مطالعه زبان تخصصی روانشناسی

مدیر سایت
05 تیر 1401
مطالعه زبان تخصصی روانشناسی
4.4/5 - (15 امتیاز)

مطالعه زبان تخصصی روانشناسی

مطالعه زبان تخصصی روانشناسی برای اکثر داوطلبان کنکور چالش برانگیزه و نمی‌دونن که دقیقه به چه روشی باید این درس و بخونن تا نتیجه بهتری بده.

مسائل بیشتری که در رابطه با مطالعه زبان تخصصی روانشناسی باهاش درگیر هستین و با روان آموز در میون می‌ذارین شامل سوالات زیر هست:

میتونم درس زبان رو کنار بذارم؟ چون خیلی توی مطالعه زبان تخصصی روانشناسی ضعیف هستم!

فکر نمی‌کنم بتونم به کنکور برسونمش!

چطوری به مطالعه زبان تخصصی روانشناسی برسم؟ من یک دفترچه از لغات مهم دارم که هر روز میخونم اما نمیتونم به سوالات پاسخ بدم!

چه کتابی بخونم که با سطح زبان من متناسب باشه؟

چه درسی رو به جای زبان بخونم که جبران ضعف من در زبان باشه؟

و…

در ابتدا برای مطالعه زبان تخصصی روانشناسی باید چیکار کرد؟

اول اینکه بیایین از همین ابتدا تکلیفمون رو با درس زبان تخصصی روشن کنیم. فکر می‌کنیم در چه سطحی هستیم و توقع چه درصدی از خودمون داریم؟

ممکنه شما با خوندن یک درس مشکل حتی فیزیولوژی که از اون میترسین، درصد خوبی کسب کنین! چون مطالعه و مرور برای این درس بازخورد خوبی در چند ماه داره.

اما بیاین برای درس زبان واقع‌بین باشیم! در چند ماه نمیتوانیم از صفر به صد برسیم. بنابراین اگر سطح پایه زبان شما ضعیفه به دنبال درصد بالا نباشین.

به درصد کم راضی باشید اما درس رو کنار نذارین

اینکه درسی رو حذف کنین بخاطر اینکه در اون ضعیف هستین اصلا تصمیم خوبی نیست. بنابراین درست نیست که بیخیال مطالعه زبان تخصصی روانشناسی بشین به8 دلیل اینکه در این درس ضعیف هستین.

خوندن دروس راحت و رقابت نکردن با بقیه کار یک داوطلب باانگیزه و سخت‌کوش نیست! شاید برای بعضی اشخاص که واقعا سطح زبان بسیار ضعیفی دارن و در مدت کنکور نیز باید روی دروس دیگه وقت بذارن و فرصت تقویت درس زبانشون رو ندارن بتوان در شرایطی خاص زبان رو کنار گذاشت که این بستگی به روند مطالعاتی و شرایط اون شخص داره. 

برخی مثال می‌زنن که فلان شخص زبان رو صفر درصد زده اما رتبه عالی اورده. بله امکان پذیره چون نهایتا نمره کلی شماست که تراز و وضعیت شما رو مشخص می‌کنه و درس دیگه‌ای می‌تونه جبران کننده باشه اما شما از کجا مطمئن هستین که درسی حتما بتونه کم یا صفر شدن درصد زبان رو جبران بکنه؟ چقدر می‌تونین مطمئن باشین که مثلا درس آمار رو صد درصد بزنین و زبان رو صفر بزنین؟

اگر درس امار سخت بود و شما نتونستین درصد معمول و بالاتر رو بزنین چی میشه؟ اگه اینقدر اطمینان دارین که درصد بالایی خواهید زد که آفرین به شما! ولی به هر حال این ریسک بزرگیه.

بنابراین تصمیم بهتر و منطقی‌تر در مورد مطالعه زبان تخصصی روانشناسی اینه که اگر اطمینان دارین که درسی می‌تونه درصد زبان رو برای شما جبران کنه می‌تونین مطالعه زبان تخصصی روانشناسی رو در شرایطی که هیچ امیدی به اون ندارین کنار بذارین اما اگه درس دیگر مدنظر شما نتونست وضعیت درصد زبان رو جبران کنه، زیان بزرگی رو متحمل خواهید شد. بهتره که درس زبانتون رو به درصد معقولی برسونین و روی درسی هم که فکر میکنین قوی هستین سرمایه‌گذاری کنین اما فکر نکنین که بتونه قطعا کسری درس زبان رو جبران کنه. البته این درس جبران کننده باید جزو دروس رقابتی باشد نه اینکه درسی باشد که اکثرا درصد بالایی در اون دارن.

مطالعه زبان تخصصی روانشناسی رو در برنامم قرار دادم، حالا چطوری بخونمش؟

حالا می‌خوایم براتون بگیم که مطالعه زبان تخصصی روانشناسی به چه صورته. شما یک کتاب دارین که شامل متون روانشناسی است. زیاد تفاوتی با هم ندارن اما به سطح زبان شما بستگی داره.

  • یک کتاب راحت و کم حجم برای سطح کمتر از متوسط، کتاب متون روانشناسی به زبان انگلیسی از سیدمحمدی است.
  • کتاب متوسط و خوبی که به اغلب دادطلبان پیشنهاد میشه کتاب متون روانشناسی به زبان انگلیسی از لیندا لیل است. از این کتاب ترجمه هم موجوده اما توصیه ما اینه که ترجمه رو خریداری نکنین و به خودتون متکی باشین. نهایتا اگر هم خریداری کردین، فقط بعد از اینکه تمام تلاشتون رو برای ترجمه کردین به کتاب ترجمه رجوع کنین.
  • برای سطح بالاتر کتاب هاشمیان پیشنهاد میشه.با اینکه متن این کتاب سخت نیست اما حجم زیاد اون برای عده‌ای مشکل‌زاست. اما خواندن کتاب به تنهایی فایده‌ای نخواهد داشت.

در واقع شما به مطالعه زبان تخصصی روانشناسی از روی یک کتاب می‌‌پردازین که با لغات تخصصی در متن آشنا بشین. بعد از آنکه این لغات رو استخراج کردین و با متون روانشناسی آشنا شدین دیگه به کتاب‌ها نیاز ندارین.

تقویت درک مطلب اصل برنامه رو تشکیل میده

بنابراین این اشتباهه که شما روزانه فقط زمانی برای حفظ کردن لغات داشته باشید. در کنکور از شما خواسته میشه که به سوالات جواب بدین نه اینکه متن رو لغت به لغت ترجمه کنین یا هر چیز دیگه‌ای. بنابراین باید درک مطلبتون رو قوی کنین. متن‌های زیادی برای تمرین کردن دارین. متون کنکورهای سال‌های پیش مهم‌ترین اون‌هاست. در ویکی‌پدیا نیز می‌تونین متن‌های زیادی رو جستجو کنین و بخوانین و در کنار اون مرور لغات رو هم ادامه بدین.

روزانه  حداقل یک ساعت مطالعه زبان تخصصی

این زمان برای یک برنامه زمانی متوسط پیشنهاد میشه. قطعا کسی که زمان کمتری داره به همون میزان زبان رو هم کمتر می‌خونه. ولی تکرار روزانه برای همه ضروریه.

هر زمان که فکر می کنین کشش بیشتری برای خوندن زبان دارین، برنامه 1 ساعت روزانه مطالعه زبان تخصصی روانشناسی رو قرار بدین و ثابت نگه دارین. یعنی زمان مشخص روزانه داشته باشین. موقع خوندن متن ممکنه گاهی چند خط بیشتر نخونین. اما جای نگرانی نداره چون به تدریج بهتر خواهید شد.

فقط متن رو درک کنین و اگر ترجمه‌ای دارین با اون مقایسه کنین تا درک درستی داشته باشین نه اینکه خط به خط یکسان ترجمه کرده باشین.

ترجمه متون کنکوری نیز در کتاب‌های کمک آموزشی هست. نهایتا لغات مهم رو مشخص کرده و در جعبه لایتنر قرار بدین. راین جعبه خیلی اهمیت داره، چون با هیچ روش دیگه‌اینمیشه لغات رو به شکل اصولی حفظ کرد.

روزانه یک تایم حدودا یک ربع تا بیست دقیقه‌ای برای مرور لغات بذارین. می‌تونین از وقت‌های مرده هم استفاده کنین. به تدریج باید در ترجمه سریع‌تر شده و زمان کمتری برای هر پاراگراف صرف کنین.

در آزمون های ازمایشی و کنکور اصلی چطور زبان را پاسخ دهیم

در کنکور و آزمون‌های آزمایشی شما یک زمان بندی مشخصی برای هر درس دارین که به تدریج در آزمون‌های آزمایشی به این زمان‌بندی عادت می‌کنین. روش‌های مختلفی برای زمان پاسخ به سوالات زبان هست (اول جلسه، آخر جلسه، نصف آن اول جلسه و نصف آن آخر جلسه) و بسته به شخص شما و وضعیت تسلط شما متفاوته. پس اینجا یک شیوه همگانی رو توصیه نخواهیم کرد.

در مورد شیوه پاسخ دادن بهتره اول یک نگاه به سوالات بکنین و صورت سوال رو بخونین بعد به سراغ متن برید. علت این امر اینه که اگر شما متن رو اول بخونین بعد سوالات رو نگاه کنین، مجبور میشین دوباره متن رو بخونین تا جواب سوال رو پیدا کنین! ولی اگه اول سوالات رو بخونین طرح سوال در ذهنتون باقی میمونه و هنگام خوندن متن به محض پیدا مردن جواب سوال اون رو علامت می‌زنین و وقت کمتری از شما گرفته میشه.

این‌ روش‌ها همه به تمرین احتیاج داره و در آزمون‌های ازمایشی انجام و اصلاح میشه. شاید متوجه بشین که این روش اصلا مناسب شما نیست و روش دیگه‌ای امتحان کردین. لزومی به زدن همه سوالات یک متن هم نیست هر چه که فکر میکنین کاملا درسته پاسخ بدین. چون احتمال غلط در درس زبان بالاست. نیازی نیست همه متون رو هم پاسخ بدین، به دنبال متون ساده‌تر باشید.

توصیه به تغییر رشته‌ای‌ها

و نهایتا برای تغییر رشته‌ای‌ها که کارشناسی زبان دارن آرزوی موفقیت میکنیم چون می‌تونن با این درس خودشون رو از بقیه متمایز کنن. اما حواستون باشه که فکر نکنین زبان شما خوبه و دیگه نیازی به خوندن نیست. شما باید روی متون تخصصی تسلط داشته باشین. اما خوب قطعا زمان کمتری از بقیه برای این درس لازم دارین.

 

در صورتی که این مطلب را مفید می دانید، با کلیک روی آیکن شبکه های اجتماعی زیر آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!

اشتراک
به من خبر بده
60 نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده همه نظرات

سلام من کتاب زبان لیندا و کتاب عمومی روان آموز را خریدم آیا پاسخگویی به ۱۵ سوال عمومی و زبان در جلسه آزمون برای قبولی کفایت میکنه یا باید به رشد و آمار و …. هم پاسخ دهم هر کسی چیزی میگه الان گیج شدم
در پیج اینستا گرام شما هم سوال پرسیدم پاسخ ندادید

سلام وقتتون بخیر برای گرایش عمومی باید منابع رو شناسایی بفرمایین و سپس به مطالعه بپردازین ، دروسی که برای این گرایش باید مطالعه بفرمایین عمومی،انگیزش،فیزیولوژیک،آسیب،کودکان،زبان،علم النفس،زبان،آمار و روش تحقیق می باشد

سلام وقت بخیر
من امسال میخوام برای رواشناسی عمومی فردوسی روزانه بخونم تازه سال اولی هست که ارشد ازمون میدم و فارغ التحصیل 89 الهیات هستم
به نظر شما برای من خوندن کتاب های مدرسان و روان اموز کافیه یا منابع اصلی رو هم باید بخونم

سلام و با آرزوی موفقیت .
به این سادگیا هم نیست چون رقبای سرسختی برای دانشگاه فردوسی در تلاش هستند شما حتما روی متن اصلی کتاب مسلط بشین بعد در نهایت کمک آموزشی هم کمک کننده است با ارزوی مفقیت روز افزون

سلام خسته نباشید من میخواستم کتاب زبان سید محمدی رو بخرم ولی دقیق نفهمیدم منظورتون کدوم کتابشه.اخه یکیش متون تخصصی روانشناسیه یکیش هم متون روانشناسیه.رشتم بالینیه میشه دسم دقیق کتابو بگید که بخرمش با تشک

سلام خسته نباشید من میخواستم کتاب زبان سید محمدی رو بخرم ولی دقیق نفهمیدم منظورتون کدوم کتابشه.اخه یکیش متون تخصصی روانشناسیه یکیش هم متون روانشناسیه.رشتم بالینیه میشه دسم دقیق کتابو بگید که بخرمش با تشک

سلام خسته نباشین

الان برای این وقت کم واسه زبان چه منبعی پیشنهاد میدین؟؟

همینطور برای رشد و مرضی مدرسان کفایت میکنه؟؟

سلام خدا خیرتون بده
من کارشناسی علوم تربتی ام برای ارشد روانشناسی تربیتی ثبت نام کردم. تو دوران مدرسه زبانم همیشه 18-19-20 ولی کنکور سراسری وقت کم آوردم و نزدم. الان برا ارشد می خوام شروع کنم چی بخونم ممنون

سلام خانم خجوی..سوالی ک داشتم اینه ک من کتاب لیندا فقط 1 فصل مونده.ک با استفاده از جعبه لایتنر میخونم لغاتشو..حالا ک ب اخر کتاب رسیدم لغات زیادی ازش مونده ک باید حفظ کنم،،ب نظرتون الان چیکار کنم اول لغاتو کامل حفظ کنم تمام ک شد برم سراغ مدرسان یا هر دو با هم باشه..من چون لغات رو ریز ب ریز در میارم زیادن و سخت شده دیگ حفظ کردنشون..
و سوال دیگ اینکه گفتین بعد از تمام شدن کتاب مروری ک از کتاب باز داریم ب همراه ترجمه باشه دیگه درسته؟

سلام خانم دکتر.ببخشید من کارشناسی زبان انگلیسی خوندم و تقریبا بادرس زبان مشکلی ندارم به همین دلیل بنابه توصیه شماکتاب هاشمیان گرفتم ودارم میخونم حالاسوالم اینه شماکه فرمودین لغات هردرس رو هرروز بخونین.لغاتی که آخر هر چپتر این کتاب هست بخونم کافیه؟؟یا لغات کتاب دیگه ای منظورتون هست؟!ممنون میشم کمک کنین

باسلام خدمت خانم دکتر ،ببخشید من دانشجو ترم 3روانشناسی هستم چون زبانم خیلی ضعیف هست و توی کنکور کارشناسی خیلی ضربه خوردم میخام این تجربه دیگه برا ارشدم اتفاق نیوفته. چه پیشنهادی برای من دارید که از الان چجوری زبان رو بخونم؟!

سلام من زبانم در حد متوسط به پایین هست یعنی زبان سال های پیش رو 20درصد یا این حودوا میزنم من توی خواندن متن کل متن را میفهمم یعنی الگوی کلی را می گیرم اما توی خود سوال های اصلی مثل عنوان اصلی چیست گاهی میمونم گفتم زبانم20 درصد هست یعنی کل جمله ها . کلمه هارو معنی می کنم ولی توی پاسخ دادن گیر می کنم 1- به نظر شما این ها با تست زدن زیاد حل می شود چون فقط تو جواب دادن گیر دارم؟ 2-یک کتاب گرامر کوچک معرفی کنید اگر مخصوص کنکور باشد چه بهتر؟ ایا… بیشتر »

مطالب مرتبط

شروع کنکور ارشد روانشناسی

شروع کنکور ارشد روانشناسی

 نحوه شروع کنکور ارشد روانشناسی : شروع کنکور ارشد روانشناسی قطعا با چیزهای بزرگی صورت نمی پذیرد. در ...
سیما عطاری
03 تیر 1400

اشکالات کلید سازمان سنجش ارشد روانشناسی

آزمون کارشناسی ارشد روانشناسی سال 98، پنج سوال بحث برانگیز دارد که پاسخ کلید سازمان سنجش در ...
مدیر سایت
28 خرداد 1398
خواب در ایام کنکور

خواب در ایام کنکور

چقدر خواب در ایام کنکور لازم است ؟ خواب! بله، جذاب‌ترین فعالیت ممکن وقتی که کلی کار برای ...
سیما عطاری
19 اردیبهشت 1400