبت باقی دروس کمی ضعف داشتم و یک سری اعداد و ارقام و نظریات افراد مهم توی این درس هست که بسیار مهمه. سعی کردم تمرکزم رو بذارم روی اونا و از خلاصه نویسیها وجمع بندیهایی که از گذشته داشتم استفاده کردم که با وجود کم بودن زمان واقعا برام مؤثر بود.
- از دوران عید برامون بگین؟
چون تا اون زمان به حد خوبی از مطالعه رسیده بودم و تقریبا همه درسها رو به صورت جزوه یا کتاب خونده بودم، 4 روز اول رو به مسافرت کوتاهی رفتم و برای بقیه تعطیلات هم چون پیشبینی رفت و آمدهای بیشتر رو در منزلمون کرده بودم برنامه سبکتری رو داشتم و خداروشکر تونستم مطالعه مناسبی رو داشته باشم.
- برای جمعبندی درسهاتون چه کردین؟
تقریبا تو دوران جمعبندی برای همه دروس خلاصه یا حاشیهنویسی یا جزوه مختصری داشتم و علاوه بر اینها تست های کنکور دهه 90 دکتری و ارشد رو زدم و همه رو تحلیل کردم و مطالبی که مهمتر بود رو دوباره از منابع مطالعه کردم و نکاتشون رو نوشتم که برای روزهای پایانی خیلی کمک کننده بود.
- کمی از روز کنکورتون برامون تعریف کنین. چه احساسی داشتین؟ چقدر آماده بودین؟
به دلیل یک سری مشکلات، شرایط خوبی در شب قبل از کنکور نداشتم و تحت فشار روانی بودم اما با توکل و یاد خدا و اعتماد به دانستههام و همدلی سایر اعضای خانواده با آرامش در جلسه حاضر شدم و آمادگی نسبتا خوبی داشتم.
- بعد از دریافت دفترچه به چه نحوی به سوالات پاسخ دادین؟
قصد داشتم که به ترتیب همون دفترچه جواب بدم و بعد از هر درس تعدادی از سوالات زبان رو پاسخ بدم و به همین ترتیب تا انتها برم. اما با همه شرایطی که از قبل انتظارش رو داشتم با دیدن سوالات کمی استرس گرفتم و بعد از درس اول به سراغ درس دوم رفتم و زبان رو فراموش کردم اما بعد از اون تونستم به استرسم غلبه کنم و با روشی که میخواستم ادامه دادم.
- اگر یه بار دیگه در موقعیت قبلیتون باشین و بخواین کنکور بدین، چه اشتباهاتی رو انجام نمیدین؟
فقط بعضی درسها رو به ماههای آخر موکول نمیکردم و از همون ابتدا کم کم به برنامم اضافه میکردم و برای بعضی مباحث که مهمتر بود زمان بیشتری اختصاص میدادم.
- برای رتبه برتر شدن از چه چیزهای دیگه ای در زندگیتون چشم پوشی کردین؟ اصلا انتظار این رتبه رو داشتین؟
اصولا من خیلی اهل مسافرت و تفریحم اما توی اون مدت از بسیاری از خوشیهای زودگذر صرف نظر کردم تا به موفقیت و خوشیهای پایدارتری برسم. تلاش کردم دروس رو تا درصد مشخصی بزنم و میدونستم که اگر بتونم، رتبه خوبی در انتظارمه که خوشبختانه این اتفاق افتاد.
- مهمترین مشکلات سال کنکورتون چی بود؟ اگر میتونین برام توضیح بدین و بگین که چطور از پسشون بر اومدین؟
مهمترین مشکلات من بیماریها و اتفاقات ناخواستهای بود که هم برای خودم و هم برای سایر اعضای خانوادم در طول اون مدت رخ داد. مخصوصا دو هفته آخر که برای هر داوطلبی مهمه و خیلی در نتیجه مؤثره. متأسفانه خیلی برام ناخوشایند بود و از لحاظ جسمی و روانی تحت فشار بودم و خیلی کم میتونستم مطالعه کنم. اما همدلی و متحد بودن خانواده و ایجاد کردن یک جو آروم برای من باعث شد که بار عظیمی از دوشم برداشته بشه و تمرکزم رو حفظ کنم تا نتیجه زحماتم به هدر نره.
- به جز نتیجه ای که در کنکور کسب کردین، فکر می کنین این مطالعه و دوره چندماهه که صرف کنکور کردین، چه چیزهایی به شما یاد داد؟
مهمترین درسی که از این دوران گرفتم صبوری و کوشش مداوم در راه رسیدن به هدف با وجود همه شرایط غیرمنتظره بود.
- چه کسانی رو بیشتر از همه در موفقیت خودتون سهیم می دونین؟
خانوادهای که در همه مراحل زندگی حامی من هستن و با وجود اونها این موفقیت حاصل شد.
- مهمترین توصیه شما به داوطلبین کنکور سال 1402 چیه؟
حتما درس زبان رو هر روز مطالعه کنن و هیچ درسی رو حذف نکنن. سبک غذایی، زندگی سالم و اصول مطالعه و برنامهریزی صحیح رو در پیش بگیرن و تا جایی که میتونن تست زنی داشته باشن.
- کنکور رو هم که با موفقیت پشت سر گذاشتین، حالا برنامهریزیتون برای آینده چیه از فردا قراره چیکار کنین؟
انشاالله تمام توان خودم رو برای ادادمه مسیر میذارم و مطالعات و تحقیقاتم رو در این حیطه افزایش میدم تا به اهداف والاتر برسم.
- ممنونم از وقتی که برامون گذاشتین. اگر صحبتی هست که دوست دارین بگین، ما به گوش جان میشنویم.
دوستان کنکوری لطفا به خودتون باور داشته باشید. سعی کنید به دور از حاشیهها بمونید. سرسختتر از موانع مقابلتون باشید. بهترین نسخه از خودتون رو در این مسیر بذارید و ایمان داشته باشید که خداوند حتما نتیجه تلاشتون رو خواهد داد.
- به عنوان آخرین سوال و سخن، نقش روان آموز رو به طور کلی در سال کنکورتون چقدر مهم میدونین؟
من یکی از جزوات روان آموز رو داشتم که عالی بود و بقیه دوستانی که از سایر محصولات استفاده کرده بودن هم خیلی از رضایتهاشون شنیدم. و اینکه مطالبی که در فضای مجازی به اشتراک میگذاشتن رو پیگیری میکردم و خیلی کمم کننده بود. پاسخگوییشون هم عالی بود. متشکرم از این تیم همراه و پر افتخار.
- با آرزوی سلامتی، موفقیت و سرزندگی برای شما همراه عزیز و همه مخاطبین دوست داشتنی روان آموز
مصاحبه با سایر رتبه برترها را از اینجا بخوانید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.