مصاحبه با رتبه برتر 4 کشوری

مصاحبه مجموعه روان آموز با رتبه های برتر کنکور روانشناسی

  • سلام، وقتتون بخیر. ممنون می‌شیم خودتون رو برای مخاطبین ما معرفی کنین. (نام و نام خانوادگی، سن، شهر محل سکونت، محل تحصیل کارشناسی، سال، گرایش و رتبه کنکور، دانشگاه محل قبولی و …)

سلام خدمت شما و روان آموزی‌ها ، من مجتبی حدائق هستم ۲۳ ساله از شیراز ، فارغ‌التحصیل روان‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز و رتبه ۴ بالینی و  ۸ عمومی ارشد  ۱۴۰۱.

  • بسیار عالی، ممنونیم از شما و خوشحالیم که همراهتون هستیم. چی شد که به روان‌شناسی علاقمند شدین و این رشته رو انتخاب کردین؟

حقیقت ماجرا من از اوایل دبیرستان با اینکه رشتم ریاضی فیزیک بود اما علاقه شدید به علوم انسانی داشتم و هدفمم مشخص بود و با اینکه امکان تغییر رشته برام محیا نشد، برای انتخاب رشته کنکور سراسری فقط رشته روان‌شناسی رو زدم.

  • تعریفتون از موفقیت و شکست چیه؟ 

بنظرم موفقیت  دونستن اونچه انسان می‌خواد، جسارت دنبال کردنش و لذت بردن از مسیر تا رسیدن به هدفه ، اگه با این دید نگاه کنیم شکست‌ها هم جزو همین مسیر موفقیت هستن.

  • از چه زمانی به طور جدی، شروع به مطالعه برای کنکور کردین و اولین قدمتون چی بود؟

از اواخر مرداد پیگیر منابع شدم و برنامه زندگیم رو کنکوری کردم.

  • از کدوم خدمات و محصولات روان آموز استفاده کردین و نظرتون راجع به هر یک چیه؟

کلاس‌های رشد و بالینی خانوم دکتر خجوی ، خیلی جامع مباحث رو پوشش می‌دادن و من دو هفته آخر برای دوره و مرور بهشون تکیه کردم و برای شخص من خیلی مفید و کاربردی بودن.

  • لیست منابع، یکی از مهم‌ترین چیزهاییه که برای مطالعه از ابتدا مشخص می کنیم. شما چه منابعی رو مطالعه کردین، نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست و کدومشون رو به سایر دوستان روان آموزیتون پیشنهاد می‌کنین؟

فکر می‌کنم یکی از نقاط هم ضعف و هم قوت من تکیه کامل به کتابای کنکوری بود، حجم نسبتا کم و مرور بیشتر باعث تسلط بهتر ‌من شد اما چون منابع اصلی رو مطالعه نکردم تا پایان راه اضطراب این رو داشتم که مطالعاتم ناکافی بود باشه.

  • از ابتدا برنامه بلندمدت داشتین؟ می‌دونستین با هر درس چطور می‌خواین رفتار کنین؟ مثلا کی مرور کنین، چه تعداد تست بزنین و…؟

بله نسبتا، نحوه مطالعه،خلاصه نویسی و تست زنی و مرور هر درس رو حدودا مشخص کرده بودم اما به شکل منعطف که جا برای تغییر و اصلاح رویه باشه.

  • از خدمات مشاوره استفاده می‌کردین؟ چقدر به نقش مشاور در این مسیر اهمیت میدین؟

من استفاده نکردم اما کاملا خلا اون رو احساس کردم و بشدت به بچه هایی که در ابتدای مسیرن پیشنهاد میکنم که  از دانش فردی که مسیر رو به خوبی می‌شناسه استفاده کنن علی‌الخصوص در حیطه منابع.

  • همونطور که می‌دونین برنامه‌ریزی از فردی به فرد دیگه متفاوته، اما هر برنامه‌ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می‌کردین که فکر می‌کنین باعث موفقیت شما بوده و باید به بقیه منتقلش کنیم؟

برای روزتون، هفتتون و ماهتون یه چشم‌انداز نسبی داشته باشید، مهم‌تر از ساعاتی که مطالعه می‌کنید تداوم اون تلاش هر چند مختصر و اندکه، ایرادی نداره اگر یک روز یا یک هفته نتونستید یا نخواستید مطالعه کنید مهم اینه که ارزش و تعهد قائل شید برای مسیر و خواسته‌ای که دارید و بازهم به روال خودتون برگردید.خسته شدن ایرادی نداره اما ادامه بدید و مطمئن باشید نتیجه می‌گیرید.

  • زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و فکر می‌کنین برای حفظ نظم برنامه مهم‌ترین اصل چیه؟

من چون فارغ‌التحصیل بودم زمان کاملا آزادی داشتم و معتقدم کسی که نظم مطالعاتی رو می‌خواد بدست بیاره باید ابتدا در سیر روز و شبش به یک نظم قابل کنترلی برسه. به خواب و تغذیه و فعالیت‌های دیگتون نظم بدید، برنامه مطالعاتی به دنبال اون نظم شکل میگیره.

  • محل مطالعه شما کجا بود و آیا دوستانی هم داشتین که در کنکور همراهتون باشن؟

من در منزل مطالعه می‌کردم و تنها بودم در این مسیر.

  • آیا در آزمون‌های جامع روان آموز شرکت کردین ؟ اگر بله کدام مرحله و نظرتون در رابطه با آزمون‌ها چه بود؟ 

مرحله اول آزمون رو شرکت کردم که اونجا هم رتبه ۴ بالینی رو کسب کردم! و بسیار مفید و ضروری بود از این جهت که جایگاه من رو برام روشن کرد و همراه اون حس اعتماد به نفس، مقداری واقع‌نگری هم در راستای ضعف و قوت‌هام به من داد که باعث شد برنامه پیش‌رویم تا کنکور رو بهتر تنظیم کنم.

  •  در سال کنکورتون از تلفن همراه و فضای مجازی هم استفاده می‌کردین؟ اگر آره چه محتواهایی رو دنبال می‌کردین و چطور تایم استفاده از گوشیتون رو مدیریت می‌کردین؟

بنظرم با این حجم گسترده محتوای مجازی، استفاده از اون غیر قابل اجتناب و روزمره‌اس مخصوصا برای بچه‌های کنکوری که کلی محتوای آموزشی رو می‌تونن دنبال کنن اما به همون اندازه که مفید و سرگرم کننده‌اس باید مدیریت بشه. من حتی توی وقت آزادم وقتی می‌دیدم استفادم داره بیش از اندازه می‌شه سعی می‌کردم اون وقت رو به فعالیت دیگه‌ای اختصاص بدم تا اون حس کرختی و بی‌هدفی غالب نشه.

  • در طول این یک سال چه تفریحات و سرگرمی‌هایی داشتین و به چه میزان؟

 ورزش مستمر رو داشتم در تمام اون ۹ ماه، اینکه ساعتی پیدا کنم برای رفتن به باشگاه انگیزم رو برا زودتر بیدار شدن و زودتر شروع کردن مطالعه افزایش می‌داد و اون حس فرسودگی ۶ ساعت پشت میز نشستن رو از بین می‌برد.مطالعه غیر درسی داشتم مخصوصا کتاب‌های اروین یالوم که یک نثر جذاب داره برا بچه‌های روان‌شناسی و حتی تا ماه‌های آخر سریالم رو ‌هم می‌دیدم، پیاده‌روی رو هم به صورت تقریبا هر روزه  داشتم  حتی شده ربع ساعت.

  • مهم‌ترین عادات مفید و مضر شما که تاثیر مستقیم در نتیجه کنکورتون داشت چه چیزهایی بودن؟

مهم‌ترین عادت مفیدم سحرخیزی بود که هم زمان مطالعم رو افزایش داد هم بازده مطالعم رو، عادت مضر هم بنظرم هدر دادن وقت‌های آزاد به فعالیت‌هایی که حتی سرگرم‌کننده هم نیستن! و فقط گذر زمانن، مثل استفاده از روی عادت از شبکه‌های مجازی.

  • آیا وضعیت ویژه حاکم بر جامعه به علت کرونا و اخبار و حواشی مربوط به کنکور در روند مطالعه شما تاثیری داشت؟

آره هدفم این بود که برنامه مطالعاتیم خارج از خونه باشه اما کرونا مشکل ایجاد کرد و نشد، و اینکه حدودا یک ماه رو من بخاطر دو باری که کرونا گرفتم و دوران نقاهت از دست دادم و بشدت تو روند مطالعم تاثیر داشت.

  • حتما برای شما هم پیش میومده که گاهی ناامید بشین؛ در این مواقع چه راه حلی داشتین؟

هر چند که این حس اذیت‌کننده و تنش‌زا هست ولی می‌دونستم این مسیر منتهی به امروز و فردا نیست و حاصل تلاش بلند مدته که این روزاهم جزوی از اونه، اگر نیاز به استراحت و فاصله گرفتن دارید از خودتون دریغ نکنید اما همیشه ناامیدیتون رو با تلاش بیشتر و استقامت و تعهدتون خنثی کنید.

  • انگیزه اصلی شما برای ادامه تحصیل در مقطع روان‌شناسی و چشم اندازتان از آینده چیست؟

روانشناسی رو من صرفا به شکل یک حرفه یا شغل نمی‌بینم ، برای من یه کنجکاوی و اشتیاق دونستنه که باعث میشه فارغ از نگرانی بخوام و تلاش کنم که بهترین باشم و بیشترین خودم رو بگذارم.

  • ارزشمندترین و مهم‌ترین ویژگی شما در مسیر موفقیتتون در کنکور به نظر خودتون چی هست؟

تعهد، حتی زمانی هم که در اجرای برنامم ناموفق بودم یا به هر دلیلی نمیتونستم به هدفای کوتاه مدت تعیین شده برسم بازهم به مسیرم و تلاش کردن و ادامه دادن تعهد داشتم.

  • آیا برای مطالعه هر درس شیوه متفاوتی داشتین؟ به چه صورت؟

قاعدتا هر فردی یک روش های مخصوصی رو برای خودش در نظر میگیره ، مثلا من زبان رو هر روز حداقل نیم ساعت میخوندم و لغاتی که ناآشنا بودن رو روی تخته مینوشتم ولی مباحث دیگه به شکل متمرکز تر میخوندم. یا مبحث فیزیولوژی رو روی تخته وایت بورد برای خودم تدریس میکردم.

  • چالش بر انگیز ترین درس برای شما چه بود و با این درس چه کردین؟

فکر‌ می‌کنم کودکان استثنایی بود اون هم بخاطر حفظیات و جزئیات فراوونی که داشت، که سعی می‌کردم با مرور و خلاصه‌نویسی بهتر و بیشتر از پسش بربیام.

  • نقطه قوت شما چه درسی بود و برای بهره گیری بهتر از این نقطه قوت چه کاری انجام دادین؟

فکر‌ می‌کنم بتونم بگم که زبان نقطه قوتم بود بخاطر تسلط خوبم رو زبان انگلیسی ولی بازهم کنارش نذاشتم و به شکل هر روزه وقت مختصری رو بهش اختصاص می‌دادم و یه نوع استراحت تو برنامه مطالعاتیم هم بود.

  • کمی از روز کنکورتون برامون تعریف کنین. چه احساسی داشتین؟ چقدر آماده بودین؟

تا قبل جلسه بیشترین استرس ممکن زندگیم رو داشتم چون هیچوقت هدفی رو بیشتر از این نخواسته بودم اما در عین حال یک حس فوق‌العاده داشتم چون می‌دونستم زحمت کشیدم و قرار نیست چیزی جز نتیجه زحمتام رو بگیرم.

  • بعد از دریافت دفترچه به چه نحوی به سوالات پاسخ دادین؟

 به ترتیب شروع به پاسخ دادن کردم و بعد از اتمام، وقت باقیمانده رو به سوالاتی که شک داشتم اختصاص دادم.

  • اگر یه بار دیگه در موقعیت قبلیتون باشین و بخواین کنکور بدین، چه اشتباهاتی رو انجام نمیدین؟ 

حتما در زمینه منابع و کتابای رفرنس مشورت می‌گیرم و عرض مطالعات و‌ منابعم رو افزایش میدم.

  • برای رتبه برتر شدن از چه چیزهای دیگه‌ای در زندگیتون چشم پوشی کردین؟

اگر بخوام کلیشه‌ای بگم که میگم خواب، تفریح، بیرون رفتن، دوستان و … ولی به طور کلی باید چشم‌پوشی کرد از اینکه فردی باشیم که مسئولیت روزها و ساعت‌های زندگیش رو به عهده نمی‌گیره و ترجیح میده عواقب زمانی که از دست میده رو در نظر نگیره.

  • مهم‌ترین توصیه شما به داوطلبین کنکور سال‌های آینده چیه؟

برنامه راه داشته باشن، بدونن چی می‌خوان بخونن و از بلندپروازی واهمه‌ای نداشته باشن.

  • به جز نتیجه‌ای که در کنکور کسب کردین، فکر می کنین این مطالعه و دوره چندماهه که صرف کنکور کردین، چه چیزهایی به شما یاد داد؟

مهم‌تر از نتیجه کنکور اون استقامت و تعهدیه که انسان در خودش می‌بینه و این باور رو برای خودش می‌سازه که من برای خواسته‌هام و هدفام اهمیت قائلم و می‌تونم براشون تلاش کنم.

  • چه کسانی رو بیشتر از همه در موفقیت خودتون سهیم می‌دونین؟

قطعا خانواده و دوستانی که برای تلاش‌هام ارزش قائل شدن و از همه جهت حمایت کردن و قوت قلب بودن.

  • ممنونم از وقتی که برامون گذاشتین. اگر صحبتی هست که دوست دارین بگین، ما به گوش جان می‌شنویم.

روان آموزی‌هایی که اول راهید، طبیعیه که نگران و مضطرب باشید که بترسید و کلی ابهام  تو مسیرتون باشه، اما بلند شید و در کنار همه اون ابهام‌ها یک تلاش هر چقدر کوچک و پیش پا افتاده بکنید، که مثل یک گلوله برف در انتهای مسیر یه بهمن قدرتمند میشه براتون.

  • به عنوان آخرین سخن، روان آموز رو به یک جمله یادگاری مهمون کنین.

امیدوارم که حال دلتون خوب باشه و پیدا کنید اون چیزی رو که حاضرید براش بجنگید.

  • با آرزوی سلامتی، موفقیت و سرزندگی برای شما همراه عزیز و همه مخاطبین دوست‌داشتنی روان آموز

 

مصاحبه با سایر رتبه برترها را از اینجا بخوانید.

2 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • ممنون از شما روان‌آموز.
    روان‌آموز همیشه بی نظیره👌
    لطفأ آپ جدید نارنگی رو زودتر به روز و رونمایی کنید تا داوطلبان از لحظات‌شون بهتر بتوانند استفاده کنند.
    درضمن یک خواهش داشتم،
    آسیب‌شناسی با توجه به اینکه ویراست عوض شده پیگیر باشید تا به روز بشه🙏🙏
    قدرتمند باشید مثل همیشه💪

دیدگاهتان را بنویسید