- سلام، وقتتون بخیر. ممنون میشیم خودتون رو برای مخاطبین ما معرفی کنین. (نام و نام خانوادگی، سن، شهر محل سکونت، محل تحصیل کارشناسی، سال، گرایش و رتبه کنکور، دانشگاه محل قبولی و …)
با سلام و درود خدمت شما و همه مخاطبین گرامی، بنده مریم شیبانی تذرجی هستم، از شهرستان سیرجان، ۲۲ ساله، دانش آموخته دانشگاه فرهنگیان کرمان، رتبه ۹۴ کنکور ارشد روانشناسی؛ گرایش روانشناسی تربیتی ۱۴۰۱
- بسیار عالی، ممنونیم از شما و خوشحالیم که همراه شما هستیم. چی شد که به روانشناسی علاقمند شدین و این رشته رو انتخاب کردین؟
قبل از شروع مطالعه برای کنکور، با جستجو و تحقیق درباره رشته های مختلف و کسب اطلاعات درباره آنها، دریافتم که مناسب ترین رشته برای من روانشناسی تربیتی است. در بین دروسی که در دانشگاه گذرانده بودیم نیز، علاقه خاصی به این درس احساس می کردم. به خصوص برای ما معلمان این رشته بسیار متناسب است.
- تعریفتون از موفقیت و شکست چیه؟
این تعریف در افراد مختلف متفاوت است و برای هر شخص معنای مختص خودش را دارد. برای من تعریف موفقیت این است که به نحوی زندگی کنیم که بتوانیم برای خود و اطرافیان مفید واقع شویم و در این جهان اثر مثبتی از خود به جای بگذاریم و هیچگاه آرزو نکنیم که ای کاش من شخص دیگری بودم یا زندگی دیگری داشتم.
- از چه زمانی به طور جدی، شروع به مطالعه برای کنکور کردین و اولین قدمتون چی بود؟
از مهر ماه شروع کردم و در قدم اول منابع اصلی کنکور ارشد روانشناسی را تهیه و اقدام به مطالعه کردم.
مطلب مرتبط: منابع ارشد روانشناسی
- از کدوم خدمات و محصولات روان آموز استفاده کردین و نظرتون راجع به هر یک چیه؟
از کتاب زبان روان آموز استفاده کردم و مطالعه ی متون کنکور های سال های گذشته و واژگان مرتبط با آنها، برای من مفید بود. همچنین عبارات جالب و طنز آمیزی که در اثنای مطالب با آنها روبرو میشدم، برایم بسیار جالب بود.
- لیست منابع، یکی از مهمترین چیزهاییه که برای مطالعه از ابتدا مشخص می کنیم. شما چه منابعی رو مطالعه کردین، نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست و کدومشون رو به سایر دوستان روان آموزیتون پیشنهاد میکنین؟
برای درس روانشناسی تربیتی: کتاب دکتر سیف و مدرسان شریف
روانشناسی رشد: لورابرک جلد ۱ و ۲ و مدرسان شریف
روانشناسی عمومی: زمینه روانشناسی هیلگارد و مدرسان شریف
آمار و روش تحقیق: مدرسان شریف
متون تخصصی به زبان انگلیسی: روان آموز و سیدمحمدی
از کتاب های مدرسان شریف، روانشناسی تربیتی و عمومی برای من مفید بودند. همچنین برای زبان، کتاب روان آموز و سیدمحمدی هر دو مفید بودند.
مطلب تکمیلی: منابع ارشد روانشناسی تربیتی
- از ابتدا برنامه بلندمدت داشتین؟ میدونستین با هر درس چطور میخواین رفتار کنین؟ مثلا کی مرور کنین، چه تعداد تست بزنین و…؟
بله، برنامه ی من بدین صورت بود که در ابتدا منابع اصلی را مطالعه کنم و سپس به مطالعه ی کتاب های مدرسان شریف و تست زدن بپردازم و در آخر تست های کنکور سالهای اخیر را بررسی کنم و به مرور خلاصه برداری هایی که در طول این مدت انجام داده بودم بپردازم.
- از خدمات مشاوره استفاده میکردین؟ چقدر به نقش مشاور در این مسیر اهمیت میدین؟
قطعا وجود مشاور در این مسیر بسیار کمک کننده و راهنمای راه است. بنده با چندین نفر از دوستان و کسانی که در رشته ی من رتبه برتر شده بودند و همچنین با تعدادی از استادان دانشگاهم مشورت و صحبت می کردم و بسیار از اطلاعات و راهنمایی های آنها استفاده کردم اما به طور خاص مشاوری نداشتم.
- همونطور که میدونین برنامه ریزی از فردی به فرد دیگه متفاوته، اما هر برنامه ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می کردین که فکر میکنین باعث موفقیت شما بوده و باید به بقیه منتقلش کنیم؟
در ابتدا یک نگاه کلی به مسیر داشته باشیم و سپس این مسیر را به چندین قدم تقسیم کرده و گام به گام پیش برویم تا به هدف نهایی برسیم. در طی این مسیر باید ارزیابی مداوم از کار داشته باشیم و اگر جایی نیاز به تغییر داشته باشد، تغییرات مربوطه را اعمال کنیم. چون ممکن است در این راه، لازم باشد بارها برنامه ریزی خود را تغییر داده و اصلاح کنیم. همچنین استمرار و تعهد به انجام برنامه مهمترین امر در موفقیت می باشد.
مطلب مرتبط: برنامۀ راهبردی مطالعاتی کنکور ارشد روانشناسی
- زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و فکر میکنین برای حفظ نظم برنامه مهمترین اصل چیه؟
من در مدتی که برای کنکور مطالعه می کردم، چون کلاس ها و کارهای دیگری هم داشتم، ورزش کاراته و هنر خوشنویسی را نیز همزمان با دوران کنکور انجام می دادم. زمان زیادی در طول روز نداشتم، اما از همان زمان نسبتا کم، استفاده بهینه می کردم و با وجود خستگی های ناشی از سایر برنامه هایی که داشتم، بقیه زمان آزادم را به مطالعه می پرداختم. دروس و امتحانات و کارهای مربوط به دانشگاه را هم باید اداره می کردم. و تنها چیزی که مرا پایبند به مطالعه و به انجام رساندن برنامه بود، انگیزه و علاقه ای بود که به هدفم داشتم و این موضوع به من انرژی می داد و می توانستم راهم را ادامه دهم.
- محل مطالعه شما کجا بود و آیا دوستانی هم داشتین که در کنکور همراهتون باشن؟
من در منزل مطالعه می کردم. خیر
- آیا در آزمون های جامع روان آموز شرکت کردین؟ اگر بله کدام مرحله و نظرتون در رابطه با آزمون ها چه بود؟
خیر در آزمون ها شرکت نکردم.
- در سال کنکورتون از تلفن همراه و فضای مجازی هم استفاده میکردین؟ اگر آره چه محتواهایی رو دنبال میکردین و چطور تایم استفاده از گوشیتون رو مدیریت میکردین؟
بله اما توصیه ام به دوستان عزیز این است که تا حد ممکن استفاده از این فضا را به حداقل برسانند. من محتواهای مربوط به کنکور و رشته ام را بیشتر دنبال می کردم و با این حال استفاده از فضای مجازی را بسیار کاهش دادم و آن را کنترل می کردم و اگر در پایان یک روز به برنامه ام نمی رسیدم، در روز بعد برای جبران آن اصلا وارد فضای مجازی نمی شدم.
محصول مرتبط: کتاب روانشناسی تربیتی ارشد روان آموز
- در طول این یک سال چه تفریحات و سرگرمی هایی داشتین و به چه میزان؟
در زمان هایی که انرژی ام کم میشد و همچنین برنامه ام را به خوبی پیش برده بودم و وقت آزاد در اختیار داشتم، گاهی اوقات با دوستانم بیرون می رفتیم اما با زمان محدود. مهمانی و سفر نزدیک هم به میزان کم. اما به هر حال در دوران خستگی و افت انگیزه، این موارد می تواند بسیار کمک کننده باشد به شرط اینکه وقت زیادی را از ما نگیرد.
- مهم ترین عادات مفید و مضر شما که تاثیر مستقیم در نتیجه کنکورتون داشت چه چیزهایی بودن؟
متعهد بودن و استمرار داشتن در انجام برنامه و پایبند بودن و حساسیت نسبت به آن یکی از ویژگی های مثبت من بود. در بسیاری از مواقع، از خیلی چیزها گذشتم تا به برنامه ام برسم. همچنین استفاده از زمان های کم و کوچک در بین روز عادت بسیار مفیدی بود که در این زمان ها به مطالعه کلمات ۵۰۴ یا دیگر واژگان می پرداختم یا کارهای مربوط به تکالیف دانشگاه را کم کم انجام می دادم.
یک عادت منفی که داشتم، تنظیم نبودن ساعت خواب و بیداری ام بود و برنامه خاصی برای آن نداشتم که گاهی باعث خستگی میشد. اما تا حد زیادی آن را بهبود بخشیدم. و پس از گذشت مدتی وضعیت بهتر شد.
- آیا وضعیت ویژه حاکم بر جامعه به علت کرونا و اخبار و حواشی مربوط به کنکور در روند مطالعه شما تاثیری داشت؟
به هر حال بی تاثیر نبود به خصوص خبر مربوط به تعویق کنکور. چرا که در اواخر مسیر بودیم و ترجیح می دادیم زمان کنکور به تعویق نیفتد و زودتر تمام شود.
- حتما برای شما هم پیش میومده که گاهی نا امید بشین؛ در این مواقع چه راه حلی داشتین؟
در مواقع بی انگیزگی و ناامیدی مطالعه را موقتا متوقف کرده و مشغول انجام کارهایی میشدم که حالم را بهتر می کرد. گاهی وقت ها لازم است به خودمان استراحت بدهیم و فکر و ذهن خود را هر چند برای مدت کوتاهی، آزاد نماییم تا بتوانیم دوباره با انرژی برگردیم.
- انگیزه اصلی شما برای ادامه تحصیل در مقطع روانشناسی و چشم اندازتان از آینده چیست؟
روانشناسی می تواند به من کمک زیادی در برخورد و ارتباط با دانش آموزانم داشته باشد و مشکلات آموزشی آنها را نیز مشخص می کند و برای بهبود آنان یاری می رساند. امیدوارم بتوانم در آینده برای دانش آموزان و مراجعانم مفید باشم.
- ارزشمندترین و مهم ترین ویژگی شما در مسیر موفقیتتون در کنکور به نظر خودتون چی هست؟
پشتکار و توکل به خداوند که در تمام مراحل زندگی به من کمک ویژه ای کرده است.
- آیا برای مطالعه هر درس شیوه متفاوتی داشتین؟ به چه صورت؟
برای هر درس ابتدا متن درس را می خواندم و اگر لازم بود نکاتی را خلاصه وار یادداشت می کردم. سپس بار دیگر با دقت بیشتری متن را مطالعه می کردم. برای درس آمار در بخش محاسبات، فرمول های مهم را یادداشت می کردم و در مواقع فراغت آنها را مرور می کردم. و برای زبان انگلیسی کلمات مهم را یادداشت می کردم و آنها را مکررا مرور می کردم.
محصول مرتبط: کتاب زبان تخصصی ارشد روان آموز
- چالش بر انگیز ترین درس برای شما چه بود و با این درس چه کردین؟
درس آمار و روش تحقیق، که ویدیو های آموزشی مربوطه را تهیه و مشاهده نمودم.
- نقطه قوت شما چه درسی بود و برای بهره گیری بهتر از این نقطه قوت چه کاری انجام دادین؟
روانشناسی عمومی. نکات مهم آن را یادداشت و مرور می کردم.
- کمی از روز کنکورتون برامون تعریف کنین. چه احساسی داشتین؟ چقدر آماده بودین؟
روز کنکور استرس خیلی کمی داشتم و در همه دروس بجز آمار و روش تحقیق، آمادگی خوبی احساس می کردم، چون فرصت مرور نکات آمار برایم کم بود و روز قبل از کنکور مطالعه گذرایی از آن داشتم. اما بطور کلی روز خوبی بود و احساس خوبی داشتم.
- بعد از دریافت دفترچه به چه نحوی به سوالات پاسخ دادین؟
از آخر به اول به سوالات پاسخ دادم.
- اگر یه بار دیگه در موقعیت قبلیتون باشین و بخواین کنکور بدین، چه اشتباهاتی رو انجام نمیدین؟
حداقل یک ماه را برای مرور نکات مهم اختصاص می دادم و تست های بیشتری می زدم.
- برای رتبه برتر شدن از چه چیزهای دیگه ای در زندگیتون چشم پوشی کردین؟
از سفر ها و تفریح ها و همچنین مسابقات ورزشی که در شهر های دیگر داشتم و …
مطالعۀ مصاحبۀ رتبه های برتر کنکور ارشد روانشناسی
- مهمترین توصیه شما به داوطلبین کنکور سال های آینده چیه؟
ابتدا یک هدف مشخص و سپس برنامه ریزی برای رسیدن به آن داشته باشند و راه خود را با تلاش و توکل بر خداوند ادامه دهند. و در هنگام خستگی و ناامیدی تسلیم نشوند.
- به جز نتیجه ای که در کنکور کسب کردین، فکر می کنین این مطالعه و دوره چندماهه که صرف کنکور کردین، چه چیزهایی به شما یاد داد؟
اطلاعات و دانش مفید و کاربردی را از این مطالعه ها بدست آوردم و بسیاری از مطالب کتاب ها برایم جالب و جذاب بودند و با علاقه درس می خواندم. همچنین این مسیر به من آموخت هر هدف و آرزویی ابتدا با استعانت از خداوند و سپس با تلاش و کوشش قابل حصول است.
- چه کسانی رو بیشتر از همه در موفقیت خودتون سهیم می دونین؟
در ابتدا خداوند را شاکرم که در این راه به من کمک کرد و سپس خانواده ام به خصوص پدر و مادرم که همکاری زیادی با من داشتند و همچنین تمام کسانی که با صبوری به سوالات و ابهامات من پاسخ دادند و از مشورت آنها استفاده کردم.
- ممنونم از وقتی که برامون گذاشتین. اگر صحبتی هست که دوست دارین بگین، ما به گوش جان میشنویم.
تشکر می کنم از شما و امیدوارم پایدار و سلامت باشید.
- به عنوان آخرین سخن، روان آموز رو به یک جمله یادگاری مهمون کنین.
یک جمله هدیه به دوستان کنکوری عزیز از امیر مومنان حضرت علی علیه السلام: کلید موفقیت، تداوم در شکیبایی است.
- با آرزوی سلامتی، موفقیت و سرزندگی برای شما همراه عزیز و همه مخاطبین دوست داشتنی روان آموز
ممنونم از شما، با سپاس و آرزوی سربلندی و پایداری شما و مخاطبین عزیز و گرامی
بیشتر بخوانید: مصاحبه با رتبه 1 کنکور ارشد روانشناسی تربیتی 1399