مصاحبه با رتبه 7 ارشد روانشناسی تربیتی 1401
رتبهبرترهای کنکور روانشناسی، بعد از تمام کردن درسشان، چه کار میکنند؟ خیلیها فکر میکنند پلهی آخر و هدف غایی روانشناسی خواندن، یا درمانگری است یا تدریس در دانشگاه. «مرضیه زمانی» اما جزو این خیلیها نیست و کاری به تصورات عمومی و کلیشهها ندارد. مرضیه که رتبه 7 ارشد روانشناسی تربیتی 1401 را کسب کرده، قرار است در آینده وارد آموزشوپرورش بشود. با مرضیه، این دختر زنجانی متولد 78 و معلم موفق آینده، بیشتر آشنا شوید.
از چه زمانی بهطور جدی، شروع به مطالعه برای کنکور کردی و چقدر زمان داشتی؟
از یکم آذرماه ۱۴۰۰، درس خواندن را با جستوجو و خرید منابع شروع کردم. دانشجو بودم و در ترمهای آخر، کلی واحد عملی داشتم. یکروزدر هفته کلا به کارروزی میگذشت و خستگیهای بعدش. شبها هم وقتم صرف انجام دادن تکالیف درسی شد و زمان آزاد زیادی نداشتم.
برنامهی درسیات را چطور چیدهبودی که توانستی از وقت کمت بهخوبی استفاده کنی؟
راستش من برنامهریزی مکتوب نداشتم. هر روز هر پنج منبع را مطالعه میکردم، فقط ساعات مطالعهشان بسته به درس، تغییر میکرد. مثلا برای درس رشد وقت بیشتری میگذاشتم و به درسهایی که برایم آسانتر بود، زمان کمتری اختصاص میدادم.
کمی هم دربارهی منابعی که خواندی، توضیح بده.
برای روانشناسی تربیتی، کتاب «کدیور» و «سیف» و برای روانشناسی عمومی، «هیلگارد» را خواندم. برای درس رشد، منابع خیلی زیادند. من «لورا برک» و «کرین» را توصیه میکنم. خودم «پاپالیا» را نخواندم اما در کنکور به تعدادی از سوالات مربوط به این کتاب، پاسخ دادم. کتابهای «منصور» و «دادستان» را برای رشد پیشنهاد نمیکنم. برای درس آمار بهنظرم هیچ کتاب کاملی وجود ندارد. من کتابهای «دلاور» و مدرسان را خواندم که اصلا کافی نبودند. برای زبان، کتاب ۵۰۴ و جهش را پیشنهاد میکنم. کتاب «دکتر سیدمحمدی» هم برای شروع عالی است.
از کدام خدمات و محصولات روانآموز استفاده کردی؟
اپ نارنگی را داشتم ولی متأسفانه دیر با این اپ آشنا شدم. از کارگاه رشد خانم «خجوی» استفاده کردم و در مرحلهی اول آزمون آزمایشی روانآموز هم شرکت کردم که رتبهام در آن آزمون، 4 شد. البته ساعت آزمون، 8 صبح، برایم بسیار نامناسب بود. چون در ماه رمضان، ساعت مطالعهام را تغییر دادهبودم و تا ساعت ۶ صبح بیدار میماندم. با اینحال نتیجهام به نتیجهی کنکور، خیلی نزدیک بود و در ترتیب پاسخگویی به دروس کمکم کرد.
سبک زندگیات در سال کنکور چه تغییری کرد؟
اینستاگرام را موقتا دیاکتیو کردم ولی بهخاطر درس و تکالیف دانشگاهم، در تلگرام و واتساپ فعالیت داشتم. روتین ثابتم در برنامهی خواب و بیداری، وعدههای غذایی، استراحت در زمان نیاز و نماز اول وقت هم خیلی کمککنندهبود.
در طول یک سال درس خواندن، تفریح و سرگرمی هم داشتی؟
مسافرت یکهفتهای به مشهد داشتم. یکسری تفریحات کوتاه هم بهصورت هفتگی یا دوهفتهیکبار برای خودم درنظر گرفتهبودم. البته حدود دو هفته هم بهخاطر کرونا در درس خواندنم وقفه افتاد.
از خدمات مشاورهی کنکور هم استفاده میکردی؟
در مدت درس خواندنم، از کسی مشاوره نگرفتم چون معتقدم شرایط زندگی و مطالعهی هرکس، خاص خودش است. وقتهایی هم که درجریان مطالعه خسته یا ناامید میشدم، با کمی استراحت دادن به ذهن و روحم، سعی میکردم دوباره به روال درس خواندن برگردم.
مطالب مرتبط: آزمون های جامع روان آموز
چقدر با نقاط قوت و ضعفت در مطالعه آشنا بودی؟
میتوانم بگویم وضعیتم در بیشتر درسها تقریبا برابر بود و یکنواخت پیش میرفتم. در درس خاصی، نقطهی قوت نداشتم. با هیچ درسی هم به چالش نخوردم. درصدهایم در همهی درسها خیلی بههم نزدیک بود، بهجز درس رشد که درصدم در آن از بقیه بالاتر بود.
کاری هست که اگر یکبار دیگر در موقعیت کنکور قرار بگیری، انجامش ندهی؟
نه! هیچ اشتباهی نداشتم و مسیری را که انتخاب کردهبودم، بهدرستی و بدون هیچ مضایقهای طی کردم. همهی تلاشم را کردم تا بعدا هیچ اما و اگری باقی نماند. استمرار، سماجت و تلاش، مهمترین فاکتورهایی بود که من را به هدفم رساند.
برای رتبهبرتر شدن از چه چیزهایی چشمپوشی کردی؟
از چیزهای زیادی مثل تفریح با خانواده و اقوام و دوستان، فروشگاه آنلاینم، مطالعات غیردرسیام و سرگرمیهایی مثل تلویزیون دیدن چشمپوشی کردم. درنهایت غیر از قبولی در کنکور، چیزهای باارزشی مثل تلاش کردن، امیدوار بودن به خدا و باور به ممکن شدنِ نشدنیها را بهدست آوردم.
چه چیزی در سال کنکور به تو انگیزه میداد؟
دوست نداشتم یک آدم عادی باشم. دانشآموز نمونه بودم و از رشتهی تجربی با رتبهی عالی وارد دانشگاه فرهنگیان شدم. برایم مهم بود که در کارم عالی باشم و یک آموزگار ساده نمانم.
کمی از روز کنکورت تعریف کن.
کنکور در دانشگاه خودم برگزار میشد و خب مسئولان اجرایی آزمون هم، کادر دانشگاه بودند. برای همین، فضا کاملا آشنا و همهچیز عالی بود. دفترچه را که توزیع کردند، از درس تربیتی شروع کردم و بعد رفتم سراغ زبان.
مهمترین توصیهات به داوطلبین کنکور سالهای آینده چیست؟
تلاش، تلاش و تلاش. هیچ تلاشی از چشم خدا دور نمیماند.
ممنونیم که برای این مصاحبه وقت گذاشتی. روانآموز را به یک جملهی یادگاری مهمان کن.
متشکرم که یکسری خدمات آموزشی را بهصورت رایگان در سایت دراختیار داوطلبین قرار میدهید.
برای مشاهده سایر مصاحبهها به صفحه رتبه برترها در منو مراجعه کنید.
برای دریافت مشاوره کاملا رایگان، فرم انتهای صفحه را تکمیل کنید
درباره تیم تحریریه روان آموز
بیش از یازده سال است که واحد توسعه محصول و تولیدمحتوای مجموعه روانآموز با اشتغال به تولید محتوای بدیع و دست اول، متعهدانه سعی در برطرف کردن آسان و به صرفۀ طیف وسیعی از نیازهای مهم مخاطبین خود در حوزۀ روانشناسی و بالاخص کنکور ارشد و دکتری این رشته داشته است. تیم تحریریۀ روانآموز در حال حاضر متشکل از 10 کارشناس با تحصیلات آکادمیک مرتبط در رَستههای مختلف روانشناسی، مشاوره، ادبیات، نویسندگی، سئو، مدیا و مارکتینگ است. ما خود را موظف به تولید محصولات و ارائه خدماتی میدانیم که متناسب با نیاز مخاطبینمان با استفاده از بهروزترین بسترهای معتبر و علمی گوناگونی برچیده و تدوین شدهاند.
نوشتههای بیشتر از تیم تحریریه روان آموز
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.