مصاحبه با رتبه 29 بالینی

 

  • لطف می کنید خودتون رو برای دوستان معرفی کنید و چه رتبه ای در کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی داشتید؟

صدف شیوایی هستم ، متولد 74 ، رتبه 27 سهمیه و 29 کشوری روانشناسی گرایش بالینی کنکور ارشد 98.

  • ورودی چه سالی و کدوم دانشگاه بودین؟

ورودی 93 هستم و مدرک کارشناسیم رو از دانشگاه علوم پزشکی تهران گرفتم ، همچنین قابل ذکر هست که رشته کارشناسیم روانشناسی نبود.

  • اولین قدمی که برای شروع کنکور ارشد برداشتید چی بود؟

اولین قدمی که برای شروع برداشتم پیدا کردن یک مشاور خوب بود ، شهریور 97  با آقای مظفری ( رتبه 23 روانشناسی بالینی در سال 95 ) آشنا شدم ، ایشون منابع رو به من معرفی کردند ، کتاب ها را خریدم و طبق برنامه آقای مظفری شروع کردم.

  • اولین سالی بود که کنکور ارشد می دادید؟

بله اولین سالی بود که کنکور میدادم .

  • از ابتدا برنامه بلندمدت داشتید؟ میدونستید که با هر درس چطور میخواهید رفتار کنید؟ کی مرور کنید و غیره؟

بله ، برنامه بلند مدت توسط مشاورم تعیین شده بود و قدم به قدم باهم جلو میرفتم ، در واقع من در ابتدا نمیدونستم که قراره چه برنامه ای داشته باشم ولی به ایشون اعتماد کردم و همه چیز عالی پیش رفت.

  • میدونیم که برنامه ریزی طی مسیر یک موضوع شخصی است و از فردی به فردی متفاوته. اما هر برنامه ریزی یک سری اصول مشخص داره. شما چه اصولی رو رعایت می کردید که فکر میکنید باعث موفقیت شما در کنکور کارشناسی ارشد بود و باید به بقیه منتقلش کنیم؟

بله خب قطعا هرکس باید برنامه خاص به خودش رو داشته باشه ولی اگر بخوام توصیه ای داشته باشم اینه که در ابتدا هدف مشخص و واضحی داشته باشید، من برای شروع روی میزی که مطالعه میکردم هدفم رو بزرگ نوشتم : رتبه 17 روانشناسی بالینی – دانشگاه شهید بهشتی. و هر روز جلو چشمانم بود ، به نظرم این کار باعث میشه که در کارتون کمتر سستی بکنید ، همچنین ثابت شده که اهدافی که روی کاغذ آورده میشوند بیشتر از اهدافی که در ذهن هستند به حقیقت می پیوندند.

نکته دیگه این که اگر برای خود برنامه ریزی می کنید همیشه آرامش خود را هم در نظر بگیرید ، برنامه ای که به شما فشار زیادی وارد کند و به شما استرس بدهد هیچ فایده ای ندارد ، من هر موقع که احساس میکردم بیشتر از ظرفیتم دارم درس میخونم با کسب اجازه از مشاورم یک روز را خالی می کردم و استراحت می کردم ، آزاد کردن ذهنتان به مدت کوتاه باعث بازدهی بیشتر شما می شود .

  • زمان آزاد شما برای درس خوندن چه طور بود و چطور تنظیم کردید که مطالعه منظم صورت بگیره؟ فکر می کنید برای حفظ نظم برنامه مهمترین اصل چیه؟

فکر می کنید برای حفظ نظم برنامه مهمترین اصل چیه؟ راستش من برای این کار چالش خاصی نداشتم ، با توجه به اینکه از دانشگاه فارغ التحصیل شده بودم و وقت به اندازه کافی داشتم همه ی وقت و انرژیم رو گذاشتم برای درس خواندن، من هر هفته یک برنامه از مشاورم میگرفتم و تا جایی که میتونستم هرچی که گفته شده بود رو اجرا می کردم و خیلی کم پیش می آمد که از برنامه عقب بمانم ، به نظرم اگر شخصی باشد که به شما برنامه بدهد و همواره شما را کنترل کند باعث میشود که منظم تر پیش بروید.

  • لیست منابع یکی از مهمترین چیزهایی هست که برای مطالعه از ابتدا مشخص می کنیم. شما چه منابعی رو برای کنکور ارشد روانشناسی مطالعه کردین و نظرتون درباره هر کدوم از منابع چی هست؟

لیست منابعی که برای کنکور مطالعه کردم شامل این موارد می شد :
بالینی : فیرس + پوران پژوهش + پروچاسکا + مدرسان شریف
مرضی : صاد + گنجی
کودکان استثنائی مدرسان شریف
رشد : لورابرک + کرین + مدرسان شریف
فیزیولوژی : پوران پژوهش + قبادی
علم النفس : مدرسان شریف
آمار و روش تحقیق : مدرسان شریف
با توجه به اینکه من تغییر رشته ای بودم و آشنایی با منابع نداشتم با مشورت با مشاورم، این منابع رو خوندم و به نظرم برای دستیابی به یک رتبه خوب این منابع کاملا مناسب و کافی هست.

  • در درس خاصی ضعیف بودید؟ و برای این درس چه کردید؟

در درس خاصی ضعیف نبودم ، فقط به درس علم النفس علاقه نداشتم و کم توی ذهنم می موند و البته که درس حفظی بود ، به همین دلیل با مرور زیاد تونستم درصدم رو بالا بیارم.

  • نقطه قوت شما در چه درسی بود؟ این نقطه قوت چه طور به وجود اومده بود و برای بهره گیری بهتر از این نقطه قوت چه کردید؟

من فکر میکنم که در دروس زبان ، بالینی ، رشد و آسیب و آمار و روش تحقیق به یک اندازه خوب بودم ، دلیل خوب بودنم در آمار فکر میکنم به این دلیل باشد که قبلا رشته تجربی بودم و بیشتر مطالب رو قبلا یکبار خونده بودم و اما دلیل خوب بودنم در بالینی ، رشد و آسیب هم این بود که به نظرم دروس جذابی بودند و علاقه ای که داشتم باعث میشد بهتر در ذهنم بمانند.

  • برای مرور منظم درس ها از چه روشی استفاده می کردید؟

روش خاصی نداشتم ، اوایل که منابع اصلی رو میخوندم برای همه ی دروسی که میخوندم خلاصه های کوتاه تهیه می کردم و یک روز در هفته خلاصه های برنامه یک هفته رو میخوندم تا مطالب در ذهنم تثبیت شود و بعد از اینکه همه ی منابع رو خوندم ( اسفند ماه ) شروع کردم به دوره کردن منابع از روی کتاب های مدرسان، با توجه به اینکه دو ماه کنکور به تعویق افتاد، فرصت شد تا چندین بار مطالب رو از روی کتاب های مدرسان و همچنین قسمت های مهم منابع اصلی مرور کنم.

  • چه مسایلی طی راه برای شما پیش می آمد که شما رو خسته یا ناامید کنه؟ با این فکرها و مسایل چکار می کردید؟

خیلی کم پیش می آمد که خسته یا نا امید بشم ، ولی معمولا وقتایی نا امید می شدم که کارنامه آزمون های آزمایشی اون چیزی نمی شد که من می خواستم ، ولی این نا امید شدن بیشتر از چند ساعت طول نمی کشید ، چون به خودم امید می دادم که این هنوز آزمون آزمایشی هست نه کنکور اصلی، با همین آزمون های آزمایشی باید بفهمم که نقاط ضعفم کجاست تا آن ها را جبران کنم.

  • آیا در آزمون آزمایشی شرکت می کردید و نتایج و فیدبکی که از آزمون میگرفتید چطور بود؟

بله از آبان ماه در آزمون های مدرسان شرکت میکردم ، واقعا خوب بود ، راضی بودم چون باعث میشد که بفهمم در چه نقطه ای قرار دارم و متوجه نقاط قوت و ضعفم بشم.

  • فکر می کنید برجسته ترین ویژگی یا ویژگی هایی شخص شما که در موفقیت شما موثر بوده چه چیزهایی هست؟

مهم ترین ویژگی من که بسیار در موفقیتم تاثیر گذار بود ، خوشبین بودن و داشتن آرامش بود ، من هیچ وقت استرس نداشتم و اگر هم داشتم خیلی خیلی جزئی بود ، تا متوجه میشدم که از حالت آرامش همیشگیم خارج شدم با خودم صحبت می کردم و به خودم امید می دادم ، صحبت کردن با خود و داشتن تفکر مثبت بسیار تاثیر گذار بود.

  • به جز نتیجه ای که در کنکور کسب کردید، فکر می کنید این مطالعه و دوره چندماهه که صرف کنکور کردید چه چیزهایی به شما یاد داد؟

این موفقیتی که کسب کردم باعث شد که حس کنم واقعا توانمند هستم که هرچیزی که میخواهم بدست آورم، شهریور وقتی شروع به درس خواندن کردم کمی برایم دور از ذهن بود که با این همه رقابت سنگین بتوانم رتبه 27 را کسب کنم، می خواهم بگویم که هیچ چیز آنقدر که به نظر می آید ترسناک نیست، اگر به توانمندی خودمان باور داشته باشیم قطعا می توانیم هرچیزی را بدست آوریم ، فکر میکنم که این موفقیت شروعی است برای موفقیت های دیگر.

  • چه کسانی را بیش از همه در موفقیت خودتون  در کنکور ارشد موثر می دونید؟

آقای مانی مظفری ، مشاورم ، بیشترین تاثیر را در موفقیت من داشتند ، برنامه ایشون کاملا بدون عیب و نقص بود و در 9 ماهی که باهم گذراندیم من ذره ای احساس فشار و کلافگی نکردم ، همچنین همراهی خانواده و آماده کردن شرایط برای درس خواندنم نیز به من کمک کرد.

  • ممنونم از وقتی که برامون گذاشتین. اگر سوالی بوده که من نپرسیدم یا سخنی که خودتون دوست دارین بگین ما می شنویم.

خواهش میکنم ، نه سخنی نیست ، خیلی ممنونم که با من مصاحبه داشتید.

  • ما یک جمله اخر مصاحبه ها از دوستان برای به یادگار میگیریم. شما چه جمله ای رو برای ما یادگار می گذارید.

میخواهم بگویم که بهترین کاری که میتوانید برای خودتان انجام بدهید این است که به دنبال علاقه تان بروید ، اگر به دنبال علاقه تان بروید، هرچقدر هم که سخت باشد شما انگیزه کافی برای رسیدن به آن را دارید و بدستش می آورید.

دیدگاهتان را بنویسید